Постанова
від 05.04.2012 по справі 2а-1670/186/12
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 квітня 2012 року м. ПолтаваСправа №2а-1670/186/12

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Петрової Л.М.,

при секретарі - Протас О.М.,

за участю:

позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Полтавської міської ради, Державного реєстратора Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Виконавчого комітету Полтавської міської ради, за участі третіх осіб: Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе 61а", Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе 59а" про визнання протиправними дій, скасування державної реєстрації,

В С Т А Н О В И В:

16 липня 2010 року ОСОБА_1 звернувся до Октябрського районного суду міста Полтави з адміністративним позовом до Полтавської міської ради, Виконавчого комітету Полтавської міської ради, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Полтавській області, Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасний Дім", Полтавського акціонерного банку "Полтава-банк", Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе 61а" про визнання дій протиправними, скасування рішень.

Ухвалою Октябрського районного суду міста Полтави від 03 серпня 2010 року позивачу було відмовлено у відкритті провадження у справі.

Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 14 грудня 2010 року зазначену ухвалу Октябрського районного суду міста Полтави було скасовано, а справу направлено до суду першої інстанції для продовження судового розгляду.

Ухвалою Октябрського районного суду міста Полтави від 31 грудня 2010 року провадження у справі відкрито.

Ухвалою цього ж суду від 31 січня 2011 року справу передано на розгляд до Полтавського окружного адміністративного суду.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 18 березня 2011 року справу прийнято до провадження та призначено до розгляду у попереднє судове засідання (суддя Бойко С.С.).

29 березня 2011 року позивачем подано до суду заяву про зміну позовних вимог, у якій позивач просив визнати протиправними дії посадових осіб державної приймальної комісії утвореної Полтавським міськвиконкомом при прийнятті в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів житлового будинку №5 (5-й пусковий комплекс) в кварталі обмеженому вул.Жовтнева, Артема, Зигіна, Ватутіна без участі експлуатаційної організації та підписанні без зауважень щодо порушення норм, частини не виконаних робіт та без встановлення терміну для виконання не виконаних робіт в акті державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів; скасувати рішення виконавчого комітету Полтавської міської ради №26 від 21.01.2009 року про затвердження актів державних комісій по прийманню в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів житлового будинку №5 (5-й пусковий комплекс) в кварталі) обмеженому вул. Жовтнева, Артема, Зигіна, Ватутіна; скасувати розпорядження виконавчого комітету Полтавської міської ради №817р від 31.12.2008 року про створення державної приймальної комісії по прийманню закінчених будівництвом об'єктів житлового будинку №5 (5-й пусковий комплекс) в кварталі обмеженому вул. Жовтнева, Артема, Зигіна, Ватутіна; визнати протиправними дії інспекції державного архітектурного-будівельного контролю у Полтавській області при прийомі та вводу в експлуатацію будинку по вул. Жовтнева, 61а; визнати протиправними дії виконавчого комітету Полтавської міської ради при реєстрації ОСББ В«Жовтневе, 61аВ» ; скасувати державну реєстрацію ОСББ В«Жовтневе,61аВ» ; скасувати рішення Полтавської міськради № 353 від 28.12.07 р. та всі рішення щодо надання дозволів на будівництво, внаслідок змін до Правил ФФБ, які внесли зміни до проектно-кошторисної документації, на які він не дав згоди та скасувати дозвіл на виконання будівельних робіт №57-08 від 01.02.08 р. та всі дозволи нa виконання будівельних робіт, внаслідок змін до Правил ФФБ, які внесли зміни до проектно-кошторисної документації, на які він не дав згоди.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 05 квітня 2011 року роз'єднано поєднані в одне провадження позовні вимоги у справі №2а-1670/2222/11 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Полтавської міської ради, Виконавчого комітету Полтавської міської ради, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Полтавській області, Товариства з обмеженою відповідальністю "Сучасний Дім", Державного проектного інституту містобудування "Міськбудпроект", третя особа: Полтавський акціонерний банк "Полтава-банк", Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе, 61а" про визнання дій протиправними та скасування рішень прийнятих при прийнятті в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів житлового будинку № 5 в кварталі обмеженому вул. Жовтнева, Артема, Зигіна, Ватутіна, скасування рішень про надання дозволі на будівництво та скасування дозволу на виконання будівельних робіт № 57-08 від 01.02.2008 року та за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Полтавської міської ради про визнання протиправними дій при реєстрації ОСББ "Жовтневе, 61а" та скасування державної реєстрації ОСББ "Жовтневе, 61а" у самостійні провадження та присвоєно їм номера: 2а-1670/2222/11 та 2а-1670/2843/11 відповідно.

Згідно автоматизованої системи розподілу справ між суддями справу №2а-1670/2843/11 передано до провадження судді Слободянюк Н.І.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 07 квітня 2011 року справу прийнято до провадження (суддя Слободянюк Н.І.)

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 21 квітня 2011 року до участі у справі у якості другого відповідача залучено Державного реєстратора Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Виконавчого комітету Полтавської міської ради.

24 травня 2011 року позивачем подано заяву про зміну позовних вимог, згідно якої ОСОБА_1 просив визнати протиправними дії при реєстрації ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а" та скасувати державну реєстрацію ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а" /том І, а.с. 159-160/.

19 липня 2011 року в порядку частини третьої статті 15 1 Кодексу адміністративного судочинства України та згідно з підпунктом 3.1.11. Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 №30 справу №2а-1670/2843/11 передано до провадження судді Петрової Л.М.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 19 липня 2011 року справу прийнято до провадження (суддя Петрова Л.М.).

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 27 липня 2011 року позовну заяву залишено без розгляду.

Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 02 листопада 2011 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 задоволено; ухвалу Полтавського окружного адміністративного суду від 27 липня 2011 року скасовано, справу направлено до Полтавського окружного адміністративного суду для продовження її розгляду.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 16 січня 2012 року справу № 2а-1670/186/12 прийнято до провадження.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначав, що посадові особи Полтавського міськвиконкому діяли протиправно, коли реєстрували та видавали свідоцтво про створення ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а". Позивач, як майбутній спільний власник, нікому не дозволяв відчужувати та користуватися загальним та неподільним майном, яке до створення ОСББ повинен зберігати Забудовник, чого останній не зробив, а держкомісія по прийманню в експлуатацію будинку проігнорувала ці факти.

Позивач у судовому засіданні пояснення по суті позовних вимог не надав, просив суд оголосити перерву у розгляді справи.

Відповідачі явку уповноважених представників у судове засідання не забезпечили, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, надіслали суду клопотання про розгляд справи без їх участі /том ІІ, а.с. 54/.

У своїх письмових запереченнях просили суд відмовити у задоволенні позовних вимог, зазначаючи, що документи, необхідні для проведення державної реєстрації ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а", були надані державному реєстратору у повному обсязі, а тому підстав для залишення документів без розгляду чи відмови у проведенні державної реєстрації юридичної особи у реєстратора не було. Зазначають, що відповідальність за достовірність відомостей, наведених у поданих документах несуть власники житлових (нежитлових) приміщень та заявник.

Треті особи явку уповноважених представників у судове засідання не забезпечили, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином /том ІІ, а.с. 50, 52-53/.

Зважаючи на те, що судові засідання, призначені на 01 лютого 2012 року, 15 лютого 2012 року відкладалися за клопотаннями позивача, судові засідання 28 лютого 2012 року, 14 березня 2012 року відкладалися у зв'язку з неявкою позивача; враховуючи, що у матеріалах справи достатньо письмових доказів для правильного вирішення справи; беручи до уваги, що справа за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Полтавської міської ради, Державного реєстратора Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Виконавчого комітету Полтавської міської ради, за участі третіх осіб: Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе 61а", Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе 59а" про визнання протиправними дій, скасування державної реєстрації знаходиться у провадженні Полтавського окружного адміністративного суду з 07 квітня 2011 року - клопотання позивача у судовому засіданні розцінюється судом як безпідставне затягування встановленого частиною першою статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України строку розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги та заперечення, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що 17 липня 2009 року Виконавчим комітетом Полтавської міської ради зареєстровано юридичну особу - Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе, 61а" (ідентифікаційний код 36601235); 27 липня 2009 року зареєстровано юридичну особу - Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе, 59а" (ідентифікаційний код 36600692).

Позивач вважає дії Виконавчого комітету Полтавської міської ради щодо проведення державної реєстрації "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а" протиправними та оскаржив їх до суду.

Відповідно до частини третьої статті 2 Кодексу адміністративного судочинства України у справах щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень адміністративні суди перевіряють, чи прийняті (вчинені) вони: на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України; з використанням повноваження з метою, з якою це повноваження надано; обґрунтовано, тобто з урахуванням усіх обставин, що мають значення для прийняття рішення (вчинення дії); безсторонньо (неупереджено); добросовісно; розсудливо; з дотриманням принципу рівності перед законом, запобігаючи несправедливій дискримінації; пропорційно, зокрема з дотриманням необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів особи і цілями, на досягнення яких спрямоване це рішення (дія); з урахуванням права особи на участь у процесі прийняття рішення; своєчасно, тобто протягом розумного строку.

Відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб -підприємців, регулюються Законом України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» від 15 грудня 2003 року №755-IV, Законом України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" від 29 листопада 2001 року №2866-III, постановою Кабінету Міністрів України "Про реалізацію Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" від 11 жовтня 2002 року №1521.

Відповідно до статті 1 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» державний реєстратор - посадова особа, яка відповідно до цього Закону від імені держави здійснює державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Порядок і підстави проведення реєстрації та припинення реєстрації юридичної особи встановлені статтями 24, 37 цього Закону.

Відповідно до частини першої статті 4 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Відомості про юридичну особу або фізичну особу - підприємця включаються до Єдиного державного реєстру шляхом внесення записів на підставі відомостей з відповідних реєстраційних карток та відомостей, що надаються юридичними особами державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи згідно із законодавством України /частина перша статті 17 зазначеного Закону/.

Статтею 1 Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку" визначено, що об'єднання співвласників багатоквартирного будинку - юридична особа, створена власниками для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання неподільного та загального майна.

Відповідно до пункту 1 Порядку державної реєстрації об'єднань співвласників багатоквартирного будинку державна реєстрація об'єднань співвласників багатоквартирного будинку проводиться виконавчим органом міської, районної у місті ради, районною, районною у м. Києві і Севастополі державною адміністрацією за місцем знаходження багатоквартирного будинку.

Так, 17 липня 2009 року до управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців надійшли документи Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе, 61а" для державної реєстрації юридичної особи.

Крім того, 28 липня 2009 року до управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців надійшли документи Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе, 59а" для державної реєстрації юридичної особи.

Пунктом 2 Порядку державної реєстрації об'єднань співвласників багатоквартирного будинку визначено, що для державної реєстрації об'єднання уповноважена установчими зборами особа подає безпосередньо або надсилає поштою (рекомендованим листом) до органу державної реєстрації:

- реєстраційну картку, яка одночасно є заявою про державну реєстрацію об'єднання, оформлену за зразком згідно з додатком 1 до цього Порядку;

- протокол установчих зборів, на яких було прийнято рішення про створення об'єднання та затвердження його статуту;

- два примірники оригіналу і п'ять копій статуту об'єднання, оформлені згідно з вимогами законодавства;

- список членів об'єднання, складений згідно з додатком 2 до цього Порядку.

При цьому, абзац 2 пункту 2 зазначеного Порядку містить застереження про те, що відповідальність за достовірність відомостей, наведених у поданих документах, несуть власники житлових (нежитлових) приміщень та заявник.

Засновником Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе, 61а" ОСОБА_2 державному реєстратору були надані наступні документи:

- реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи утвореної шляхом заснування нової юридичної особи /том І, а.с. 102-103/ та реєстраційну картку об'єднання співвласників багатоквартирного будинку /том І, а.с. 104/;

- оригінал протоколу установчих зборів від 01 липня 2009 року №1 (копія якого наявна у матеріалах справи /том І, а.с. 105/);

- список членів об'єднання, оформленого згідно з додатком 2 до Порядку державної реєстрації об'єднань співвласників багатоквартирного будинку /том І, а.с. 106/;

- два примірники статуту ОСББ "Жовтневе, 61а" /том І, а.с 107-113/;

- документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи /том І, а.с. 101/.

Також, засновником Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе, 591а" ОСОБА_3 державному реєстратору були надані наступні документи:

- реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи утвореної шляхом заснування нової юридичної особи /том І, а.с. 185-189/ та реєстраційну картку об'єднання співвласників багатоквартирного будинку /том І, а.с. 183/;

- оригінал протоколу установчих зборів від 24 липня 2009 року №1 (копія якого наявна у матеріалах справи /а.с. 181/);

- список членів об'єднання, оформленого згідно з додатком 2 до Порядку державної реєстрації об'єднань співвласників багатоквартирного будинку /а.с. 182/;

- два примірники статуту ОСББ "Жовтневе, 59а" /том І, а.с 174-180/;

- документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи /том І, а.с. 184/.

Згідно абзацу 3-4 пункту 6 Порядку державної реєстрації об'єднань співвласників багатоквартирного будинку орган державної реєстрації перевіряє наведені у реєстраційній картці відомості, комплектність поданих документів та відповідність їх законодавству. У разі позитивного результату перевірки орган державної реєстрації формує реєстраційну справу об'єднання і зазначає дату надходження документів у журналі обліку реєстраційних справ, який ведеться за формою, встановленою цим органом.

Водночас вимоги до оформлення документів, які подаються державному реєстратору, встановлені статтею 8 цього Закону.

Абзацом 6 пункту 6 Порядку передбачено, що орган державної реєстрації у місячний термін після надходження необхідних документів вносить дані реєстраційної картки до реєстру та видає свідоцтво про державну реєстрацію об'єднання із зазначенням ідентифікаційного коду згідно з ЄДРПОУ за зразком згідно з додатком 3 до цього Порядку, а у разі відмови у реєстрації - дає вмотивовану письмову відповідь.

Досліджені у судовому засіданні документи, подані третіми особами для проведення державної реєстрації ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а" /том І, а.с. 101-127, 174-199/ повністю відповідають вимогам Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» , Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", постанові Кабінету Міністрів України "Про реалізацію Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку".

Відповідно до абзацу 5 пункту 6 вказаного Порядку орган державної реєстрації не має права вимагати від заявників подання документів, не передбачених цим Порядком, і несе відповідальність за зберігання реєстраційної справи.

Таким чином, суд приходить до висновку, що у державного реєстратора не було підстав для залишення документів, поданих для проведення державної реєстрації ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а" без розгляду чи відмови у проведенні державної реєстрації.

Отже, дії державного реєстратора при проведенні державної реєстрації ОСББ ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а" відповідають вимогам законодавства, а тому у суду відсутні правові підстави для визнання їх протиправними та, відповідно, скасування державної реєстрації ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а".

Суд вважає необґрунтованими посилання позивача на те, що протоколи загальних зборів ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а" та інші документи, складені на їх основі, прийняті з порушенням процедури та вимог законодавства, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що протоколи установчих зборів від 01 липня 2009 №1, від 24 липня 2009 року №1, статути ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а" позивачем не оскаржувалися, їх неправомірність судом не встановлювалася, тому, враховуючи абзац 2 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України "Про реалізацію Закону України "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку", державний реєстратор обгрунтовано прийняв зазначені документи та провів державну реєстрацію ОСББ "Жовтневе, 61а", ОСББ "Жовтневе, 59а".

Відповідно до частини першої статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Згідно з частинами першою, другою статті 71 цього Кодексу кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу /частина 1/; в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову /частина 2/.

Відповідачі як суб'єкти владних повноважень довели правомірність вчинених ними дій.

Таким чином, позивач скористався правом на звернення до адміністративного суду і його право не може бути обмежене; заявлені ОСОБА_1 вимоги розглянуті судом по суті. Проте, враховуючи відсутність протиправності у діях відповідачів, підстави для задоволення позову відсутні.

Зважаючи на зазначене, позовні вимоги є необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 2, 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України,

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні адміністративного позову ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Полтавської міської ради, Державного реєстратора Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Виконавчого комітету Полтавської міської ради за участі третіх осіб: Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе 61а", Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Жовтневе 59а" про визнання протиправними дій, скасування державної реєстрації відмовити.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено 09 квітня 2012 року.

Суддя Л.М. Петрова

Дата ухвалення рішення05.04.2012
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49354148
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/186/12

Ухвала від 04.04.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.М. Петрова

Ухвала від 04.04.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.М. Петрова

Постанова від 05.04.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.М. Петрова

Ухвала від 24.10.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 06.08.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 28.05.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Ухвала від 11.04.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.М. Петрова

Ухвала від 10.04.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.М. Петрова

Ухвала від 16.01.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Л.М. Петрова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні