Вирок
від 20.05.2016 по справі 646/2543/16-к
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/2543/16-к

№ провадження 1-кп/646/256/2016

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20.05.16 року Червонозаводський районний суд міста Харкова у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

за участі захисника обвинуваченого адвоката ОСОБА_4

за участі обвинуваченої ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42016051110000032 від 24 лютого 2016 року за обвинуваченням

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Корма Корменського району Гомельської області Республіки Білорусь, громадянки України, українки, з вищою освітою, заміжньої, працює директором ТОВ "Інтертехторг", яка зареєстрована в АДРЕСА_1 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимої,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 212, ч. 2 ст. 366 КК України,

в с т а н о в и в :

У середині 2014 року ОСОБА_5 , переїхавши з окупованої території Луганської області до м. Харкова, маючи на меті отримання незаконного доходу від зайняття фіктивним підприємництвом, створила та придбала низку суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності. До вчинення цього злочину ОСОБА_5 залучила свого сина ОСОБА_7 , а також своїх знайомих: ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , матеріали відносно яких виділено в окремі кримінальні провадження, разом з якими вона, діючи за попередньою змовою групою осіб, розробила план злочинних дій з розподілом ролей кожного із учасників.

Так, у період 2014-2015 років ОСОБА_5 , діючи групою осіб разом із ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , та ОСОБА_9 , з метою прикриття незаконної діяльності, направленої на сприяння підприємствам реального сектору економіки в ухиленні ними від сплати податків шляхом безпідставного формування податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам - контрагентам, створили та придбали на території м. Харкова та області низку суб`єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності.

Зокрема, свою протиправну діяльність група проводила за адресою: АДРЕСА_3 , де було розроблено план злочинних дій з розподілом ролей кожного із учасників, здійснювалось схиляння малозабезпечених громадян м. Харкова і Харківської області до вчинення дій по реєстрації на їх ім`я фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності, здійснювалась підготовка і затвердження установчих та інших документів, необхідних для діяльності фіктивних підприємств, розробка та скерування до органів державної влади документів, спрямованих на державну реєстрацію таких підприємств, відкриття банківських рахунків, а також за даною адресою здійснювалось безпосереднє керівництво діяльністю і зберігались установчі та інші господарські документи і печатки таких підприємств.

Так, ОСОБА_8 та ОСОБА_7 на виконання спільного умислу групи та вказаного плану злочинних дій, за вказівкою ОСОБА_5 , підшуковували особисто або через інших осіб малозабезпечених громадян м. Харкова і Харківської області та схиляли їх, обіцяючи грошову винагороду, до вчинення дій по реєстрації на їх ім`я суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб). Після встановлення таких осіб та одержання їх згоди на реєстрацію суб`єктів підприємницької діяльності, ОСОБА_8 та ОСОБА_7 особисто або через інших осіб, забезпечували підписання установчих документів даних суб`єктів підприємницької діяльності формальними засновниками та директорами, посвідчення їх нотаріусами та наступне подання до відповідних державних органів з метою здійснення державної реєстрації, відкриття розрахункових рахунків в банківських установах. Офіційні документи створених у вищевказаний спосіб підприємств, разом з їх печатками та договорами на відкриття банківських рахунків, ОСОБА_8 та ОСОБА_10 передавали ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для подальшого використання таких підприємств у протиправній діяльності. У свою чергу, ОСОБА_9 відповідно до відведеної йому ролі, знаходячись за адресою: АДРЕСА_3 , займався веденням бухгалтерського, податкового обліку та консолідованої фінансової звітності підконтрольних фіктивних підприємств, виготовляв установчі документи, необхідні для здійснення державної реєстрації та відкриття в банківських установах розрахункових рахунків таких суб`єктів підприємницької діяльності, а також виготовляв договори, податкові і транспортні накладні та інші первинні документи на підтвердження нібито проведених господарських операцій між фіктивними підприємствами та реальними суб`єктами підприємницької діяльності. У свою чергу, ОСОБА_5 , знаходячись за адресою: АДРЕСА_3 , здійснювала загальне керівництво та контроль над вказаними діями ОСОБА_8 , ОСОБА_7 та ОСОБА_9 , а також підшуковувала конкретних суб`єктів підприємницької діяльності. Так, отримання від реальних суб`єктів підприємницької діяльності на поточні рахунки створених ОСОБА_5 та іншими членами групи фіктивних підприємств грошових коштів нібито за надання послуг або купівлю товарів, безпідставно утворювало у цих підприємств - контрагентів кредит з податку на додану вартість та, одночасно, приводило до накопичення на фіктивних підприємствах зобов`язань по сплаті такого податку до бюджету. При цьому, грошові кошти, які надходили у вищевказаній спосіб на поточні рахунки фіктивних підприємств, разом з сумою податкових зобов`язань з податку на додану вартість, члени групи переводили у банківських закладах у готівку та видавали їх замовникам готівкою, отримуючи за вчинення даних протиправних дій грошову винагороду, яку ОСОБА_5 розподіляла між ОСОБА_8 , ОСОБА_7 та ОСОБА_9 .

Так, приблизно на початку травня 2014 року, ОСОБА_7 , реалізуючи свою частину плану злочинних дій, шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував своєму знайомому ОСОБА_11 вчинити фіктивне підприємництво, для чого зареєструвати в органах державної влади на його паспортні дані суб`єкт господарювання товариство з обмеженою відповідальністю, з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. При цьому ОСОБА_11 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність як засновник та директор новоутвореного підприємства, погодився на пропозицію ОСОБА_7 та на початку травня 2014 року надав ОСОБА_7 свої паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру для виготовлення статуту фіктивного підприємства, про що ОСОБА_7 повідомив ОСОБА_5 і передав надані ОСОБА_11 особисті документи ОСОБА_9 з метою підготовки необхідних документів для здійснення державної реєстрації фіктивного підприємства.

Після цього, приблизно у травні 2014 року, ОСОБА_9 , діючи згідно з вказівкою ОСОБА_5 та на виконання спільного умислу групи, знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підготував рішення загальних зборів засновника від 21.05.2014 року про створення товариства з обмеженою відповідальністю «ЛІДЕРБУД ПЛЮС» та затвердження на посаду директора товариства ОСОБА_11 , а також три екземпляри Статуту та інші документи, необхідні для його створення і державної реєстрації, зазначивши у статуті, що загальна сума статутного капіталу товариства становить 250000,00 грн. та те, що він сформований за рахунок ОСОБА_11 з 100% часткою у формі грошових коштів, хоча останній грошових коштів до статутного капіталу товариства не вносив.

Після цього ОСОБА_11 підписав вищевказані документи, тим самим виконавши дії, спрямовані на створення фіктивного підприємства - ТОВ «ЛІДЕРБУД ПЛЮС».

Далі ОСОБА_7 зустрівся зі знайомим ОСОБА_8 ОСОБА_12 , який за грошову винагороду надав згоду на надання допомоги в реєстрації товариства, та після того як 27.05.2014 року приватний нотаріус ОСОБА_13 посвідчив підписи ОСОБА_11 у трьох екземплярах статуту ТОВ та довіреність від його імені на ім`я ОСОБА_12 , останній 29.05.2014 року надав до Реєстраційної служби Харківського міського Управління юстиції необхідні документи для здійснення реєстрації. На підставі чого 29.05.2014 року Реєстраційною службою Харківського міського Управління юстиції, яка знаходиться за адресою: м. Харків, пр-т Московський, 96а, було здійснено державну реєстрацію ТОВ «ЛІДЕРБУД ПЛЮС» за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 12 та цьому товариству присвоєно ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 39230993.

30.05.2014року ТОВ «ЛІДЕРБУД ПЛЮС» взято на облік як платник податків у Основ`янській ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області (номер взяття на облік 203814065825) та автоматично у ГУ Казначейської служби у Харківській області було відкрито електронний рахунок платника ПДВ 37513000195404.

На початку травня 2014 року ОСОБА_14 передав ОСОБА_11 виготовлену печатку ТОВ та екземпляр статуту з відміткою про державну реєстрацію, які останній, знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, передав ОСОБА_7 , а той ОСОБА_5 . Після чого у кінці травня 2014 року ОСОБА_7 передав ОСОБА_11 грошові кошти в розмірі 2000 грн., які він отримав від ОСОБА_5 , як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, направлених на створення фіктивного підприємства ТОВ «ЛІДЕРБУД ПЛЮС». Після того, як ОСОБА_11 набув право власності на ТОВ та став його формальним засновником і директором, ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 набули можливість використовувати реквізити та поточні рахунки фіктивного підприємства для здійснення незаконної діяльності.

30.03.2007 року Станично Луганським районним управлінням юстиції здійснено державну реєстрацію ТОВ «СК МЕГА», товариству присвоєний ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 35025055, 06.04.2007 ТОВ «СК МЕГА» взято на облік як платника податків у ДПІ у Станично Луганському районі ГУ ДФС Луганської області, 13.04.2007 ТОВ було обліковано як платник ПДВ з присвоєнням індивідуального податкового номеру платника ПДВ. 14.04.2011 року ОСОБА_11 набув корпоративні права у розмірі 100% частки статутного капіталу ТОВ «СК МЕГА», після чого призначив себе на посаду директора.

Продовжуючи злочинну діяльність, в один із днів червня 2014 року ОСОБА_7 , шляхом умовлянь і підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди у сумі 2000 гривень, запропонував ОСОБА_11 передати йому установчі документи та печатку ТОВ «СК МЕГА», з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. На початку червня 2014 року ОСОБА_11 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, передав ОСОБА_10 виготовлену печатку товариства та екземпляр статуту з відміткою про державну реєстрацію. У свою чергу у кінці червня 2015 року ОСОБА_5 надала ОСОБА_7 2000,00 гривень для подальшої передачі їх ОСОБА_11 , як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, які ОСОБА_11 отримав від ОСОБА_7 і передав останньому установчі документи та печатку ТОВ «СК МЕГА».

20.02.2013 року ОСОБА_11 надав до Головного територіального управління юстиції у м. Києві нотаріально засвідчену копію рішення загальних зборів засновника створення ТОВ «АППОЛОН ГРУП», реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи, два примірника нотаріально посвідченого статуту ТОВ, копію банківської квитанції, на підставі чого 20.02.2013 року Головним територіального управління юстиції у м. Києві було здійснено державну реєстрацію ТОВ «АППОЛОН ГРУП» та цьому товариству присвоєний ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 38606476.

21.02.2013 року згідно вимог Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", ст. 64 ПК України ТОВ «АППОЛОН ГРУП» взято на облік як платника податків у ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС м. Києва. 01.04.2013 року ОСОБА_11 до ДПІ було подано реєстраційну заяву платника податку на додану вартість, після чого ТОВ «АППОЛОН ГРУП» було обліковано як платника ПДВ, з присвоєнням індивідуального податкового номеру платника ПДВ.

При цьому, приблизно на початку квітня 2015 року, ОСОБА_7 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди запропонував ОСОБА_11 передати йому установчі документи та печатку ТОВ «АППОЛОН ГРУП», з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. На початку квітня 2015 року ОСОБА_11 передав ОСОБА_7 виготовлену печатку товариства та екземпляр статуту з відміткою про державну реєстрацію.

У кінці квітня 2015 року ОСОБА_15 , отримавши від ОСОБА_5 2000,00 гривень, передав їх ОСОБА_11 , як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій. Таким чином, ОСОБА_11 став формальним директором ТОВ «АППОЛОН ГРУП».

При цьому використання печатки та установчих документів ТОВ «АППОЛОН ГРУП», та отримання необхідних реквізитів надало можливість ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 використати їх для здійснення незаконної діяльності.

29.05.2014 Реєстраційною службою Харківського міського Управління юстиції Харківської області було зареєстровано товариство з обмеженою відповідальністю "ВУГІЛЛЯПРОМ", директором та засновником якого став ОСОБА_16 із розміром статутного капіталу у розмірі 250000 грн., який мав намір займатись реальною підприємницькою діяльністю, після чого товариство було взято на облік як платник податків у Західній ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області.

На початку квітня 2015 року ОСОБА_7 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував ОСОБА_11 , стати формальним директором ТОВ «ВУГІЛЛЯПРОМ», з метою чого у травні 2015 року ОСОБА_7 запропонував ОСОБА_17 взяти на посаду директора товариства ОСОБА_11 , який нібито мав необхідний рівень досвіду та освіти для зайняття вказаної посади. ОСОБА_17 погодився на пропозицію ОСОБА_7 та 12.05.2015 року призначив на посаду директора ОСОБА_11

12.05.2015 року, знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, ОСОБА_7 , отримавши від ОСОБА_5 2000,00 грн., передав їх ОСОБА_11 як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, після чого передав ОСОБА_7 протокол загальних зборів товариства та печатку. Таким чином, 12.05.2015 року ОСОБА_11 став формальним директором ТОВ «ВУГІЛЛЯПРОМ».

При цьому призначення на посаду директора ТОВ «ВУГІЛЛЯПРОМ» ОСОБА_11 та отримання необхідних реквізитів, документів та печатки надало можливість ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 використати їх для здійснення незаконної діяльності

02.03.2013 року ОСОБА_9 у Харківському міському управлінні юстиції здійснено державну реєстрацію товариства з обмеженою відповідальністю «СХІДНА ГРУПА «УТОС» (номер запису 14801020000057466) та цьому підприємству присвоєний ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 39001750, 03.12.2013 року ТОВ взято на облік як платник податків у Основ`янській ОДПI м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області з присвоєнням індивідуального податкового номеру платника ПДВ 390017520384. 02.12.2013 року ОСОБА_9 призначив себе на посаду директора ТОВ СХІДНА ГРУПА «УТОС».

У червні 2014 року ОСОБА_7 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував ОСОБА_9 передати йому установчі документи та печатку ТОВ СХІДНА ГРУПА «УТОС», з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_8 для прикриття незаконної діяльності. На початку червня 2014 року ОСОБА_9 знаходячись за адресою: АДРЕСА_3 , передав ОСОБА_7 печатку та екземпляр статуту товариства з відміткою про державну реєстрацію. Після чого ОСОБА_10 , отримавши від Слєпцової 2000,00 грн. передав їх ОСОБА_9 , як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій.

При цьому використання печатки та установчих документів, отримання необхідних реквізитів товариства відкриття розрахункових рахунків у банківських установах та казначейській службі надало можливість ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 використати реквізити цього підприємства та його розрахункові рахунки для здійснення незаконної діяльності.

У червні 2014 року ОСОБА_8 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував ОСОБА_18 вчинити фіктивне підприємництво, для чого зареєструвати в органах державної влади на свої паспортні дані суб`єкт господарювання з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. ОСОБА_18 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодилась на пропозицію ОСОБА_8 та у середині серпня 2014 року надала ОСОБА_8 свій паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру для виготовлення статуту фіктивного підприємства. Після чого ОСОБА_8 передав ОСОБА_9 паспорт і довідку ОСОБА_18 з метою підготовки необхідних документів для здійснення державної реєстрації фіктивного підприємства.

Після цього ОСОБА_9 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підготував рішення загальних зборів засновника від 29.08.2014 про створення ТОВ «Кластер - 2014» та затвердження на посаду директора товариства ОСОБА_18 , а також три екземпляра статуту ТОВ «Кластер - 2014», та інші документи, необхідні для його створення та державної реєстрації, зазначивши у статуті товариства запис про загальну суму статутного капіталу 1 050000 грн. та завідомо неправдиві записи про те, що він сформований за рахунок засновника ОСОБА_18 з 100% часткою у формі грошових коштів.

Після цього, ОСОБА_8 надав ОСОБА_18 вищезазначені документи для підписання, які вона підписала, тим самим виконавши дії, спрямовані на створення фіктивного підприємства - ТОВ «Кластер - 2014». Після чого ОСОБА_8 звернувся до свого знайомого ОСОБА_19 з пропозицією за грошову винагороду здійснити державну реєстрацію товариства.

01.09.2014 року приватний нотаріус ОСОБА_20 нотаріально посвідчила підписи ОСОБА_18 у вищевказаних трьох екземплярах статуту ТОВ «Кластер - 2014» та довіреність від імені ОСОБА_18 на ім`я ОСОБА_19 з наданням повноважень х питань реєстрації та постановки на облік ТОВ «Кластер - 2014» та виготовлення печатки та штампів, їх отримання, відкриття поточного рахунку для формування статутного капіталу у банківській установі.

01.09.2014 року ОСОБА_19 надав до Реєстраційної служби Харківського міського Управління юстиції Харківської області копію рішення загальних зборів засновника від 29.08.2014 про створення ТОВ «Кластер - 2014», реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи, два примірника статуту, копію банківської квитанції та довіреність на представництво директора, після чого 01.09.2014 року Реєстраційна служба здійснила державну реєстрація ТОВ «Кластер - 2014» та цьому товариству було присвоєно ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності.

02.09.2014 року ТОВ «Кластер - 2014» взято на облік як платника податків у ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, 01.10.2014 року воно було обліковано як платник ПДВ, з присвоєнням індивідуального податкового номеру платника ПДВ. Після чого товариству «Кластер - 2014» було відкрито електронний рахунок платника ПДВ.

На початку жовтня 2014 року ОСОБА_19 передав ОСОБА_18 виготовлену печатку ТОВ «Кластер - 2014» та екземпляр статуту з відміткою про державну реєстрацію, які ОСОБА_18 знаходячись за адресою: АДРЕСА_3 , передала ОСОБА_8 , а той ОСОБА_5 . В той же час ОСОБА_8 передав ОСОБА_18 отримані від ОСОБА_21 2000,00 грн. як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, направлених на створення фіктивного підприємства ТОВ «Кластер - 2014».

У червні 2015 року ОСОБА_8 запропонував за грошову винагороду своїй знайомій ОСОБА_22 вчинити фіктивне підприємництво, для чого стати формальним директором раніше створеного фіктивного підприємства ТОВ «Кластер - 2014». ОСОБА_22 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодилась на пропозицію ОСОБА_8 та передала останньому паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру для підготовки необхідних документів щодо зайняття посади директора підприємства. Після чого ОСОБА_8 повідомив ОСОБА_18 про необхідність звільнитися з посади директора ТОВ «Кластер - 2014» та на вакантну посаду призначити ОСОБА_22 .

09.06.2015 ОСОБА_9 знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підготував протокол №4 загальних зборів учасників ТОВ «Кластер - 2014», в якому ОСОБА_18 звільняється, а ОСОБА_22 призначається на посаду директора, підготував реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу. Цього ж дня ОСОБА_18 та ОСОБА_22 підписали вказані документи. В той же день ОСОБА_8 зустрівся зі своїм знайомим ОСОБА_23 та запропонував йому за грошову винагороду допомогти його знайомій ОСОБА_22 внести зміни до відомостей про юридичну особу, на що ОСОБА_23 дав свою згоду. 10.06.2015 року ОСОБА_22 підписала виготовлену ОСОБА_9 довіреність на представництво інтересів директора ТОВ «Кластер - 2014» на ім`я ОСОБА_23 .

12.06.2015 ОСОБА_24 надав до Реєстраційної служби Харківського міського Управління юстиції Харківської області документи щодо змін до відомостей про юридичну особу, а саме зміну керівника ТОВ «Кластер 2014», після чого Реєстраційною службою Харківського міського Управління юстиції Харківської області, яка знаходиться за адресою: м. Харків, пр-т Московський, 96а, було здійснено вказану зміну, з внесенням відомостей про керівника ТОВ «Кластер 2014» - ОСОБА_22 . Після чого ОСОБА_22 надала до ПАT "ПУМБ", ПАТ «УкрСиббанк», ПУАТ «Фідобанк» необхідні документи про відкриття поточних рахунків. Отримані в банках договори про відкриття поточних рахунків та устав товариства з його печаткою ОСОБА_22 передала ОСОБА_8 , а той - ОСОБА_5 для використання у своїй протиправній діяльності. У кінці червня 2015 року ОСОБА_22 отримала від ОСОБА_8 грошові кошти в розмірі 2000 грн., які йому передала ОСОБА_5 як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій.

Вищезазначені дії надали можливість ОСОБА_8 ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 використати реквізити цього підприємства та його розрахункові рахунки для здійснення незаконної діяльності.

08.10.2014 року Реєстраційною службою Харківського міського Управління юстиції Харківської області, яка знаходиться за адресою: м. Харків, пр-т Московський, 96а, було зареєстровано ТОВ «ВІОЛІТ», директором та засновником якого відповідно до рішення загальних зборів засновника від 06.10.2014 року стала ОСОБА_25 (100% частка статутного капіталу товариства у розмірі 600 000, 00 грн. ), яка мала намір займатись реальною підприємницькою діяльністю згідно обраного нею КВЕД.

09.10.2014 року ТОВ «ВІОЛІТ» взято на облік як платника податків у ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області (номер взяття на облік 203014127767), 01.11.2014 року товариство було обліковано як платник ПДВ з присвоєнням індивідуального податкового номеру платника ПДВ, 24.12.2014 року ТОВ «ВІОЛІТ» було відкрито електронний рахунок платника ПДВ.

В жовтні 2014 року ОСОБА_8 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував своїй знайомій ОСОБА_26 зареєструвати в органах державної влади на свої паспортні дані суб`єкт господарювання товариство з обмеженою відповідальністю, з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. ОСОБА_26 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодилась на пропозицію ОСОБА_8 та вирішила зареєструвати на своє ім`я фіктивне підприємство, виступивши одночасно їх засновником та директором, для чого у жовтні 2014 року надала ОСОБА_8 свій паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру для виготовлення статуту фіктивного підприємства. ОСОБА_8 про це повідомив ОСОБА_5 та передав документи ОСОБА_26 ОСОБА_9 з метою підготовки необхідних документів для здійснення державної реєстрації фіктивного підприємства.

Приблизно в цей же час, перебуваючи у м. Харкові, ОСОБА_8 познайомився з директором ТОВ «ВІОЛІТ» ОСОБА_25 та запропонував їй відступити за договором купівлі - продажу 100% частку в статутному капіталі товариства ОСОБА_26 , звільнитись з посади директора та призначити ОСОБА_26 , пояснивши це тим, що остання має реальних контрагентів та чіткий бізнес план для здійснення реальної господарської діяльності, на що ОСОБА_25 надала свою згоду. 20.10.2014 року ОСОБА_26 підписала виготовлений ОСОБА_9 договір купівлі - продажу корпоративних прав засновника ТОВ «ВІОЛІТ» та інші реєстраційні документи, тим самим набула права власності на вказане майно. В той же день за викладених обставин було підписано раніше складений ОСОБА_9 протокол загальних зборів учасників ТОВ «ВІОЛІТ», за яким було оформлено вихід зі складу учасників ТОВ «ВІОЛІТ» ОСОБА_25 та прийняття до складу учасників ТОВ «ВІОЛІТ» ОСОБА_26 , а також обрано її директором даного підприємства.

20.10.2014 року приватний нотаріус ОСОБА_20 нотаріально посвідчила заяву ОСОБА_25 щодо відступлення на користь ОСОБА_26 100% частки статутного капіталу ТОВ «ВІОЛІТ» за договором купівлі продажу та статут ТОВ «ВІОЛІТ» з внесеним змінами щодо учасників вказаного підприємства.

21.10.2014 Реєстраційною службою Харківського міського Управління юстиції Харківської області, яка знаходиться за адресою: м. Харків, пр-т Московський, 96а, було внесено зміни до відомостей про юридичну особу, а саме внесено зміни відомостей про керівника та учасників ТОВ «ВІОЛІТ». 22.10.2014 року, знаходячись у м. Харкові по пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, ОСОБА_26 отримала від ОСОБА_8 грошові кошти в розмірі 2000 грн., отримані ним від ОСОБА_5 , як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій.

Вказані дії надали можливість ОСОБА_8 ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, використовувати реквізити та поточні рахунки фіктивного підприємства ТОВ «ВІОЛІТ» для здійснення незаконної діяльності.

12.01.2007 року ОСОБА_27 у Луганському міському управлінні юстиції здійснено державну реєстрацію приватного підприємства «МАШСЕРВІС ЛОКОМОТИВ» (номер запису 13821020000012030) та цьому підприємству присвоєний ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 34792186. 26.01.2007 року ПП «МАШСЕРВІС ЛОКОМОТИВ» взято на облік як платника податків у ДПІ у Жовтневому районі м. Луганськ ГУ ДФС Луганської області, з присвоєнням індивідуального податкового номеру платника ПДВ 347921812341. 18.06.2013 року ОСОБА_27 , як засновником підприємства було прийнято рішення про призначення себе на посаду директора.

У грудні 2014 року, знаходячись у м. Харкові, ОСОБА_8 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди запропонував ОСОБА_27 передати йому установчі документи та печатку ПП «МАШСЕРВІС ЛОКОМОТИВ», з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. На початку грудня 2014 року ОСОБА_27 передав ОСОБА_8 печатку та екземпляр статуту підприємства з відміткою про державну реєстрацію, після чого ОСОБА_5 надала ОСОБА_8 2000,00 грн. для подальшої передачі їх ОСОБА_27 , як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, які він отримав у повному обсязі.

Використання печатки та установчих документів ПП «МАШСЕРВІС ЛОКОМОТИВ», отримання необхідних реквізитів, відкриття розрахункових рахунків у банківських установах та казначейській службі, надало можливість ОСОБА_8 ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 знаходячись за адресою: АДРЕСА_3 використати реквізити цього підприємства та його розрахункові рахунки для здійснення незаконної діяльності.

12.01.2007 року Реєстраційною службою Луганського міського Управління юстиції Харківської області було зареєстровано приватне підприємство "ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНА КОМПАНІЯ "АЛТАН" (номер запису - 13821020000012026, ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 34792156), директором та учасником якого став ОСОБА_27 , (100% частка статутного капіталу товариства у розмірі 500 грн.), після чого підприємство було взято на облік як платник податків у Жовтневому районі м. Луганська ГУ ДФС у Луганській області. Згодом ПП «ВВК АЛТАН» було переміщено за юридичною адресою м. Харків, вул. 50 ти річчя ВЛКСМ, де взято на облік як платника податків у ДПI у Московському районі м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області.

Приблизно у жовтні 2014 року ОСОБА_8 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував знайомому ОСОБА_28 вчинити фіктивне підприємництво, для чого стати формальним директором суб`єкта господарювання з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. ОСОБА_28 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодився на пропозицію ОСОБА_8 та на початку червня 2015 року надав ОСОБА_8 свій паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру для виготовлення статуту фіктивного підприємства, про що ОСОБА_8 повідомив ОСОБА_5 та передав надані йому документи ОСОБА_9 для підготовки необхідних документів.

Приблизно в цей же час ОСОБА_8 запропонував раніше знайомому ОСОБА_27 взяти на посаду директора ПП «ВВК АЛТАН» ОСОБА_28 , який, з його слів мав необхідний рівень досвіду та освіти для зайняття вказаної посади, що не відповідало дійсності, на що ОСОБА_27 погодився та 26.06.2015року Рішенням №2 власника підприємства призначив на посаду директора ПП «ВВК АЛТАН» ОСОБА_28 , звільнившись з цієї посади за власним бажанням та, передавши печатку ПП «ВВК АЛТАН».

26.06.2015 року за адресою : м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а ОСОБА_8 , отримавши від ОСОБА_5 2000 грн., передав їх ОСОБА_28 , як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій. Призначення на посаду директора ПП «ВВК АЛТАН» ОСОБА_28 з метою отримання необхідних реквізитів, надало можливість ОСОБА_8 ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 знаходячись за адресою: АДРЕСА_3 використати реквізити цього підприємства та його розрахункові рахунки для здійснення незаконної діяльності.

Продовжуючи злочинну діяльність, на початку лютого 2015 року ОСОБА_8 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував знайомому ОСОБА_29 вчинити фіктивне підприємництво, для чого зареєструвати в органах державної влади на свої паспортні дані суб`єкт господарювання товариство з обмеженою відповідальністю, з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. ОСОБА_29 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодився на пропозицію ОСОБА_8 та у середині лютого 2015 року передав ОСОБА_8 свій паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру для виготовлення статутних документів фіктивного підприємства, про що ОСОБА_8 повідомив ОСОБА_5 та передав надані йому документи ОСОБА_9 , з метою підготовки необхідних документів для здійснення державної реєстрації фіктивного підприємства.

Після цього, ОСОБА_9 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а підготував протокол загальних зборів засновника від 18.02.2015 року про створення ТОВ «ФЕРУМ ТРЕЙД» та затвердження на посаду директора товариства ОСОБА_29 , а також три екземпляра статуту товариства та інші документи, необхідні для його створення та державної реєстрації. Після цього, ОСОБА_29 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а підписав вказані документи. Одразу після цього ОСОБА_8 запропонував своєму знайомому ОСОБА_12 за грошову винагороду зареєструвати ТОВ «ФЕРУМ ТРЕЙД», на що він дав свою згоду.

24.02.2015 року приватний нотаріус ОСОБА_30 нотаріально посвідчив підписи ОСОБА_29 у трьох екземплярах статуту товариства та довіреність від імені ОСОБА_29 на ім`я ОСОБА_12 , в тому числі і надання повноважень представника з питань реєстрації та постановки на облік товариства, виготовлення печатки та штампів, їх отримання, відкриття поточного рахунку для формування статутного капіталу у банківській установі.

02.03.2015 на підставі наданих ОСОБА_14 документів Реєстраційною службою Харківського міського Управління юстиції Харківської області, яка знаходиться за адресою: м. Харків, пр-т Московський, 96а, було здійснено державна реєстрація ТОВ «ФЕРУМ ТРЕЙД» (номер запису - 1 480 102 0000 065435) та цьому товариству присвоєний ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 39668706, 03.03.2015 року товариство було взято на облік як платник податків у ДПІ у Дзержинському районі м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області. В подальшому ОСОБА_29 було відкрито поточні рахунки в ПАT «УкрСиббанк», ПАТ «УКРСОЦБАНК» для здійснення господарської діяльності ТОВ «ФЕРУМ ТРЕЙД». Отримані в банках незаконно укладені договори про відкриття поточних рахунків та здійснення їх розрахунково-касового обслуговування, разом з екземпляром статуту ТОВ «ФЕРУМ ТРЕЙД» та печаткою підприємства, ОСОБА_29 за попередньою змовою, передав ОСОБА_8 , а той ОСОБА_5 .

У кінці березня 2015 року, знаходячись у АДРЕСА_3 ОСОБА_29 отримав від ОСОБА_8 2000 грн., передані йому ОСОБА_5 , як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, направлених на створення фіктивного підприємства ТОВ «ФЕРУМ ТРЕЙД».

Вказані дії надали можливість ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, використовувати реквізити та поточні рахунки фіктивного підприємства ТОВ «ФЕРУМ ТРЕЙД» для здійснення незаконної діяльності.

У червні 2014 року ОСОБА_7 , з метою отримання незаконного доходу від зайняття фіктивним підприємництвом та реалізуючи свою частину спільного з ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_8 плану злочинних дій, запропонував ОСОБА_29 вчинити фіктивне підприємництво, для чого зареєструвати в органах державної влади на його паспортні дані товариство з обмеженою відповідальністю, з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності.

При цьому ОСОБА_8 попередив ОСОБА_29 , що грошова винагорода буде встановлена у розмірі 2000 гривень на місяць протягом строку здійснення незаконної господарської діяльності фіктивного підприємства. ОСОБА_29 погодився та у середині лютого 2015 року повторно надав ОСОБА_8 свої паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру, які ОСОБА_8 передав ОСОБА_9 , з метою підготовки необхідних документів для здійснення державної реєстрації фіктивного підприємства.

У середині березня 2015 року, ОСОБА_9 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підготував рішення загальних зборів засновника (учасника) від 25.02.2015 про створення ТОВ «УАЙТИНГ ЛТД» та затвердження на посаду директора товариства ОСОБА_29 , а також три екземпляри Статуту, та інші документи, необхідні для його створення і державної реєстрації, що загальна сума статутного капіталу товариства становить 250000,00 грн. та він сформований за рахунок ОСОБА_29 . Після цього ОСОБА_29 підписав вищевказані документи.

Після посвідчення 02.03.2015 року приватним нотаріусом ОСОБА_31 підписів ОСОБА_29 у вищевказаних документах та посвідчення довіреності від імені ОСОБА_29 на ім`я ОСОБА_12 щодо надання повноважень з питань реєстрації та постановки на облік ТОВ «УАЙТИНГ ЛТД», останній за проханням ОСОБА_8 03.03.2015 року надав до Реєстраційної служби Харківського міського Управління юстиції Харківської області нотаріально засвідчену копію рішення загальних зборів засновника (учасника) від 25.02.2015 про створення товариства з обмеженою відповідальністю «УАЙТИНГ ЛТД» та інші необхідні документи, після чого в цей же день Реєстраційною службою Харківського міського Управління юстиції Харківської області, яка знаходиться за адресою: м. Харків, пр-т Московський, 96а, здійснено державну реєстрацію ТОВ «УАЙТИНГ ЛТД» (номер запису - 1 480 102 0000 065452) та цьому товариству присвоєний ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 39671703. 04.03.2015 року ТОВ «УАЙТИНГ ЛТД» взято на облік як платник податків у Західній ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області та товариству було відкрито електронний рахунок платника ПДВ.

На початку травня 2015 року ОСОБА_14 передав ОСОБА_29 виготовлену печатку ТОВ «УАЙТИНГ ЛТД» та екземпляр статуту з відміткою про державну реєстрацію, які ОСОБА_29 використовував для відкриття поточних рахунків у ПАТ "УКРСОЦБАНК" та ПАТ "УкрСиббанк", отримані в банках договори про відкриття поточних рахунків та здійснення їх розрахунково-касового обслуговування разом з екземпляром статуту товариства ОСОБА_29 передав ОСОБА_8 , а той - ОСОБА_5 для використання у своїй протиправній діяльності. Після чого ОСОБА_29 отримав від ОСОБА_8 грошові кошти в розмірі 2000 грн., передані йому ОСОБА_5 як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, направлених на створення фіктивного підприємства ТОВ «УАЙТИНГ ЛТД». Також вказані дії надали можливість ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, використовувати реквізити та поточні рахунки фіктивного підприємства ТОВ «УАЙТИНГ ЛТД» для здійснення незаконної діяльності.

Продовжуючи злочинну діяльність, в один із днів на початку квітня 2015 року ОСОБА_8 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував своєму знайомому ОСОБА_32 вчинити фіктивне підприємництво для чого зареєструвати в органах державної влади на свої паспортні дані суб`єкт господарювання товариство з обмеженою відповідальністю, з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. ОСОБА_33 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодився на пропозицію та у середині квітня 2015 року надав ОСОБА_8 свій паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру для виготовлення статутних документів фіктивного підприємства, про що ОСОБА_8 повідомив ОСОБА_5 і передав документи ОСОБА_9 , з метою підготовки необхідних документів для здійснення державної реєстрації фіктивного підприємства.

Після цього ОСОБА_9 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підготував протокол загальних зборів засновника (учасника) від 24.04.2015 року про створення товариства з обмеженою відповідальністю «СХІДНА ГРУПА «САТЕЛІТ» та затвердження на посаду директора товариства ОСОБА_34 , а також три екземпляра статуту та інші документи, необхідні для його створення та державної реєстрації, та зазначив в статуті, що загальна сума статутного капіталу товариства становить 250000 грн. і що він сформований за рахунок ОСОБА_34 , разом з тим фактичним власником грошових коштів була ОСОБА_5 , яка передала відповідну суму грошових коштів у готівковій формі ОСОБА_8 . Після цього ОСОБА_33 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підписав вищезазначені документи.

24.04.2015 року приватним нотаріусом ОСОБА_31 було посвідчено підписи ОСОБА_34 у вищевказаних документах та картку із зразками підписів та відбитка печатки директора ТОВ «СХІДНА ГРУПА «САТЕЛІТ»., в цей же день Реєстраційна служба Харківського міського Управління юстиції Харківської області здійснила державну реєстрацію товариства і йому було присвоєно ідентифікаційний код. 29.04.2015 року товариство було взято на облік як платник податків у ДПІ у Московському районі м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області. У подальшому, ОСОБА_33 відкрив поточні рахунку ПАT «УкрСиббанк» та незаконно укладені договори про відкриття поточних рахунків та здійснення їх розрахунково-касового обслуговування, разом з екземпляром статуту та печаткою підприємства передав ОСОБА_8 , а той ОСОБА_5 .

У кінці травня 2015 року ОСОБА_33 отримав від ОСОБА_8 2000 грн., які останньому передала ОСОБА_5 як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, направлених на створення фіктивного підприємства ТОВ «СХІДНА ГРУПА «САТЕЛІТ». Вказані дії надали можливість ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, використовувати реквізити та поточні рахунки фіктивного підприємства ТОВ «СХІДНА ГРУПА «САТЕЛІТ» для здійснення незаконної діяльності.

Продовжуючи злочинну діяльність, на початку квітня 2015 року ОСОБА_8 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував ОСОБА_35 вчинити фіктивне підприємництво, для чого зареєструвати в органах державної влади на свої паспортні дані суб`єкт господарювання товариство з обмеженою відповідальністю, з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. ОСОБА_36 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодився на пропозицію ОСОБА_8 та у середині квітня 2015 року передав йому свій паспорт та довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру для виготовлення статутних документів фіктивного підприємства, про що повідомив ОСОБА_5 та передав документи ОСОБА_9 , з метою підготовки необхідних документів для здійснення державної реєстрації фіктивного підприємства.

Після цього, ОСОБА_9 знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підготував протокол загальних зборів засновника (учасника) від 22.04.2015 року про створення товариства з обмеженою відповідальністю «ХАО-РЕМБУДКОМПЛЕКТ» та затвердження на посаду директора товариства ОСОБА_36 , а також три екземпляра статуту та інші документи, необхідні для його створення та державної реєстрації, зазначивши, що загальна сума статутного капіталу товариства становить 150000 грн. і він сформований за рахунок ОСОБА_36 з 100% часткою у формі грошових коштів, хоча фактичним власником грошових коштів була ОСОБА_5 , яка передала їх ОСОБА_8 . Після цього ОСОБА_36 підписав вищезазначені документи .

23.04.2015 року приватний нотаріус ОСОБА_30 посвідчив підписи ОСОБА_36 у вищевказаних документах та картку із зразками підписів та відбитка печатки ТОВ «ХАО-РЕМБУДКОМПЛЕКТ» та довіреність від імені ОСОБА_36 на ім`я ОСОБА_12 щодо надання повноважень з питань реєстрації та постановки на облік товариства та виготовлення печатки та штампів.

24.04.2015 року ОСОБА_14 надав до Реєстраційної служби Харківського міського Управління юстиції Харківської області вищезазначені документи, на підставі чого Реєстраційна служба Харківського міського Управління юстиції Харківської області, яка знаходиться за адресою: м. Харків, пр-т Московський, 96а, здійснила державну реєстрацію ТОВ «ХАО-РЕМБУДКОМПЛЕКТ» та присвоїла ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності ЄДРПОУ 39764368, 24.04.2015 року товариство взято на облік як платник податків у ДПІ у Московському районі м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області.

На початку травня 2015 року ОСОБА_14 передав ОСОБА_8 виготовлену печатку товариства та екземпляр статуту з відміткою про державну реєстрацію, після чого ОСОБА_37 відкрив поточні рахунки у ПАT «УкрСиббанк» та отримані у банка та незаконно укладені договори про відкриття поточних рахунків та здійснення їх розрахунково-касового обслуговування разом з екземпляром статуту та печаткою підприємства передав ОСОБА_8 , а той ОСОБА_5 . У кінці травня 2015 року ОСОБА_38 отримав від ОСОБА_8 грошові кошти в розмірі 2000 грн, які останньому передала ОСОБА_21 як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, направлених на створення фіктивного підприємства ТОВ «ХАО-РЕМБУДКОМПЛЕКТ».

Продовжуючи злочинну діяльність, на початку квітня 2015 року ОСОБА_8 , шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував ОСОБА_39 вчинити фіктивне підприємництво, для чого зареєструвати в органах державної влади на її паспортні дані суб`єкт господарювання товариство з обмеженою відповідальністю, з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. При цьому ОСОБА_39 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодилась на пропозицію ОСОБА_8 та у середині квітня 2015 року надала ОСОБА_8 свої документи для виготовлення статуту фіктивного підприємства, про що ОСОБА_39 повідомив ОСОБА_5 , та передав документи ОСОБА_9 , з метою підготовки необхідних документів для здійснення державної реєстрації фіктивного підприємства.

Після цього, приблизно у квітні 2015 року, ОСОБА_9 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підготував рішення загальних зборів засновника (учасника) від 22.04.2015 про створення товариства з обмеженою відповідальністю «СЕЛЕНА ЛАЙФ» та затвердження на посаду директора товариства ОСОБА_39 , а також три екземпляри Статуту та інші документи, необхідні для його створення і державної реєстрації, зазначивши, що загальна сума статутного капіталу товариства становить 150000 грн. і він сформований за рахунок ОСОБА_39 , однак остання грошових коштів до статутного капіталу ТОВ не вносила. Після цього ОСОБА_39 підписала вищезазначені документи.

23.04.2015 року приватний нотаріус ОСОБА_30 посвідчив підписи ОСОБА_39 у вищевказаних документах та картці із зразками підписів та відбитка печатки та посвідчив довіреність від імені ОСОБА_39 на ім`я ОСОБА_12 на надання повноважень з питань реєстрації та постановки на облік, виготовлення печатки та штампів, тощо.

29.04.2015 року ОСОБА_14 надав до Реєстраційної служби Харківського міського Управління юстиції Харківської області необхідні для реєстрації документи, після чого Реєстраційною службою Харківського міського Управління юстиції Харківської області, яка знаходиться за адресою: м. Харків, пр-т Московський, 96а, було здійснено державну реєстрацію ТОВ «СЕЛЕНА ЛАЙФ» та присвоєно ідентифікаційний код суб`єкта підприємницької діяльності і в цей же день ТОВ «СЕЛЕНА ЛАЙФ» взято на облік як платник податків у ДПІ у Московському районі м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області та відкрито електронний рахунок платника ПДВ.

На початку травня 2015 року ОСОБА_14 передав ОСОБА_39 виготовлену печатку ТОВ «СЕЛЕНА ЛАЙФ» та екземпляр статуту з відміткою про державну реєстрацію, на підставі яких вона відкрила поточні рахунки в ПАT "ПУМБ" та АТ "УкрСиббанк", а отримані договори про відкриття поточних рахунків та здійснення їх розрахунково-касового обслуговування, разом з екземпляром статуту ТОВ «СЕЛЕНА ЛАЙФ» та печаткою підприємства, передала ОСОБА_8 , а той - ОСОБА_5 для використання у своїй протиправній діяльності. В кінці травня 2015 року ОСОБА_39 отримала від ОСОБА_8 грошові кошти в розмірі 2000 грн., які йому передала ОСОБА_5 як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, направлених на створення фіктивного підприємства ТОВ «СЕЛЕНА ЛАЙФ».

Вказані дії надали можливість ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, використовувати реквізити та поточні рахунки фіктивного підприємства ТОВ «СЕЛЕНА ЛАЙФ» для здійснення незаконної діяльності.

Продовжуючи злочинну діяльність, на початку квітня 2015 року ОСОБА_8 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував ОСОБА_40 зареєструвати в органах державної влади на свої паспортні дані суб`єкт господарювання товариство з обмеженою відповідальністю «СОЛІД-ЮД», з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. При цьому ОСОБА_41 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодився на пропозицію ОСОБА_8 та у середині травня 2015 року надав ОСОБА_8 свої документи для виготовлення статуту фіктивного підприємства, про що ОСОБА_8 повідомив ОСОБА_5 та передав документи ОСОБА_9 з метою підготовки необхідних документів для здійснення державної реєстрації установчих документів фіктивного підприємства.

Приблизно у травні 2015 року ОСОБА_9 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підготував рішення загальних зборів засновників від 10.06.2015 щодо змін до статуту товариства з обмеженою відповідальністю «СОЛІД-ЮД», статут у новій редакції ТОВ «СОЛІД-ЮД» та наказ про затвердження на посаду директора товариства ОСОБА_41 та інші документи, необхідні для його державної реєстрації, після цього ОСОБА_41 , знаходячись за вищевказаною адресою підписав документи. В подальшому, приватний нотаріус ОСОБА_42 посвідчив підпис ОСОБА_41 у вищевказаних документах, а приватний нотаріус ОСОБА_30 посвідчив картку із зразками підписів та відбитка печатки ТОВ «СОЛІД-ЮД».

В середині червня 2015 року ОСОБА_8 передав ОСОБА_40 печатку ТОВ «СОЛІД-ЮД» та екземпляр статуту з відміткою про державну реєстрацію, на підставі чого ОСОБА_41 відкрив поточні рахунки у ПАТ «УкрСиббанк» та ПАТ «ФІДОБАНК». Отримані в банках договори про відкриття рахунків та здійснення їх розрахунково-касового обслуговування, разом з екземпляром статуту ТОВ «СОЛІД-ЮД» та печаткою підприємства, ОСОБА_41 передав ОСОБА_8 , а той ОСОБА_5 . Всередині червня 2015 року, ОСОБА_41 отримав від ОСОБА_8 грошові кошти в розмірі 2000 грн., які йому передала ОСОБА_5 як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, направлених на створення фіктивного підприємства ТОВ «СОЛІД-ЮД».

Продовжуючи злочинну діяльність, на початку квітня 2015 року ОСОБА_8 шляхом умовлянь та підкупу у вигляді обіцянки грошової винагороди, запропонував ОСОБА_43 вчинити фіктивне підприємництво, для чого стати засновником та директором товариства з обмеженою відповідальністю, з метою його подальшого використання ОСОБА_5 та ОСОБА_9 для прикриття незаконної діяльності. При цьому ОСОБА_44 , не маючи наміру здійснювати підприємницьку діяльність, погодилась на пропозицію ОСОБА_8 та у середині травня 2015 року передала ОСОБА_8 свої документи, про що ОСОБА_8 повідомив ОСОБА_5 і передав документи ОСОБА_9 з метою підготовки необхідних документів.

Після цього ОСОБА_9 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підготував договір купівлі продажу частки статутного капіталу ТОВ «КОРВУД-Х» від 25.06.2015 року та затвердження на посаду директора товариства ОСОБА_45 , а також інші документи, необхідні для внесення змін до реєстраційних документів. ОСОБА_44 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, підписала вказані документи.

26.06.2015 приватний нотаріус ОСОБА_30 , знаходячись у офісному приміщенні, посвідчив підпис ОСОБА_45 у вищевказаних екземплярах статуту ТОВ «КОРВУД-Х».

У кінці червня 2015 року ОСОБА_44 отримала від ОСОБА_8 грошові кошти в розмірі 2000 грн., які йому передала ОСОБА_5 як грошову винагороду за вчинення вищевказаних дій, направлених на створення фіктивного підприємства ТОВ «КОРВУД-Х». Вказані дії надали можливість ОСОБА_8 ОСОБА_5 , ОСОБА_9 та ОСОБА_7 , знаходячись за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, використовувати реквізити та поточні рахунки фіктивного підприємства ТОВ «КОРВУД-Х» для здійснення незаконної діяльності.

28.08.2015 року в ході проведення обшуку за адресою : м. Харків, пр. Гагаріна, 4, в оф. 80-а, представниками правоохоронних органів було вилучено печатки, реєстраційні установчі документи, комп`ютерну техніку, з встановленою системою бухгалтерського обліку «1:С бухгалтерія» та електронні ключі системи «клієнт-банк» зазначених вище фіктивних суб`єктів господарювання.

Крім того, 27.07.2010 року ОСОБА_5 протоколом-рішенням загальних зборів засновників від 27.07.2010 призначена на посаду директора і головного бухгалтера заснованого ОСОБА_46 , ОСОБА_47 та ОСОБА_48 товариства з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРТЕХТОРГ», код ЄДРПОУ 35773316, яке було розташовано за адресою: м. Луганськ, квартал Мирний, 3, кв. 111 та перереєстроване за адресою: м. Харків, вул. Бакуліна, буд. 11, к. 4-41, є юридичною особою, зареєстроване 20.02.2008 рішенням Луганської міської ради (номер реєстраційної дії - 13821020000014591). 21.02.2008 року ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» взято на облік платника податків у ДПІ в Артемівському районі у м. Луганську ГУ ДФС у Луганській області за реєстраційним № 5705. На теперішній час знаходиться на обліку в Центральній ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області.

При цьому, ОСОБА_5 , обіймаючи посади директора і головного бухгалтера ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ», будучи службовою особою вказаного підприємства, яка відповідно до вимог ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 року, яка несе особисту відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, забезпечення дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, складання і подання у встановлені строки фінансової звітності, організацію контролю за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій та забезпечення перевірки стану бухгалтерського обліку на підприємстві, у період з вересня 2014 року по лютий 2015 року, умисно ухилилась від сплати податку на додану вартість у значних розмірах, в результаті чого до бюджету фактично не надійшли кошти в сумі 974 645 грн., а також вчинила службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки при наступних обставинах.

Згідно пункту 13 розділу 6 Статуту ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ», ОСОБА_5 , як директор цього підприємства, мала права вирішувати всі питання роботи підприємства, здійснювати дії від імені підприємства без доручення, укладати та затверджувати підписами всі документи фінансового, матеріального, майнового, розрахункового та кредитного характеру, які є основою бухгалтерських записів, в тому числі угод, зобов`язань, звітів та балансів.

Відповідно до вимог ст.ст. 18, 36 ПК України ОСОБА_5 , як керівник платника податків і зборів - ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ», зобов`язана подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов`язані з обчисленням і сплатою податків та зборів, а також сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом.

Однак ОСОБА_5 в порушення вимог ст. ст. 9, 14, 44, 46, 49, 198, 401 ПК України, маючи умисел, спрямований на ухилення ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» шляхом незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість від сплати до бюджету вказаного податку, відобразила у податкових деклараціях з податку на додану вартість цього підприємства за вересень, жовтень, листопад 2014 року та січень, лютий 2015 року відомості про придбання товарів та послуг у підпорядкованих їй фіктивних підприємств - ПП «Машсервіс-Локомотив», код ЄДРПОУ 34792186, та ТОВ «Вугілляпром», код ЄДРПОУ 39231071, а також склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи, до яких внесла відомості про придбання товарів і послуг, хоча при цьому ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» фактично не отримувало ніяких товарів та послуг від вказаних підприємств.

Так, ОСОБА_5 , здійснюючи фінансово-господарську діяльність від імені ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ», з метою реалізації свого злочинного наміру, у період з вересня по листопад 2014 року, перебуваючи за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, виготовила та склала первинні бухгалтерські документи про нібито проведені фінансово-господарські операції між ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» та підпорядкованим їй фіктивним підприємством ПП «Машсервіс-Локомотив» на суму 1 689306,06 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість 281 551,01 грн., а саме:

-акт здачі-приймання робіт від 25.09.2014 № -2509177 про надання ПП «Машсервіс-Локомотив» у вересні 2014 року консалтингових послуг підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість наданих послуг по акту складає 21 804,06 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 3 634,01 грн.;

-акт здачі-приймання робіт від 31.10.2014 № -3110269 про надання ПП «Машсервіс-Локомотив» у жовтні 2014 року консалтингових послуг підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість наданих послуг по акту складає 28 747,00 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 4 791,17 грн.;

-видаткова накладна від 10.11.2014 № -1011236 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 10.11.2014 № -1011237 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 10.11.2014 № -1011238 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 10.11.2014 № -1011239 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 11.11.2014 № -1111240 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 11.11.2014 № -1111241 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 11.11.2014 № -1111242 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 11.11.2014 № -1111243 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 12.11.2014 № -1211244 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 12.11.2014 № -1211245 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 12.11.2014 № -1211246 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 13.11.2014 № -1311247 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 13.11.2014 № -1311248 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 13.11.2014 № -1311249 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 14.11.2014 № -1411250 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 14.11.2014 № -1411251 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару по акту складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 14.11.2014 № -1411252 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 14.11.2014 № -1411253 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість 9995 грн.;

-видаткова накладна від 17.11.2014 № -1711254 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 17.11.2014 № -1711255 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 17.11.2014 № -1711256 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 18.11.2014 № -1811257 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 18.11.2014 № -1811258 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 20.11.2014 № -2011259 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 20.11.2014 № -2011260 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 21.11.2014 № -2111261 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 27.11.2014 № -2711262 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

-видаткова накладна від 28.11.2014 № -2811263 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 19565 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 3260,83 грн.

При цьому, ОСОБА_5 усвідомлювала, що вказані нею у вищезазначених первинних бухгалтерських документах, які є офіційними документами та вимоги до них передбачені ст. 9 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16 липня 1999 року, відомості про нібито проведені фінансово-господарські операції між ПП «Машсервіс-Локомотив» та ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» не відповідають дійсності, а ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» фактично не отримувало ніяких товарів та послуг від ПП «Машсервіс-Локомотив».

Продовжуючи діяти відповідно до свого злочинного наміру, ОСОБА_5 у період з вересня по листопад 2014 року, перебуваючи за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, склала та зареєструвала в Єдиному реєстрі податкових накладних відповідні податкові накладні, які є офіційними документами та форма яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 року № 957, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13.10.2014 року за № 1235/26012, до яких внесла завідомо неправдиві відомості про виникнення податкових зобов`язань внаслідок вищезазначених нібито проведених фінансово-господарських операцій між ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» та ПП «Машсервіс-Локомотив» на суму 1 689 306,06 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість 281 551,01 грн., а саме:

- податкова накладна від 25.09.2014 № 177 про надання ПП «Машсервіс-Локомотив» у вересні 2014 року консалтингових послуг підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість наданих послуг складає 21 804,06 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 3 634,01 грн.;

- податкова накладна від 31.10.2014 № 269 про надання ПП «Машсервіс-Локомотив» у жовтні 2014 року консалтингових послуг підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість наданих послуг - 28 747,00 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 4 791,17 грн.;

- податкова накладна від 10.11.2014 № 236 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 10.11.2014 № 237 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 10.11.2014 № 238 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 10.11.2014 № 239 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 11.11.2014 № 240 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 11.11.2014 № 241 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 11.11.2014 № 242 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 11.11.2014 № 243 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 12.11.2014 № 244 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 12.11.2014 № 245 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 12.11.2014 № 246 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 13.11.2014 № 247 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 13.11.2014 № 248 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 13.11.2014 № 249 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 14.11.2014 № 250 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 14.11.2014 № 251 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 14.11.2014 № 252 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 14.11.2014 № 253 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 17.11.2014 № 254 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 17.11.2014 № 255 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 17.11.2014 № 256 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 18.11.2014 № 257 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 18.11.2014 № 258 про поставку - ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 20.11.2014 № 259 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 20.11.2014 № 260 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 21.11.2014 № 261 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 27.11.2014 № 262 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару - 59970 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 9995 грн.;

- податкова накладна від 28.11.2014 № 263 про поставку ПП «Машсервіс-Локомотив» у листопаді 2014 року дизельного палива підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає - 19565 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 3260,83 грн.

При цьому, ОСОБА_5 , діючи відповідно до свого злочинного наміру, у період з вересня по листопад 2014 року, перебуваючи за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, усвідомлюючи, що відсутність реально вчинених господарських операцій між ПП «Машсервіс-Локомотив» та ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» та, як наслідок, юридична дефектність відповідних первинних документів не дозволяє формувати дані податкового обліку учасникам цих операцій, створила та подала до ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області, яка розташована за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Енергетиків, 72, офіційні документи - податкові декларації з податку на додану вартість ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» за вересень, жовтень, листопад 2014 року, в яких, в порушення вимог п. 198.1, п. 198.2, п. 198.3, п. 198.6 ст. 198, п.201.1 ст.201 Податкового кодексу України, умисно незаконно відобразила завідомо неправдиві відомості, а саме:

- у графі 17 колонки Б розділу 2 «усього податкового кредиту» податкової декларації з податку на додану вартість ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» за вересень 2014 року вказала завідомо неправдиві відомості про суму податкового кредиту цього підприємства у розмірі 98753 грн, завищивши при цьому суму податкового кредиту на 3634 грн. Одночасно, ОСОБА_5 у вказаній податковій декларації умисно зазначила неправдиві відомості про самостійне обчислення 2532 грн., як чистої суми зобов`язань товариства по сплаті до бюджету податку на додану вартість за підсумками поточного звітного періоду з позитивним значенням, відобразивши цю суму в колонці Б рядка 18 розділу 3, що призвело до заниження податку на додану вартість, який підлягає сплаті до бюджету, на суму безпідставно завищеного податкового кредиту - 3634 грн.,

- у графі 17 колонки Б розділу 2 «усього податкового кредиту» податкової декларації з податку на додану вартість ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» за жовтень 2014 року вказала завідомо неправдиві відомості про суму податкового кредиту цього підприємства у розмірі 140 970 грн, завищивши при цьому суму податкового кредиту на 4791 грн. Одночасно, ОСОБА_5 у вказаній податковій декларації умисно зазначила неправдиві відомості про самостійне обчислення 3614 грн., як чистої суми зобов`язань товариства по сплаті до бюджету податку на додану вартість за підсумками поточного звітного періоду з позитивним значенням, відобразивши цю суму в колонці Б рядка 18 розділу 3, що призвело до заниження податку на додану вартість, який підлягає сплаті до бюджету, на суму безпідставно завищеного податкового кредиту - 4791 грн.,

- у графі 17 колонки Б розділу 2 «усього податкового кредиту» податкової декларації з податку на додану вартість ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» за жовтень 2014 року вказала завідомо неправдиві відомості про суму податкового кредиту цього підприємства у розмірі 530361 грн, завищивши при цьому суму податкового кредиту на 273 126 грн. Одночасно, ОСОБА_5 у вказаній податковій декларації умисно зазначила неправдиві відомості про самостійне обчислення 8076 грн., як чистої суми зобов`язань товариства по сплаті до бюджету податку на додану вартість за підсумками поточного звітного періоду з позитивним значенням, відобразивши цю суму в колонці Б рядка 18 розділу 3, що призвело до заниження податку на додану вартість, який підлягає сплаті до бюджету, на суму безпідставно завищеного податкового кредиту - 273 126 грн.

Крім того, ОСОБА_5 , продовжуючи свій злочинний намір, у період з січня по лютий 2015 року, перебуваючи за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, виготовила та склала первинні бухгалтерські документи про нібито проведені фінансово-господарські операції між ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» та підпорядкованим їй фіктивним підприємством ТОВ «Вугілляпром» на суму 4 158 560,52 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість 693 093,43 грн., а саме:

-акт здачі-приймання робіт (надання послуг) від 28.02.2015 № ОУ-28021 про надання ТОВ «Вугілляпром» у січні - лютому 2015 року транспортно-експедиційних послуг підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість наданих послуг по акту складає 3170 361,60 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість 528 393,60 грн.;

-акт здачі-приймання робіт (надання послуг) від 28.02.2015 № ОУ-28021 про надання ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року транспортно-експедиційних послуг підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість наданих послуг по акту складає 449517,40 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість 74919,57 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-40 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 19151,92 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 3191,99 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-42 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 25948,00 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 4324,67 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-42 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 32514,35 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 5419,06 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-38 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 39432 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 6572 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-45 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 40143,36 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 6690,56 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-37 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 42960,91 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 7160,15 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-44 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 49464 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 8244 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-36 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 61710 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 10285 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-46 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 66135 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 11022,60 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-39 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 72831,44 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 12138,57 грн.;

-видаткова накладна від 28.02.2015 № РН-041 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 88389,94 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 14731,66 грн.

При цьому, ОСОБА_5 усвідомлювала, що вказані нею у вищезазначених первинних бухгалтерських документах відомості, які є офіційними документами та вимоги до яких передбачені ст. 9 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 року, про нібито проведені фінансово-господарські операції між ТОВ «Вугілляпром» та ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» не відповідають дійсності, а ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» фактично не отримувало ніяких товарів та послуг від ТОВ «Вугілляпром».

Продовжуючи діяти відповідно до свого злочинного наміру, ОСОБА_5 у період з січня по лютий 2015 року, перебуваючи за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, склала та зареєструвала в Єдиному реєстрі податкових накладних відповідні податкові накладні, які є офіційними документами і форма яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 22.09.2014 року № 957, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13.10.2014 року за № 1235/26012, до яких внесла завідомо неправдиві відомості про виникнення податкових зобов`язань внаслідок вищезазначених нібито проведених фінансово-господарських операцій між ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» та ТОВ «Вугілляпром» на суму 4 158 560,52 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість 693 093,43 грн., а саме:

- податкова накладна від 30.01.2015 № 4 про проведення передоплати за надання ТОВ «Вугілляпром» у січні - лютому 2015 року транспортно-експедиційних послуг підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість наданих послуг складає 449517,40 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість 74919,57 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 47 про надання ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року транспортно-експедиційних послуг підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість наданих послуг складає 449517,40 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість 74919,57 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 40 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 19151,92 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 3191,99 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 42 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 25948,00 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 4324,67 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 42 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 32514,35 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 5419,06 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 38 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 39432 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 6572 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 45 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 40143,36 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 6690,56 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 37 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 42960,91 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 7160,15 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 44 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 49464 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 8244 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 36 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 61710 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 10285 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 46 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 66135 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 11022,60 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 39 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 72831,44 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 12138,57 грн.;

- податкова накладна від 28.02.2015 № 041 про поставку ТОВ «Вугілляпром» у лютому 2015 року товарно-матеріальних цінностей підприємству ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ». Вартість товару складає 88389,94 грн., у тому числі з сумою податку на додану вартість - 14731,66 грн.

При цьому, ОСОБА_5 , діючи відповідно до свого злочинного наміру, у період з січня по лютий 2015 року, перебуваючи за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 4, оф. 80-а, усвідомлюючи, що відсутність реально вчинених господарських операцій між ТОВ «Вугілляпром» та ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» та, як наслідок, юридична дефектність відповідних первинних документів не дозволяє формувати дані податкового обліку учасникам цих операцій, створила та подала до ДПІ у м. Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області, яка розташована за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Енергетиків, 72, офіційні документи - податкові декларації з податку на додану вартість ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» за січень та лютий 2015 року, в яких, в порушення вимог п. 198.1, п. 198.2, п. 198.3, п. 198.6 ст. 198, п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу України, умисно незаконно відобразила завідомо неправдиві відомості, а саме:

- у графі 17 колонки Б розділу 2 «усього податкового кредиту» податкової декларації з податку на додану вартість ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» за січень 2015 року вказала завідомо неправдиві відомості про суму податкового кредиту цього підприємства у розмірі 2310 012 грн., завищивши при цьому суму податкового кредиту на 483059 грн. Одночасно, ОСОБА_5 у вказаній податковій декларації умисно зазначила неправдиві відомості про самостійне обчислення 36395 грн., як чистої суми зобов`язань товариства по сплаті до бюджету податку на додану вартість за підсумками поточного звітного періоду з позитивним значенням, відобразивши цю суму в колонці Б рядка 18 розділу 3, що призвело до заниження податку на додану вартість, який підлягає сплаті до бюджету, на суму безпідставно завищеного податкового кредиту 483059 грн.,

- у графі 17 колонки Б розділу 2 «усього податкового кредиту» податкової декларації з податку на додану вартість ТОВ «ІНТЕРТЕХТОРГ» за лютий 2015 року вказала завідомо неправдиві відомості про суму податкового кредиту цього підприємства у розмірі 1047 291 грн, завищивши при цьому суму податкового кредиту на 210035 грн. Одночасно, ОСОБА_5 у вказаній податковій декларації умисно зазначила неправдиві відомості про самостійне обчислення 18253 грн., як чистої суми зобов`язань товариства по сплаті до бюджету податку на додану вартість за підсумками поточного звітного періоду з позитивним значенням, відобразивши цю суму в колонці Б рядка 18 розділу 3, що призвело до заниження податку на додану вартість, який підлягає сплаті до бюджету, на суму безпідставно завищеного податкового кредиту 210035 грн.

Відповідно до акту, виданого ГУ ДФС у Харківській області від 24.02.2016 «Про результати документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ «Інтертехторг», податковий номер 35773316 з питань дотримання вимог податкового законодавства при відображенні в податковому обліку фінансово-господарських операцій з платниками податків ПП «Машсервіс-Локомотив», податковий номер 34792186 та ТОВ «Вугілляпром» податковий номер 39231071 за період з 01.01.2014 по 28.02.2015», в результаті перевірки цього підприємства встановлено порушення ОСОБА_5 вищевказаних вимог законодавства, виявлено та підтверджено ненадходження до бюджету податку на додану вартість в сумі 974 645 грн., а також донараховано вказану суму як податкове зобов`язання підприємства.

У результаті вищевказаних незаконних дій, ОСОБА_5 , займаючи одночасно посаду директора і головного бухгалтера ТОВ «Інтертехторг», будучи службовою особою вказаного підприємства, умисно ухилилася від сплати податку на додану вартість: у вересні 2014 на суму - 3634 грн., у жовтні 2014 на суму - 4791 грн, у листопаді 2014 на суму 273126 грн., у січні 2015 на суму 483059 грн., у лютому 2015 на суму 210035 грн., а також склала та подала до ДПІ підроблені податкові декларації, які є офіційними документами, форма яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 року № 966, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 14.10.2014 року за № 12367/26044, а також завідомо неправдивих даних, вказаних в цих деклараціях, в результаті чого до державного бюджету фактично не надійшли кошти в сумі 974 645 грн., що більш ніж в тисячу раз перевищує установлений на той час законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто у значних розмірах, що спричинило тяжкі наслідки.

Дії обвинуваченої ОСОБА_5 органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 2 ст. 205 КК України, як фіктивне підприємництво, тобто створення та придбання суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі, за ч. 1 ст. 212 КК України як умисне ухилення від сплати податку на додану вартість, що входить в систему оподаткування, введеного у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, що привело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах, за ч. 2 ст. 366 КК України як службове підроблення, тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки.

11 травня 2016 року між обвинуваченою ОСОБА_5 та прокурором укладено угоду про визнання винуватості. Згідно з даною угодою ОСОБА_5 беззастережно та у повному обсязі визнає свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч.1 ст. 212, ч. 2 ст. 366 КК України та зобов`язується відшкодувати до бюджету заподіяну державі матеріальну шкоду в сумі 974 645 грн. у повному обсязі упродовж 2 (двох) місяців після затвердження даної угоди та ухвалення обвинувального вироку шляхом внесення грошових коштів єдиним платежем на рахунок Центральної об`єднаної Державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області (61166, м. Харків, проспект Науки, 9, код ЄДРПОУ 39859805) із наданням копій відповідної квитанції до суду та прокуратури, та визнає, що решта арештованих грошових коштів підлягають зверненню в дохід держави в порядку спеціальної конфіскації, як кошти, здобуті внаслідок вчинення протиправної діяльності.

Сторони, враховуючи співпрацю обвинуваченої ОСОБА_5 зі стороною обвинувачення у ході кримінального провадження, беззастережне визнання обвинуваченою своєї винуватості у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень, зобов`язання відшкодувати до бюджету заподіяну державі матеріальну шкоду в сумі 974 645 грн., наявність пом`якшуючих покарання обставин, ступінь тяжкості вчинених злочинів та особу і стан здоров`я обвинуваченої, сприяння органу досудового розслідування у викритті інших членів групи, у тому числі які перебували у розшуку та у викритті суб`єктів підприємницької діяльності, які проводили діяльність, пов`язану із ухиленням від сплати податків, а також викритті злочину, вчиненого працівниками правоохоронних органів, з урахуванням положень ст.ст. 50, 53, 65, 66, 69 КК України, узгодили покарання:

- за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України, у виді штрафу в розмірі п`яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85000,00 грн.).

- за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян (34000,00 грн.).

- за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України, із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України до основного покарання та ч. 2 ст. 69 КК України до додаткового обов`язкового покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю - у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік 4 (чотири) місяці, зі штрафом у розмірі семисот п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (12 750,00 грн.), без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Відповідно до ст.ст. 70, 72 КК України сторони погодили остаточне покарання ОСОБА_5 призначити шляхом повного складання призначених покарань, тобто позбавлення волі на строк 1 (один) рік 4 (чотири) місяці зі штрафом у розмірі семи тисяч семисот п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (131 750,00 грн.), без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно до вимог ст. 468 КПК України, у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно вимог ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Відповідно до ст. 12 КК України злочини, у вчиненні яких обвинувачена визнала себе винуватою, відносяться до злочинів невеликої та середньої тяжкості, тобто підпадає під дію ч. 4 ст. 469 КПК України.

Судом встановлено, що обвинувачена ОСОБА_5 цілком розуміє положення п. 4, ч. 5 ст. 474 КПК України, що укладання угоди є добровільним, умови угоди не суперечать вимогам КПК України, інтересам суспільства, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості.

Обвинувачена ОСОБА_5 погоджується на призначення узгодженого покарання.

Суд вважає, що узгоджене сторонами покарання відповідає вимогам ст.ст. 50, 65 КК України. При цьому судом враховується, що обвинувачена ОСОБА_5 щиро розкаялася у вчиненні кримінальних правопорушень та беззастережно визнала свою винуватість. Крім того, обвинувачена сприяла органу досудового розслідування у викритті інших членів групи, у тому числі які перебували у розшуку та у викритті суб`єктів підприємницької діяльності, які проводили діяльність, пов`язану із ухиленням від сплати податків, а також викритті злочину, вчиненого працівниками правоохоронних органів. Також судом враховується стан здоров`я обвинуваченої, той факт, що перебуваючи під вартою, вона перенесла складну хірургічну операцію та потребує подальшого лікування. Враховуючи, що всі ці обставини пом`якшують покарання та суттєво знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, суд вважає за можливе призначити обвинуваченій ОСОБА_5 покарання відповідно до ст. 69 КК України нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією частини 2 статті 366 КК України.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди між прокурором та обвинуваченим ОСОБА_7 про визнання винуватості та призначення покарання, зазначеного у вказаній угоді.

Крім того, у відповідності до вимог ч. 5 ст. 72 КК України суд вважає за необхідне зарахувати обвинуваченій ОСОБА_49 у строк відбування покарання час попереднього ув`язнення з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Питання щодо речових доказів вирішити відповідно до ст. 100 КПК України, а саме гроші, документи та інше майно, яке було вилучено під час проведення обшуків та в подальшому визнано речовими доказами, суд вважає за необхідне повернути їх законним володільцям, а саме ТОВ «Агропром», ОСОБА_50 та ОСОБА_47 , оскільки вказані особи не є підозрюваними або обвинуваченими.

Грошові кошти в розмірі 1 246190 грн, які були вилучені у ОСОБА_51 , постановою слідчого було визнано речовими доказами у кримінальному провадженні, тому суд позбавлений можливості розглянути клопотання вказаної особи у відповідності до вимог ч. 1 ст. 174 КПК України, у зв`язку із чим воно підлягає залишенню без розгляду.

Однак враховуючи, що ОСОБА_52 вважає себе власником вищезазначених грошових кошів, а обвинувачена ОСОБА_5 поясила судові, що вказані грошові кошти здобуті внаслідок вчинення кримінального правопорушення, суд вважає за необхідне роз`яснити ОСОБА_53 право на вирішення спору про належність грошових коштів, які за думкою заявника, підлягають поверненню йому, в порядку цивільного судочинства у відповідності до вимог п. 10 ст. 100 КПК України.

Крім того, суд вважає за необхідне повернути власникам майно, на яке було накладено арешт під час здійснення досудового розслідування на підставі ухвал слідчого судді Краматорського міського суду Донецької області від 04 вересня 2015 року та 14 грудня 2015 року.

Процесуальні витрати на залучення експертів відсутні, питання щодо відшкодування завданої державі шкоди погоджено сторонами кримінального провадження в угоді про визнання винуватості.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 314, 373, 374, 469, 475 КПК України, суд

З А С У Д И В :

Угоду від 11 травня 2016 року між прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчого відділу Військової прокуратури сил антитерористичної операції майором юстиції ОСОБА_3 та обвинуваченою ОСОБА_5 у кримінальному провадженні № 42016051110000032 від 24 лютого 2016 року про визнання винуватості за ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 212, ч. 2 ст. 366 КК України затвердити.

Визнати ОСОБА_5 винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 212, ч. 2 ст. 366 КК України та призначити їй покарання:

за ч. 2 ст. 205 КК України у виді штрафу в розмірі п`яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 85000,00 грн.,

за ч. 1 ст. 212 КК України у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 34000,00 грн.,

за ч. 2 ст. 366 КК України, із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України до основного покарання та ч. 2 ст. 69 КК України до додаткового обов`язкового покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю - у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік 4 (чотири) місяці, зі штрафом у розмірі семисот п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 12 750,00 грн, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

На підставі ст. ст. 70, 72 КК України шляхом повного складання призначених покарань остаточно ОСОБА_5 призначити 1 (один) рік 4 (чотири) місяці позбавлення волі, зі штрафом у розмірі семи тисяч семисот п`ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 131 750,00 грн., без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Строк відбування покарання ОСОБА_5 обчислювати з 28 серпня 2015 року, тобто з моменту її фактичного затримання згідно протоколу про затримання особи.

Зарахувати обвинуваченій ОСОБА_5 у строк відбування покарання час попереднього ув`язнення, а саме з моменту затримання з 28 серпня 2015 року по 20 травня 2016 року у відповідності до вимог ч. 5 ст. 72 КК України з розрахунку один день попереднього ув"язнення за два дні позбавлення волі.

Звільнити ОСОБА_5 з-під варти негайно в залі судового засідання у зв"язку з повним відбуттям призначеного судом покарання у вигляді одного року та чотирьох місяців позбавлення волі.

Речові докази по справі : бухгалтерські документи, вилучені під час огляду приміщень корпусу Г-2 першого поверху будинку АДРЕСА_4 : папка типу скорозшивач зеленого кольору з документами на 443 арк., папка типу скорозшивач зеленого кольору з документами на 215 арк., папка типу скорозшивач рожевого кольору з документами на 560 арк., папка типу скорозшивач рожевого кольору з документами на 234 арк., папка з документами на 117 арк., папка для паперів з документами 238 арк., папка типу скорозшивач фіолетового кольору з документами на 151 арк., папка типу скорозшивач чорного кольору з документами на 509 арк., папка для паперу з 518 арк., папка типу скорозшивач зеленого кольору з документами на 613 арк., папка для паперів з документами у кількості 34 шт., папка для паперів з документами у кількості 122 арк., папка типу скорозшивач з документами на 7 арк., папка типу скорозшивач з документами на 6 арк., папка з документами на 96 арк., папка типу скорозшивач з документами на 159 арк., папка з документами на 117 арк., папка для паперів з документами на 17 арк., папка для паперів з документами на 16 арк., папка для паперів з документами на 17 арк., папка для паперів з документами на 196 арк., папка типу скорозшивач чорного кольору з документами на 54 арк., папка для паперів з документами на 7 арк., папка для паперів з документами на 8 арк., папка для паперів з документами на 18 арк., папка для паперів з документами на 6 арк., папка для паперів з документами на 3 арк., папка для паперів з документами на 168 арк., папка для паперів з документами на 23 арк., папка для паперів з документами на 18 папка для паперів з документами на 776 арк., арк., папка для паперів з документами на 927 арк., папка для паперів з документами на 127 арк., папка для паперів з документами на 1657 арк., папка для паперів з документами на 775 арк., папка для паперів з документами на 1558 арк., папка для паперів з документами на 1204 арк., папка для паперів з документами на 1099 арк., папка для паперів з документами на 1904 арк., папка для паперів з документами на 1123 арк., поліетиленовий пакет від сім-карти з номером НОМЕР_1 , два пусті пакети "Нова Пошта" № НОМЕР_2 та № НОМЕР_3 , три пусті пакети "Нова Пошта", які зберігаються у військовій прокуратурі сил антитерористичної операції передати в ГУ ДФС України в Харківській області;

- три пластикові банківських картки банку «ПриватБанк» з номерами НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 ; одну пластикову банківську картку банку «Сбербанк Росії» номер НОМЕР_7 ; одну пластикову банківську картку банку «Укргазбанк» номер НОМЕР_8 ; три пластикові банківські картки банку «Укрсиббанк» з номерами НОМЕР_9 , НОМЕР_10 , НОМЕР_11 ; п`ять пластикових карток на отримання скидок; лист формату А4 із схемою та на написами кульковою ручкою на іншому боці; лист фіолетового кольору із написами кульковою ручкою схожими но номери поштових відправлень; картка TravelSIM; електронний планшет iPad 16gb A1430 IMEI: НОМЕР_12 , у чохлі чорного кольору; мобільний телефон iPhone A1533 IMEI: НОМЕР_13 , з дефектом на задній кришці, у чохлі рожевого кольору; мобільний телефон Samsung Duos чорного кольору; три пластикові картки зі скидками та одна візитна картка повернути ОСОБА_9 ;

- пластикову банківську картку банку «ПриватБанк» з номером НОМЕР_14 ; пластикову банківську картку банку «Укрсиббанк» з номером НОМЕР_15 ; пластикову банківську картку банку «Ощадбанк» з номером НОМЕР_16 ; свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_17 ; ключі від автомобілю Chevrolet Lacetti, д.р.н. НОМЕР_18 ; мобільний телефон iPhone IMEI: НОМЕР_19 з сім карткою оператора «МТС» абонентський номер НОМЕР_20 ; блокнот з особистими записами з обкладинкою сірого кольору; документи на автомобіль IVECO 35912, д.н.з. НОМЕР_21 на 6 арк.; ключі від автомобілю IVECO 35912, д.н.з. НОМЕР_21 ; рахунок-фактура номер 0000000006 від 27.08.2015 на 1 арк.; ноутбук Lenovo B590 model: 20206 S\N: WB11460629 з зарядним пристроєм чорного кольору; фотокопії бухгалтерських документів на 392 арк.; свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_22 на автомобіль Mercedes Benz ML 350 д.н.з. НОМЕР_23 та ключі з логотипом Mercedes Benz; оріганили та фотокопії бухгалтерських документів на 65 арк.; корінець квитанції за отримання відомостей з ЕДР дві шт.; копія довідки про присвоєння ІПН ОСОБА_47 на 1 арк.; картка пам`яті «microSD HC» 4gb одна шт.; фотокопія свідоцтва про реєстрацію ТЗ серії НОМЕР_24 на автомобіль Opel Combo д.н.з. НОМЕР_25 на ім`я ОСОБА_54 ; мобільний телефон Samsung Duos А7 IMEI: НОМЕР_26 з картою мобільного оператору «Лайф» та IMEI: НОМЕР_27 з картою мобільного оператору «Київстар» абонетський номер НОМЕР_28 S/N НОМЕР_29 ; експрес накладна «Нова пошта» номер НОМЕР_30 ; лист з записами на зворотному боці «Заказ наряду 1500813.08.15»; конверт з сім карткою мобільного оператора МТС НОМЕР_31 , пластикова картка «Ощадбанк» НОМЕР_32 на ім`я ОСОБА_55 , картка пам`яті Goodrom twistek 32Gb, картка пам`яті чорно-червоного кольору, три аркуші паперу з номерами телефонів та pin-кодами, сім-картка «МТС», планшетний комп`ютер Ipad А1475 s/n: НОМЕР_33 , блокнот із записами в обкладинці темно-синього кольору «Велтон-телеком», оптичний диск FK4-2581-01(d2602), конверт з сім-карткою мобільного оператора «МТС» НОМЕР_34 , конверт «МТС» з написом « ОСОБА_56 », конверти «МТС» № НОМЕР_35 , НОМЕР_36 , НОМЕР_37 , НОМЕР_38 , НОМЕР_39 , НОМЕР_40 , НОМЕР_41 , НОМЕР_42 , НОМЕР_43 , НОМЕР_44 , НОМЕР_45 , НОМЕР_46 , конверти «Лайф» НОМЕР_47 , НОМЕР_48 , НОМЕР_49 , НОМЕР_50 , НОМЕР_51 , НОМЕР_52 , конверти від сім-карток «Київстар» НОМЕР_53 , НОМЕР_54 , НОМЕР_55 , НОМЕР_56 , НОМЕР_57 , НОМЕР_58 , НОМЕР_59 , НОМЕР_60 , конверт з під сім-картки «Лайф» НОМЕР_61 , мобільний телефон Nokia №80 з наклейкою « ОСОБА_57 », мобільний телефон Nokia з наклейкою «Буфало 0506953886 ТОВ «Ютер ООО», ТОВ «КАРАТ», мобільний телефон Nokia з наклейкою «Чайник ЛТО 0506953887», моб. телефон «Nokia» з наклейкою «Форум-Трейд 0506953889», мобільний телефон «Nokia» з наклейкою «ТОВ Східна група Сателіт» НОМЕР_62 ПП «ВКК`АЛТАН», мобільний телефон Nokia з наклейкою « ОСОБА_58 НОМЕР_63 », мобільний телефон «Nokia» з наклейкою Велес ТОВ «Дужов» Чикаго-Трейд НОМЕР_64 , папка з документами на 56 арк., блокнот з записами в обкладинці сірого кольору, договір «О съеме квартиры» від 14.02.2015 року ( АДРЕСА_2 ) на 3 арк., фінансово-господарські документи на 366 арк., 50 чекових книжок, пластикові картки «Укрсиббанк» НОМЕР_65 , НОМЕР_66 , НОМЕР_67 , НОМЕР_68 , НОМЕР_69 , НОМЕР_70 , НОМЕР_71 , НОМЕР_72 , НОМЕР_73 , НОМЕР_74 , НОМЕР_75 , НОМЕР_76 , НОМЕР_77 , НОМЕР_78 , НОМЕР_79 , НОМЕР_80 , НОМЕР_81 , банківські паперові пломби для грошових купюр у кількості 61 шт., пластикові картки Credit Dnepr Bank № НОМЕР_82 , НОМЕР_83 , пластикові картки «ПриватБанк» НОМЕР_84 , НОМЕР_85 , НОМЕР_86 , НОМЕР_87 , НОМЕР_88 , НОМЕР_89 , НОМЕР_90 , пластикові картки «Альфа-Банк» № НОМЕР_91 , НОМЕР_92 , НОМЕР_93 , НОМЕР_94 , пластикові картки «Енерго Банк» НОМЕР_95 , НОМЕР_96 , НОМЕР_97 , пластикова картка «Ukr Exim Bank» НОМЕР_98 , пластикові картки «Банк Михайлівський» НОМЕР_99 , НОМЕР_100 , пластикова картка «Pivdennyj» НОМЕР_101 , пластикові картки «Укрсиббанк» НОМЕР_102 , НОМЕР_103 , НОМЕР_104 , НОМЕР_105 , НОМЕР_106 , НОМЕР_107 , НОМЕР_108 , НОМЕР_109 , НОМЕР_110 , НОМЕР_111 , НОМЕР_112 , НОМЕР_113 , пластикові картки «Uni Credit Card» НОМЕР_114 , НОМЕР_115 , НОМЕР_116 , НОМЕР_117 , НОМЕР_118 , НОМЕР_119 , НОМЕР_120 , НОМЕР_121 , пластикові картки «Укрсиббанк» НОМЕР_122 , НОМЕР_123 , НОМЕР_124 , НОМЕР_125 , договір купівлі-продажу № 130514 від 08.01.2015 з додатками на 9 арк., чернові записи на 14 арк., записи чернові на 17 арк., ключ від автомобіля IVECO, моб.телефон «Nokia» RM969 imei: НОМЕР_126 та НОМЕР_127 з сім-карткою «Київстар», квітанція від 05.05.15 на 1 арк., конверт «МТС» НОМЕР_128 , 1 блокнот з кольоровою обкладинкою, картка пам`яті «Maxell SD 15 GB», картка пам`яті «Transcеnd SDHC 32gb», картка пам`яті «Transcеnd 8 gb» чорного кольору, пластикова картка «ПриватБанк» НОМЕР_129 , чотири конверти «Укрссибанк» на ім`я ОСОБА_59 та два конверти «Укрсиббанк» на ім`я ОСОБА_60 , блокнот із записами в обкладинці коричневого кольору, фінансово-господарські документи на 56 арк., фінансово-господарські документи на 366 арк., - повернути ОСОБА_47 ;

- банківські виписки ТОВ «Агропром» на 17 арк.; товарні чеки на 2 арк.; копія свідоцтва платника податку серії А номер 860034 на 1 арк.; рахунок-фактура номер 2808040 на 1 арк.; видаткова накладна номер 2808108 від 28.08.2015 на 1 арк.; фотокопії бухгалтерських документів 42 арк.; фотокопії бухгалтерських документів на 64 арк.; довіреність на ТОВ «Агропром» на 1 арк. 1 печатка ТОВ «Агропром» та бухгалтерські документи та 171 аркуші, чекова книжка ТОВ «Агропром» фінансово-господарські документи на 764 арк. - повернути ТОВ "Агропром";

- папка чорного кольору з написом чорного кольору «Антан» у якій знаходиться документи ПП «Алтан» на 28 арк., папка фіолетового кольору у які містяться у якій містяться установчі та звітні документи «Укрбудгруп» на 137 арк., синя папка з написом «Хобит» у якій містяться установчі документи, договори на 218 арк., папка фіолетового кольору з установчими документами , договорами на 291 арк., папка зеленого кольору з надписом «УКРИМПЕКС ГРУПП» на 194 арк., папка червоного кольору з установчими документами на 47 арк., жовта папка з установчими документами на 40 арк., папка синього кольоу з написом «Спарта ВК» з установчими документами у кількості 32 арк., папка зеленого кольору з написом «Солід ЮД» на 47 арк., чорна папка з написом «Киастер» з установчими документами на 45 арк., чорна папка з написом ТОВ «Східна група Сателіт» на 37 арк., папка червоного кольору з написом «Корвуд Х» з установчими документами на 35 арк., папка сірого кольору з написом «Хайтинг ЛТД» з установчими документами на 27 арк., папка темного кольору з написом «Галіонікс» документами на 37 арк., папка зеленого кольору з написом «Барселона 88» з установчими документами на 30 арк., папка сірого кольору з написом «Віоліт» з документами на 54 арк., папка зеленого кольору з установчими документами з написом «Аризона» на 29 арк., папка жовтого кольору з написом «Лутинвест» з установчими документами на 239 арк., папка зеленого кольору з написом «Вібмакс» з установчими документамина 38 арк., папка чорного кольору з написом «Валуйское» з установчими документами на 100 арк., папка бірюзового кольору з установчими документами «ПП Вібмакс» на 38 арк., папка жовтого кольору з копіями паспортів громадян України та ІПН кодами на 264 арк., зелена папка, у якій містяться записи виконані чорнильною ручкою, договори, копії паспортів громадян України на 129 арк., червона папка з написом «Шельф» з установчими документами на 82 арк., папка червоного кольору з написом «ПП» ИСТ-ОЙЛ Луганськ» з установчими документами на 11 арк., папка синього кольору з написом «Генефис» з документами на 120 арк., папка рожевого кольору з написом «ТОВ Карат-С Груп» з установчими документами на46 арк., папка сірого кольору на якій міститься напис ТОВ «Вугілляпром» Статутні документи з установчими документами у кількості 64 арк., червона папка з написом «ТОВ» Вітем Плюс» статутні документи» з установчими документами на 80 арк., синя папка з написом «ТОВ» Чикаго Трейд з документами на 49 арк., папка чорного кольору з установчими документами на 69 арк., папка червоного кольору з документами на 104 арк., папка синього кольору з написом «ТОВ ВЕЛЕС ЛТД» з документами на 75 арк., папка синього кольору з написом «УТОС» з документами на 100 арк., папка зеленого кольору з написом «Буфало» з документами на 30 арк., папка чорного кольору з написом «Проминвест» з документами на 261 арк., папка синього кольору з написом «Селена Лайф» з установчими документами на 13 арк., папка сірого кольору з написом «Емпайер» з установчими документами на 65 арк., папка картонна біла з документами на 8 арк., папка картонна біла з установчими документами на 57 арк., папка картонна з документами на 23 арк., папка картонна з установчими документами на 29 арк., папка картонна з документами на 113 арк., папка чорна картонна з документами на 121 арк., документи у поліетиленовому файлі на 49 арк., папка сірого кольору з написом ТОВ ЛІДЕР ПЛЮС» статутні документи» з установчими документами на 144 арк., папка чорного кольору з написом «Слепа» з установчими документами на 69 арк., папка чорного кольору з написом з установчими документами на 28 арк., папка картонна з документами на 180 арк., папка червоного кольору з написом «СтройХим» з документами на 193 арк., папка синього кольору з написом «Ферум Трейд» з установчими документами на 6 арк., папка зеленого кольору з установчими документами на 29 арк., папка картонна з установчими документами на 13 арк., записник з маркуванням «Made in Italy» з чорновими записами на 90 арк., записник з маркуванням «Глобус Банк» з чорновим записоми на 59 арк, папка картонна з установчими документами на 198 арк., папка картонна з установчими документами на 120 арк., папка зеленого кольору з установчими документами на 74 арк., папка сірого кольору з написом «Каментсрой» з установчими документами на 544 арк., папка зеленого кольору з написом «ТОВАПЕК-ХАО» з установчими документами на 52 арк., конверт червоного кольору з маркуваннням «Нова пошта» у якому містяться документи на 72 арк., картонна папка з установчими документами на 57 арк., картонна папка з установчими документами на 152 арк., папка червоного кольору з написом «ТОВ`ЮдПром» з установчими документами на 44 арк., папка чорного кольору з написом «Мега» з установчими документами на 164 арк., записник з чорновими записами кольоровий на 384 арк., папка зеленого кольору з написом «Дулюв» з установчими документами на 85 арк., папка картонна з установчими документами на 205 арк., ноутбук «Asus» з встановленою системою «1:С бухгалтерія», ноутбук «Aser» з встановленою системою «клієнт-банк», печатки у кількості 47 штук: "Вібмакс №39253802", "Генефіс № 31326071", "Торгова фірма "СМ-Груп №35079399", ТзОВ "Східна група "Утос" № 39001750, ТзОВ "Чікаго Трейд № 39643530", ТзОВ "Арізона-А" №39643629, ВПК "Алтан" № 34792156, "Карат - С Груп" № 39432152, "Хобіт" "Хоббіт" № 20164933, ООО "Восток" № 9102024582, ТзОВ "Корвуд-Х" №39320606, "ГРанд-Нік" № 39121570, ТзОВ "Східна група "Емпайер" № 38880050, "Дулюв" №38647528, "Агротехснаб" № 2311178449, ТзОВ "Галіонікс" № 39431101, "Інтер - Ресурс" №39136345, "Торгова компанія "Олрайд" № 38338565, "Азмол - Сервіс" №30877463, "Біларічка" № 30870925, "Східноукраїнська компанія "Мега" № 35025055, "Юддпром" № 38709222, "Форт - Діллер" №38616840, ТзОВ "Мірамікс" № 39431253, ТзОВ "Агро - Холдинг" № 39640481, ТзОВ "Агро-Інвестгруп" № 39640460, ТзОВ "Кластер-2014" № 39372345, "Слєпцова Інна Валеріївна" № 2437508764, ТзОВ "Факториал-МС" № 38880066, "Інтертехторг" № 35773316, ТзОВ "Лідербуд Плюс" № 39230993, "Д "Генедоіс" № 31326071, "Стройхимторг ЛТД" № 38475954, ТзОВ "Вітем-Плюс" № 39229125, "Стройхимторг ЛТД" № 38475954, "Валуйське" № 35239669, ТзОВ "Солід-ЮД" № 39308222, "Каментстрой" №38647533, "Істо-Оіл Луганск" № 35156326, "Лутінвест" № 37342544, "Агросоюз" № 31259990, ТзОВ "ХАО-Рембуд-комплект" 39764368, ТзОВ "Східна Група "Сателіт" № 39770518, ТзОВ "Спарта-ВК" № 39308332, ТзОВ "Барселона88" № 39308164, "Інтертехторг" № 35773316, які зберігаються у військовій прокуратурі сил антитерористичної операції передати в ГУ ДФС України в Харківській області,

- папка зеленого кольору, в якій знаходяться установчі документи та фінансово-господарської діяльності «ООО Агротехснаб», ООО «Восток» та інші у кількості 98 арк., чорна папка з написом «СМ-Групп» з установчими документами, договорами на 160 арк., папка чорного кольору з написом «Біла річка» у якій міститься установчі документи на 35 арк., чорна папка з написом «Азмол» з установчими документами на 224 арк, ноутбук марки Pacrard bell, модель № Z5 WTЗ, наутбук «Usus» модель x550c чорного кольору, ноутбук «Acer» Aspiree1-532 чорного кольору , планшет «Asus» чорного кольору, флеш накопичувач чорного кольору, стартовий пакет без сім кртки з маркуванням номеру НОМЕР_130 , пластикова картка з маркуванням номеру мобільного оператора « НОМЕР_131 », пластикова картка мобільного оператора «Київстар» з сім карткою на якій міститься номер « НОМЕР_132 , інтернет модем з виходом USB з маркуванням «ОГО!мобільний», мобільний телефон Sumsung duos на задній кришці якого міститься напис «Макс», чорного кольору, мобільний телефон Nokia на задній кришці якого міститься напис ТОВ «Юддпром» Аризона 0506954376, ноутбук «Packard bell», планшет «Asus», флеш накопичувач чорного кольору, 3 записки з чорновими записами, упаковки пластикові із маркуваннями номерів мобільних операторів, пластикова картка з sim-картою « НОМЕР_132 », інтернет модем, мобільні телефони «Samsung» та «Nokia», ноутбук «Samsung» модель NP550P7C-S03RU, банківську карту пластикову з маркуванням «Глобус Банк» № НОМЕР_133 , банківську пластикову картку «УкрсибБанк» № НОМЕР_134 , банківську пластикову картку «Глобус Банк» № НОМЕР_135 , паперовий банківський конверт з друкованим текстом, на якому міститься напис синьою шариковою ручкою «ТОВ УкрбудГруп», паперовий банківський конверт «УкрСиббанк», паперовий банківський конверт з друкованим текстом, на якому зокрема міститься напис виконаний авторучкою "ТОВ АППОЛОН ГРУП", поліетиленовий пакет з документами на 49 аркушах, посвідчення водія серія НОМЕР_136 виданого 05.05.2004 року на імя ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 , картонне посвідчення червоного кольору з фотокарткою №782/066 виданого на імя ОСОБА_7 , банківська пластикова картка "УкрсибБанк" № НОМЕР_137 , банківська пластикова картка "ПриватБанк" № НОМЕР_138 , банківська пластикова картка "ПриватБанк" № НОМЕР_139 , банківська пластикова картка "УкрсибБанк" НОМЕР_140 , банківська пластикова картка "Deutsche Bank" № НОМЕР_141 , банківська пластикова картка "Uni Credit Card" № НОМЕР_142 , банківська пластикова картка "УкрсибБанк" № НОМЕР_143 , металевий ключ, на якому міститься маркування "033", електронний ключ №12-8719448-2 на упаковці якого міститься напис "МЕГА", електронний ключ "28-6806757-7 на упаковці якогомістится прікріплений лист з написом "Аризона", "Буффало", "Чикаго Трейд", електронний ключ № 28-6792230-3 на упаковці якого міститься напис "Азмол-Сервіс", електронний ключ № 28-0294962-4 в картонній упаковці з написами нечіткого зображення, електронний ключ №28-1810505-2 на упаковці якого містяться написи, електронний ключ №28-1802536-7 в упаковці з написом "Олег", електронний ключ № 28-0299687-6 в упаковці з написом нерозбірливим, електронний ключ № 28-02999684-0 в упаковці з написом нерозбірливим, електронний ключ № 28-0294668-5 в упаковці з написом "Факторіал", електронний ключ № 6806751-5 в упаковці з написом "Солидарность Стен Реал", електронний ключ № 28-1800504-8 в упаковці з написом "Алтан", чекові книжки у кількості 66 штук за наступними рахунками: НОМЕР_144 , НОМЕР_145 , НОМЕР_146 , НОМЕР_147 , 26002557057600, 26003558984500, 26005557099900, 26007558916400, 26004557080200, 26003011551821, 26008011553288, 26002011525740, 26005557099900, 26005557156100, 26009557155000, 26003000606563, 26005000606419, 26003000600848, 26006000606485, 26001010600904, 26008000600898, 26002000605112, 2609000604967, 26004000605110, 26008000600832, 26002000610505, 26003000600893, 26006000809329, 26005525271200, 26007512624200, 26002519053200, 26007534846000, 26007433960300, 2600001602740, 2600701602662, 2600200172932, 26009534208000, 26005525279600, 2600510854, 2600411852, 2600511824, 26006034411501, 26006035292901, НОМЕР_148 , НОМЕР_149 , НОМЕР_150 , НОМЕР_151 , НОМЕР_152 , НОМЕР_153 , НОМЕР_154 , НОМЕР_155 , НОМЕР_156 , НОМЕР_157 , НОМЕР_158 , 06006011551691, НОМЕР_159 , НОМЕР_160 , 2600500123064, 2600701602662, 40702810426060001639 - повернути ОСОБА_5

- планшет Apple iPad serial: DLXLJL8ZF4YH, банківська карта ПАТ "Приват Банк" № НОМЕР_161 , договір про відкриття та обслуговування рахунку № НОМЕР_162 від 25 травня 2015 року на трьох аркушах, SD Flashкарта об`ємом 2 Gb (SS9AA166738), flash накопичувач "Transcend" 16 Gb USB 2.0 чорного кольору, flash накопичувач "Transcend" 4 Gb чорного кольору, flash накопичувач "RIDATA" червоно-чорного кольору -повернути ОСОБА_9 ;

- три мобільних телефони : Samsung GT-E1081T IMEI: НОМЕР_163 , Nokia model 106 TYPE: RM-908, CODE: 059R442, Nokia model 106 TYPE: RM-908, мобільні картки НОМЕР_164 , НОМЕР_165 - повернути ОСОБА_8 ;

- водійські права на ОСОБА_10 серії НОМЕР_166 , пластикова картка банку «Укрсиббанк» на ім`я Slyeptsov Maksym № НОМЕР_167 до 07/20, технічний паспорт на автомобіль Toyota Land Cruiser Prado на імя ОСОБА_61 серії НОМЕР_168 , пластиковий електроно магнітний пропуск білого кольору №001327252620234254, пластикова пластинка «Київстар» з наявним номером НОМЕР_169 , пластикова пластинка «Київстар» з наявним номером НОМЕР_170 , мобільний телефон синього кольору марки «Samsung Duos» IMEI НОМЕР_171 , IMEI НОМЕР_172 , акумуляторна батарея до телефону «Samsung Duos» AB463446BU 800 AN S\V AACA15DS\1-P, сім картка синього кольору оператора «Київстар», зв`язка ключів у кількості 2-х штук, ключі з маркуванням SIBA 1 штука, 5 аркушів паперу на яких наявні копії ідентифікаційного коду, паспорту, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу Toyota Land Cruiser Prado, вкладиш обов`язкового страхування зеленого кольору від 25.05.2016 року, спеціальний знак до полісу серії АЕ №3608036, поліс серії АЕ №3608036 на одному аркуші зеленого відтінку, поліетиленовий файл в якому міститься документація страхового полісу та наявна печатка синього відтиску №33 «Страхова компанія АХА Страхування», автомобіль Toyota Prado, реєстраційний номер НОМЕР_173 - повернути ОСОБА_7 ;

- мобільний телефон «KENEKSI» чорного кольору IMEI 1: НОМЕР_174 , IMEI 2: НОМЕР_175 із карткою мобільного оператора «Life», мобільний телефон «ЛЕКИ» IMEI: НОМЕР_176 із карткою мобільного оператора «Київстар», сигнальний пульт від автомобіля «Toyota» з номером НОМЕР_177 , запит заповнений власноручно на 96 арк.-повернути ОСОБА_7 ;

- документ щодо виїзду до Російської Федерації на ім`я ОСОБА_62 , довіреність № 1337, виписана на ім`я ОСОБА_63 , ОСОБА_64 та ОСОБА_65 щодо права розпорядження автомобілем марки Volkswagen Passat ДНЗ НОМЕР_178 , візитна картка з написом Банк «Фінанси та кредит», заступник керуючого ОСОБА_66 , платіжне доручення № 29948906 на суму 35 грн., квитанція № 29948841 на суму 95 грн., відпускне посвідчення, видане ОСОБА_67 , копія паспорту громадянина України ОСОБА_68 на 2 арк., квитанція № 12110073 щодо сплати ОСОБА_69 коштів у розмірі 35685 грн., візитна картка з написом Укрсиббанк, начальник відділення ОСОБА_70 , візитна картка з написом Unicredit Bank, начальник відділення ОСОБА_71 та написом синьою ручкою 0503230523, заява-договір, № 26201000148483 щодо банківського обслуговування AT Сбербанк Росії на ім`я ОСОБА_72 , квитанція № 29949082 на суму 40,42 грн., заява на видачу готівки № 29949081 на суму 10000 російських рублів на ім`я ОСОБА_72 , лист ТОВ «Ефективні будівельні технології» (код ЄДРПОУ 39944633) від 12.11.2015 № 82/15-1 з мокрою печаткою на 1 арк., в двох примірниках, договір про відступлення права вимоги (без номеру) між ТОВ «Перший бізнес-центр» (код ЄДРПОУ 39869609) та ТОВ «НКФ «Агронафтасервіс» (код ЄДРПОУ 34280302) та ТОВ «Ферум Трейд» з мокрими печатками та підписами директорів на 3 арк., договір № 0110/15 від 01.10.2015 про надання транспортно-експедтиційних послуг між ТОВ «Донатек» (код ЄДРПОУ 39930023) та ТОВ «НКФ «Агронафтасервіс» (код ЄДРПОУ 34280302) з мокрою печаткою на 3 арк., в двох примірниках, акт здачі-прийняття робіт між ТОВ «Донатек» (код ЄДРПОУ 39930023) та ТОВ «НКФ «Агронафтасервіс» (код ЄДРПОУ 34280302) з мокрими печатками на 1 арк. в двох примірниках, планшет Ipad серійний номер № DMQK9F1NF182, нетбук Acer чорного кольору серійний номер LUSC10D1560273A2B41601, нетбук ASUS чорного кольору серійний номер A706AS035960, паперова обгортка для грошей з написом відділення «Харківська регіональна дирекція» № 9 - повернути ОСОБА_73 ;

- флеш накопичувач марки «Transсеnd» чорного кольору об`ємом 8ГБ -повернути ОСОБА_74 ;

- 97 купюр номіналом 200 гривень, 6 купюр номіналом 100 гривень вважати повернутими ОСОБА_74 , рахунок на оплату №311017, рахунок замовлення №1/1078260, планшет моделі «AINOL» S/N NOVO8DISCOVERQ1308162007154, мобільний телефон «SAMSUNG DUOS» чорного кольору у чорному чохлі зі шкіри, коробку чорного кольору схожу на зовнішній носій даних S/N НОМЕР_179 , упаковки від двох сім-карт операторів «МТС» та «Київстар», договір про користування індивідуальним банківським сейфом, записи ручкою на 4-х аркушах повернути ОСОБА_74 , предмет схожий на прилад для безшумної стрільби з автомата, 5 магазминів до автомату типу АК -знищити;

- жорсткий диск серійний номер WD 5000AAKX, жорсткий диск серійний номер ND1002FBYS, дві чекові книжки на рахунок № НОМЕР_180 , трудова книжка на ім`я ОСОБА_75 , дві чекові книжки на рахунок № НОМЕР_181 , чорнові записи зроблені синьою ручкою на аркуші формату А-4, банківська картка «Сбербанку Росії» № НОМЕР_182 , банківська картка «ПриватБанку» № НОМЕР_183 , заправ очна картка «Shell» № НОМЕР_184 , картка пам`яті формату SD синього кольору №А834698729, банківська картка «ПриватБанку» № НОМЕР_185 , банківська картка «OtpBank» № НОМЕР_186 , флеш накопичувач формату micro SD об`ємом 1 Гб, сім картка мобільного оператору «Київстар» із номером НОМЕР_187 , флеш накопичувач помаранчевого кольору марки EDGE, сім карта оператора мобільного зв`язку «UMS» із номером № НОМЕР_188 , 14 DVD-R диска, 2 компакт диска, 4 печатки фірми «ЕДІКТ», печатка для митних документів фірми «ЕДІКТ», печатка для митних документів фірми «ЕДІКТ», печатка « ОСОБА_76 », печатка «Копія вірна», 9 компакт дисків, 7 конвертів з дисками, установчі документи фірми ТОВ «ЕДІКТ», свідоцтво № НОМЕР_189 , квитанція відносно договорів стосовно ТОВ «ЕДІКТ» та ТОВ «ЕДІКТ-ТРАНС», папка із фіскальними чеками, папка із зеленого кольору з скорозшивачем із написом «Отчеты ООО Эдикт», папка із синього кольору з скорозшивачем із написом «Документы Эдикт - Транс», папка чорного кольору із написом «Документы Эдикт», папка чорного кольору із написом «Договора Эдикт», папка синього кольору із написом «Касса 301 Эдикт июнь 2014», папка синього кольору із написом «Договор Эдикт - Транс», папка червоного кольору із написом «Касса 301 Эдикт Транс июнь 2014», папка чорного кольору із написом «Отчеты 2014 год Эдикт Транс», папка бурого кольору із написами «Зарплата ООО Эдикт 2014 2016 год», папка білого кольору із актами виконаних робіт, 2 листи із Банку БТА, 2 файла з чорновими записами, щоденник коричневого кольору із написом ОСОБА_77 , коробка білого кольору із написом «Эдикт Транс май, июнь, июль, август 2015 года», коробка синього кольору із написом «Эдикт Транс январь апрель 2015 года, коробка білого кольору із написами «декабрь, сентябрь, октябрь, ноябрь 2014 года» з документами ТОВ «ЕДІКТ Трансу», коробка білого кольору із написом «июнь, июль, август 2014 Эдикт Транс» з документами, коробка синього кольору із написами «Эдикт май октябрь 2014» із документами, ящик білого кольору з написами «ящик №2 с Акты от перевозчиков», коробка коричневого кольору з написами «Ящик №1 с товарно транспортными накладными», коробка чорного кольору із написом «Ящик №4» із документами, коробка із документами з написом «Ящик №5», коробка коричневого кольору із документами з написом «Ящик №3», коробка коричневого кольору із документами з написом «Ящик №6», папка чорного кольору із документами з написом «Квитанции налоговой отчетности», папка синього кольору із написом «ООО Эдикт налоговый кредит июнь 2014», папка сірого кольору із написами «Акты сверок», папка жовтого кольору із документами, папка червоного кольору із написом «6852 Єдикт 2014», папка зеленого кольору із написами «Док. на затр.», первична документація ТОВ «ЕДИКТ» та ТОВ «ЕДИКТ Транс», чекова книжка із №26000229083, чекова книжка із розрахунковим номером № НОМЕР_190 , 2 чекові книжки із розрахунковим номером №26007503910600, чекова книжка із розрахунковим номером № НОМЕР_191 , робочі записи, блокнот зеленого кольору із записами з написом «2015», конверт «Нова Пошта» з доставкою експрес по накладної №59000147525181, ноутбук марки «НР» серійний номер 2CE2371GMD, ноутбук марки «Lenovo» серійний номер UB040811VI, ноутбук марки «Samsung» серійний номер MN33N7S00129V - вважати повернутими ОСОБА_74 ;

- мобільний телефон марки Sumsung Duos чорного кольору з номерами IMEI1 НОМЕР_192 та IMEI2 НОМЕР_193 , мобільний телефон марки Sumsung Duos чорно-сірого кольору з номерами IMEI1 НОМЕР_194 та IMEI2 НОМЕР_195 , мобільний телефон марки Apple Iphone 6 чорного кольору в шкіряній обгортці з написом Totu design, мобільний телефон марки Sumsung темно-синього кольору з номером IMEI на корпусі № НОМЕР_196 , довідка про присвоєння ідентифікаційного номеру на ім`я ОСОБА_62 № НОМЕР_197 , шкіряний гаманець чорного кольору в якому знаходяться банківська картка Приватбанк Gold № НОМЕР_198 строком дії до 12/2018, банківська картка Union Standart Bank № НОМЕР_199 строком дії до 10/2017, банківська картка Укрсиббанк № НОМЕР_200 на ім`я ОСОБА_78 ( НОМЕР_201 uah) до 01/2020, банківська картка Укрсиббанк № НОМЕР_202 на ім`я ОСОБА_79 ( НОМЕР_203 ) до 01/2020, банківська картка Приватбанк № НОМЕР_204 строком дії до 04/2018, банківська картка Приватбанк № НОМЕР_205 строком дії до 10/2018, візитна картка з написом Авантбанк ОСОБА_80 начальник Харківської регіональної дирекції, візитна картка з написом Авантбанк Харківська регіональна дирекція та написом синьою ручкою Світлана НОМЕР_206 - повернути ОСОБА_73 ;

- мобільний телефон iPhone 5 ІМЕІ: НОМЕР_207 з Sім-картою мобільного оператору «МТС» абонентський номер НОМЕР_208 - повернути ОСОБА_5 ,

- грошові кошти у загальній сумі 192500 грн., вилучені 28 серпня 2015 року під час обшуку автомобіля OPEL Omega, як набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, які зберігаються в сейфі кімнати зберігання речових доказів Військової прокуратури сил антитерористичної операції, передати в дохід держави,

- грошові кошти у загальній сумі 582 600 грн., вилучені 28 серпня 2015 року під час обшуку офісного приміщення, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , як набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, які зберігаються в сейфі кімнати зберігання речових доказів Військової прокуратури сил антитерористичної операції, передати в дохід держави.

- за рахунок грошових коштів, вилучених 28 серпня 2015 року під час огляду сумки ОСОБА_51 в м. Києві в загальній сумі 1246190 грн., які зберігаються в сейфі кімнати зберігання речових доказів Військової прокуратури сил антитерористичної операції, зобов`язати ОСОБА_5 відшкодувати до бюджету заподіяну державі матеріальну шкоду в сумі 974 645 грн. у повному обсязі упродовж 2 (двох) місяців після затвердження даної угоди та ухвалення вироку шляхом внесення грошових коштів єдиним платежем на рахунок Центральної об`єднаної Державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області (61166, м. Харків, проспект Науки, 9, код ЄДРПОУ 39859805) із наданням копій відповідної квитанції до суду та прокуратури; решту грошових коштів передати в дохід держави в порядку спеціальної конфіскації, як коштів, одержаних внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

При здійсненні відшкодування заподіяноі державі шкоди та передачі коштів в дохід держави стосовно речових доказів грошових кошітв в розмірі 1246190 грн, Військовій прокуратурі сил антитероритичної операції врахувати положення п. 10 ст. 100 КПК України щодо наявності спору про належність вказаних грошових коштів.

Майно, на яке було накладено арешт під час здійснення досудового розслідування на підставі ухвал слідчого судді Краматорського міського суду Донецької області від 04 вересня 2015 року та 14 грудня 2015 року :

-грошові кошти в сумі 26 грн., вилучені з автомбілю Тойота Прадо, повернути ОСОБА_7 ,

- грошові кошти 20 купюр по 500 грн., 68 купюр по 500 грн. повернути ОСОБА_73 ,

-грошові кошти 97 купюр по 200 грн., 6 купюр по 100 грн. вважати повернутими ОСОБА_81 ,

-грошові кошти 3008 грн. та 282 долари США повернути ОСОБА_73

-грошові кошти 10 купюр по 500 грн., 6 купюр по 200 грн., 4 купюри по 50 грн., 2 купюри по 20 грн., 1 купюру - 5 грн., 1 купюру - 1 грн., 10 купюр по 100 доларів США повернути ОСОБА_47

- грошові кошти 12 купюр по 100 грн., 1 купюра - 2 грн., 1 купюра - 10 грн., 2 купюри по 20грн., 1 купюра - 1 грн., 50 коп. одною монетою, 100 купюр по 500 грн., 100 купюр по 100 грн., 105 купюр по 200 грн. вважати повернутими ОСОБА_9 .

Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду Харківської області через Червонозаводський районний суд м. Харкова протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом поданням апеляційної скарги.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.05.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57804562
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —646/2543/16-к

Ухвала від 27.02.2017

Кримінальне

Верховний Суд України

Школяров В.Ф.

Ухвала від 14.11.2016

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Лагнюк Микола Михайлович

Ухвала від 14.11.2016

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Суржок Анатолій Васильович

Ухвала від 24.10.2016

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Лагнюк Микола Михайлович

Ухвала від 15.07.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Глінін Б. В.

Вирок від 20.05.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 11.05.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 13.04.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 26.02.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

Ухвала від 25.02.2016

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Журавель В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні