Постанова
від 22.06.2009 по справі 8/100-08
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕ ЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.06.2009 Справа№ 8/100-08

Дніпропетровський апеля ційний господарський суд у с кладі колегії суддів:

головуючого судді Прудніков В.В. (доповідач)

суддів Виноградник О.М., Ясир Л .О.

при секретарі судовог о засідання: Прокопець Т.В.

за участю представників сторін:

від позивача Представник позивача у су дове засідання не з"явився, пр о час та місце судового засід ання повідомлений належним ч ином.

від скаржника Павлова Юлія Михайлівна головний спеціаліст-юрист, д овіреність №157/09 від 09.04.09;

від Головного управління юстиції у Дніпропетровській област Осельський Євген Сергій ович старший державний вик онавець, довіреність №4 від 10.0 1.09;

від третьої особи Лопатін Микола Володимиро вич юрисконсульт, довірені сть №67 від 19.06.09;

розглянувши у відкритому судовому засіданні а пеляційну скаргу товариства з обмеженою в ідповідальністю “ФСК Дніпр обудсервіс” м. Дніпропетровс ьк

за скаргою Управління житл ово-комунального господарст ва Нікопольської міської рад и м.Нікополь

на дії підрозділу примусового виконання рішен ь відділу державної виконавч ої служби Головного управлін ня юстиції у Дніпропетровськ ій області

на ухвалу від 14.04.09р.

господарського суду Дніпропетровської област і

у справі № 8/100-08

за позовом товариства з обмеженою ві дповідальністю “ФСК Дніпроб удсервіс”, м.Дніпропетровськ

до управління житлово-комуна льного господарства Нікопол ьської міської ради,м.Нікопо ль

Третя особа комунальне підприємство ” Служба єдиного замовника, м.Н ікополь

про стягнення 322767 грн. 03 коп.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського су ду Дніпропетровської област і від 14.04.09р. задоволено скаргу У правління житлово-комунальн ого господарства Нікопольсь кої міської ради м.Нікополь н а дії підрозділу примусового виконання рішень відділу де ржавної виконавчої служби Го ловного управління юстиції у Дніпропетровській області. Визнано недійсною та скасова но постанову державного вико навця від 16.02.09р. про арешт кошті в боржника. Зобов”язано відд іл державної виконавчої служ би Головного управління юсти ції у Дніпропетровській обла сті зняти арешт з рахунків, як і належать управлінню житлов о-комунального господарства Нікопольської міської ради, м.Нікополь.

ТОВ “ФСК Дніпробудсервіс” не погодилось із зазначеною ухвалою суду, просить її скас увати, посилаючись на те, що її прийнято без належної оцінк и доказів та без всебічного, п овного і об”єктивного розгля ду всіх обставин справи в їх с укупності. Зокрема заявник с карги посилається на те, що на каз суду виконується на зако нних підставах у відповіднос ті до чинного законодавства. Управлінням житлово-комунал ьного господарства Нікополь ської міської ради, м.Нікопол ь до скарги на дії відділу дер жавної виконавчої служби Гол овного управління юстиції у Дніпропетровській не додано докази, яки б підтверджували зазначені в ній обставини.

Підрозділ прим усового виконання рішень від ділу державної виконавчої сл ужби Головного управління юс тиції у Дніпропетровській об ласті відзив на апеляційну с каргу не надав, представник п ідрозділу у судовому засідан ні підтримав вимоги заявника апеляційної скарги.

Дослідивши матеріал и справи, заслухавши предста вників сторін, колегія судді в підстав для задоволення ап еляційної скарги не знаходит ь, виходячи з наступного.

Рішенням господар ського суду Дніпропетровськ ої області від 25.06.2007р. стягнуто з відповідача на користь поз ивача 281 025,00 грн. боргу, 38 136,08 грн. вт рат від інфляції, 3 605,95 грн. річни х, 3 227,67 грн. державного мита, 118,00 гр н. судових витрат.

Постановою Дніпропетров ського апеляційного господа рського суду від 25.11.2008р. вищевка зане рішення змінено та стяг нуто з відповідача на корист ь позивача 306 257,24 грн. боргу, з ура хуванням індексу інфляції, 2 29 7 грн. 37 коп. річних, 3 085 грн. 82 коп. д ержавного мита, а також 112 грн. 8 1 коп. витрат на інформаційно-т ехнічне забезпечення судово го процесу.

На виконання вищевказаної постанови 12.12.2008р. господарськи м судом Дніпропетровської об ласті видано накази про прим усове виконання.

Управління ЖКГ Нікопольсь кої міської ради, м.Нікополь з вернулося із заявою до госпо дарського суду про відстрочк у виконання рішення до 20.12.2009 рок у. Господарський суд Дніпроп етровської області задоволь нив заяву управління ЖКГ та 02. 02.2009 року виніс ухвалу про відс трочення до 20.12.2009 року виконанн я постанови Дніпропетровськ ого апеляційного господарсь кого суду від 25.11.2008 року по спра ві № 8/100-08.

14.01.2009р. підрозділом примусово го виконання рішень відділу державної виконавчої служби головного управління юстиці ї у Дніпропетровській област і було відкрито виконавче пр овадження.

Постановою державної вико навчої служби від 16.02.09р. наклад ено арешт на всі банківські р ахунки управління житлово-ко мунального господарства Нік опольської міської ради.

Управління житлово-комуна льного господарства Нікопол ьської міської ради є бюджет ною організацією, яка діє в ме жах виділених бюджетних кошт ів. Відповідно до Бюджетного кодексу України фінансуванн я робіт повинно здійснюватис ь лише з тих рахунків, з яких й де поновлення бюджету. Фінан сування робіт по реконструкц ії центральної тепломережі в місці Нікополі проводилось за рахунок фонду розвитку ві дповідно до ст..71 Бюджетного к одексу України.

Постановою Кабінету Мініс трів України №1764 від 27.12.01р. затве рджений порядок державного ф інансування капітального бу дівництв, він визначає механ ізм спрямування державних ка пітальних вкладень з метою з абезпечення цільового та ефе ктивного використання держа вних коштів. Відповідно до п.2. 2 Положення про фінансування та державне кредитування ка пітального будівництва, що з дійснюється на території Укр аїни, затвердженого спільним наказом Міністерства економ іки України, Комітетом у спра вах містобудування і архітек тури України № 127/201/173 від 23.09.06р. - д ержавні капітальні вкладенн я - інвестиції, спрямовані н а створення і відновлення ос новних фондів, джерелом фіна нсування яких є кошти держав ного бюджету , державних підп риємств та організацій, а так ож місцевих бюджетів.

Державною виконавчою служ бою, як зазначалось вище, накл адено арешт не тільки на раху нок, з якого здійснюється фін ансування капітального буді вництва, а на всі рахунки упра вління житлово-комунального господарства Нікопольської міської ради, у тому числі рах унки по виплаті заробітної п лати, капітального ремонту ж итлового фонду, водопровідно -каналізаційного господарст ва, оплати електроенергії та санітарного обслуговування міста Нікополь.

Накладення арешту на всі ра хунки управління житлово-ком унального господарства Ніко польської міської ради переш коджає управлінню здійснюва ти оплату послуг та робіт, які необхідні для нормальної жи ттєдіяльності міста Нікопол ь.

Місто Нікополь знаходитьс я в зоні підтоплення, при несв оєчасному проведені розраху нків за спожиту електроенерг ію місто буде відключене від енергопостачання, що в свою ч ергу може призвести до зупин ення робіт дренажних насосни х станцій, які забезпечують ц ілодобове відкачування ґрун тових вод у двох житлових мік рорайонах міста. У судове зас ідання представником управл іння житлово-комунального го сподарства Нікопольської мі ської ради надано документи, які підтверджують, що у зв”яз ку з блокуванням рахунків ві дсутня можливість провести о плату виведеного із ладу нас осу по перекачці води, що приз водить до підняття ґрунтових вод у районі “Північний”.

За викладених обставин кол егія суддів вважає, що ухвала господарського суду Дніпроп етровської області від 14.04.09р. в ідповідає матеріалам справи та нормам діючого законодав ства, а тому підстав для її ска сування не знаходить.

Керуючись ст.ст. 101-10 3 Господарського процесуальн ого кодексу України, Дніпроп етровський апеляційний госп одарський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Ухвалу господарського с уду Дніпропетровської облас ті від 14.04.09р. у справі № 8/100-08 залишити без змін.

Апеляційну скаргу товарис тва з обмеженою відповідальн істю “ФСК Дніпробудсервіс”, м.Дніпропетровськ залишити б ез задоволення.

Постанова може бути оскарж ена у місячний строк до Вищог о господарського Суду Україн и через Дніпропетровський ап еляційний господарський суд .

Головуючий суддя В.В.Прудніков

Суддя О.М. Виноградник

Суддя Л.О.Ясир

СудДніпропетровський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення22.06.2009
Оприлюднено20.12.2010
Номер документу5461157
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/100-08

Ухвала від 19.05.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Постанова від 19.08.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Прудніков В.В.

Ухвала від 13.05.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Прудніков В.В.

Постанова від 22.06.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Прудніков В.В.

Ухвала від 10.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Атанова Т.О.

Ухвала від 04.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Атанова Т.О.

Ухвала від 28.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Атанова Т.О.

Постанова від 04.03.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Прудніков В.В.

Ухвала від 12.06.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Ухвала від 05.06.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні