Ухвала
від 01.09.2016 по справі 818/773/16
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

01 вересня 2016 р.Справа № 818/773/16 Колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду у складі

Головуючого судді: Тацій Л.В.

Суддів: Подобайло З.Г. , Григорова А.М.

розглянувши клопотання Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за апеляційною скаргою Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області на постанову Сумського окружного адміністративного суду від 27.07.2016 по справі № 818/773/16

за позовом ОСОБА_1

до Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області , Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області

про визнання протиправним і скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку та моральної шкоди,

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою судді Харківського апеляційного адміністративного суду Тацій Л.В. від 23.08.16р. відкрито апеляційне провадження по справі за апеляційною скаргою Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області на постанову Сумського окружного адміністративного суду від 27.07.2016 по справі № 818/773/16 за позовом ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області , Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області про визнання протиправним і скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку та моральної шкоди та розгляд справи призначено у судове засідання на 13.09.2016 о 10:45.

31 серпня 2016 року від Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області надійшло клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. В обґрунтування клопотання заявник посилається на територіальну віддаленість суду та відсутність фінансування на відрядження посадових осіб органів фіскальної служби.

Колегія суддів вважає за можливим задовольнити клопотання Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 122 1 КАС України суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 2 та 3 ст. 122 1 КАС України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь.

Згідно ч.5 ст. 122 1 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. З метою своєчасного забезпечення проведення відеоконференції копія ухвали також може бути надіслана за допомогою кур'єра, факсу або електронної пошти.

Враховуючи приписи ст. 122 1 КАС України, колегія суддів вважає за можливе розгляд справи Сумського окружного адміністративного суду провести у режимі відеоконференції за участю відповідному судовому засіданні Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області.

Керуючись ст. ст. 41, 122 1 , 128, 150, 196 Кодексу адміністративного судочинства, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Клопотання Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області задовольнити.

Розгляд справи за апеляційною скаргою Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області на постанову Сумського окружного адміністративного суду від 27.07.2016 по справі № 818/773/16 за позовом ОСОБА_1 до Державної податкової інспекції у м. Сумах Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області , Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області про визнання протиправним і скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку та моральної шкоди призначити на 13.09.2016 о 10:45.

Доручити Сумському окружному адміністративному суду забезпечити проведення відеоконференції, в якій братиме участь Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області, 13.09.2016 о 10:45, та забезпечити проведення відеоконференції по даній справі, у разі застосування ст. 150 КАС України, на підставі відповідного повідомлення про дату та час її наступного проведення за допомогою заявки WEB-програми "Бронювання систем відеоконференцзв'язку".

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надіслати до Сумського окружного адміністративного суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та Сумської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Тацій Л.В. Судді Подобайло З.Г. Григоров А.М.

Дата ухвалення рішення01.09.2016
Оприлюднено06.09.2016
Номер документу60222991
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —818/773/16

Ухвала від 04.10.2016

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 27.09.2016

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 16.09.2016

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 13.09.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Ухвала від 01.09.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Ухвала від 23.08.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Ухвала від 23.08.2016

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Постанова від 27.07.2016

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Постанова від 27.07.2016

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 30.06.2016

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні