Ухвала
від 12.04.2017 по справі 916/3315/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"12" квітня 2017 р. Справа № 916/3315/16

За позовом : товариства з обмеженою відповідальністю „Олімпекс Транс»

до відповідача: обслуговуючого кооперативу „Набережний квартал - Жаботинського»

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Одеської міської ради

виконавчого комітету Одеської міської ради

Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Одеській області

про розірвання договору, зобов'язання вчинити дії та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

В судовому засіданні брали участь представники сторін:

Від позивача: ОСОБА_1 на підставі договору №59-ПД про надання правової допомоги від 05.10.2016р.; ОСОБА_2 за довіреністю № б/н від 16.02.2016р.;

Від відповідача: ОСОБА_3 за довіреністю № б/н від 11.04.2017р.;

Від третіх осіб: не з'явились.

В провадженні господарського суду Одеської області знаходиться справа №916/3315/16 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю „Олімпекс Транс» до обслуговуючого кооперативу „Набережний квартал - Жаботинського» за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, Одеської міської ради, виконавчого комітету Одеської міської ради, Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Одеській області , про розірвання договору, зобов'язання вчинити дії та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

15.02.2017р. до господарського суду надійшло клопотання (вх. №2-923/17) від обслуговуючого кооперативу „ЖБК „Пайовики Жаботинського» про залучення останнього до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Клопотання обслуговуючого кооперативу „ЖБК „Пайовики Жаботинського» обґрунтовано можливістю впливу рішення господарського суду по даній справі на права членів названого кооперативу, оскільки розірвання договору, укладеного між сторонами по справі, матиме наслідком неможливість виконання відповідачем прийнятих на себе зобов'язань за договорами, укладеними між обслуговуючим кооперативом „Набережний квартал - Жаботинського» та членами обслуговуючого кооперативу „ЖБК „Пайовики Жаботинського» .

Окрім того, 15.03.2017р. до господарського суду надійшло клопотання (вх. №2-1485/17) від громадської організації „Вкладники ОК „НК - Жаботинського» про залучення вказаної громадської організації до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача. З поданого до суду клопотання та додатків до нього вбачається, що асоційованими членами обслуговуючого кооперативу „Набережний квартал - Жаботинського» було створено громадську організацію „Вкладники ОК „НК - Жаботинського» , метою діяльності якої відповідно до п. 2.1 статуту є задоволення та захист законних прав та інтересів асоційованих членів кооперативів та власників квартир у будинках, будівництво яких здійснює обслуговуючий кооператив „Набережний квартал - Жаботинського» /т. 3, а. с. 39/.

У судовому засіданні по даній справі представники сторін заперечували проти залучення обслуговуючого кооперативу „ЖБК „Пайовики Жаботинського» до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача. Окрім того, представник позивача заперечував проти залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - громадської організації „Вкладники ОК „НК - Жаботинського» .

Відповідно до ч.1 ст.27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Приписами п. 1.6 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України „Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» від 26 грудня 2011 року N 18 (з наступними змінами та доповненнями) визначено, що ГПК передбачає можливість участі в судовому процесі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на предмет спору, якщо рішення господарського суду зі спору може вплинути на права та обов'язки цієї особи щодо однієї із сторін (стаття 27 ГПК). Така третя особа виступає в процесі на стороні позивача або відповідача - у залежності від того, з ким із них у неї існують (або існували) певні правові відносини.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного та всебічного розгляду справи господарський суд вважає за доцільне та правомірне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, обслуговуючого кооперативу „ЖБК „Пайовики Жаботинського» та громадської організації „Вкладники ОК „НК - Жаботинського» .

Приймаючи до уваги залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, а також враховуючи необхідність витребування додаткових документів та доказів по справі, суд -

Керуючись ст.ст. 27, 77, 86 ГПК України, -

У Х В А Л И В :

1. Клопотання обслуговуючого кооперативу „ЖБК „Пайовики Жаботинського» (від 15.02.2017р. за вх. №2-923/17) та громадської організації „Вкладники ОК „НК - Жаботинського» (від 15.03.2017р. за вх. №2-1485/17) - задовольнити .

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - обслуговуючий кооператив „ЖБК „Пайовики Жаботинського» /65014, м. Одеса, вул. Жуковського, буд. 15, офіс 512, ідентифікаційний код 40962493/, громадську організацію „Вкладники ОК „НК - Жаботинського» /65000, м. Одеса, вул. Середньофонтанська, буд. 19в/328, ідентифікаційний код 41033886/.

3. Відкласти розгляд справи в засіданні суду на "27" квітня 2017 р. о 12:00 год.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду в залі судових засідань № 14 за адресою: 65119, м. Одеса, пр. Шевченка, 29, 5-й поверх, тел. 307-977.

4. Зобов'язати надати в наступне судове засідання:

а) позивача: докази надсилання на адресу третіх осіб позовної заяви із додатками;

б) третіх осіб: письмові пояснення по суті позову;

в) відповідача: відзив на позов в порядку ст. 59 ГПК України та докази його направлення позивачу та третім особам; правове обґрунтування доводів та заперечень;

5. Явка учасників судового процесу обов'язкова.

Головуючий суддя С.П. Желєзна

Суддя С.В. Літвінов

Суддя О.В. Цісельский

Дата ухвалення рішення12.04.2017
Оприлюднено19.04.2017
Номер документу66004077
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору, зобов'язання вчинити дії та усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою В судовому засіданні брали участь

Судовий реєстр по справі —916/3315/16

Ухвала від 30.10.2018

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богацька Н.С.

Ухвала від 12.09.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Разюк Г.П.

Постанова від 13.06.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Ухвала від 24.05.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Ухвала від 15.05.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Ухвала від 13.04.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Ухвала від 13.04.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Ухвала від 12.03.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Ухвала від 12.03.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Суховий В.Г.

Постанова від 02.11.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Колоколов С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні