Ухвала
від 18.01.2018 по справі 173/2348/17
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/2348/17

Провадження №2/173/365/2018

У Х В А Л А

іменем України

18 січня 2018 р. м. Верхньодніпровськ

Суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Петрюк Т.М., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до державного реєстратора Криничанського районного управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_2, Криничанського районного управління юстиції у Дніпропетровській області, товариства з обмеженою відповідальністю Любомирівка- АГРО , приватного підприємства СТД-АГРО , третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Першотравеньска сільська рада Верхньодніпровського району Дніпропетровської області про визнання недійсним рішення і його скасування, про визнання додаткових угод до договору оренди землі недійсними,-

УСТАНОВИВ:

28.12.2017 року до суду звернувся позивач ОСОБА_1 з позовом до державного реєстратора Криничанського районного управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_2, Криничанського районного управління юстиції у Дніпропетровській області, товариства з обмеженою відповідальністю Любомирівка- АГРО , приватного підприємства СТД-АГРО , третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Першотравеньска сільська рада Верхньодніпровського району Дніпропетровської області про визнання недійсним рішення і його скасування, про визнання додаткових угод до договору оренди землі недійсними.

Разом з позовною заявою позивачем подане клопотання про забезпечення позову шляхом заборони вчинення певних дій.

Ухвалою Верхньодніпровського районного суду від 02.01.2018 року дане клопотання було залишене без руху, та наданий позивачеві строк для усунення встановлених недоліків.

17.01.2018 року, у встановлений судом строк, позивач усунув недоліки поданого клопотання, сплативши судовий збір.

Згідно поданого клопотання позивач просить заборонити вчинення реєстраційних дій. пов'язаних з державною реєстрацією прав відносно об'єкту нерухомості - земельної ділянки площею 7.5 га., кадастровий номер 1221087500:01:022:0240, яка розташована на території Першотравенської сільської ради Верхньодніпровського району Дніпропетровської області.

В обґрунтування клопотання позивач посилається на наступне: ним поданий позов до суду про визнання рішення недійсним і його скасування, про визнання додаткової угоди недійсною та про розірвання договору оренди земельної ділянки. Підставою його звернення до суду стали в тому числі і дії посадової особи органу державної влади - державного реєстратора, рішенням якого проведено державну реєстрацію прав та їх обтяжень ( з відкриттям розділу) індексний номер 21593358 від 26.05.2015 року, яким були внесені зміни договору оренди земельної ділянки на підставі додаткової угоди, яку він не підписував і ні з ким не укладав. Це призвело до того, що відповідачі ПП СТД-АГРО та ТОВ ЛЮБОМИРІВКА -АГРО привласнили собі право користування та розпорядження належної йому земельної ділянки за власним розсудом.

Тому існує небезпека заподіяння шкоди його правам, оскільки в період розгляду справи в суді відповідачі можуть подібним чином провести подальше відчуження його права на земельну ділянку третім особам провівши реєстрацію належного йому майна без його згоди, що призведе до неможливості виконання рішення суду у разі задоволення поданого ним позову.

Суд вважає, з'ясувавши вимоги за клопотанням та поданою позовною заявою, вивчивши додані до позовної заяви матеріали, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.1.2 ст.149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи має вжити передбачених ст. 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутись до суду пп. 2 ч. 1 ст. 152 ЦПК України встановлено вид забезпечення позову у вигляді заборони вчиняти певні дії.

Відповідно до ч. 1 ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи (учасників третейського (арбітражного) розгляду)

Згідно змісту позовної заяви позивач обґрунтовує свої вимоги тим, що він є власником земельної ділянки площею 7.5 га., кадастровий номер 1221087500:01:022:0240, яка розташована на території Першотравенської сільської ради Верхньодніпровського району Дніпропетровської області, дану земельну ділянку він задав в оренду ПП СТД-ГАРО про що 02.11.2009 року був укладений договір оренди земельної ділянки.

26.05.2015 року орендар ПП СТД-АГРО уклав додаткову угоду з ТОВ Любомирівка- АГРО без його відома та згоди. Також позивач заперечує підписання даної додаткової угоди. На підставі даної додаткової угоди були внесені зміни стовно належної йому земельної ділянки в державному реєстрів речових прав на нерухоме майно. Факт проведення відповідних змін в належному позивачу речовому праві підтверджується Інформаційною довідкою із державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Виходячи з зазначених вище обґрунтувань позовної заяви при їх підтвердженні в судовому засіданні існують підстави вважати, що в подальшому може бути продовжене порушення прав позивача, шляхом внесення інших змін до держаної реєстрації належного позивачу права на земельну ділянку. Що у випадку задоволення позовних вимог приведе до істотного ускладнення чи унеможливлення виконання рішення суду.

Відповідно до ч.1 ст. 157 ЦПК України ухвала про забезпечення позову підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 10 ст. 153 ЦПК України - Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Керуючись ст.ст. 149, 150, 153, 157 ЦПК України,суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_1 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до державного реєстратора Криничанського районного управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_2, Криничанського районного управління юстиції у Дніпропетровській області, товариства з обмеженою відповідальністю Любомирівка- АГРО , приватного підприємства СТД-АГРО , третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Першотравеньска сільська рада Верхньодніпровського району Дніпропетровської області про визнання недійсним рішення і його скасування, про визнання додаткових угод до договору оренди землі недійсними - задовольнити.

Застосувати заходи забезпечення позову шляхом заборони відділу з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Криничанського районного управління юстиції у Дніпропетровській області вчиняти дії, пов'язані з державною реєстрацією прав відносно об'єкту нерухомості земельної ділянки площею 7.5 га., кадастровий номер 1221087500:01:022:0240, яка розташована на території Першотравенської сільської ради Верхньодніпровського району Дніпропетровської області, яка належить на праві власності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрованому за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 травня Верхньодніпровського району Дніпропетровської області, ІПН НОМЕР_1.

Ухвалу направити на виконання відділу з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Криничанського районного управління юстиції у Дніпропетровській області.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Дніпропетровської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасники справи, яким ухвала не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної копії ухвали.

Ухвала підлягає негайному виконанню. Оскарження ухвали не зупиняє виконання ухвали.

Ухвала складена 18 січня 2018 року

Суддя Петрюк Т.М.

Зареєстрована 18.01.2018

Оприлюднена 18.01.2018

Ухвала набирає законної сили 05 лютого 2018 року

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення18.01.2018
Оприлюднено20.01.2018
Номер документу71670136
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/2348/17

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Постанова від 03.10.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Варенко О. П.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Варенко О. П.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Варенко О. П.

Рішення від 02.04.2019

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 19.02.2019

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 11.12.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 11.12.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 16.10.2018

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні