Рішення
від 26.09.2007 по справі 2-330/2007
ОРЖИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-330/2007 p.

РІШЕННЯ

іменем України

26 вересня 2007 року

Оржицький районний суд Пол тавської області

в складі головуючого судді Грузман Т.В,

секретаря судового засіда ння Полуботько Я.О.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в селищі Оржиця справу за

позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3, Лаз ірківської сільської ради пр о визнання права власності н а спадкове нерухоме

майно

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до су ду з позовом до ОСОБА_2, О СОБА_3, Лазірківської сільс ької ради про визнання права власності на спадкове нерух оме майно

Позов мотивував тим, що І НФОРМАЦІЯ_1 помер його бать ко ОСОБА_4. Після його смер ті залишилось спадкове майно у вигляді будинку та господа рських споруд. Позивач являє ться спадкоємцем за заповіто м. Своєчасно звернувшись до н отаріальної контори з заявою про прийняття спадщини, оста ння відмовила у видачі свідо цтва про право на спадщину. Ві дмова була обгрунтована тим, що за життя спадкодавець не отримав правовстановлюючий документ на домоволодіння, щ о знаходиться за адресою: А ДРЕСА_1. Прохає визнати за ни м право власності на жилий бу динок та господарські споруд и в порядку спадкування за за повітом після ОСОБА_4, яки й помер , що розташовані за ви щеназваною адресою.

У судовому засіданні позив ач позовні вимоги підтримав. Пояснив, що не може здійснит и оформлення своїх спадкових прав, поскільки спадкодавец ь не оформив правоустановлюю чі документи на домоволодінн я. Мати та сестра від спадщини відмовились на користь пози вача.

Відповідач- Лазірківська с ільська рада та ОСОБА_3 у с удове засідання не з»явилися , але на адресу суду надіслал и заяви про розгляд справи за їх відсутності, позовні вимо ги визнали у повному обсязі.

Відповідач ОСОБА_2 до за лу судових засідань не з»яви лась, але була належним чином повідомлена про дату та час р озгляду справи відповідно до судової розписки (міститься у матеріалах справи).

Суд розглянувши матеріали справи, приходить до висновк у, що позов підлягає задоволе нню.

Судом встановлено, що бать ко позивача ОСОБА_4 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 року згідно с відоцтва про смерть від 29 лист опада 2005 року серія НОМЕР_1 . Позивач згідно свідоцтва пр о народження НОМЕР_2 являє ться сином ОСОБА_4 Григоро витча.

2

Відповідно до довідки Лаз ірківської сільської ради № 1224 від 03.07.2007 року вказано, що буди нок по АДРЕСА_1 належав ни ні померлому ОСОБА_4, який проживав у ньому з 1954 року по д ень смерті, у ньому проживав його син ОСОБА_1 Належніст ь спадкодавцеві будинку тако ж підтверджується технічним паспортом на житловий будин ок від 23.03.2007 року.

Відповідно до ст. 392 ЦК Украї ни, власник майна може пред"я вити позов про

визнання його власності, я кщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а

також у разі втрати ним доку мента, який засвідчує його пр аво власності. А

Згідно ст. 1296 ЦК України, спа дкоємець, який прийняв спадщ ину, може одержати свідоцтво про право на спадщину. Відсут ність свідоцтва про право на спадщину не позбавляє спадк оємця права на спадщину.

З огляду на вказані норми чи нного законодавства, позива ч-спадкоємець має право звер нутися Із заявою про визнанн я права власності.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 209, 214, 215 Ц ПК України, ст. ст. 25, 30, 346, 392, 1296 Ц К України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 задоволи ти.

Визнати право власності н а житловий будинок та господ арські споруди, які

розташовані за адресою : А ДРЕСА_1 за ОСОБА_1 у поряд ку спадкування після

ОСОБА_4, який помер ІНФО РМАЦІЯ_1. к

Заяву про апеляційне оскар ження рішення суду першої ін станції може бути подано про тягом десяти днів з дня прого лошення рішення.

Апеляційна скарга на рішен ня суду подається протягом д вадцяти днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня. Апеляційна скарга може бу ти подана без попереднього п одання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга пода ється в строк, встановлений д ля подання заяви про апеляці йне оскарження.

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одається апеляційному суду П олтавської області через Орж ицький районний суд.

Рішення суду набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження н е було подано. Якщо було подан о заяву про апеляційне оскар ження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встан овлений статтею 294 ЦПК України , рішення суду набирає законн ої сили після закінчення цьо го строку. У разі подання апел яційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає з аконної сили після розгляду справи апеляційним судом.

СудОржицький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення26.09.2007
Оприлюднено13.04.2010
Номер документу5148766
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-330/2007

Рішення від 04.06.2007

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Онуфрієв В. М.

Рішення від 06.03.2007

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Потоцький В.В.

Рішення від 20.12.2007

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Мочальська В.М.

Рішення від 01.11.2007

Цивільне

Кіровський районний суд м.Макіївки

Неженцева О.В.

Ухвала від 12.12.2007

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Кулик П.О.

Рішення від 25.01.2007

Цивільне

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки

Комаров В.А.

Рішення від 26.09.2007

Цивільне

Оржицький районний суд Полтавської області

Грузман Т.В.

Рішення від 21.08.2007

Цивільне

Гуляйпільський районний суд Запорізької області

Каракай Н.Д.

Рішення від 05.07.2007

Цивільне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравець Ю.І.

Рішення від 07.08.2007

Цивільне

Ріпкинський районний суд Чернігівської області

Жовток Є.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні