Ухвала
від 23.12.2016 по справі 357/14171/16-к
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/14171/16-к

1-кс/357/3564/16

У Х В А Л А

23 грудня 2016 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 ,за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 , сторони кримінального провадження ОСОБА_3

розглянувши клопотання старшого слідчого Білоцерківського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні за №12016110030006253, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.12.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

23 грудня 2016 р. старший слідчий Білоцерківського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області майор поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку, у кримінальному провадженніза№12016110030006253, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.12.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 КК України.

Старший слідчий ОСОБА_3 зазначене клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

В ході досудового розслідування встановлено, що працівниками ВКР Білоцерківського ВП виявлено приміщення на території м. Біла Церква, в яких здійснюється незаконна діяльність у сфері грального бізнесу під виглядом розповсюдження державних лотерей за наступними адресами: АДРЕСА_1 на першому поверсі та в підвальному приміщенні, АДРЕСА_2 в підвальному приміщенні, АДРЕСА_3 в приміщенні колишнього ресторану « ІНФОРМАЦІЯ_1 », АДРЕСА_4 , а також працюють приміщення із ігровими автоматами за адресами: АДРЕСА_5 в підвальному приміщенні, АДРЕСА_2 в підвальному приміщенні, АДРЕСА_1 в приміщенні на першому поверсі.

Допитаний в ході досудового розслідування ОСОБА_4 показав, що йому як громадському активісту м. Біла Церква відома інформація про те, що на території м. Біла Церква на даний час здійснюють незаконну діяльність заклади, які маскуються під діяльність з розповсюдження державних лотерей та доступу до мережі Інтернет, а саме: на АДРЕСА_1 , де знаходяться два подібні заклади, на АДРЕСА_3 в приміщенні колишнього ресторану « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на АДРЕСА_2 біля магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », на АДРЕСА_4 поблизу « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Він та інші його знайомі неодноразово відвідували дані приміщення, в них розміщена комп`ютерна техніка, дівчина-адміністратор від клієнтів приймає грошові ставки, які переводить в електронні бали на комп`ютери та видає папірці із кодами, які необхідно ввести на табло на моніторі, після чого на моніторі відкривається вікно, де можна вибрати одну з ігор, які подібні до тих, що розміщені на звичайних ігрових автоматах. При цьому є незрозумілим, які ж саме лотереї вони таким чином розповсюджують, адже над закладами висять таблички чи вивіска « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Вхід до даних закладів є вільним для усіх бажаючих. Крім того, йому також відомо про функціонування ряду підпільних закладів ігрових автоматів, які розміщуються за адресами: АДРЕСА_5 в підвалі поблизу магазину « ІНФОРМАЦІЯ_5 », в підвалі по АДРЕСА_5 з правого боку від кафе « ІНФОРМАЦІЯ_6 », а також в приміщенні на першому поверсі по АДРЕСА_1 поруч із входом до « ІНФОРМАЦІЯ_7 ». В даних приміщеннях розміщені справжні ігрові автомати із купюроприймачами, вхід до даних закладів обмежений, туди можуть увійти лише перевірені особи, які мають номер телефону для зв`язку із адміністратором для входу. В усіх цих приміщеннях організований гральний бізнес у різних формах, який є заборонений в Україні.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_5 дав аналогічні покази.

У слідства є достатні підстави вважати, що в підвальному приміщенні за адресою: АДРЕСА_2 , на даний час може проводитись незаконна діяльність, пов`язана із наданням послуг у сфері грального бізнесу.

В даному випадку не можливо здійснити тимчасовий доступ до речей та документів, що знаходяться в підвальному приміщенні нежитлової будівлі літ. «А», в буд. АДРЕСА_2 , однак у слідства є достатньо даних, що у вказаному приміщені знаходяться прилади, пристосовані для здійснення азартних ігор, і без їх вилучення та дослідження не можливо підтвердити чи спростувати факт здійснення азартних ігор та встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Підвальне приміщення нежитлової будівлі літ. «А», в буд. АДРЕСА_2 належить на праві приватної власності ТОВ «Великий трикутник» код ЄДРПОУ 32123958.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного злочину, відшукання знарядь злочину або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження осіб, які причетні до надання незаконних послуг та організації азартних ігор необхідно провести обшук у вищевказаному підвальному приміщенні нежитлової будівлі літ. «А», в буд. АДРЕСА_2 , що належить ТОВ «Великий трикутник».

Зволікання з проведенням обшуку вищевказаного приміщення призведе до втрати доказів та відомостей, без яких неможливо об`єктивно та всебічно провести розслідування даного злочину.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши слідчого приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 234-236 КПК України,-

У Х ВА Л И В :

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в підвальному приміщенні нежитлової будівлі літ. «А», в буд. АДРЕСА_2 , з метою відшукання і вилучення відомостей про обставини вчинення даного злочину, відшукання знаряддя злочину, а саме: ігрових автоматів або іншої комп`ютерної техніки, пристосованої для надання азартних ігор, або майна, яке було здобуто у результаті його вчинення, а саме: грошових коштів та інших цінностей, а також електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку, які використовуються як засоби зв`язку між особами, причетними до незаконної організації азартних ігор, а також для встановлення місцезнаходження осіб, які причетні до надання незаконних послуг азартної гри.

Строк дії ухвали закінчується 21 січня 2017 р. включно.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується у порядку та у спосіб визначеному ст. 236 КПК України.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення23.12.2016
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу63627469
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —357/14171/16-к

Ухвала від 24.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 06.02.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Габрієль В. О.

Ухвала від 26.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 24.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 24.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 22.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні