Рішення
від 18.10.2007 по справі 2-3988/2007
ГІРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАКІЇВКИ

Справа № 2-3988/2007р.

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2007 року м. Макіївка

Гірницький районний суд мі ста Макіївки Донецької облас ті в складі:

головуючого - судді Супрун М . Ю.

при секретарі Гревцової В.О .

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Макії вка справу за позовом ОСОБА _1, яка діє в інтересах ОСОБ А_2 до Макіївської міської р ади про визначення часток в с пільній сумісній власності,

ВСТАНОВИВ:

10 жовтня 2007 року до Гірницьк ого районного суду м. Макіївк и Донецької області надійшла позовна заява ОСОБА_1, дію чої на підставі довіреності від імені ОСОБА_2 до Макії вської міської ради про визн ачення часток в спільній сум існій власності.

Приймаючи до уваги, що відпо відач позов визнав в повному обсягу, на підставі ст. 130 п.4 ЦПК України, суд вважає можливим розглянути справу і прийнят и рішення на попередньому су довому засіданні.

У судовому засіданні предс тавник позивача ОСОБА_1 до води позову підтримала та су ду пояснила, що ОСОБА_2, йог о батько - ОСОБА_3 та мати - ОСОБА_4, проживали за адресо ю: АДРЕСА_1. В 1994 року вищевка зана квартира була приватизо вана ними на праві спільній с умісній власності без виділе ння часток. Після смерті ІН ФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 та ІН ФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 відкри лась спадщина, яка складаєть ся з частин квартири, та оскіл ьки частки в свідоцтві не бул и визначені, спадкова частин а також не може бути визначен а. ОСОБА_2 має право на спад кове майно. Оскільки в свідоц тві про право власності не ви значена частка померлих та і нших співвласників, він не мо же отримати свідоцтво про пр аво на спадщину, просила визн ачити частки в спільній сумі сній власності - квартирі № 30, я ка розташована за адресою: АДРЕСА_1, померлого ІНФОРМ АЦІЯ_1 ОСОБА_3, ІНФОРМАЦ ІЯ_2 ОСОБА_4 та ОСОБА_2 рівними по 1/3 частині за кожни м.

Представник відповідача - М акіївської міської ради, в су дове засідання не з'явився. Зг ідно листа просив розглянути справу у його відсутність, пр оти задоволення позовних вим ог ОСОБА_1 не заперечував.

Вислухавши пояснення пози вачки, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов пі длягає задоволенню повністю з наступних підстав.

Відповідно до ст. 370 ЦК Україн и, співвласники майна мають п раво на виділ у натурі частки із майна, що є у спільній сумі сній власності. У разі виділу частки із майна, що є у спільн ій сумісній власності, вважа ється, що частки кожного із сп іввласників у праві спільної сумісної власності є рівним и, якщо інше не встановлено до мовленістю між ними.

З матеріалів справи та пояс нень представника позивачки вбачається, що домовленості про розмір часток в спільній сумісній власності між спів власниками немає.

Згідно свідоцтва про право власності на житло від 24 бере зня 1994 року, вбачається, що квар тира АДРЕСА_1 належить на праві спільної сумісної влас ності ОСОБА_3, її дружині ОСОБА_4 та сину ОСОБА_2 (а. с. 8).

Згідно свідоцтва про смерт ь виданого ІНФОРМАЦІЯ_1 Ві дділом реєстрації актів гром адського стану Гірницького р айонного управління юстиції м. Макіївки вбачається, що О СОБА_3 помер ІНФОРМАЦІЯ_1 у віці 66 років ( а. с. 7). З свідоцтв а про смерть виданого ІНФОР МАЦІЯ_2 Відділом реєстрації актів громадського стану

2

Гірницького районного упр авління юстиції м. Макіївки в бачається, що ОСОБА_4 поме рла ІНФОРМАЦІЯ_2 у віці 65 ро ків ( а. с. 6).

В зв'язку зі смертю співвлас ників квартири, виділ часток в спільній сумісній власнос ті за домовленістю неможливи й, а тому суд, керуючись визнач еним законом принципом рівно сті часток співвласників, вв ажає, що позов обґрунтований і підлягає задоволенню, а час тки, які належать кожному із с піввласників становлять по 1 /3 квартири.

На підставі викладеного, с т. 370 ЦК України, керуючись ст. с т. 6, 8, 10, 57, 208 ЦПК України,

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1,яка діє в і нтересах ОСОБА_2 до Макіїв ської міської ради про визна чення часток в спільній сумі сній власності -задовольнити .

Визначити, що квартира АД РЕСА_1 належить в рівних час тках по 1/3 кожному: ОСОБА_3, п омерлому ІНФОРМАЦІЯ_1, О СОБА_4, яка померла ІНФОРМ АЦІЯ_2 та ОСОБА_2.

Зобов'язати комунальне під приємство "Бюро технічної ін вентаризації" м. Макіївка вне сти відповідні зміни в реєст раційні документи на право в ласності на квартиру АДРЕС А_1

Рішення суду вступає в зако ну силу після закінчення стр оку на подання заяви про апел яційне оскарження, якщо така заява не буде подана.

Заява про апеляційне оскар ження рішення може бути пода на протягом 10 днів з дня прого лошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подає ться протягом двадцяти днів після подачі заяви про апеля ційне оскарження, або в поряд ку п.4 ст. 295 ЦПК України.

Дата ухвалення рішення18.10.2007
Оприлюднено08.04.2010
Номер документу5472008
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення часток в с пільній сумісній власності

Судовий реєстр по справі —2-3988/2007

Рішення від 18.10.2007

Цивільне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Супрун М.Ю.

Рішення від 06.11.2007

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Томин О.О.

Рішення від 02.07.2007

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Літовка В.В.

Рішення від 14.06.2007

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Скляров В.В.

Ухвала від 16.06.2007

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Іванова І.В.

Рішення від 10.09.2007

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Лівандовська Т.В.

Рішення від 10.09.2007

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Букрєй С.П.

Рішення від 06.09.2007

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Верескун Н.А.

Ухвала від 10.10.2007

Цивільне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Кайро І.А.

Рішення від 23.03.2007

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні