Вирок
від 06.12.2010 по справі 1-180/10
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1- 180/2010р.

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06.12.10 року Онуфріївський районний суд Кіровоградської області у складі головоючого судді: Шелесько В.Д.

при секретарі: Гриценко Т.М.,

з участю прокурора: Волошин Є.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Онуфріївка справу по обвинуваченню , -

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 уродженки і мешканки ІНФОРМАЦІЯ_2, українки, гр.-ки України, освіта повна середня (11 класів), розлученої, має дочку ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_3, працює по найму, раніше не судимої,

у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.164 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Згідно рішення Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області від 04 лютого 2009 року вирішено стягнути аліменти з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_3 на утримання доньки ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_3 в розмірі 1/4 частини заробітку (доходу) але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку починаючи з 07 жовтня 2008 року до повноліття доньки ОСОБА_4.

ОСОБА_1 рішенням Світловодського міськрайонного суду не виконує та аліменти не сплачувала жодного разу, згідно розрахунків відділу державної виконавчої служби Онуфріївського районного управління юстиції заборгованість ОСОБА_1В по сплаті аліментів в грошовому еквіваленті станом на 01.11.2010 року становить 4145.76 гривень.

З метою працевлаштування, отримання доходів та можливості сплачувати аліменти в Онуфріївський центр зайнятості, як особа, що шукає роботу, на облік не стала.

ОСОБА_1, по питанню працевлаштування та за допомогою про надання матеріальної допомоги на утримання неповнолітньої доньки до Василівської сільської ради не зверталася.

Згідно довідки виданою Василівською сільською радою ОСОБА_1 має земельну частку в розмірі 5,65 га. яка знаходиться в оренді ТОВ „Верес»

ОСОБА_1 працює по найму в місцевих жителів с. Василівка: в ОСОБА_5 в вересні 2010 року п'ять разів допомагала грузити зернові культури за що кожного разу отримувала по 30 гривень, в ОСОБА_6 у серпні-вересні 2010 року три рази їй допомагала грузити зернові культури за що кожного разу отримувала по 30 гривень, у ОСОБА_7 у вересні 2010 року два рази пасла корів за. що отримувала по 25 гривень кожного разу. Так в середньому ОСОБА_1 О В. заробляла близько 200 гривень на місяць і яких на погашення заборгованості по аліментам на користь ОСОБА_3 на утримання доньки ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_3, в ромірі 1/4 частини заробітку (доходу) але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, жодного разу не сплатила.

ОСОБА_1 постійно ухиляється від сплати аліментів, згідно подання начальника державної виконавчої служби в Онуфріївському районі ОСОБА_8, станом на 01.11.2010 рік заборгованість по сплаті аліментів в грошовому еквіваленті складає 4145.76 гривень.

16.07.2010 р. 09.08.2010 р. та 27.10.20І0 р. начальник державної виконавчої служби в Онуфріївському районі ОСОБА_8 виносив попередження гр-ці ОСОБА_1 про необхідність сплати аліментів на користь ОСОБА_3 на утримання доньки ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_3 та про можливість притягнення до кримінальної відповідальності по ч. 1 ст. 164 КК України за злісне ухилення від сплати аліментів. Однак незважаючи на це ОСОБА_1, навмисно продовжує тривало, систематично ухилятись від сплати аліментів на утримання своєї неповнолітньої доньки ОСОБА_4.

Підсудна ОСОБА_1 вину свою в інкримінованому їй злочині, передбаченому ч.1ст.164 КК України визнала повністю, щиро розкаялась, запевнила суд, що в подальшому злочинів вчиняти не буде і найближчий час працевлаштується і буде своєчасно сплачувати аліменти та заборгованість по них. Просила суворо не карати і не ізолювати від суспільства та призначити їй громадські роботи.

В судовому засіданні вона дала покази, що відповідають пред'явленому обвинуваченню в ході дізнання та в мотивувальній частині даного вироку. При цьому пояснила, що заборгованість виникла із-за відсутності роботи по місцю проживання.

Крім повного визнання підсудною своєї вини в інкримінованому їй злочині, вина підсудної підтверджується і іншими доказами по справі, які за згодою підсудної і прокурора визнано недоцільним досліджувати ці фактичні обставини справи та розмір цивільного позову, які ніким не оспорюються. При цьому суд з'ясував чи правильно розуміють підсудний та інші учасники судового розгляду зміст цих обставин, чи немає сумнівів в добровільності та істинності їх позиції, а також роз'яснює, що в такому випадку вони будуть позбавленні права оспорювати ці фактичні обставини справи і розмір цивільного позову у апеляційному порядку, що відповідає вимогам ч.3 ст. 299 КПК України не досліджувались в судовому засіданні і суд обмежив дослідження фактичних обставин справи тільки допитом підсудної та вивченням даних про її особу.

Таким чином в судовому засіданні знайшла своє підтвердження вина підсудної ОСОБА_1 в злісному ухилянні від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дитини (аліментів), тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.164 КК України.

При визначенні виду та міри покарання підсудній ОСОБА_1 суд враховує : тяжкість вчиненого нею злочину, який є невеликої тяжкості; особу підсудної, яка до кримінальної відповідальності притягується вперше, по місцю проживання характеризується посередньо, має малолітню дитину; обставини, що пом'якшують покарання : щире каяття у вчиненому злочині, принесення вибачення потерпілому, запевнення суду, що в подальшому буде сплачувати аліменти; відсутність обставин, що обтяжують покарання.

З врахуванням викладеного, суд вважає, що виправлення підсудної можливе без ізоляції її від суспільства і враховуючи те, що вона є працездатною особою, відносно неї необхідно призначити покарання у виді громадських робіт.

Цивільний позов по справі не заявлено, судові витрати та речові докази по справі відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.50, 65 КК України, ст.ст. 323 і 324 КПК України, суд, -

З А С У Д И В :

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 визнати винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.164 КК України і призначити покарання у виді 80 (вісімдесят) годин громадських робіт по місцю проживання

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Кіровоградської області на протязі п'ятнадцяти діб з часу проголошення через Онуфріївський районний суд Кіровоградської області.

Суддя Онуфріївського

районного суду: ОСОБА_4

СудОнуфріївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення06.12.2010
Оприлюднено11.10.2017
Номер документу69426909
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-180/10

Ухвала від 10.11.2020

Кримінальне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Князєва Н. В.

Постанова від 18.09.2020

Кримінальне

Жидачівський районний суд Львівської області

Равлінко Р. Г.

Вирок від 20.04.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рудніцький В. А.

Вирок від 25.08.2010

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Грищенко Т. М.

Вирок від 06.12.2010

Кримінальне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шелесько В. Д.

Вирок від 22.11.2010

Кримінальне

Ширяївський районний суд Одеської області

Вирок від 22.02.2010

Кримінальне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Пшеничний І. А.

Вирок від 26.10.2010

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Єфименко В. І.

Вирок від 30.09.2010

Кримінальне

Жидачівський районний суд Львівської області

Галій О. Й.

Постанова від 28.09.2010

Кримінальне

Жидачівський районний суд Львівської області

Галій О. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні