Ухвала
від 29.09.2017 по справі 370/1936/17
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №370/1936/17

"29" вересня 2017 р. Макарівський районний суд Київської області

у складі: слідчого судді ОСОБА_1

із секретарем ОСОБА_2 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду смт Макарів Макарівського району Київської області,

клопотання заступника начальника СВ Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 про арешт майна за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110210000823 від 07.09.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України,

Встановив:

Заступник начальника СВ Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, яке погоджено з прокурором Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про обшук, посилаючись на те, щоу провадженні слідчого відділення Макарівського відділення поліції Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області знаходяться матеріали кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110210000823 від 07.09.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.05.2017 року головний лікар Макарівської ЦРЛ, ОСОБА_5 , будучи службовою особою, уклав договір на капітальний ремонт мікроавтобуса медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1 , з ФОП « ОСОБА_6 » на загальну суму 196400.00 гривень. В подальшому, а саме: 12.06.2017 року ОСОБА_5 підписав акт приймання виконаних робіт та платіжне доручення на оплату 196400.00гривень ФОП « ОСОБА_6 » за капітальний ремонт вищевказаного транспортного засобу, хоча насправді даний ремонт проведений не був. Станом на 31.08.2017 року даний автомобіль на території Макарівської ЦРЛ відсутній та не використовується.

В ході досудового розслідування встановлено, що відповідно до відомостей наданих Територіальним сервісним центром №3247 МВС України мікроавтобус медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 номер двигуна НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 , зареєстрований 21.04.1998 року на ЦРЛ за адресою: Київська область, смт Макарів, вул.Б.Хмельницького, 56.

Відповідно до відомостей наданих Макарівською ЦРЛ, мікроавтобус медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 номер двигуна НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 передано для здійснення капітального ремонту відповідно до наказу №161\1 від 26.12.2016 року та акту прийому передачі автомобіля, але на даний час автомобіль не повернутий до Макарівської ЦРЛ виконавцем капітального ремонту та місце знаходження вказаного автомобіля не відоме, документи з приводу проведення капітального ремонту зазначеного вище автомобіля (договір, акт виконаних робіт, дефектний акт, кошторис та акт прийому передачі автомобіля в ремонт) в Макарівській ЦРЛ відсутні, так як у липні 2017 року головний лікар ОСОБА_5 для детального вивчення та опрацювання запросив вказані документи та передав на адвокатське зберігання.

Під час допиту в якості свідка головного бухгалтера Макарівської ЦРЛ ОСОБА_7 стало відомо, що 23.05.2017 року головний лікар Макарівської ЦРЛ ОСОБА_5 уклав договір з ФОП « ОСОБА_6 » на капітальний ремонт мікроавтобуса медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 номер двигуна НОМЕР_2 , номер кузова НОМЕР_3 . 12.06.2017 року ОСОБА_5 підписав акт приймання виконаних робіт та дефектний акт по даному договору. Після чого вона на підставі цих документів підготувала платіжне доручення №11 на перерахунок коштів в сумі 196400.00 гривень на ФОП « ОСОБА_6 » за капітальний ремонт вказаного автомобіля. 14.06.2017 року грошові кошти за платіжним дорученням були перераховані УДКСУ у Макарівському районі до ФОП « ОСОБА_6 ». В липні 2017 року ОСОБА_5 запросив у неї документи щодо капітального ремонту автомобіля, які до цього ж часу не повернув, крім того вказав, що дані документи передані на зберігання юристу АБ «Раков та партнери». Крім того мікроавтобус медичної служби «ToyotaHIACE», державний номерний знак НОМЕР_1 на території Макарівської ЦРЛ відсутній з кінця 2016 року, хоча ОСОБА_5 на одній із нарад заявив, що він уже відремонтований і його повернуть після перерахування коштів, але до цього часу він відсутній.

Під час допиту в якості свідка завідуючого господарством Макарівської ЦРЛ ОСОБА_8 стало відомо, що за вказівкою головного лікаря Макарівської ЦРЛ ОСОБА_5 мікроавтобус медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 відправлено на капітальний ремонт, куди саме йому не відомо, але вказаний автомобіль на даний час відсутній.

Під час допиту в якості свідка ОСОБА_9 стало відомо, що наприкінці 2016 року за вказівкою головного лікаря Макарівської ЦРЛ ОСОБА_5 мікроавтобус медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 відправлено на капітальний ремонт, який відправляв особисто сам ОСОБА_5 на евакуаторі, куди саме йому не відомо. Крім того, він забрав у нього оригінал технічного паспорта на вказаний автомобіль, який він йому передав особисто в руки, після чого він не бачив ні документів на автомобіль ні сам автомобіль.

У ході розслідування кримінального провадження виникла необхідність в отриманні оригіналів документів, а саме: договору на капітальний ремонт мікроавтобуса підписаний з ФОП « ОСОБА_6 », акт приймання виконаних робіт та платіжне доручення про оплату виконаних робіт на суму 196400.00 гривень ФОП « ОСОБА_6 » за капітальний ремонт транспортного засобу та інші документи, які свідчать та підтверджують проведення капітального ремонту вище зазначеного транспортного засобу та документи, які свідчать про перерахунок 14.06.2017 року грошових коштів в сумі 196400.00 гривень на ФОП « ОСОБА_6 » за капітальний ремонт мікроавтобус медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 .

Для отримання вище вказаних документів 11.09.2017 року направлено запит в.о. головного лікаря Макарівської ЦРЛ ОСОБА_10 , за адресою: АДРЕСА_1 , але в отримані даних документів було відмовлено, тому що в липні 2017 року головний лікар ОСОБА_5 для детального вивчення та опрацювання витребував наступні документи, а саме: з приводу капітального ремонту мікроавтобуса марки «ToyotaHIACE» 1998 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 (договір, акт виконаних робіт, дефектний акт, кошторис та акт прийому передачі автомобіля на ремонт); з приводу проведення робіт по складанню звіту про технічний стан будівлі п`ятиповерхового терапевтичного корпусу Макарівської ЦРЛ (договір, акт виконаних робіт). 05.09.2017 року ОСОБА_5 звільнено з посади головного лікаря, проте зазначені вище документи ним повернуті не були. З його слів, ці документи були передані на адвокатське зберігання.

Крім того, 15.09.2017 року направлений запит до Адвокатського бюро «Раков і партнери» за адресою: 01054, м.Київ, вул. Олеся Гончара, 52, оф1-а, з метою встановлення та відшукання документів, які підтверджують проведення капітального ремонту мікроавтобуса марки «ToyotaHIACE» 1998 року випуску, білого кольору, державний номерний знак НОМЕР_1 та стали підставою для перерахування грошових коштів в сумі 146400.00 гривень, але з відповіді на запит слідує, що договір про надання юридичних (адвокатських) послуг від 12.07.2017 року між Адвокатським бюро «Раков і партнери» та Макарівською ЦРЛ розірвано 02.08.2017 року за згодою сторін на підставі п.8.3 даного договору. Будь-які документи від Макарівської ЦРЛ на адвокатське зберігання не приймалися.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та враховуючи те, що існують достатні підстави вважати, що в кабінеті головного лікаря ОСОБА_5 , який розміщений в адміністративній будівлі Макарівської центральної лікарні за адресою: смт Макарів, вул.Б.Хмельницького, 56, Київської області, можуть знаходитись оригінали документів, які мають значення для досудового розслідування вказаного кримінального провадження, а саме: документи, що підтверджують проведення ремонту мікроавтобуса медичної служби марки «ToyotaHIACE» 1998 року випуску, а саме: договір на капітальний ремонт мікроавтобуса підписаний з ФОП « ОСОБА_6 », акт приймання виконаних робіт та платіжне доручення про оплату виконаних робіт на суму 196400.00 гривень ФОП « ОСОБА_6 » за капітальний ремонт вище вказаного транспортного засобу та інші документи, які свідчать та підтверджують проведення капітального ремонту вище зазначеного транспортного засобу, тому в органу досудового розслідування виникла необхідність в проведенні обшуку в кабінеті головного лікаря Макарівської ЦРЛ, який розміщений в адміністративній будівлі Макарівської центральної районної лікарні за адресою: вул.Б.Хмельницького, 56, смт Макарів Київської області.

Оригінали вищевказаних документів, які імовірно знаходяться в службовому кабінеті головного лікаря Макарівської ЦРЛ в адміністративній будівлі вказаного медичного закладу по вул. Б.Хмельницького, 56, в смт Макарів Київської області, мають істотне значення для повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, зокрема, у подальшому можуть бути використані для проведення судових почеркознавчих та інших експертиз, а також при проведенні інших слідчих (розшукових) дій.

Без отримання вказаних документів неможливо повно, всебічно та об`єктивно дослідити всі обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та прийняти законне рішення у ньому.

У клопотанні ставиться питання про надання дозволу заступнику начальника слідчого відділення Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , прокурору Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 та іншим особам, уповноваженим відповідно до вимог КПК України, на проведення обшуку в службовому кабінеті головного лікаря Макарівської центральної районної лікарні, який розміщений в адміністративній будівлі Макарівської центральної районної лікарні по вул.Б.Хмельницького, 56, в смт Макарів Київської області, для відшукування та вилучення оригіналів документів щодо капітального ремонту мікроавтобуса медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1 , який належить Макарівській ЦРЛ, а саме: оригіналу договору на капітальний ремонт вищевказаного мікроавтобуса, укладеного з ФОП ОСОБА_6 23.05.2017 року, акту приймання виконаних робіт №25 від 12.06.2017 року, платіжного доручення про оплату виконаних робіт на суму 196400.00 гривень ФОП « ОСОБА_6 » за капітальний ремонт транспортного засобу №11 від 12.06.2017 року, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу - мікроавтобуса медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1 , акту та інших документів, що стосуються проведення капітального ремонту вищезазначеного транспортного засобу, його вилучення з володіння Макарівської ЦРЛ тощо, оскільки вказані документи мають значення для даного кримінального провадження.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, просила його задовольнити.

Встановлено, що відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110210000823 від 07.09.2017 року, правова кваліфікація ч.2 ст.191 КК України.

Відповідно протоколу допиту свідка ОСОБА_7 від 11.09.2017 року, остання пояснила, що виконує обов`язки головного бухгалтера Макарівської ЦРЛ. Питання щодо капітального ремонту автомобіля Тойота 1998 року поставив головний лікар ОСОБА_11 , він же знайшов виконавця робіт ФОП « ОСОБА_6 » та уклав з ним договір. На підставі наданих ОСОБА_11 документів, ОСОБА_7 підготувала платіжне доручення №11 на перерахунок 196400.00 гривень ФОП ОСОБА_6 . У липні 2017 року ОСОБА_11 запросив ОСОБА_7 всі документи щодо капітального ремонту автомобіля Тойота.

Відповідно протоколу допиту свідка ОСОБА_8 від 11.09.2017 року, останній повідомив, що на момент його вступу на посаду завідуючого господарством Макарівської ЦРЛ автомобіль Тойота державний номерний знак був відсутній. Попередній завідувач господарством Макарівської ЦРЛ ОСОБА_9 повідомив, що вказаний автомобіль за вказівкою головного лікаря ОСОБА_11 відправлена на капітальний ремонт.

Відповідно протоколу допиту свідка ОСОБА_9 від 11.07.2017 року, останній повідомив, що наприкінці осені 2016 року за вказівкою головного лікаря ОСОБА_5 приїхали люди, щоб погрузити авто на евакуатор для подальшого капітального ремонту. В цей же день на прохання ОСОБА_5 . ОСОБА_9 віддав йому технічний паспорт на автомобіль Тойота 1998 року.

Згідно листу-відповіді №01-14/1291 від 12.09.2017 року, виданого Макарівською ЦРЛ, у липні 2017 року головний лікар ОСОБА_5 для детального вивчення та опрацювання запросив наступні документи: з приводу капітального ремонту автомобіля Тойота (договір, акт виконаних робіт, дефектний акт, кошторис та акт прийому-передачі автомобіля в ремонт). З 05.09.2017 року ОСОБА_11 звільнено з посади головного лікаря, проте зазначені документи ним повернуті не були. З його слів ці документи були передані на адвокатське зберігання.

Згідно листу-відповіді, виданого адвокатським бюро «Раков і партнери», договір про надання юридичних (адвокатських) послуг від 12.07.2017 року між Адвокатським бюро «Раков і партнери» та Макарівською центральною районною лікарнею розірвано 02.08.2017 року за згодою сторін. Будь-які документи від Макарівської ЦРЛ на адвокатське зберігання не приймалися.

Відповідно до вимог ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки в клопотанні доведена наявність достатніх підстав вважати, що за цією адресою можуть знаходиться сліди, предмети, речі, які мають значення для розкриття кримінального правопорушення, а також відомості про обставини вчинення злочину.

Керуючись вимогами ст.234, 235 КПК України, суд

У х в а л и в:

Клопотання заступника начальника СВ Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника слідчого відділення Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , прокурору Макарівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури ОСОБА_4 та іншим особам, уповноваженим відповідно до вимог КПК України, на проведення обшуку в службовому кабінеті головного лікаря Макарівської центральної районної лікарні ,який розміщений в адміністративній будівлі Макарівської центральної районної лікарні по вул. Б.Хмельницького, 56 в смт. Макарів Київської області, для відшукування та вилучення оригіналів документів щодо капітального ремонту мікроавтобуса медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1 , який належить Макарівській ЦРЛ, а саме: оригіналу договору на капітальний ремонт вищевказаного мікроавтобуса, укладеного з ФОП ОСОБА_6 23.05.2017 року, акту приймання виконаних робіт № 25 від 12.06.2017 року, платіжного доручення про оплату виконаних робіт на суму 196400.00 гривень ФОП « ОСОБА_6 » за капітальний ремонт транспортного засобу №11 від 12.06.2017 року, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу - мікроавтобуса медичної служби «ToyotaHIACE», 1998 року випуску, державний номерний знак НОМЕР_1 , акту та інших документів, що стосуються проведення капітального ремонту вищезазначеного транспортного засобу, його вилучення з володіння Макарівської ЦРЛ тощо, оскільки вказані документи мають значення для даного кримінального провадження.

Строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення .

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудМакарівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення29.09.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу69469092
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —370/1936/17

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 28.02.2019

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 29.10.2018

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 19.09.2018

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 05.06.2018

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 07.11.2017

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 29.09.2017

Кримінальне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні