Ухвала
від 05.01.2018 по справі 446/2047/16-ц
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ



Справа № 446/2047/16-ц

УХВАЛА

05.01.2018 року суддя Кам'янка-Бузького районного суду Львівської області Котормус Т. І. , розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Кам‘янка-Бузької міської ради Львівської області, треті особи: Кам‘янка-Бузька районна спілка споживчих товариств та ОСОБА_2 про визнання недійсним рішення міської ради,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Кам‘янка-Бузької міської ради Львівської області, треті особи: Кам‘янка-Бузька районна спілка споживчих товариств та ОСОБА_2 про визнання недійсним рішення міської ради.

04 січня 2018 р. позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про забезпечення позову, в якій просить суд  заборонити Кам‘янка-Бузькій міській раді Львівської області вчиняти будь-які дії, а саме, приймати рішення, погоджувати та затверджувати в установленому законодавством порядку технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (віднорвлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для розміщення та обслуговування ринку продовольчих товарів з кадастровим номером 4622110100:01:009:0004 за адресою: вул. Тютюнника, 7, м. Кам'янка-Бузька громадянину ОСОБА_2, так як вважає, що такі дії є загрозою невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову.

Ознайомившись із доводами заяви про забезпечення позову, вивчивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що заява подана без додержання вимог ст. 151 ЦПК  України, що є підставою для повернення її заявникові.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 151 ЦПК України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником і повинна містити:1) найменування суду, до якого подається заява;2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім’я (прізвище, ім’я та по батькові - для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв’язку та адресу електронної пошти, за наявності;3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову;4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності;5) ціну позову, про забезпечення якого просить заявник;6) пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; 7) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

В порушення п. 2 ч. 1 ст. 151 ЦПК України заява про забезпечення позову не містить реєстраційного номеру облікової картки платника податків (за його наявності) або номера і серії паспорта громадянина України ОСОБА_1

Також, в порушення вимог п.п. 3, 4 ч. 1 ст. 151 ЦПК України у заяві не наведено обґрунтування необхідності забезпечення позову, заявник лише покликається на загрозу невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову без розкриття їх змісту.

Відповідно до ч. 9 ст. 153 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Враховуючи, що заява про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 ЦПК України, суд приходить до висновку про необхідність повернення заяви про забезпечення позову заявникові.

Разом з тим, суд звертає увагу на те, що ухвалою суду від 19.12.2017 р. заява ОСОБА_1 про забезпечення позову вже була повернута йому з аналогічних підстав, неусунувши які заявник повторно подав 04.01.2018 р. заяву про забезпечення позову.

За таких обставин, суд вважає за потрібне роз'яснити ОСОБА_1 про наслідки зловживання своїми правами, що тягнуть застосування судом заходів процесуального примусу відповідно до положень ст. 143, 144, 148 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 151, 153, 259, 260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову - повернути заявникові.

Ухвала, що постановлена судом  в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи,  набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції  протягом п’ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому  ухвала суду не була вручена у день її проголошення  має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя

СудКам'янка-Бузький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення05.01.2018
Оприлюднено11.01.2018
Номер документу71477906
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —446/2047/16-ц

Постанова від 25.03.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Русинчук Микола Миколайович

Ухвала від 18.07.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Русинчук Микола Миколайович

Постанова від 03.06.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 10.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Львівської області

Шандра М. М.

Ухвала від 27.07.2018

Цивільне

Апеляційний суд Львівської області

Шандра М. М.

Рішення від 12.06.2018

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Рішення від 12.06.2018

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Ухвала від 05.01.2018

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Ухвала від 19.12.2017

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

Ухвала від 11.10.2017

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Котормус Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні