Ухвала
від 01.02.2013 по справі 5/259
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

"01" лютого 2013 р. Справа № 5/259

Господарський суд Кіровоградської області в складі трьох суддів: головуючого судді Змеула О.А., суддів Шевчук О.Б. та Поліщук Г.Б., розглянувши матеріали справи

за позовом: виконуючого обов'язки прокурора Кіровського району м. Кіровограда в інтересах держави в особі департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради

до відповідача: дочірнього підприємства "Кіровоградтепло" товариства з обмеженою відповідальністю "Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії"

про дострокове розірвання договору оренди, повернення орендованого майна,

ВСТАНОВИВ:

Виконуючий обов'язки прокурора Кіровського району м. Кіровограда в інтересах держави в особі управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради звернувся до господарського суду з позовною заявою, з урахуванням заяви про збільшення позовних вимог від 07.12.2007, яка містить вимоги до дочірнього підприємства "Кіровоградтепло" товариства з обмеженою відповідальністю "Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії" наступного змісту: достроково розірвати договір оренди цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства теплових мереж "Кіровоградтеплоенерго" від 18.10.2004 № 157/17; зобов'язати дочірнє підприємства "Кіровоградтепло" товариства з обмеженою відповідальністю "Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії" передати управлінню власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради майно, отримане за договором оренди.

Прокурором Кіровського району м. Кіровограда подано господарському суду заяву від 10.07.2008 № 3889 у якій позовні вимоги доповнено обставинами на підтвердження підстав розірвання договору оренди, при цьому вимогу про повернення майна викладено в такій редакції: зобов'язати ДП "Кіровоградтепло" ТОВ "Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії" передати управлінню власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради майно, отримане за договором № 157/17 від 18.10.2004 та актом прийому-передачі від 18.10.2004 згідно додатку № 1 до нього.

Ухвалою господарського суду Кіровоградської області від 01.04.2010 було здійснено заміну первісного позивача (управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради) його процесуальним правонаступником - департаментом економіки та фінансів Кіровоградської міської ради. Господарський суд виходив з того, що згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 22.03.2010 № 5552472 юридичну особу управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, яке мало ідентифікаційний код 23226959, було припинено.

Поряд з цим, ухвалою господарського суду від 10.11.2011 провадження в справі знову було зупинено в зв'язку з заміною позивача його правонаступником. Господарський суд виходив з того, що згідно рішення Кіровоградської міської ради від 27.01.2011 № 78 "Про структуру, загальну чисельність та штати апарату Кіровоградської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів Кіровоградської міської ради" департамент економіки та фінансів Кіровоградської міської ради перебуває у стані припинення шляхом поділу на управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради (юридична особа) та управління економіки Кіровоградської міської ради (юридична особа), які є правонаступниками припиненої особи.

На виконання цього рішення створено комісію з припинення виконавчих органів Кіровоградської міської ради, в тому числі департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради згідно з додатком № 4.

Згідно Спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 09.11.2011 за № 11669328, зробленого за електронним запитом господарського суду, станом на 09.11.2011 департамент економіки та фінансів Кіровоградської міської ради перебував у стані припинення підприємницької діяльності.

На запит господарського суду від 28.12.2012 виконавчий комітет Кіровоградської міської ради надіслав господарському суду листа від 28.01.2013 № 698/17-05-26 в якому повідомляється про те, що згідно Положення про управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, затвердженого рішенням Кіровоградської міської ради від 24.02.2011 № 228, управління є правонаступником прав та обов'язків департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради, діяльність якого припинено шляхом поділу, в частині завдань та функцій його підрозділу - управління комунального майна. З отриманих матеріалів вбачається, що згідно зазначеного рішення Кіровоградської міської ради від 27.01.2011 № 78 здійснена процедура припинення департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради та заміни його правонаступником - управлінням власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради. Також надіслано копію затвердженого розподільчого балансу між зазначеними двома управліннями щодо обсягу прав і обов'язків реорганізованого департаменту економіки та фінансів, зокрема, щодо зобов'язань управління власності та приватизації комунального майна (ідентифікаційний код 37623993), які перейшли до нього за розподільчим балансом.

Управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що має ідентифікаційний код 37623993, зареєстровано в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 04.04.2011, що підтверджується світлокопією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А01 № 578259.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 02.02.2012 юридичну особу департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради припинено.

Правилами ст. 104 Цивільного кодексу України встановлено, що юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Отже, управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що має ідентифікаційний код 37623993, є правонаступником припиненого департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради.

У зв'язку з викладеним вище, усуненням обставин, що зумовили зупинення провадження в справі, згідно ч. 3 ст. 79 ГПК України провадження в справі підлягає поновленню.

Згідно ст. 25 ГПК України, в редакції Закону № 3329-VI від 12.05.2011, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну сторони її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Також господарський суд встановив, що рішення в даній справі може вплинути на права і обов'язки Кіровоградської міської ради, яку на підставі частини першої ст. 27 ГПК України необхідно залучити до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. При цьому господарський суд виходить з того, що рішенням дванадцятої сесії четвертого скликання Кіровоградської міської ради від 08.04.2004 № 908, із змінами внесеними рішенням № 1210 від 28.09.2004, було прийнято рішення надати в оренду ЦМК державного комунального підприємства "Кіровоградтеплоенерго" дочірньому підприємству "Кіровоградтепло" ТОВ "Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії". Передане в оренду майно належить до комунальної власності територіальної громади м. Кіровограда.

Керуючись ст.ст. 25, 27, 65, 79, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Провадження у справі № 5/259 поновити.

Здійснити заміну департаменту економіки та фінансів Кіровоградської міської ради, що мав ідентифікаційний код юридичної особи 34448901, на управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, що має ідентифікаційний код юридичної особи 37623993, зареєстроване 04.04.2011, адреса місцезнаходження: 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса (перейменовано на вул. ОСОБА_1), будинок 41.

Залучити до участі в справі № 5/215 Кіровоградську міську раду, 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса (перейменовано на вул. ОСОБА_1), будинок 41, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача в інтересах якого прокурором подано позов.

Справу № 5/259 призначити до розгляду в судовому засіданні на 28.02.2013 о 15:30.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кіровоград, вул. В. Чорновола, 29/32, кім. № 202.

Зобов'язати учасників судового процесу надіслати господарському суду до 21.02.2013:

Прокурора та позивача: у письмовій формі повідомити правову позицію на теперішній час щодо поданого до відповідача позову; чинне Положення щодо порядку передачі в оренду майна, що перебуває в комунальній власності міста Кіровограда; повідомити письмово чи існує чинне рішення міської ради щодо розірвання чи вжиття заходів до розірвання спірного договору оренди ЦМК державного комунального підприємства "Кіровоградтеплоенерго" (у разі наявності - надати докази);

Кіровоградську міську раду - третю особу: власну правову позицію щодо поданого прокурором до відповідача позову; повідомити чи існує чинне рішення міської ради щодо розірвання чи вжиття заходів до розірвання спірного договору оренди ЦМК КП "Теплоелектроцентраль";

Відповідача: у письмовій формі повідомити власну позицію по суті позовних вимог на теперішній час, оригінали документів на підтвердження фактів, що можуть бути зазначені в поясненні.

Примірники ухвали направити: прокурору Кіровського району м. Кіровограда - 25009, м. Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 5а; управлінню власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради - 25006, м. Кіровоград, вул. В. Перспективна, 41; дочірньому підприємству "Кіровоградтепло" ТОВ "Центр науково-технічних інновацій Української нафтогазової академії" - 25030, м. Кіровоград, вул. Кутузова, 23/16; Кіровоградській міській раді - 25006, м. Кіровоград, вул. В. Перспективна, 41.

Головуючий суддя О.А. Змеул

Суддя О.Б. Шевчук

Суддя Г.Б. Поліщук

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення01.02.2013
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49433389
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/259

Ухвала від 29.04.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Істоміна О.А.

Ухвала від 26.03.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Білоконь Н. Д.*

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Змеул О.А.

Ухвала від 01.02.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Змеул О.А.

Ухвала від 28.05.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 28.05.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Скрипка І.М.

Ухвала від 23.04.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 04.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 29.03.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Змеул О.А.

Постанова від 19.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Полянський А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні