Ухвала
від 30.08.2011 по справі 6-31/11
ТАЛЬНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-31/11

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"30" серпня 2011 р. м. Тальне

Суддя Тальнівського районного суду Черкаської області Міщенко К.М. розглянувши подання начальника відділу ДВС Тальнівського районного управління юстиції про обмеження боржника у праві виїзду за межі України без вилучення паспорта громадянина України, -

ВСТАНОВИВ:

Начальник відділу ДВС Тальнівського районного управління юстиції звернувся до суду із поданням про обмеження боржника у праві виїзду за межі України без вилучення паспорта громадянина України. На підставу своїх вимог посилаючись на те, що оскільки боржник не виконує рішення судів та може виїхати за кордон, для забезпечення законних вимог виконавчих документів, згідно Закону України „Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України", тимчасове затримання або вилучення паспорта у таких випадках здійснюється судом.

Зазначене подання підлягає поверненню, оскільки згідно положень ст. 217 ЦПК України суд, який ухвалив рішення, може визначити порядок його виконання, надати відстрочку або розстрочити виконання, вжити заходів для забезпечення його виконання, про що зазначає в рішенні.

Дане положення також знаходить своє підтвердження в методичних рекомендаціях Міністерства юстиції України, Департамента державної виконавчої служби від 18 грудня 2006 року № 25-1/899/7 „Щодо порядку підготовки та надіслання державними виконавцями до суду подань і заяв" де роз'яснено, що подання про примусове проникнення до житла чи іншого володіння боржника -фізичної особи або особи, у якої знаходиться майно боржника, чи майно та кошти, належні боржникові від інших осіб, або дитина, щодо якої є виконавчі документи про її відібрання, подаються до суду за місцем знаходження житла чи іншого володіння особи. Інші заяви (подання) пред'являються до суду, який видав виконавчий документ.

З матеріалів подання вбачається що рішення та виконавчий документ було видано Господарським судом Черкаської області, тому вважаю за доцільне у відповідності до положень ст.121 ЦПК повернути подання начальнику відділу ДВС Тальнівського РУЮ України так, як дана справа не підсудна Тальнівському районному суду.

Керуючись п.4. ч. 3 ст.121 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Подання начальника відділу ДВС Тальнівського районного управління юстиції про обмеження боржника у праві виїзду за межі України без вилучення паспорта громадянина України повернути начальнику відділу ДВС Тальнівського РУЮ.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Черкаської області через Тальнівський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня проголошення ухвали; у разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя

СудТальнівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення30.08.2011
Оприлюднено13.12.2017
Номер документу70880004
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-31/11

Ухвала від 02.03.2011

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Шатілова Л. Г.

Ухвала від 30.08.2011

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Міщенко К. М.

Ухвала від 05.05.2011

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Юрлагіна Т. В.

Ухвала від 07.06.2011

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Янова Л. М.

Ухвала від 04.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд Чернівецької області

Литвинюк І. М.

Ухвала від 26.07.2011

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сеньков О. Г.

Ухвала від 24.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Чернівецької області

Литвинюк І. М.

Ухвала від 20.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд Чернівецької області

Литвинюк І. М.

Ухвала від 12.10.2011

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 10.03.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні