Вирок
від 07.12.2009 по справі 1-65/09
КРОЛЕВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-65/09

ВИРОК

іменем України

07 грудня 2009 р. Кролевецький районний суд Сумської області

в складі судді - Макаровець А.М.

за участі секретаря - Сергієнко Ж.М.

з участю прокурора - Мусіяки В.В.

захисника - ОСОБА_1

підсудного - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кролевці справу по обвинуваченню ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Кролевець Сумської області, зареєстрованого в с. Бистрик Кролевецького району Сумської області, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1, громадянина України, військовозобов”язаного, з вищою освітою, приватного підприємця та директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, одруженого, маючого одну неповнолітню дитину, раніше несудимого,

- за ч.3 ст. 212, ч.2 ст. 366, ч.1ст. 358, ч.3 ст.358 КК України,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 зареєстрований рішенням Кролевецької районної Ради народних депутатів від 05.10.1994 суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою за місцем свого проживання за адресою: Сумська область, Кролевецький район, с. Бистрик. У державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів йому присвоєний ідентифікаційний номер - НОМЕР_1. Як суб'єкт підприємницької діяльності, ОСОБА_2 взятий на податковий облік в ДПІ у Кролевецькому районі (на даний час - Кролевецьке відділення Глухівської МДПІ) 14.10.1994 року, та перебував на загальній системі оподаткування.

У звязку з цим, являючись платником податків, відповідно до п.3 ст.9 Закону України „Про систему оподаткування”, приватний підприємець (надалі ПП) ОСОБА_2 був зобовязаний вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами, подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів), сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни, допускати посадових осіб державних податкових органів до обстеження приміщень, що використовуються для одержання доходів чи пов'язані з утриманням об'єктів оподаткування, а також для перевірок з питань обчислення і сплати податків і зборів (обов'язкових платежів).

Також, ПП ОСОБА_2 зареєстрований в ДПІ у Кролевецькому районі платником податку на додану вартість (надалі - ПДВ), про що йому видано свідоцтво платника ПДВ за № 78670383 від 31.10.2003. У звязку з цим ОСОБА_2, будучи платником ПДВ, відповідно до п.10.1 ст.10 Закону України „Про податок на додану вартість”, являвся особою, відповідальною за нарахування, утримання та сплату (перерахування) вказаного податку до бюджету.

Крім цього, починаючи з 27.04.2006, ОСОБА_2, відповідно до рішення засновника № 2 від 27.04.2006, був призначений і постійно займав посаду директора приватного підприємства промислово комерційної фірми „ПриватПостачСервіс” (надалі ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”), код ЄДРПОУ 34135483, зареєстрованого Кролевецькою райдержадміністрацією 26.04.2006 за адресою: АДРЕСА_1, взятого на податковий облік в Кролевецькому відділенні Глухівської МДПІ 10.05.2006 року, зареєстрованого платником ПДВ в Кролевецькому відділенні Глухівської МДПІ 12.05.2006 року.

Одночасно ОСОБА_2 з вказаного часу постійно виконував обовязки головного бухгалтера вказаного підприємства, у звязку з відсутністю на підприємстві вказаної посади.

Таким чином, ОСОБА_2, являючись службовою особою субєкта підприємницької діяльності, займаючи у ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” посаду, пов'язану з виконанням організаційно розпорядчих та адміністративно господарчих функцій, відповідно до п.7 ст. 8, п.2, 3 і 6 ст.8 та п.1 ст.11 Закону України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” та ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування”, був відповідальним за керівництво і організацію ведення бухгалтерського обліку, підготовку податкових декларацій, бухгалтерських звітів, балансів, розрахунків, інших документів, пов'язаних із своєчасним нарахуванням та сплатою необхідних сум податків, зборів, обов'язкових платежів у встановлені законом строки з фінансово-господарської діяльності вказаного підприємства.

Однак, ОСОБА_2, являючись приватним підприємцем та директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, маючи єдиний злочинний умисел на ухилення від сплати податків, шляхом вчинення тотожних злочинних діянь, а саме подання до податкової інспекції податкової звітності з внесеними ним завідомо неправдивими, заниженими відомостями про чисту суму зобов`язань по податках, що підлягали сплаті до бюджету, вчинив умисне ухилення від сплати податків, які входять в систему оподаткування та введені у встановленому законом порядку, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Так, ПП ОСОБА_2 ухилився від сплати податків при наступних обставинах:

Протягом 2003 2006 років ПП ОСОБА_2 здійснював реалізацію товарно-матеріальних цінностей та надавав послуги субєктам підприємницької діяльності України, а також здійснював придбання товарно-матеріальних цінностей (надалі ТМЦ) та отримував послуги від інших субєктів господарської діяльності.

У звязку з реалізацією товарно-матеріальних цінностей у ПП ОСОБА_2 виникали податкові зобовязання по сплаті до бюджету ПДВ, а також він отримував право на податковий кредит при придбанні ним товарно-матеріальних цінностей при наявності підтверджуючих документів, відповідно до Закону України „Про податок на додану вартість”.

Маючи єдиний злочинний умисел на ухилення від сплати ПДВ, в деяких випадках, при складанні документів податкової звітності (податкових декларацій з ПДВ) ПП ОСОБА_2 зависив податковий кредит своєї підприємницької діяльності взагалі без наявності податкових накладних, а в деяких випадках складав та надавав до податкової інспекції податкові декларації з ПДВ, в яких шляхом заниження обєкту оподаткування, систематично занижував податкові зобовязання з ПДВ через невключення до них сум ПДВ з проведених господарських операцій по реалізації товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), занижуючи таким чином чисту суму зобов`язань з ПДВ.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за лютий 2004 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 303,86 грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за березень 2004 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 2 тис. грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за серпень 2004 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 4 тис. 364,88 грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за жовтень 2004 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 8 тис. 441,19 грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за листопад 2004 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 7,51 грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за лютий 2005 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 317,58 грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

Всього протягом лютого 2004 лютого 2005 років за наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкових декларації з ПДВ ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 15 тис. 435,02 грн.

Зазначені порушення податкового законодавства були виявлені в ході проведення документальної планової виїзної перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) суб`єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_2 за період з 01 квітня 2002 року по 31 березня 2005 року, про що було складено акт №12/17-0/2417312396 від 29 липня 2005 року, з висновків якого вбачається, що перевіркою встановлено порушення п.п. 7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість, яким зазначено, зокрема, що не дозволяється включення до податкового кредиту будь-яких витрат по сплаті податку, що не підтверджені податковими накладними. При цьому п.п.7.2.3 п.7.2 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» встановлено, що податкова накладна є звітним податковим документом і одночасно розрахунковим документом, тобто відсутність податкової накладної позбавляє платника податку включення до податкового кредиту з ПДВ сум сплачених ПДВ в разі придбання товарів (надання послуг) у відповідних звітних періодах. Донараховано ПДВ в сумі 16340,03 грн.

Однак, зважаючи на уточнення ОСОБА_2 суми податкових зобов`язань з ПДВ за липень 2004 року (214,82 грн.) до проведеної перевірки та сплату частини донарахованого ПДВ (690,19 грн) до порушення кримінальної справи ОСОБА_2 з метою ухилення від сплати податків безпідставно, без наявності податкових накладних, занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 15 тис. 435,02 грн, і відповідна сума коштів не надійшла до бюджету.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за квітень 2005 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 833,33 грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за січень 2006 року, ПП ОСОБА_2 не включено до податкових зобов`язань з ПДВ суму 5 тис. 875 грн . від реалізації ТМЦ (робіт, послуг), що також вбачається з роздруківки банківської установи про рух коштів на розрахунковому рахунку, відкритому на ім`я ОСОБА_2, за січень 2006 року.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за червень 2006 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 13 тис. 525,82 грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за липень 2006 року, ПП ОСОБА_2 не включено до податкових зобов`язань з ПДВ суму 1 тис. 622,87 грн . від реалізації ТМЦ (робіт, послуг), що також вбачається з роздруківки банківської установи про рух коштів на розрахунковому рахунку, відкритому на ім`я ОСОБА_2, за липень 2006 року .

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за серпень 2006 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 12 тис. 774,72 грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

За наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за вересень 2006 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 386 грн ., яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

Всього протягом квітня 2005 вересня 2006 року за наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкових декларацій з ПДВ ПП ОСОБА_2 внаслідок безпідставного завищення суми податкового кредиту та не включення до податкових зобов`язань з ПДВ коштів, отриманих від реалізації ТМЦ (робіт, послуг), занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 35 тис. 017,74 грн.

Зазначені порушення податкового законодавства були виявлені в ході проведення документальної позапланової виїзної перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) суб`єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_2 за період з 01 квітня 2005 року по 30 вересня 2006 року, про що було складено акт №1202/17/2417312396 від 10 серпня 2007 року, з висновків якого вбачається, що перевіркою встановлено порушення п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» в частині невключення до податкових зобов`язань з ПДВ 7497,87 грн, в тому числі в декларації за січень 2006 року 5875,00 грн, в декларації за липень 2006 року 1622,87 грн.; п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» в частині включення до податкового кредиту з ПДВ в наданій декларації за квітень 2005 року 833,33 грн, за червень 2006 року 13525,82 грн., за серпень 2006 року 12774,72 грн., за вересень 2006 року 386 грн., всього включено до податкового кредиту з ПДВ 27519,87грн. яка не підтверджена податковими накладними.

Вказаними діями приватним підприємцем ОСОБА_2 порушено вимоги, передбачені п.п.7.2.3 п.п.7.2.4 п.7.2, п.п.7.3.1 п.7.3, п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість”, згідно яких:

- Податкова накладна є звітнім податковим документом і одночасно розрахунковим документом, тобто відсутність податкової накладної позбавляє платника податку права включення до податкового кредиту з ПДВ сум сплаченого податку в разі придбання товарів (робіт, послуг) у відповідних звітних періодах.

- Податкова накладна складається у момент виникнення податкових зобов'язань продавця у двох примірниках. Оригінал податкової накладної надається покупцю, копія залишається у продавця товарів (робіт, послуг). Податкова накладна є звітним податковим документом і одночасно розрахунковим документом. Платники податку повинні зберігати податкові накладні протягом строку, передбаченого законодавством для зобов'язань із сплати податків.

- Датою виникнення податкових зобов'язань з поставки товарів (робіт, послуг) вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

або дата зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок платника податку як оплата товарів (робіт, послуг), що підлягають поставці, а у разі поставки товарів (робіт, послуг) за готівкові грошові кошти - дата їх оприбуткування в касі платника податку, а при відсутності такої - дата інкасації готівкових коштів у банківській установі, що обслуговує платника податку;

або дата відвантаження товарів, а для робіт (послуг) - дата оформлення документа, що засвідчує факт виконання робіт (послуг) платником податку.

- Не дозволяється включення до податкового кредиту будь яких витрат по сплаті податку, що не підтверджені податковими накладними чи митними деклараціями.

- Сума податку, що підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету або бюджетному відшкодуванню, визначається як різниця між сумою податкового зобов'язання звітного податкового періоду та сумою податкового кредиту такого звітного податкового періоду.

Внаслідок зазначених умисних порушень вимог податкового законодавства ПП ОСОБА_2 не сплачено до бюджету ПДВ на загальну суму 50 тис. 452,76 грн. , у т.ч. за 2004 рік 15 тис. 117,44 грн., за 2005 рік 1 тис. 150,91 грн., за 2006 рік 34 тис. 184,41 грн.

Крім того, в період з 01.04.2005 по 30.09.2006 ПП ОСОБА_2 перебував на загальній системі оподаткування. Працюючи на загальній системі оподаткування, ПП ОСОБА_2, проводячи господарську діяльність у вказаному періоді, отримав чистий дохід від зайняття підприємницькою діяльністю за 1 3 квартали 2006 року в сумі 141 тис. 451,96 грн., з якого умисно не нарахував та не сплатив до бюджету податок з доходів фізичних осіб в сумі 18 тис. 388,75 грн.

Зазначене порушення податкового законодавства було виявлено в ході проведення документальної позапланової виїзної перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) суб`єкта підприємницької діяльності фізичної особи ОСОБА_2 за період з 01 квітня 2005 року по 30 вересня 2006 року, про що було складено акт №1202/17/2417312396 від 10 серпня 2007 року, з висновку якого вбачається, що перевіркою встановлено порушення ст.13 Декрету Кабінету Міністрів України «Про пибутковий податок з громадян», п.п.9.12.1 п.9.12 ст.9, п.22.10 ст.22 Закону України «Про оподаткування доходів фізичних осіб в частині недекларування отриманого чистого доходу за результатами підприємницької діяльності з 01.04.2005 року по 30.09.2006 року в сумі 141451,96, з якого не сплачено податок з доходів від зайняття підприємницькою діяльністю в сумі 18338,75 грн

Вказаними діями ПП ОСОБА_2 порушено вимоги ст.22 п.22 Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” № 889-ІV від 22.05.2003, згідно якого:

- Оподаткуванню підлягають доходи громадян, одержані протягом календарного року від здійснення підприємницької діяльності без створення юридичної особи, а також інші доходи громадян.

- Оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий доход, тобто різниця між валовим доходом (виручки у грошовій та натуральній формі) i документально підтвердженими витратами, безпосередньо пов'язаними з одержанням доходу.

- Особами, відповідальними за погашення суми податкового зобов'язання або податкового боргу з податку з доходів фізичних осіб, є:

а) при нарахуванні податку особою, на яку покладається відповідальність за таке нарахування, утримання та сплату (перерахування) податку до бюджету згідно з нормами цього Закону, - така особа - податковий агент;

б) при нарахуванні податку податковим органом на підставі поданої декларації - платник цього податку;

в) при самостійному нарахуванні податку його платником - такий платник.

Всього вищезазначені дії ПП ОСОБА_2 призвели до ненадходження до бюджету податків на загальну суму 68 тис. 841,51 грн. , у тому числі: за 2004 рік 15 тис. 117,44 грн., за 2005 рік 1 тис. 150,91 грн., за 2006 рік 52 тис. 573,16 грн.

Крім цього, ОСОБА_2, продовжуючи здійснювати свій єдиний злочинний умисел на ухилення від сплати податків, ухилився від сплати податків, працюючи директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”.

Так, протягом січня 2007 року грудня 2008 року, являючись директором та фактично виконуючи обовязки головного бухгалтера ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, ОСОБА_2 здійснював реалізацію товарно-матеріальних цінностей та надавав послуги субєктам підприємницької діяльності України, а також здійснював придбання товарно-матеріальних цінностей та отримував послуги від інших субєктів господарської діяльності.

У звязку з реалізацією товарно-матеріальних цінностей у ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” виникали податкові зобовязання по сплаті до бюджету ПДВ, а також право на податковий кредит при придбанні ним товарно-матеріальних цінностей.

За наслідками господарської діяльності у серпні та грудні 2008 року, маючи єдиний умисел на ухилення від сплати податків, директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 складав та надавав до податкової інспекції податкові декларації з податку на додану вартість ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, в яких занижуючи обєкт оподаткування, систематично зменшував податкові зобовязання з ПДВ шляхом невключення до них сум ПДВ з проведених вказаним підприємством господарських операцій по реалізації товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), чим занижував чисту суму зобов`язань з ПДВ, що мала бути сплачена до бюджету.

Крім цього, протягом січня 2007 березня 2008 року, продовжуючи реалізовувати свій єдиний умисел на ухилення від сплати ПДВ, з метою завищення податкового кредиту з ПДВ і, тим самим, заниження обєкту оподаткування та чистої суми зобов`язань з ПДВ, що підлягала сплаті до бюджету, директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, одноособово представляючи інтереси МПП «Діана», підроблював податкові накладні та інші документи про здійснення придбання ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей у МПП „Діана” (код 24002038), зареєстрованого в м.Шостка Сумської області, достовірно знаючи, що насправді господарських операцій по придбанню у МПП «Діана» товарно-матеріальних цінностей не відбувалось, оскільки в наявних у нього, як єдиного представника МПП «Діана», вилучених документах відсутні первинні документи (прибуткові касові ордери, касова книга МПП «Діана», платіжні доручення ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс», податкові накладні як продавця так і покупця, рахунки-фактури та ін.), котрі підтверджують проведення операцій купівлі товарів ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» у МПП «Діана».

Податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, акти здачі-прийняття робіт, квитанції до прибуткових касових ордерів від імені МПП «Діана» директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 особисто склав, друкуючи компютерним способом, підписуючи особисто та скріплюючи печаткою МПП «Діана».

Підроблені в такий спосіб документи з неправдивими відомостями про придбання товарно-матеріальних цінностей у МПП „Діана” директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 незаконно використані в бухгалтерському обліку господарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” та протиправно враховані при складанні податкових декларацій з ПДВ підприємства, в яких ним на підставі зазначених вище підроблених документів незаконно завищено податковий кредит та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ, яка підлягала сплаті до бюджету.

Так, за наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за січень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на суму 2 тис. 899 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 19 від 19.01.2007 на суму реалізації 11 тис. грн. та ПДВ 2 тис. 200 грн. та № 22 від 22.01.2007 на суму реалізації 3 тис. 492,56 грн. та ПДВ 698,51 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні уточнюючого розрахунку податкових зобов`язань з ПДВ за лютий 2007 року у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок, котрий поданий до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ 08.05.2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на суму 17 тис. 673 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 26 від 06.02.2007 на суму реалізації 26 тис. грн. та ПДВ 5 тис. 200 грн. та № 32 від 12.02.2007 на суму реалізації 62 тис. 363,08 грн. та ПДВ 12 тис. 472,62 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за березень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 10 тис. 178 грн . по підробленій ним же податковій накладній на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 387 від 01.03.2007 на суму реалізації 50 тис. 890,59 грн. ПДВ 10 тис. 178,12 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні уточнюючого розрахунку податкових зобов`язань з ПДВ за квітень 2007 року у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок, котрий поданий до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ 09.08.2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 5 тис. 038 грн . по підробленій ним же податковій накладній на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 89-56 від 13.04.2007 на суму реалізації 25 тис. 192,50 грн. та ПДВ 5 тис. 038,50 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за травень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 27 тис. 734 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 158 від 03.05.2007 на суму реалізації 50 тис. 552,26 грн. та ПДВ 10 тис. 110,45 грн. та № 159 від 03.05.2007 на суму реалізації 88 тис. 119,75 грн та ПДВ 17 тис. 623,95 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за червень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 7 тис. 701 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 173 від 01.06.2007 на суму реалізації 13 тис 381,50 грн. та ПДВ 2 тис. 676,30 грн. та № 189 від 13.06.2007 на суму реалізації 25 тис. 121,25 грн. та ПДВ 5 тис. 024,25 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за липень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 10 тис. 253 грн . по підробленій ним же податковій накладній на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 202 від 06.07.2007 на суму реалізації 51 тис. 264,22 грн. та ПДВ 10 тис. 252,84 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за серпень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 10 тис. 486 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 289 від 01.08.2007 на суму реалізації 12 тис. 642 грн. та ПДВ 2 тис. 528,40 грн., № 301 від 08.08.2007 на суму реалізації 9 тис. грн. та ПДВ 1 тис. 800 грн., № 315 від 16.08.2007 на суму реалізації 4 тис. 590 грн. та ПДВ 918 грн., № 330 від 23.08.2007 на суму реалізації 26 тис. 200 грн. ПДВ 5 тис. 240 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за вересень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 12 тис. 260 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 369 від 14.09.2007 на суму реалізації 25 тис. 435,70 грн. та ПДВ 5 тис. 087,14 грн., № 377 від 20.09.2007 на суму реалізації 6 тис. 035,19 грн. та ПДВ 1 тис. 207,04 грн. та № 391 від 28.09.2007 на суму реалізації 29 тис. 830,80 грн. та ПДВ 5 тис. 966,16 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за жовтень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 45 тис. 248 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 455 від 19.10.2007 на суму реалізації 16 тис. 416,80 грн. та ПДВ 3 тис. 283,36 грн., № 419 від 15.10.2007 на суму реалізації 48 тис. 304,69 грн. та ПДВ 9 тис. 660,94 грн., № 418 від 15.10.2007 на суму реалізації 61 тис. 900,20 грн. та ПДВ 12 тис. 380,04 грн. та № 407 від 10.10.2007 на суму реалізації 99 тис. 620 грн. та ПДВ 19 тис. 924 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за листопад 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 25 тис. 032 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 501 від 07.11.2007 на суму реалізації 12 тис. 127,50 грн. та ПДВ 2 тис. 425,50 грн., № 508 від 09.11.2007 на суму реалізації 45 тис. 680,78 грн. та ПДВ 9 тис. 136,16 грн., № 517 від 16.11.2007 на суму реалізації 30 тис. 896,25 грн. та ПДВ 6 тис. 179,25 грн., та № 524 від 26.11.2007 на суму реалізації 36 тис. 456,20 грн. та ПДВ 7 тис. 291,24 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за грудень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 30 тис. 873 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № 550 від 04.12.2007 на суму реалізації 78 тис. 333,75 грн. та ПДВ 15 тис. 666,75 грн., № 564 від 14.12.2007 на суму реалізації 72 тис. 019,70 грн. та ПДВ 14 тис. 403,94 грн. та № 577 від 28.12.2007 на суму реалізації 4 тис. 013,50 грн. та ПДВ 802,70 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за січень 2008 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 20 тис. 777 грн. по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на суму реалізації 103 тис. 294,93 грн. та ПДВ 20 тис. 658,99 та № -00000004 від 04.01.2008 на суму реалізації 8 тис. 420,86 грн. та ПДВ 1 тис. 684,17 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за лютий 2008 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 59 тис. 107 грн. по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № -00000013 від 01.02.2008 на суму реалізації 7 тис. 758 грн. та ПДВ 1 тис. 551,60 грн., № -00000014 від 01.02.2008 на суму реалізації 72 тис. 037,80 грн. та ПДВ 14 тис. 407,56 грн., № -00000015 від 01.02.2008 на суму реалізації 110 тис. 100 грн. та ПДВ 22 тис. 020 грн., № -00000016 від 02.02.2008 на суму реалізації 95 тис. 999,61 грн. та ПДВ 19 тис. 199,92 грн., № -00000059 від 04.02.2008 на суму реалізації 9 тис. 638,33 грн. та ПДВ 1 тис. 927,67 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за березень 2008 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з ПДВ на 49 тис. 876 грн. по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” № -00000060 від 01.03.2008 на суму реалізації 70 тис. 441,67 грн. та ПДВ 14 тис. 088,33 грн., № -00000069 від 01.03.2008 на суму реалізації 17 тис. 669,35 грн. та ПДВ 3 тис. 533,87 грн., № -00000070 від 01.03.2008 на суму реалізації 156 тис. 776,24 грн. та ПДВ 31 тис. 355,25 грн. та № -00000161 від 07.03.2008 на суму реалізації 4 тис. 494,15 грн. та ПДВ 898,83 грн.

Всього протягом січня 2007 березня 2008 років за наслідками господарської діяльності, при складанні податкових декларації з ПДВ та уточнюючих розрахунків податкових зобов`язань з ПДВ у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 335 тис. 135 грн по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана”.

Зазначені порушення податкового законодавства були виявлені в ході проведення виїзної позапланової перевірки ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» з питань дотримання вимог податкового законодавства з податку на додану вартість за період з 10.05.2006 по 31.03.2008 року, про що було складено акт №1127/23/34135483 від 10.09.2008 року, з висновків якого вбачається, що перевіркою встановлені порушення п.п.7.4.1. п.7.4, п.п.7.2.3, п.п.7.2.6 п.7.2, п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість», в результаті чого занижено податок на додану вартість з січня 2007 по березень 2008 року на суму 343085, в тому числі по періодах: січень 2007р.-2899 грн., лютий 2007р.-17673 грн., березень 2007р.-10178 грн., квітень 2007р.-5038 грн., травень 2007р.-27734 грн., червень 2007р.-7701 грн., липень 2007р.-10253 грн., серпень 2007р.-15620 грн., вересень 2007р.-12260 грн., жовтень 2007р.-45248 грн., листопад 2007р.-27839 грн., грудень 2007р.-30873 грн., січень 2008р.-20777 грн., лютий 2008р.-59116 грн., березень 2008р.-49876 грн.

Однак, зважаючи на непідтвердження суми завищення податкового кредиту по підробленим податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” за відсутності таких накладних за серпень 2007 року на суму 5134 грн., за листопад 2007 року на суму 2807 грн., за лютий 2008 року на суму 9 грн. протягом січня 2007 березня 2008 років за наслідками господарської діяльності, при складанні податкових декларації з ПДВ та уточнюючих розрахунків податкових зобов`язань з ПДВ у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 335 тис. 135 грн по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” і відповідна сума коштів не надійшла до бюджету.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за серпень 2008 року та уточнюючого розрахунку податкових зобов`язань з ПДВ за серпень 2008 року у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок, котрий поданий до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ 23.12.2008 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 не включено до податкових зобов`язань з ПДВ суму 11 тис. 032 грн ., у т.ч.:

1 тис. 858 грн. з реалізації ТМЦ МПП „Альянс” м. Кролевець по відповідній податковій накладній №052/08 від 05.08.2008 року ,

351,66 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ ВКП „Торгсервіс” м. Кролевець по відповідній податковій накладній №061/08 від 06.08.2008 року ,

2 тис. 768,60 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Арма-С” м. Кролевець по відповідній податковій накладній №181/08 від 18.08.2008 року ,

934,40 грн. з реалізації ТМЦ Кролевецькому МКП „Ремдільниця” м. Кролевець по відповідним податковим накладним №042/08 від 01.08.2008 року та №223/08 від 22.08.2008 року,

3 тис. 936,38 грн. з реалізації ТМЦ ЗАТ „Інтеркерама” смт. Ювілейний, Дніпропетровської області по відповідній податковій накладній №221/08 від 22.08.2008 року .

Зазначені порушення податкового законодавства були виявлені в ході проведення документальної невиїзної перевірки декларації з податку на додану вартість ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс», поданої за серпень 2008 року, про що було складено акт №1437/15/34135483 від 07.11.2008 року, з висновку якого вбачається, що проведеною перевіркою встановлено заниження суми ПДВ в розмірі 9849 грн, чим порушено п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість».

Крі того не включено до податкових зобов»язань з ПДВ за вказаний період:

-516,81 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Маріупольський інженерний центр м. Маріуполь по відповідній податковій накладній №033/09 від 03.09.2008 року, оскільки кошти від продажу надійшли на рахунок продавця 29.08.2008 року ,

-666,67 грн. з реалізації ТМЦ ЗАТ „Компанія Райз” м. Київ по відповідній податковій накладній №291/08 від 29.08.2008 року ,

Зазначені порушення податкового законодавства були виявлені в ході проведення позапланової виїзної перевірки ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» з питань достовірності визначення та сплати податкових зобов`язань з податку на додану вартість за серпень 2008 року, про що було складено акт №131/23/34135483 від 10.02.2009 року, з висновку якого вбачається, що встановлені порушення п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3 п.4.1 ст.4 п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» та занижено податок на додану вартість за серпень 2008 року в сумі 64888 грн.

Однак, зважаючи на зазначення директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 в уточнюючому розрахунку податкових зобов`язань з ПДВ за серпень 2008 року у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок, котрий поданий до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ 23.12.2008 року податкових зобов`язань з ПДВ на суму 53856 по контрагентам, котрі були виявлені в ході перевірки, за наслідками якої складено акт від 10.02.2009 року директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 не включено до податкових зобов`язань з ПДВ за серпень суму 11 тис. 032 грн. і ці кошти не були сплачені до бюджету.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за грудень 2008 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 не включено до податкових зобов`язань з ПДВ суму 90 тис. 427 грн ., в т.ч.:

1 тис. 383,33 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Совлад” м. Київ по відповідній податковій накладній №151/12 від 15.12.2008 року ,

229,99 грн. з реалізації ТМЦ ПВКП „Мемфіс” м. Суми по відповідній податковій накладній №233/12 від 23.12.2008 року ,

11 тис. 483,17 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Істок” м. Білгород-Дністровський по відповідній податковій накладній №182/12 від 18.12.2008 року ,

920 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ ІВЦ „Європрилад” м. Івано-Франківськ по відповідним податковим накладним №171/12 від 17.12.2008 року, №223/12 від 23.12.2008 року ,

228 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Ланнівський молочний комбінат” с. Ланна, Полтавської області по відповідній податковій накладній №191/12 від 19.12.2008 року ,

796 грн. з реалізації ТМЦ ДП „Артемівський спиртзавод” м. Мерефа, Харківської області по відповідній податковій накладній №185/12 від 18.12.2008 року ,

1 тис. 560 грн. з реалізації ТМЦ ПП „Полтава-теплоприлад” м. Полтава по відповідним податковим накладним №193/12 від 19.12.2008 року, №194/12 від 19.12.2008 року ,

1 тис. 049,40 грн. з реалізації ТМЦ ПП ОСОБА_3 м. Івано-Франківськ по відповідній податковій накладній №231/12 від 23.12.2008 року ,

14 тис. 632,62 грн. з реалізації ТМЦ ДП завод „Арсенал” м. Київ по відповідним податковим накладним №092/12 від 09.12.2008 року, №232/12 від 23.12.2008 року ,

9 тис. 414 грн. з реалізації ТМЦ ПП „Газкомплект-М” м. Мукачеве по відповідним податковим накладним №101/12 від 10.12.2008 року, №111/12 від 11.12.2008 року, №083/12 від 08.12.2008 року, №023/12 від 02.12.2008 року, №292/12 від 29.12.2008 року ,

297,24 грн. з реалізації ТМЦ ЗАТ „Сумський мясокомбінат” м. Суми по відповідній податковій накладній №091/12 від 09.12.2008 року ,

1 тис. 156,67 грн. з реалізації ТМЦ ДП „Маратекс” м. Київ по відповідній податковій накладній №051/12 від 05.12.2008 року ,

822 грн. з реалізації ТМЦ ДП „Борокський спиртовий завод” с. Борок, Львівської області по відповідній податковій накладній №036/12 від 03.12.2008 року ,

480 грн. з реалізації ТМЦ ПІІ „МакДональдз Юкрейн ЛТД” м. Київ по відповідній податковій накладній №011/12 від 01.12.2008 року ,

398,32 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ ВКП „Торгсервіс” м. Кролевець по відповідній податковій накладній №034/12 від 03.12.2008 року ,

366,80 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ НВП „Мегават-М” м. Київ по відповідній податковій накладній №100/12 від 10.12.2008 року ,

1 тис. 200 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ ЗГО „Альфа-Газпромкомплект” м. Тернопіль по відповідній податковій накладній №114/12 від 11.12.2008 року ,

8 тис. 012,20 грн. з реалізації ТМЦ ЗАТ „ММЦ-СТБ” м. Київ по відповідним податковим накладним №121/12 від 12.12.2008 року, №085/12 від 08.12.2008 року, №253/12 від 25.12.2008 року ,

16 тис. 618,40 грн. з реалізації ТМЦ КП „Миргородське УКБ” м. Миргород по відповідним податковим накладним №032/12 від 03.12.2008 року, №033/12 від 03.12.2008 року ,

233,34 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Інвест-G” м. Суми по відповідній податковій накладній №261/12 від 26.12.2008 року ,

10 тис. 133,33 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Обрій” м. Київ по відповідним податковим накладним №224/12 від 22.12.2008 року, №226/12 від 22.12.2008 року ,

589,80 грн. з реалізації ТМЦ ДП „Новоборовицький спиртовий завод” с. Нові Боровичі по відповідній податковій накладній №305/12 від 30.12.2008 року ,

567,34 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Лосинівський маслосирзавод” смт. Лосинівка, Чернігівської області по відповідній податковій накладній №291/12 від 29.12.2008 року ,

2 тис. 416 грн. з реалізації ТМЦ ДП „Холминський спиртовий завод” смт. Холми, Чернігівської області по відповідній податковій накладній №302/12 від 30.12.2008 року ,

4 тис. 712 грн. з реалізації ТМЦ ДП „Ковальовський спиртозавод” с. Тупичів, Чернігівської області по відповідній податковій накладній №304/12 від 30.12.2008 року ,

727,29 грн. з реалізації ТМЦ Кролевецькому МКП „Ремдільниця” м. Кролевець. по відповідним податковим накладним №254/12 від 25.12.2008 року, №306/12 від 30.12.2008 року .

Зазначені порушення податкового законодавства були виявлені в ході проведення позапланової виїзної перевірки ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 26.04.2006 по 31.01.2009р, валютного та іншого законодавства за період з 26.04.2006 по 31.01.2009р., про що було складено акт №593/2301/34135483 від 29.04.2009 року, з висновку якого вбачається, що перевіркою встановлені порушення п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.4.1 ст.4, п.п.7.3.1 п.7.3, п.п.7.4.1 п.7.4, п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість занижено податок на додану вартість в періоді, що перевірявся, зокрема за грудень 2008 року в сумі 90427 грн.

Вказаними діями, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 порушено вимоги п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.4.1 ст. 4, п.п. 7.2.3 п.п.7.2.6 п.7.2, п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість”.

- Об'єктом оподаткування є операції платників податку з поставки товарів (робіт, послуг) на митній території України, в тому числі операції з оплати вартості послуг за договорами оренди (лізингу) та операції з передачі права власності на об'єкти застави позичальнику (кредитору) для погашення кредиторської заборгованості заставодавця.

- Податкова накладна є звітнім податковим документом і одночасно розрахунковим документом, тобто відсутність податкової накладної позбавляє платника податку права включення до податкового кредиту з ПДВ сум сплаченого податку в разі придбання товарів (робіт, послуг) у відповідних звітних періодах.

- Податкова накладна складається у момент виникнення податкових зобов'язань продавця у двох примірниках. Оригінал податкової накладної надаються покупцю, копія залишається у продавця товарів (робіт, послуг). Податкова накладна є звітним податковим документом і одночасно розрахунковим документом. Платники податку повинні зберігати податкові накладні протягом строку, передбаченого законодавством для зобов'язань із сплати податків.

- Датою виникнення податкових зобов'язань з поставки товарів (робіт, послуг) вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

або дата зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок платника податку як оплата товарів (робіт, послуг), що підлягають поставці, а у разі поставки товарів (робіт, послуг) за готівкові грошові кошти - дата їх оприбуткування в касі платника податку, а при відсутності такої - дата інкасації готівкових коштів у банківській установі, що обслуговує платника податку;

або дата відвантаження товарів, а для робіт (послуг) - дата оформлення документа, що засвідчує факт виконання робіт (послуг) платником податку.

- Право на нарахування податку та складання податкових накладних надається виключно особам, зареєстрованим як платники податку.

- Сума податку, що підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету або бюджетному відшкодуванню, визначається як різниця між сумою податкового зобов'язання звітного податкового періоду та сумою податкового кредиту такого звітного податкового періоду.

Внаслідок зазначених умисних порушень вимог податкового законодавства, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 не сплачено до бюджету ПДВ на загальну суму 436 тис. 594 грн., у т.ч.

за 2007 рік 205 тис. 375 грн.,

за 2008 рік 231 тис. 219 грн.

Крім цього, протягом 1 кварталу 2007 року 4 кварталу 2008 року, прожовжуючи реалізувати свій єдиний злочинний умисел на ухилення від сплати податків, з метою ухилення від сплати до бюджету податку на прибуток, директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 неодноразово складав та надавав до податкової інспекції податкові декларації з податку на прибуток ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, в яких систематично занижував оподатковуваний дохід, отриманий від реалізації ТМЦ, в який не включав суми доходу з господарських операцій по реалізації товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) та (або) завищував валові витрати, в які безпідставно включав витрати з придбання товарно матеріальних цінностей від МПП „Діана” (код 24002038), зареєстрованого в м.Шостка Сумської області, достовірно знаючи, що насправді господарських операцій по придбанню у МПП «Діана» товарно-матеріальних цінностей не відбувалось. При цьому валові витрати завищував на підставі підроблених ним же податкових накладних та інших документів на придбання ТМЦ від МПП „Діана” м.Шостка. Також валові витрати підприємства по придбанню ТМЦ завищувались взагалі без наявності податкових накладних, котрі підтверджували б зазначені операції. Вказаними діями занижувався об`єкт оподаткування та відповідно чиста сума зобов`язань з податку на прибуток ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, яка підлягала сплаті до бюджету.

Так, за наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з податку на прибуток за 1 квартал 2007 року, котра була подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ та зареєстрована за вх. № 3800 від 08.05.2007, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму валових витрат підприємства на 153 тис. 746 грн., а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 38 тис. 436 грн . по підробленим ним же податковим накладним та іншим документам на придбання ТМЦ від МПП „Діана”, а саме:

по податковій накладній від МПП „Діана” № 22 від 22.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 4 тис. 191,07 грн. у т.ч. ПДВ 698,51 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -22 від 22.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 4 тис. 191,07 грн. у т.ч. ПДВ 698,51 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -22 від 22.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 4 тис. 191,07 грн. у т.ч. ПДВ 698,51 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 19 від 19.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 13 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 200 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -19 від 19.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 13 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 200 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -19 від 19.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 13 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 200 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 32 від 12.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 74 тис. 835,70 грн. у т.ч. ПДВ 12 тис. 472,62 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -32 від 12.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 74 тис. 835,70 грн. у т.ч. ПДВ 12 тис. 472,62 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -32 від 12.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 74 тис. 835,70 грн. у т.ч. ПДВ 12 тис. 472,62 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 26 від 06.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 31 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 200 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -26 від 06.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 31 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 200 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -26 від 06.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 31 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 200 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 387 від 01.03.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 178,12 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -387 від 01.03.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 178,12 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -387 від 01.03.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 178,12 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з податку на прибуток за 2 квартал 2007 року, котра була подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ та зареєстрована за вх. № 7319 від 09.08.2007, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму валових витрат підприємства на 202 тис. 367 грн., а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 50 тис. 592 грн . по підробленим ним же податковим накладним та іншим документам на придбання ТМЦ від МПП „Діана”, а саме

по податковій накладній від МПП „Діана” № 89-56 від 13.04.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 30 тис. 231 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 038,50 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -89-56 від 13.04.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 30 тис. 231 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 038,50 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -89 від 13.04.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 30 тис. 231 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 038,50 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 159 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ 17 тис. 623,95 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -159 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ 17 тис. 623,95 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -159 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ 17 тис. 623,95 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 158 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 110,45 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -158 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 110,45 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -158 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 110,45 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 173 від 01.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 676,30 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -173 від 01.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 676,30 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -173 від 01.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 676,30 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 189 від 13.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 024,25 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -189 від 13.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 024,25 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -189 від 13.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 024,25 грн..

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з податку на прибуток за 3 квартал 2007 року, котра була подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ та зареєстрована за вх. № 10671 від 09.11.2007, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму валових витрат підприємства на 149 тис. 075 грн., а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 37 тис. 269 грн . по підробленим ним же податковим накладним та іншим документам на придбання ТМЦ від МПП „Діана” на загальну суму реалізації 164997,91 грн. (без ПДВ), а саме:

по податковій накладній від МПП „Діана” № 202 від 06.07.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 61 тис. 517,06 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 252,84 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -202 від 06.07.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 61 тис. 517,06 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 252,84 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -202 від 06.07.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 61 тис. 517,06 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 252,84 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 289 від 01.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 528,40 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -289 від 01.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 528,40 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -289 від 01.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 528,40 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 315 від 16.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 5 тис. 508 грн. у т.ч. ПДВ 918 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -315 від 16.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 5 тис. 508 грн. у т.ч. ПДВ 918 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -315 від 16.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 5 тис. 508 грн. у т.ч. ПДВ 918 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 330 від 23.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 31 тис. 440 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 240 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 301 від 08.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 10 тис. 800 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 800 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -301 від 08.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 10 тис. 800 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 800 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -301 від 08.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 10 тис. 800 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 800 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 377 від 20.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 7 тис. 242,23 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 207,04 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -377 від 20.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 7 тис. 242,23 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 207,04 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -377 від 20.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 7 тис. 242,23 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 207,04 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 369 від 14.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 30 тис. 522,84 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 087,14 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 391 від 28.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 35 тис. 796,96 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 966,16 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з податку на прибуток за 4 квартал 2007 року, котра була подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ та зареєстрована за вх. 14363 від 09.02.2008, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, з метою ухилення від сплати до бюджету податків, безпідставно завищено суму валових витрат підприємства на 505 тис. 769 грн., а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 126 тис. 442 грн . по підробленим ним же податковим накладним та іншим документам на придбання ТМЦ від МПП „Діана”, а саме:

по податковій накладній від МПП „Діана” № 455 від 19.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 19 тис. 700,16 грн. у т.ч. ПДВ 3 тис. 283,36 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -455 від 19.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 19 тис. 700,16 грн. у т.ч. ПДВ 3 тис. 283,36 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -455 від 19.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 19 тис. 700,16 грн. у т.ч. ПДВ 3 тис. 283,36 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 419 від 15.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 660,94 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -419 від 15.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 660,94 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -419 від 15.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 660,94 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 418 від 15.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 74 тис. 280,24 грн. у т.ч. ПДВ 12 тис. 380,04 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 407 від 10.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 119 тис. 544 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 924 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -407 від 10.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 119 тис. 544 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 924 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -407 від 10.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 119 тис. 544 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 924 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 524 від 26.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 43 тис. 747,44 грн. у т.ч. ПДВ 7 тис. 291,24 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 517 від 16.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 37 тис. 075,50 грн. у т.ч. ПДВ 6 тис. 179,25 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 508 від 09.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 136,16 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -508 від 09.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 136,16 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -508 від 09.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 136,16 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 501 від 07.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 14 тис. 553 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 425,50 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -501 від 07.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 14 тис. 553 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 425,50 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -501 від 07.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 14 тис. 553 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 425,50 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 550 від 04.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. ПДВ 15 тис. 666,75 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -550 від 04.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. ПДВ 15 тис. 666,75 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -550 від 04.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. ПДВ 15 тис. 666,75 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 564 від 14.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 86 тис. 423,64 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 403,94 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № 577 від 28.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. ПДВ 802,70 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -577 від 28.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. ПДВ 802,70 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -577 від 28.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. ПДВ 802,70 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з податку на прибуток за 1 квартал 2008 року, котра була подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ та зареєстрована за вх. № 4237 від 12.05.2008, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму валових витрат підприємства на 648 тис. 847 грн., а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 162 тис. 212 грн . по підробленим ним же податковим накладним та іншим документам на придбання ТМЦ від МПП „Діана” на загальну суму реалізації 656630,94 грн. (без ПДВ), а саме:

по податковій накладній від МПП „Діана” № -00000004 від 04.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму 10 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 684,17 грн., акту здачі-прийняття робіт № -00000004 від 04.01.2008 на реалізацію послуг від МПП „Діана” на ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” на суму 10 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 684,17 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -00000004 від 04.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму 10 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 684,17 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 123 тис. 953,92 грн. у т.ч. ПДВ 20 тис. 658,99 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 123 тис. 953,92 грн. у т.ч. ПДВ 20 тис. 658,99 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 123 тис. 953,92 грн. у т.ч. ПДВ 20 тис. 658,99 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000013 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму 9 тис. 309,60 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 551,60 грн., акту здачі-прийняття робіт № -00000011 від 01.02.2008 на реалізацію МПП „Діана” послуг ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” на суму 9 тис. 309,60 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 551,60 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -00000013 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 9 тис. 309,60 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 551,60 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000014 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 86 тис. 445,36 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 407,56 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -00000014 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 86 тис. 445,36 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 407,56 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -000000014 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 86 тис. 445,36 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 407,56 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000015 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 132 тис. 120 грн. у т.ч. ПДВ 22 тис. 020 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -00000015 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 132 тис. 120 грн. у т.ч. ПДВ 22 тис. 020 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -000000005 від 04.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 132 тис. 120 грн. у т.ч. ПДВ 22 тис. 020 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000016 від 02.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 199,92 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -00000016 від 02.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 199,92 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -000000016 від 02.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 199,92 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 927,67 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 927,67 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 927,67 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000060 від 01.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 84 тис. 530 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 088,33 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000069 від 01.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 21 тис. 203,22 грн. у т.ч. ПДВ 3 тис. 533,87 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000070 від 01.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму 188 тис. 131,49 грн. у т.ч. ПДВ 31 тис. 355,25 грн.,

податковій накладній від МПП „Діана” № -00000161 від 07.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму 5 тис. 392,98 грн. у т.ч. ПДВ 898,83 грн., акту здачі-прийняття робіт № -00000067 від 07.03.2008 на реалізацію МПП „Діана” послуг ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” на суму 5 тис. 392,98 грн. у т.ч. ПДВ 898,83 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -000000161 від 07.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму 5 тис. 392,98 грн. у т.ч. ПДВ 898,83 грн.

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з податку на прибуток за 2 квартал 2008 року, котра була подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ та зареєстрована за вх. № 8120 від 11.08.2008, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 занижено суму валового доходу підприємства на 967 тис. 846 грн., а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 241 тис. 961,50 грн . від реалізації ТМЦ (так, у поданих директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” деклараціях з ПДВ за січень-червень 2008 року задекларована сума обсягу поставки (продажу) товарів 2075200 грн. (без ПДВ) не відповідає задекларованій сумі валового доходу 1107354 грн. у податковій декларації з податку на прибуток підприємства за 6 місяців 2008 року на 967846 грн.), а також безпідставно завищено суму валових витрат підприємства на 448 тис. 186 грн. з операції купівлі-продажу з контрагентом з індивідуальним податковим номером 240020318174, котрий згідно з інформацією Шосткінської МДПІ є індивідуальним податковим номером МПП «Діана» (код 24002038), які взагалі не підтверджені податковими накладними, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 112 тис. 046,50 грн. Всього занижений податок на прибуток на загальну суму 354 тис. 008 грн .

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з податку на прибуток за 3 квартал 2008 року, котра була подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ та зареєстрована за вх. № 12087 від 10.11.2008, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 занижено суму валового доходу підприємства на 15 тис. 926 грн., а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 3 тис. 981 грн . від реалізації ТМЦ (так, виходячи з поданих директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 декларацій з ПДВ за січень-вересень 2008 року та враховуючи виявлені перевірками податкових органів від 02.02.2009 року та 10.02.2009 року порушення в частині декларування зобов`язань з ПДВ сума обсягу поставки (продажу) товарів ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за 9 місяців 2008 року склала 3783865 грн. (без ПДВ), що не відповідає задекларованій сумі валового доходу ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” 2800093 грн. у податковій декларації з податку на прибуток підприємства за 9 місяців 2008 року на 983772 грн. Зважаючи на заниження валового доходу за 2 квартал 2008 року на 967846 грн. сума заниження валового доходу за 3 квартал 2008 року складає 15926 грн.), а також безпідставно завищено суму валових витрат підприємства на 152 тис. 979 грн. з операції купівлі-продажу з контрагентом з індивідуальним податковим номером 240020318174, котрий згідно з інформацією Шосткінської МДПІ є індивідуальним податковим номером МПП «Діана» (код 24002038), які взагалі не підтверджені податковими накладними, а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 38 тис. 245 грн . Всього занижений податок на прибуток на загальну суму 42 тис. 226 грн .

За наслідками господарської діяльності, при складанні податкової декларації з податку на прибуток за 4 квартал 2008 року, котра була подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ та зареєстрована за вх. № 16025 від 09.02.2009, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 занижено суму валового доходу підприємства на 630 тис. 121 грн., а тим самим занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток на 157 тис. 530 грн . від реалізації ТМЦ. (так, виходячи з поданих директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 декларацій з ПДВ за січень-грудень 2008 року та враховуючи виявлені перевірками податкових органів від 02.02.2009 року, 10.02.2009 року та 29.04.2009 року порушення в частині декларування зобов`язань з ПДВ сума обсягу поставки (продажу) товарів ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за 12 місяців 2008 року склала 5436495 грн., що не відповідає задекларованій сумі валового доходу ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” 3822602 грн. у податковій декларації з податку на прибуток підприємства за 12 місяців 2008 року на 1613893 грн. Зважаючи на заниження валового доходу за 2 квартал 2008 року на 967846 грн., 3 квартал на 15926 грн. сума заниження валового доходу за 4 квартал 2008 року складає 630121 грн.)

Всього протягом січня 2007 грудня 2008 років за наслідками господарської діяльності, при складанні податкових декларації з податку на прибуток директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно умисно занижено суму податку на прибуток, що підлягав сплаті до бюджету на суму 968 тис. 715 грн і відповідна сума податку до бюджету сплачена не була.

Зазначені порушення податкового законодавства були виявлені в ході проведення позапланової виїзної перевірки ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 26.04.2006 по 31.01.2009р, валютного та іншого законодавства за період з 26.04.2006 по 31.01.2009р., про що було складено акт №593/2301/34135483 від 29.04.2009 року, з висновку якого вбачається, що перевіркою встановлено порушення п.п.4.1.1. п.4.1 ст.4, п.п.11.3.1 п.11.3 ст.11, п.п.5.3.9 п.5.3 ст.5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств, а саме занижено податок на прибуток в періоді, що перевірявся за 1 квартал 2007 року в сумі 38436 грн., 2 квартал 2007 року у сумі 50592 грн., 3 квартал 2007 року у сумі 37269 грн., 4 квартал 2007 року у сумі 129951 грн., 1 квартал 2008 року в сумі 162212 грн., 2 квартал 2008 року у сумі 354008 грн., 3 квартал 2008 року у сумі 74767 грн. (в тому числі 42226 грн. внаслідок описаних вище порушень у цей період), 4 квартал 2008 року у сумі 192329 грн. (в тому числі 157530 грн. внаслідок описаних вище порушень у цей період).

Однак, зважаючи на непідтвердження суми завищення валових витрат ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” по підробленим податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана” за відсутності таких накладних за 4 квартал 2007 року на суму 14034 грн. (а відповідно податку на прибуток 3514 грн), протягом січня 2007 грудня 2008 років за наслідками господарської діяльності, при складанні податкових декларації з податку на прибуток директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно умисно занижено суму податку на прибуток, що підлягав сплаті до бюджету на суму 968 тис. 715 грн і відповідна сума податку до бюджету сплачена не була.

Вказаними діями, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 порушено вимоги передбачені пп.4.1.1. п.4.1., ст.4, пп. 5.2.1 п.5.2 ст.5, п.11.3.1. п.11.3. ст.11 Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств”, згідно яких встановлено:

- Валовий дохід включає в себе загальні доходи від продажу товарів (робіт, послуг), у тому числі допоміжних та обслуговуючих виробництв, що не мають статусу юридичної особи, а також доходи від продажу цінних паперів, деривативів, іпотечних сертифікатів участі, іпотечних сертифікатів з фіксованою дохідністю, сертифікатів фондів операцій з нерухомістю.

- Валові витрати включають в себе суми будь-яких витрат, сплачених (нарахованих) протягом звітного періоду у зв'язку з підготовкою, організацією, веденням виробництва, продажем продукції (робіт, послуг) і охороною праці, у тому числі витрати з придбання електричної енергії (включаючи реактивну).

- Датою збільшення валового доходу вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

або дата зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок платника податку в оплату товарів (робіт, послуг), що підлягають продажу, у разі продажу товарів (робіт, послуг) за готівку - дата її оприбуткування в касі платника податку, а за відсутності такої - дата інкасації готівки у банківській установі, що обслуговує платника податку;

або дата відвантаження товарів, а для робіт (послуг) - дата фактичного надання результатів робіт (послуг) платником податку.

Внаслідок зазначених умисних порушень вимог податкового законодавства директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 не сплачено до бюджету податку на прибуток на загальну суму 968 тис. 715 грн ., у т.ч.

за 2007 рік 252 тис. 739 грн.,

за 2008 рік 715 тис. 976 грн.

Всього вищезазначені дії директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 призвели до ненадходження до бюджету податків на загальну суму 1 млн. 405 тис. 309 грн ., у тому числі:

- за 2007 рік на суму 458 тис. 114 грн.;

- за 2008 рік на суму 947 тис. 195 грн.

Таким чином, ОСОБА_2, являючись приватним підприємцем та директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ухилився від сплати вищевказаних податків на загальну суму 1 млн. 474 тис. 150,51 грн ., у тому числі:

- за 2004 рік 15 тис. 117,44 грн., що у 245,8 разів перевищує встановлений неоподатковуваний мінімум доходів громадян (61,50 грн.);

- за 2005 рік 1 тис. 150,91 грн., що у 8,7 разів перевищує встановлений неоподатковуваний мінімум доходів громадян (131 грн.);

- за 2006 рік 52 тис. 573,16 грн., що у 300,4 разів перевищує встановлений неоподатковуваний мінімум доходів громадян (175 грн.);

- за 2007 рік 458 тис. 114 грн., що у 2 тис. 290,6 разів перевищує встановлений неоподатковуваний мінімум доходів громадян (200 грн.);

- за 2008 рік 1 млн. 067 тис. 428 грн., що у 3 тис. 678,4 разів перевищує встановлений неоподатковуваний мінімум доходів громадян (257,50 грн.);

Вказані дії ОСОБА_2 призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в сумі 1 млн. 474 тис. 150,51 грн. що в пять тисяч і більше разів (6 тис. 523,9 разів) перевищує встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину, а тому є особливо великим розміром.

Під час вчинення вказаних протиправних дій ОСОБА_2 усвідомлював суспільно небезпечний характер своїх злочинних дій, передбачав настання суспільно-небезпечних наслідків і бажав настання таких наслідків, тобто діяв з прямим єдиним умислом.

Крім того, ОСОБА_2, являючись приватним підприємцем, переслідуючи єдиний умисел на ухилення від сплати податків шляхом декларування в офіційній податковій звітності неправдивих відомостей щодо власних обов`язків по сплаті податків, протягом січня 2004 року вересня 2006 року, вчиняв підробки офіційних документів своєї податкової звітності податкових декларацій з ПДВ з метою подальшого їх використання, які в подальшому використав, а саме надав їх до податкової інспекції, з метою ухилення від сплати податків.

Так, ПП ОСОБА_2, з метою реалізації єдиного злочинного умислу на ухилення від сплати податків, були підроблені шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей про наявність податкового кредиту податкові декларації з ПДВ, хоча дані про наявність податкового кредиту не були підтверджені податковими накладними. Крім того, в деякі декларації ОСОБА_2 умисно безпідставно незаконно було внесено неправдиві відомості про розмір податкового зобов`язання з ПДВ, а саме занижено суму податкового зобов`язання з ПДВ від реалізації ТМЦ, хоча відповідні кошти на рахунок ПП Паладича у відповідний звітний період надходили. Підроблені в такий спосіб податкові декларації з ПДВ ОСОБА_2 були використані шляхом подання як податкової звітності ПП ОСОБА_2 до податкової інспекції. В зазначений спосіб були підроблені та використані такі податкові декларації:

- податкова декларація з ПДВ за лютий 2004 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 303,86 грн. Вказана декларація подана до ДПІ у Кролевецькому районі, де вона зареєстрована за вх. № 1210 від 22.03.2004;

- податкова декларація з ПДВ за березень 2004 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 2 тис. грн. Вказана декларація подана до ДПІ в Кролевецькому районі, де вона зареєстрована за вх. № 2308 від 20.04.2004;

- податкова декларація з ПДВ за серпень 2004 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 4 тис. 364,88 грн. Вказана декларація подана до ДПІ в Кролевецькому районі, де вона зареєстрована за вх. № 7331 від 15.09.2004;

- податкова декларація з ПДВ за жовтень 2004 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 8 тис. 441,19 грн. Вказана декларація подана до ДПІ в Кролевецькому районі, де вона зареєстрована за вх. № 10210 від 19.11.2004;

- податкова декларація з ПДВ за листопад 2004 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 7,51 грн. Вказана декларація подана до ДПІ в Кролевецькому районі, де вона зареєстрована за вх. № 11292 від 20.12.2004;

- податкова декларація з ПДВ за лютий 2005 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 317,58 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 1244 від 18.03.2005;

- податкова декларація з ПДВ за квітень 2005 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 833,33 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 4206 від 20.05.2005;

- податкова декларація з ПДВ за січень 2006 року, в якій занижено суму податкового зобовязання та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 5 тис. 875 грн. від реалізації ТМЦ (робіт, послуг), що також вбачається з роздруківки банківської установи про рух коштів на розрахунковому рахунку, відкритому на ім`я ОСОБА_2, за січень 2006 року. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 1005 від 20.02.2006;

- податкова декларація з ПДВ за червень 2006 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 13 тис. 525,82 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 6750 від 20.07.2006;

- податкова декларація з ПДВ за липень 2006 року, в якій зани

жено суму податкового зобовязання та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 1 тис. 622,87 грн. від реалізації ТМЦ (робіт, послуг), що також вбачається з роздруківки банківської установи про рух коштів на розрахунковому рахунку, відкритому на ім`я ОСОБА_2, за липень 2006 року. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 7712 від 18.08.2006;

- податкова декларація з ПДВ за серпень 2006 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 12 тис. 774,72 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 8274 від 20.09.2006;

- податкова декларація з ПДВ за вересень 2006 року, в якій безпідставно, без наявності підтверджуючих документів (податкових накладних), завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 386 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 14112 від 23.04.2007;

Під час підробки зазначених документів податкової звітності з метою їх використання для ухилення від сплати податків, а в подальшому і використовуючи їх з цією метою, ОСОБА_2 усвідомлював суспільно небезпечний характер своїх злочинних дій, передбачав настання суспільно-небезпечних наслідків і бажав настання таких наслідків, тобто діяв з прямим єдиним умислом.

Крім того, ОСОБА_2 будучи директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, тобто службовою особою, продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел на ухилення від сплати податків, з цією метою умисно складав завідомо неправдиві бухгалтерські та інші документи господарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, підробив офіційні документи податкової звітності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, в які вніс завідомо неправдиві відомості стосовно проведеної господарської діяльності підприємства та сум податків, які підлягали сплаті до бюджету. В подальшому завідомо неправдиві документи податкової звітності директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 незаконно були видані до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ. Внаслідок службового підроблення директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 ухилився від сплати податків на загальну суму 1 млн. 405 тис. 309 грн.

Так, директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, з метою ухилення від сплати податків, а саме з метою відображення по податковому та бухгалтерському обліках підприємства операцій по придбанню ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей у МПП „Діана”, що давало можливість незаконно завищити податковий кредит і, тим самим, занизити чисту суму зобов`язань з ПДВ, що підлягала сплаті до бюджету, а також завищити валові витрати підприємства і, тим самим, зменшити зобовязання по податку на прибуток перед бюджетом, протягом січня 2007 року березня 2008 року, підробив податкові накладні та інші документи на придбання ТМЦ від МПП „Діана”, хоча насправді проведених взаєморозрахунків не відбувалося, оскільки в наявних у нього як єдиного представника МПП «Діана» вилучених документах відсутні первинні документи (прибуткові касові ордери, касова книга МПП «Діана», платіжні доручення ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс», податкові накладні як продавця так і покупця, рахунки-фактури та ін.), котрі підтверджують проведення операцій купівлі товарів ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» у МПП «Діана».

Податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, акти здачі-прийняття робіт, квитанції до прибуткових касових ордерів від імені МПП «Діана» директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 особисто склав, друкуючи компютерним способом, підписуючи особисто та скріплюючи печаткою МПП «Діана».

Так, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, з метою незаконного завищення податкового кредиту з ПДВ і відповідно заниження чистої суми зобов`язань з ПДВ, що підлягала сплаті до бюджету, при подачі до податкової інспекції декларацій з ПДВ та незаконного завищення валових витрат і відповідно заниження чистої суми податку на прибуток підприємства, що підлягав сплаті до бюджету, при поданні до податкової інспекції відповідних декларацій, у зазначений вище спосіб були складені такі завідомо неправдиві документи на придбання ТМЦ у МПП „Діана”:

- податкова накладна від МПП „Діана” № 22 від 22.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 4 тис. 191,07 грн. у т.ч. ПДВ 698,51 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -22 від 22.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 4 тис. 191,07 грн. у т.ч. ПДВ 698,51 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -22 від 22.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 4 тис. 191,07 грн. у т.ч. ПДВ 698,51 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 19 від 19.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 13 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 200 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -19 від 19.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 13 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 200 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -19 від 19.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 13 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 200 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 32 від 12.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 74 тис. 835,70 грн. у т.ч. ПДВ 12 тис. 472,62 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -32 від 12.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 74 тис. 835,70 грн. у т.ч. ПДВ 12 тис. 472,62 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -32 від 12.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 74 тис. 835,70 грн. у т.ч. ПДВ 12 тис. 472,62 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 26 від 06.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 31 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 200 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -26 від 06.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 31 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 200 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -26 від 06.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 31 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 200 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 387 від 01.03.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 178,12 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -387 від 01.03.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 178,12 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -387 від 01.03.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 178,12 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 89-56 від 13.04.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 30 тис. 231 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 038,50 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -89-56 від 13.04.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 30 тис. 231 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 038,50 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -89 від 13.04.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 30 тис. 231 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 038,50 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 159 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ 17 тис. 623,95 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -159 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ 17 тис. 623,95 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -159 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ 17 тис. 623,95 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 158 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 110,45 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -158 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 110,45 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -158 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 110,45 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 173 від 01.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 676,30 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -173 від 01.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 676,30 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -173 від 01.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 676,30 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 189 від 13.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 024,25 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -189 від 13.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 024,25 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -189 від 13.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 024,25 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 202 від 06.07.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 61 тис. 517,06 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 252,84 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -202 від 06.07.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 61 тис. 517,06 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 252,84 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -202 від 06.07.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 61 тис. 517,06 грн. у т.ч. ПДВ 10 тис. 252,84 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 289 від 01.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 528,40 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -289 від 01.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 528,40 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -289 від 01.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 528,40 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 315 від 16.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 5 тис. 508 грн. у т.ч. ПДВ 918 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -315 від 16.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 5 тис. 508 грн. у т.ч. ПДВ 918 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -315 від 16.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 5 тис. 508 грн. у т.ч. ПДВ 918 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 330 від 23.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 31 тис. 440 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 240 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 301 від 08.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 10 тис. 800 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 800 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -301 від 08.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 10 тис. 800 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 800 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -301 від 08.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 10 тис. 800 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 800 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 377 від 20.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 7 тис. 242,23 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 207,04 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -377 від 20.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 7 тис. 242,23 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 207,04 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -377 від 20.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 7 тис. 242,23 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 207,04 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 369 від 14.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 30 тис. 522,84 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 087,14 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 391 від 28.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 35 тис. 796,96 грн. у т.ч. ПДВ 5 тис. 966,16 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 455 від 19.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 19 тис. 700,16 грн. у т.ч. ПДВ 3 тис. 283,36 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -455 від 19.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 19 тис. 700,16 грн. у т.ч. ПДВ 3 тис. 283,36 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -455 від 19.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 19 тис. 700,16 грн. у т.ч. ПДВ 3 тис. 283,36 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 419 від 15.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 660,94 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -419 від 15.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 660,94 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -419 від 15.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 660,94 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 418 від 15.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 74 тис. 280,24 грн. у т.ч. ПДВ 12 тис. 380,04 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 407 від 10.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 119 тис. 544 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 924 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -407 від 10.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 119 тис. 544 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 924 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -407 від 10.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 119 тис. 544 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 924 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 524 від 26.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 43 тис. 747,44 грн. у т.ч. ПДВ 7 тис. 291,24 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 517 від 16.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 37 тис. 075,50 грн. у т.ч. ПДВ 6 тис. 179,25 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 508 від 09.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 136,16 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -508 від 09.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 136,16 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -508 від 09.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. ПДВ 9 тис. 136,16 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 501 від 07.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 14 тис. 553 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 425,50 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -501 від 07.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 14 тис. 553 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 425,50 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -501 від 07.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 14 тис. 553 грн. у т.ч. ПДВ 2 тис. 425,50 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 550 від 04.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. ПДВ 15 тис. 666,75 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -550 від 04.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. ПДВ 15 тис. 666,75 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -550 від 04.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. ПДВ 15 тис. 666,75 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 564 від 14.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 86 тис. 423,64 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 403,94 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 577 від 28.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. ПДВ 802,70 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -577 від 28.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. ПДВ 802,70 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -577 від 28.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. ПДВ 802,70 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000004 від 04.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму - 10 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 684,17 грн.,

- акт здачі-прийняття робіт № -00000004 від 04.01.2008 на реалізацію послуг від МПП „Діана” на ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” на суму - 10 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 684,17 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -00000004 від 04.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму - 10 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 684,17 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 123 тис. 953,92 грн. у т.ч. ПДВ 20 тис. 658,99 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 123 тис. 953,92 грн. у т.ч. ПДВ 20 тис. 658,99 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 123 тис. 953,92 грн. у т.ч. ПДВ 20 тис. 658,99 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000013 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму - 9 тис. 309,60 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 551,60 грн.,

- акт здачі-прийняття робіт № -00000011 від 01.02.2008 на реалізацію МПП „Діана” послуг ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” на суму - 9 тис. 309,60 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 551,60 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -00000013 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 9 тис. 309,60 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 551,60 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000014 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 86 тис. 445,36 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 407,56 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000014 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 86 тис. 445,36 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 407,56 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -000000014 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 86 тис. 445,36 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 407,56 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000015 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 132 тис. 120 грн. у т.ч. ПДВ 22 тис. 020 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000015 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 132 тис. 120 грн. у т.ч. ПДВ 22 тис. 020 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -000000005 від 04.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 132 тис. 120 грн. у т.ч. ПДВ 22 тис. 020 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000016 від 02.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 199,92 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000016 від 02.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 199,92 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -000000016 від 02.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПДВ 19 тис. 199,92 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 927,67 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 927,67 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ 1 тис. 927,67 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000060 від 01.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 84 тис. 530 грн. у т.ч. ПДВ 14 тис. 088,33 грн.

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000069 від 01.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 21 тис. 203,22 грн. у т.ч. ПДВ 3 тис. 533,87 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000070 від 01.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 188 тис. 131,49 грн. у т.ч. ПДВ 31 тис. 355,25 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000161 від 07.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму - 5 тис. 392,98 грн. у т.ч. ПДВ 898,83 грн.,

- акт здачі-прийняття робіт № -00000067 від 07.03.2008 на реалізацію МПП „Діана” послуг ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” на суму - 5 тис. 392,98 грн. у т.ч. ПДВ 898,83 грн.

- рахунок-фактура від МПП „Діана” № -000000161 від 07.03.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” послуг на суму - 5 тис. 392,98 грн. у т.ч. ПДВ 898,83 грн.

Вищевказані підроблені документи з неправдивими даними про проведення операцій по придбанню ТМЦ (робіт, послуг) у МПП «Діана» директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 в подальшому незаконно використані в бухгалтерському обліку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” та протиправно враховані для завищення податкового кредиту та валових витрат при складанні податкових декларацій з ПДВ та податку на прибуток з метою реалізації єдиного злочинного умислу на ухилення від сплати податків.

Також, маючи на меті кінечний результат ухилення від сплати податків, для використання в бухгалтерському обліку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” підроблених документів на придбання товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) від МПП „Діана”, директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, друкуючи комп`ютерним способом, особисто підписуючи та засвідчуючи печаткою МПП «Діана» склав завідомо неправдиві документи - квитанції до прибуткових касових ордерів МПП „Діана” на підтвердження оприбуткування грошових коштів за начебто реалізовані товарно-матеріальні цінності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”.

Таким чином були підроблені наступні квитанції до прибуткових касових ордерів МПП „Діана” на нібито отримання грошових коштів від ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, а саме:

№ 9 від 09.01.2007, № 10 від 10.01.2007, № 19 від 19.01.2007, № 20 від 20.01.2007, № 22 від 22.01.2007, № 38 від 06.02.2007, № 39 від 07.02.2007, № 40 від 08.02.2007, № 41 від 09.02.2007, № 42 від 12.02.2007, № 43 від 13.02.2007, № 44 від 14.02.2007, № 45 від 15.02.2007, № 46 від 16.02.2007, № 47 від 17.02.2007, № 48 від 18.02.2007, № 49 від 19.02.2007, № 25 від 01.03.2007, № 26 від 02.03.2007, № 27 від 05.03.2007, № 28 від 06.03.2007, № 29 від 07.03.2007, № 30 від 08.03.2007, № 31 від 09.03.2007, № 98 від 13.04.2007, № 102 від 14.04.2007, № 115 від 15.04.2007, № 119 від 16.04.2007, № 189 від 03.05.2007, № 197 від 04.05.2007, № 199 від 07.05.2007, № 207 від 08.05.2007, № 208 від 09.05.2007, № 211 від 10.05.2007, № 214 від 11.05.2007, № 215 від 12.05.2007, № 216 від 13.05.2007, № 217 від 14.05.2007, № 218 від 15.05.2007, № 218/1 від 16.05.2007, № 219 від 17.05.2007, № 223 від 21.05.2007, № 220 від 18.05.2007, № 221 від 19.05.2007, № 222 від 20.05.2007, № 224 від 23.05.2007, № 256 від 01.06.2007, № 257 від 02.06.2007, № 289 від 13.06.2007, № 290 від 14.06.2007, № 291 від 15.06.2007, № 292 від 16.06.2007, № 300 від 06.07.2007, № 301 від 07.07.2007, № 302 від 08.07.2007, № 303 від 09.07.2007, № 304 від 10.07.2007, № 305 від 11.07.2007, № 306 від 12.07.2007, № 1 від 03.01.2008, № 2 від 04.01.2008, № 3 від 05.01.2008, № 4 від 06.01.2008, № 5 від 07.01.2008, № 6 від 08.01.2008, № 7 від 09.01.2008, № 8 від 10.01.2008, № 9 від 11.01.2008, № 10 від 12.01.2008, № 11 від 13.01.2008, № 12 від 14.01.2008, № 15 від 15.01.2008, № 16 від 16.01.2008, № 17 від 17.01.2008, № 18 від 01.02.2008, № 19 від 02.02.2008, № 20 від 03.02.2008, № 21 від 04.02.2008, № 22 від 05.02.2008, № 23 від 06.02.2008, № 24 від 07.02.2008, № 25 від 08.02.2008, № 26 від 09.02.2008, № 27 від 10.02.2008, № 28 від 11.02.2008, № 29 від 12.02.2008, № 30 від 13.02.2008, № 31 від 14.02.2008, № 32 від 15.02.2008, № 33 від 16.02.2008, № 34 від 17.02.2008, № 35 від 18.02.2008, № 36 від 19.02.2008, № 37 від 20.02.2008, № 38 від 21.02.2008, № 39 від 22.02.2008, № 40 від 23.02.2008, № 41 від 24.02.2008, № 42 від 25.02.2008, № 43 від 26.02.2008, № 44 від 27.02.2008, № 45 від 28.02.2008, № 46 від 29.02.2008, № 47 від 01.03.2008, № 48 від 02.03.2008, № 49 від 03.03.2008, № 50 від 04.03.2008, № 51 від 05.03.2008, № 52 від 06.03.2008, № 53 від 07.03.2008, № 54 від 08.03.2008, № 55 від 09.03.2008, № 56 від 10.03.2008, № 57 від 11.03.2008, № 58 від 12.03.2008, № 59 від 13.03.2008, № 60 від 14.03.2008, № 61 від 15.03.2008, № 62 від 16.03.2008, № 63 від 17.03.2008, № 64 від 18.03.2008, № 65 від 19.03.2008, № 66 від 20.03.2008.

Крім того, ОСОБА_2, являючись директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, виконуючи свої обовязки щодо визначення зобовязань по податкам, які виникали у підприємства у звязку з проведенням господарської діяльності, протягом січня 2007 року грудня 2008 року вносив до офіційних документів - декларацій по ПДВ та податку на прибуток, уточнюючих розрахунків податкових зобов`язань з ПДВ, завідомо неправдиві відомості щодо розміру зобовязань по розрахункам з бюджетом, які виникали у підприємства по сплаті ПДВ та податку на прибуток. В подальшому зазначені офіційні документи з неправдивими відомостями ОСОБА_2 були видані шляхом подачі до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ.

Так, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 у зазначений спосіб були підроблені та видані до податкової інспекції як офіційні наступні документи податкової звітності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”:

- податкова декларація з ПДВ за січень 2007 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 2 тис. 899 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована 20.02.2007;

- уточнюючий розрахунок податкових зобов`язань з ПДВ за лютий 2007 року у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок, в якому завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 17 тис. 673 грн. Вказаний розрахунок поданий до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де він зареєстрований 08.05.2007;

- податкова декларація з ПДВ за березень 2007 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 10 тис. 178 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 3125 від 20.04.2007;

- уточнюючий розрахунок податкових зобов`язань з ПДВ за квітень 2007 року у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок, в якому завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 5 тис. 038 грн. Вказаний розрахунок поданий до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де він зареєстрований 09.08.2007;

- податкова декларація з ПДВ за травень 2007 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 27 тис. 734 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 4795 від 20.06.2007;

- податкова декларація з ПДВ за червень 2007 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 7 тис. 701 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 6454 від 18.07.2007;

- податкова декларація з ПДВ за липень 2007 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 10 тис. 253 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 7622 від 20.08.2007;

- податкова декларація з ПДВ за серпень 2007 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 10 тис. 486 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 8100 від 20.09.2007;

- податкова декларація з ПДВ за вересень 2007 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 12 тис. 260 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 9817 від 19.10.2007;

- податкова декларація з ПДВ за жовтень 2007 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 45 тис. 248 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована 20.11.2007;

- податкова декларація з ПДВ за листопад 2007 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 25 тис. 032 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 11789 від 20.12.2007;

- податкова декларація з ПДВ за грудень 2007 року, в якій занижено суму податкового зобовязання та завищено суму податкового кредиту, тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 30 тис. 873 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 13551 від 21.01.2008;

- податкова декларація з ПДВ за січень 2008 року, в якій занижено суму податкового зобовязання та завищено суму податкового кредиту, тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 20 тис. 777 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 975 від 20.02.2008;

- податкова декларація з ПДВ за лютий 2008 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 59 тис. 107 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 1457 від 19.03.2008;

- податкова декларація з ПДВ за березень 2008 року, в якій завищено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 49 тис. 876 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 3490 від 21.04.2008;

- податкова декларація з ПДВ за серпень 2008 року, в якій занижено суму податкового зобовязання і тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 9 тис. 849 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 9082 від 19.09.2008;

- уточнюючий розрахунок податкових зобов`язань з ПДВ за серпень 2008 року у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помилок , в якому занижено суму податкового зобовязання і тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 1 тис. 183 грн. Вказаний розрахунок поданий до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де він зареєстрований 23.12.2008;

- податкова декларація з ПДВ за грудень 2008 року, в якій занижено суму податкового зобовязання і тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 90 тис. 427 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 15427 від 20.01.2009;

- податкова декларація з податку на прибуток за 1 квартал 2007 року, в якій завищено суму валових витрат на 153 тис. 746 грн. і, таким чином, занижено чисту суму зобов`язань з податку на прибуток на 38 тис. 436 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 3800 від 08.05.2007,

- податкова декларація з податку на прибуток за 2 квартал 2007 року, в якій завищено суму валових витрат на 202 тис. 367 грн. і, таким чином, занижено чисту суму зобов`язань з податку на прибуток на 50 тис. 592 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 7319 від 09.08.2007;

- податкова декларація з податку на прибуток за 3 квартал 2007 року, в якій завищено суму валових витрат на 149 тис. 075 грн. і, таким чином, занижено чисту суму зобов`язань з податку на прибуток на 37 тис. 269 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 10671 від 09.11.2007;

- податкова декларація з податку на прибуток за 4 квартал 2007 року, в якій завищено суму валових витрат на 505 тис. 769 грн. і, таким чином, занижено чисту суму зобов`язань з податку на прибуток на 126 тис. 442 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 14363 від 09.02.2008;

- податкова декларація з податку на прибуток за 1 квартал 2008 року, в якій завищено суму валових витрат на 648 тис. 847 грн. і, таким чином, занижено чисту суму зобов`язань з податку на прибуток на 162 тис. 212 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 4237 від 12.05.2008;

- податкова декларація з податку на прибуток за 2 квартал 2008 року, в якій занижено суму валового доходу на 967 тис. 846 грн. та завищено суму валових витрат на 448 тис. 186 грн. і, таким чином, занижено чисту суму зобов`язань з податку на прибуток на 354 тис. 008 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 8120 від 11.08.2008;

- податкова декларація з податку на прибуток за 3 квартал 2008 року, в якій занижено суму валового доходу на 15 тис. 926 грн. та завищено суму валових витрат на 152 тис. 979 грн. і, таким чином, занижено чисту суму зобов`язань з податку на прибуток на 42 тис. 226 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 12087 від 10.11.2008;

- податкова декларація з податку на прибуток за 4 квартал 2008 року, в якій занижено суму валового доходу на 630 тис. 121 грн. і, таким чином, занижено чисту суму зобов`язань з податку на прибуток на 157 тис. 530 грн. Вказана декларація подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 16025 від 09.02.2009.

Всього, таким чином, ОСОБА_2, являючись директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, внаслідок службового підроблення бухгалтерських та податкових документів на придбання ТМЦ у МПП „Діана” та документів податкової звітності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, спричинив шкоду охоронюваним законом державним інтересам у вигляді ненадходження до бюджету податків на загальну суму 1 млн. 405 тис. 309 грн ., у тому числі:

- за 2007 рік на суму 458 тис. 114 грн., що у 2 тис. 290,6 разів перевищує встановлений неоподатковуваний мінімум доходів громадян (200 грн.);

- за 2008 рік на суму 947 тис. 195 грн., що у 3 тис. 678,4 разів перевищує встановлений неоподатковуваний мінімум доходів громадян (257,50 грн.)

Внаслідок службового підроблення директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 бухгалтерських та податкових документів на придбання ТМЦ у МПП „Діана” та документів податкової звітності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, до бюджету не надійшло податків на загальну суму 1 млн. 405 тис. 309 грн., що в двісті пятдесят і більше разів (5 тис. 969 разів) перевищує встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а тому такі дії призвели до тяжких наслідків.

Під час службового підроблення вищевказаних документів фінансово-господарської діяльності та документів податкової звітності з метою їх використання для ухилення від сплати податків, а в подальшому і використовуючи їх з цією метою, директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 усвідомлював суспільно-небезпечний характер своїх злочинних дій, передбачав настання суспільно-небезпечних наслідків і бажав настання таких наслідків, тобто діяв з прямим єдиним умислом.

Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_2 свою вину у вчиненні вищезазначених злочинів визнав повністю та пояснив, що він є приватним підприємцем, а також директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, м. Кролевець. З листопада 2006 року являвся заступником директора МПП „Діана” і був уповноважений директором підприємства ОСОБА_4 на здійснення фінансово-господарської діяльності від МПП „Діана”. ОСОБА_4 йому також передав печатку МПП „Діана”. При цьому він фактично виконував обовязки головного бухгалтера на вказаних підприємствах, оскільки крім нього на цих підприємствах ніхто не працював і всіма справами займався він один. Як приватний підприємець, з початку 2007 року він ніякої діяльності не проводив, оскільки займався роботою на ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”. Засновником ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” являється його дружина ОСОБА_5. Підприємство засноване у квітні 2006 року і займається купівлею-продажем запірної арматури, електрообладнанням, металевими виробами та іншими товарно-матеріальними цінностями, а також наданням послуг. Господарською діяльністю підприємства займався він особисто, також він займався веденням бухгалтерського та податкового обліку на підприємстві, складанням та поданням податкової звітності. Податкова звітність надавалася до податкової інспекції особисто ним нарочним та в електронному вигляді. Всі декларації підприємства підписувалися ним. Податкову звітність та документи від імені МПП «Діана» підписував він, однак в цих документах ставилось прізвище ОСОБА_4, а підпис він ставив не свій особисто, а інший.

Що стосується пред»явленого обвинувачення за ч.3 ст. 212, ч.1, ч.3 ст. 358 та ч.2 ст. 366 КК України, то дійсно він здійснюючи діяльність ПП ОСОБА_2 за періоди з лютого 2004 по лютий 2005 та з квітня 2005 по вересень 2006 року умисно ухилявся від сплати податків, а саме при складанні документів податкової звітності зазначених у обвинуваченні завищував податковий кредит без наявності податкових накладних, а в деяких випадках складав податкові декларації в яких шляхом невключення сум ПДВ з проведених господарських операцій занижував об»єкт оподаткування. Зазначені податкові декларації потім подавав до податкової інспекції. Крім того отримавши за 1-3 квартал 2006 року дохід в сумі близько 140 тис.грн. не сплатив до бюджету податок з доходів фізичних осіб в сумі близько 18 тис. грн.

При здійсненні діяльності по ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» у серпні та грудні 2008 року, маючи умисел на ухилення від сплати податків складав та подавав до податкової інспекції декларації з податку на додану вартість в яких занижуючи об»єкт оподаткування, зменшував податкові зобов»язання з ПДВ шляхом невключення до них сум ПДВ з проведених підприємством господарських операцій, чим занижував чисту суму зобов»язань з ПДВ, що повинна бути сплачена до бюджету.

Протягом січня 2007 року березня 2008 року з метою завищення податкового кредиту з ПДВ та заниження сум зобов»язань з ПДВ він одноособово представляючи інтереси МПП «Діана», підроблював і в подальшому використовував податкові накладні, рахунки фактури, видаткові накладні та квитанції до прибуткових касових ордерів ( зазначені у обвинуваченні) про здійснення придбання ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» у МПП «Діана» товарно-матеріальних цінностей, знаючи що реально господарських операцій не відбувалось. При цьому він маючи печатку МПП «Діана» та доручення виготовляв від імені МПП «Діана» тільки ті документи які були необхідні для підтвердження діяльності ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс». Первинну бухгалтерську документацію по вказаним угодам по МПП «Діана» в тому числі і касову книгу МПП «Діана» він не вів. При цьому він дійсно співпрацював з іншими особами в м. Шостка в тому числі з ОСОБА_6, однак ці особи не мали ніякого відношення до МПП «Діана». Угоди з вказаними особами в своїх інтересах він інколи проводив виписуючи документи по МПП «Діана».

Протягом 1-4 кварталів 2007 та 2008 років він також надавав до податкової інспекції податкові декларації з податку на прибуток ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» до яких не включав суми з доходу від реалізації товарно-матеріальних цінностей та завищував валові витрати (по підробленим податковим накладним та інших документам), в які безпідставно включав витрати з придбання товарно-матеріальних цінностей від МПП «Діана». Інколи валові витрати завищувались взагалі без наявності податкових накладних.

Фактично вказані в обвинуваченні документи він підробив і в подальшому використав в діяльності підприємства та при податковій звітності. Що до сум податків зазначених у обвинуваченні, які не надійшли до бюджету внаслідок його діяльності він ніяких заперечень не має.

Деякі акти перевірок податкової, що зазначені у обвинуваченні, він оскаржував до вищестоящої організації, однак йому було відмовлено у задоволенні цих скарг. До суду з цього приводу він не звертався і рішень податкового органу не оскаржував.

Вина підсудного підтверджується зібраними по справі доказами:

- Свідок ОСОБА_7 під час розгляду справи в суді дала покази про те, що вона працює старшим інспектором Шосткінської МДПІ. Податкова звітність МПП ,,Діана” до Шосткинської МДПІ надавалася як в електронному вигляді так і нарочним представником підприємства, якого вона вважала директором МПП ,,Діана” ОСОБА_4, і який по прикметам був схожий на ОСОБА_2 Нею був складений адміністративний протокол на ОСОБА_4 за несвоєчасне надання платіжного доручення на сплату податків, який був підписаний також тією особою, яку вона вважала директором МПП ,,Діана” ОСОБА_4 Анкетні дані ОСОБА_4 вона записала зі слів ОСОБА_2 і ОСОБА_2 підписав протокол як ОСОБА_4 поставивши поряд з цим прізвищем підпис. МПП „Діана „ останній раз прозвітувало у травні 2008 року. За місцем офіційної реєстрації в м. Шостка це підприємство не знаходилось, тому не можливо було провести його перевірку. ОСОБА_8 навіть звертались до міліції, щоб розшукати це підприємство. З наданих документів вбачалось, що були господарські відносини ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”

- Свідок ОСОБА_9, підтвердивши свої покази дані під час проведення досудового слідства (т. 2 а. с. 154 155), дала покази про те, що вона працює головним державним податковим ревізором-інспектором ДПА в Сумській області. У вересні 2008 року вона у складі групи ревізорів проводила позапланову документальну виїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань дотримання вимог податкового законодавства, за період з 10.05.2006 по 31.03.2008, за результатами якої складено акт № 1127/23/34135483 від 10.09.2008, який був підписаний директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 За результатами проведеної перевірки були виявлені порушення податкового законодавства з боку директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, а саме безпідставне завищення ним протягом травня 2006 року березня 2008 року податкового кредиту з ПДВ на загальну суму 548 тис. 024 грн., внаслідок віднесення до складу податкового кредиту суми ПДВ без наявності податкових накладних на придбання товарно-матеріальних цінностей, на загальну суму 204 тис. 939 грн. та безпідставного віднесення до складу податкового кредиту суми ПДВ з вартості водозапірної арматури, комплектуючих до кабельних барабанів та інші ТМЦ, начебто придбаних у МПП „Діана” м. Шостка, в сумі 343 тис. 085 грн. Під час перевірки встановлено, що власником, керівником та головним бухгалтером МПП „Діана” м. Шостка являється ОСОБА_4. Однак з письмових пояснень ОСОБА_4 вбачалось, що ніякої фінансово-господарської діяльності від МПП „Діана” він не здійснював, податкової звітності не подавав, договорів з покупцями не укладав, банківських рахунків не відкривав, документів бухгалтерського та податкового обліків не підписував. За допущення вказаних порушень ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” нараховані фінансові санкції в сумі 268 тис. 712 грн. Таким чином всього нараховано ПДВ на загальну суму 806 тис. 136 грн.

При проведенні перевірки фактично було встановлено безтоварність операцій ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з МПП „Діаною”, оскільки не було транспортних накладних, розрахунки зі слів ОСОБА_2 проводились готівкою. ОСОБА_8 вже знали зміст пояснень ОСОБА_4, при цьому ОСОБА_2 говорив їм, що бухгалтерські документи підписує ОСОБА_4 і передає йому, а товар перевозиться „Нічним Експресом”. І по іншим підставам вони прийшли до висновку про безтоварність операцій, оскільки на їх думку фірми МПП „Діана” не існувало так як за місцем її реєстрації не було ні фірми ні її керівників.

- Під час розгляду справи свідок ОСОБА_10 дала покази про те, що вона працює головним державним податковим ревізором-інспектором Глухівської МДПІ і разом з ОСОБА_9 вона проводила позапланову документальну виїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань дотримання вимог податкового законодавства, за період з 10.05.2006 по 31.03.2008. ОСОБА_2 не були надані документи. Угоди по акту були визнані недійсними, у зв”язку з чим було донараховано ПДВ. При цьому під час проведення перевірки ОСОБА_2 не надав їм товаро-транспортних документів, щодо перевезення товару по укладеним ним угодах. Щодо наявності складських приміщень ОСОБА_2 також не надав їм документів. Крім того разом з ОСОБА_11 вона проводила документальну невиїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” щодо підтвердження відомостей, отриманих від особи, яка мала правові відносини з платником податків ЗАТ „ПП Азовкабель”, за період з 01.08.2007 по 30.09.2008. ОСОБА_2 поставляв до ЗАТ „ПП Азовкабель” комплекти барабанів і не включив цю операцію до зобов”язань з ПДВ.

- Свідок ОСОБА_12 під час розгляду справи дав покази про те, що з 1997 року по серпень 2006 року він являвся власником та директором МПП ,,Діана”. У серпні 2006 року він передав права та обовязки власника підприємства ОСОБА_13 і з цього часу ніякої господарської діяльності підприємства не проводив, звітності не надавав, бухгалтерські документи не виписував і не підписував їх.

- Показами свідка ОСОБА_14, яка підтвердила свої покази дані під час проведення досудового слідства (т.2 а.с. 148-149) та дала покази про те, що вона працює заступником відділу податкового контролю юридичних осіб Глухівської МДПІ. В лютому 2009 року вона проводила позапланову виїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань достовірності визначення та сплати податкових зобовязань з ПДВ за серпень 2008 року. За результатами перевірки складено акт № 131/23/34135483 від 10.02.2009. Примірник акту перевірки був направлений поштою директору ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 з повідомленням про вручення. При проведенні перевірки використовувалися матеріали, надані з кримінальної справи, а саме бухгалтерські документи фінансово-господарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за вказаний період, а саме: видаткові накладні, податкові накладні, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, довіреності, банківські виписки та інші документи. За результатами проведеної перевірки виявлені порушення податкового законодавства з боку директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, а саме безпідставне заниження ним в серпні 2008 року податкових зобовязань по податку на додану вартість на 64 тис. 888 грн. від операцій з реалізації товарно-матеріальних цінностей різним підприємствам.

- Показами свідка, головного державного податкового ревізора-інспектора Глухівської МДПІ ОСОБА_15, яка підтвердивши свої покази дані під час проведення досудового слідства (т. 2 а. с. 158 159) дала покази про те, що в квітні 2009 року вона, разом з групою співробітників Глухівської МДПІ, проводила позапланову виїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 26.04.2006 по 31.01.2009. За результатами перевірки складено акт № 593/2301/34135483 від 29.04.2009, який був підписаний директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 При проведенні перевірки використовувалися матеріали кримінальної справи порушеної відносно ОСОБА_2, а саме бухгалтерські документи фінансово-господарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за вказаний період, а саме: видаткові накладні, податкові накладні, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, довіреності, банківські та касові документи та інші документи. За результатами перевірки виявлені порушення податкового законодавства з боку директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, а саме заниження валового доходу та безпідставне завищення валових витрат підприємства, в результаті чого встановлено заниження чистої суми зобовязань з податку на прибуток на 1 млн. 295 тис. 738 грн., а також заниження податкових зобовязань та завищення податкового кредиту з ПДВ, в результаті чого було встановлено заниження чистої суми зобовязань з ПДВ на 561 тис. 783 грн. В даному акті зазначалась інформація і щодо попередніх перевірок ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, однак вона проводила первірку лише за період, який не був охоплений попередніми перевірками. При проведенні перевірки вона робила запит до Шосткінської МДПІ і отримала відповідь, що власником МПП „Діана” є ОСОБА_4 і підприємство за юридичною адресою не знаходиться. Також вона встановила, що були відсутні розрахунки по касі з МПП „Діана”, товаротранспортних документів по цим угодам також не було. Договорів з МПП „Діана” не було. Не було складських приміщень, не було транспортних витрат, працівників в штаті підприємства також небуло. Угоди з МПП „Діана” фактично були нікчемні.

- Свідок ОСОБА_16 під час розгляду справи дав покази про те, що він працюючи старшим державним податковим ревізором-інспектором відділу податкового контролю юридичних осіб Глухівської МДПІ спільно з іншими колегами проводив планову виїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за період з 10.05.2006 по 31.03.2008., про що було складено акт від 27.05.2008 року. Відповідальним за фінансово-господарську діяльність цього підприємства був ОСОБА_2 За результатами первірки були виявлені порушення, про які було зазначено в акті перевірки. А саме, були встановлені порушення податкового законодавства які полягали у безпідставному заниженні податку на прибуток, було зайво включено до валових витрат підпиємства убуток балансової вартості запасів і тим самим занижено скоригований валовий дохід підприємства, з якого не нараховано та не сплачено податок на прибуток на суму зазначену в акті перевірки. Також ОСОБА_2 не було включено до валових доходів підприємства дохід від реалізації товарно-матеріальних цінностей. Також було безпідставно включено до податкового кредиту суми ПДВ зазначені в акті.

- Свідок ОСОБА_17 під час розгляду справи дала покази про те, що будучи головним державним податковим ревізором-інспектором Глухівської МДПІ вона разом з групою інших співробітників Глухівської МДПІ проводила планову виїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства, за період з 10.05.2006. по 31.03.2008. За результатами перевірки було складено акт № 752/2301/34135483 від 27.05.2008, який був підписаний директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 За результатами проведеної перевірки виявлені порушення податкового законодавства з боку директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, про що було зазначено в акті перевірки. А саме, мало місце безпідставне заниження ним податку на прибуток внаслідок зайво включеного до валових витрат підприємства убутку балансової вартості запасів. Також ОСОБА_2 не було включено до валових доходів підприємства за вказаний період дохід від реалізації товарно-матеріальних цінностей з якого не нараховано та не сплачено податку на прибуток. Крім цього, за результатами перевірки були встановлені порушення, а саме заниження ним до сплати податку на додану вартість внаслідок безпідставного завищення податкового кредиту та заниження податкових зобовязань від реалізації ТМЦ.

- Показами свідка, головного спеціаліста фінансового управління Кролевецької райдержадміністрації ОСОБА_18, який підтвердивши покази дані ним під час досудового слідства (т. 2 а. с. 152 153), дав покази про те, що з лютого 1994 року по листопад 2007 року він працював в податковій інспекції і займався проведенням документальних перевірок СПД фізичних осіб. Він проводив планову документальну перевірку своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків СПД фізичною особою ОСОБА_2, за період з 01.04.2002 по 31.03.2005. За результатами перевірки складено акт № 12/17-0/НОМЕР_1 від 29.07.2005, який був підписаний ОСОБА_2 За результатами проведеної перевірки виявлені порушення податкового законодавства з боку ПП ОСОБА_2, а саме безпідставне включення ним протягом 2003 2005 років до податкового кредиту сум ПДВ, які не підтверджені документально, чим ПП ОСОБА_2 було завищено податковий кредит з ПДВ на загальну суму 16 тис. 340,03 грн., чим порушено вимоги п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість”. Також він проводив позапланову документальну перевірку своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків СПД фізичної особи ОСОБА_2 за період з 01.04.2005 по 30.09.2006, за результатами якої складено акт № 1202/17/2417312396 від 10.08.2007, який був підписаний ОСОБА_2 За результатами проведеної перевірки ним були виявлені порушення податкового законодавства з боку ПП ОСОБА_2, а саме, безпідставне включення ним до податкового кредиту сум податку на додану вартість, не підтверджених документально. Також в результаті перевірки було встановлено, що ПП ОСОБА_2 не включив до податкових зобовязань суми ПДВ від реалізації ТМЦ на загальну суму 7 тис. 497,87 грн. за січень, липень 2006 року. Вказане податкове зобовязання визначено на підставі даних про зарахування грошових коштів від покупців товарно-матеріальних цінностей. Таким чином, всього нараховано ПДВ на загальну суму 52 тис. 526,61 грн. Також в результаті перевірки ним було встановлено, що ПП ОСОБА_2 в період з 01.04.2005 30.09.2006 не задекларував отриманий ним чистий дохід від заняття підприємницькою діяльністю в сумі 141 тис. 451,96 грн., з якого не сплатив податку з доходів в сумі 18 тис. 388,75 грн.

- Свідок ОСОБА_19 під час розгляду справи дала покази про те, що вона працюючи в податковій інспекції приймала участь у проведенні документальної невиїздної перевірки ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” податкових декларацій з податку на додану вартість за серпень 2008 року, акт від 07.11.2008 року. В ході перевірки було встановлено, що згідно поданої декларації з ПДВ за серпень місяць 2008 року сума податкових зобов”зань та податкового кредиту відсутні. За результатами первірки встановлено заниження суми податку на додану вартість в розрізі контрагентів і на суму зазначену в акті перевірки.

- Свідок ОСОБА_13 під час розгляду справи в суді дав покази про те, що з серпня по листопад 2006 року він являвся власником та директором МПП ,,Діана”, однак фактично господарської діяльності підприємства не проводив. У листопаді 2006 року він передав права та обовязки власника підприємства ОСОБА_4 в м. Харкові. При передачі прав власника МПП ,,Діана” ОСОБА_4 був присутній ОСОБА_2, якому ОСОБА_4 надав довіреність на право представляти інтереси підприємства при проведенні господарської діяльності.

- Показами свідка ОСОБА_5, яка під розгляду справи дала покази про те, вона є дружиною ОСОБА_2 і являється засновником ПП ПКФ ,,ПриватПостачСервіс”. Ніякої господарської діяльності підприємства вона не проводила, договорів та угод не заключала, бухгалтерські документи не виписувала та не підписувала їх, звітності до податкової інспекції не надавала. Цими питанням займався її чоловік ОСОБА_2, який є директором ПП ПКФ ,,ПриватПостачСервіс”.

- Показами свідка, головного державного податкового ревізора-інспектора Глухівської МДПІ ОСОБА_11, яка підтвердивши свої покази дані під час досудового слідства (т. 2 а. с. 144) пояснила, що в лютому 2009 року вона проводила документальну невиїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” щодо підтвердження відомостей, отриманих від особи, яка мала правові відносини з платником податків ЗАТ „ПП Азовкабель”, за період з 01.08.2007 по 30.09.2008. За результатами перевірки складено акт № 96/23/34135483 від 02.02.2009, який був підписаний директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 За результатами перевірки були виявлені порушення податкового законодавства з боку директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, а саме безпідставне заниження ним в серпні 2008 року податкових зобовязань по податку на додану вартість від операцій з реалізації товарно-матеріальних цінностей ЗАТ „ПП Азовкабель” на загальну суму 101 тис. 412 грн. За допущення вказаних порушень ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” були нараховані фінансові санкції в сумі 8 тис. 451 грн. Таким чином всього нараховано ПДВ на загальну суму 25 тис. 353 грн.

- Свідок ОСОБА_8 під час розгляду справи дав покази про те, що ОСОБА_2 є його тестем. На підставі доручення, копію якого додається, він керує автомобілем ГАЗ, що належить ОСОБА_20 На прохання ОСОБА_2 на цьому автомобілі він їздив на фірму „Діана” неодноразово відвозив вентеля, задвижки. Брав із складу і возив в м. Шостка, Київ, Чернігів, Тернопіль, Одеса, Херсон ,Харків. В такі відрядження він їздив 2-3 рази на тиждень. ОСОБА_2 розраховувався з ним за поїздки. В місті Шостка склад знаходився за речовим ринком в гаражах. Документи в м. Шостка він передавав ОСОБА_6. Машини інколи загружав сам. Перевозками займався з жовтня 2007 року по червень 2009 року. Потім ОСОБА_8 уточнив свої покази і сказав, що вентеля та задвижки він возив не на фірму „Діана” а на фірму „Нічний експрес”.

-Свідок ОСОБА_4 під час проведення досудового слідства та під час розгляду справи в суді, в порядку виконання судового доручення про його допит, дав покази про те, що він являється директором МПП ,,Діана” м. Шостка з листопада 2006 року. В листопаді 2006 року він придбав у ОСОБА_13 в м. Харкові МПП «Діана». З ОСОБА_13 приїхав ОСОБА_2, якого раніше він не знав і за рекомендацією ОСОБА_13 відразу при переоформленні підприємства надав ОСОБА_2 довіреність на право представляти інтереси МПП ,,Діана”. При цьому ОСОБА_2 разом з довіреністю надав документацію підприємства МПП «Діана» та печатку. Після цього печатку МПП «Діана» ОСОБА_2 йому не передавав і де знаходиться печатка на теперішній час він не знає. Сам особисто він ніякої господарської діяльності від МПП ,,Діана” не проводив, договори та угоди не укладав, бухгалтерські та податкові документи не виписував і не підписував, податкову звітність не надавав. В м. Шостка Сумської області ніколи не був. Угоди на реалізацію ТМЦ ПП ПКФ ,,ПриватПостачСервіс” він з ОСОБА_2 не укладав, бухгалтерські документи на реалізацію ТМЦ не виписував і не підписував. Іншим особам (крім ОСОБА_2.) доручення на право представляти інтереси МПП «Діана» не надавав. Інших працівників на роботу до МПП «Діана» не приймав. ОСОБА_6 не знає і довіреності йому ніякої не надавав. Доходів від діяльності МПП «Діана» ніколи не отримував. Сам діяльністю МПП «Діана» не займався, бо на час придбання підприємства змінились обставини, він знайшов роботу.

При цьому, покази ОСОБА_4 дані ним під час проведення додаткового допиту в частині того, що він видав розпорядження про призначення ОСОБА_2 заступником директора МПП «Діана», яке передав ОСОБА_2 разом з документацією підприємства та печаткою суперечить його першим показам про те, що наказів про призначення службових осіб МПП «Діана» він ніколи не видавав (т. 30 а. с. 1 3; т.31 а.с. 250-252).

Вина підсудного також підтверджується слідуючими доказами:

- Копіями реєстраційних документів ПП ОСОБА_2, згідно яких встановлено, що він зареєстрований рішенням Кролевецької районної Ради народних депутатів від 05.10.1994 суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою за місцем свого проживання за адресою: Сумська область, Кролевецький район, с. Бистрик. Як суб'єкт підприємницької діяльності, взятий на податковий облік в ДПІ у Кролевецькому районі 14.10.1994 року. Він зареєстрований в ДПІ у Кролевецькому районі платником ПДВ, про що йому видано свідоцтво за № 78670383 від 31.10.2005.(т. 1 а.с. 286 288);

- Копіями реєстраційних документів ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, згідно яких встановлено, що дане підприємство зареєстроване Кролевецькою райдержадміністрацією 26.04.2006 за адресою: АДРЕСА_1, взяте на податковий облік в Кролевецькому відділенні Глухівської МДПІ 10.05.2006, зареєстроване платником ПДВ в Кролевецькому відділенні Глухівської МДПІ 12.05.2006 (т. 1 а.с. 142 147);

- Копією рішення засновника ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” № 2 від 27.04.2006, згідно якого встановлено, що ОСОБА_2 був призначений і постійно займав посаду директора вказаного підприємства (т. 1 а.с. 149);

- податковими деклараціями з ПДВ, які взагалі не підтверджені податковими накладними, за період діяльності ПП ОСОБА_2 з лютого 2004 по лютий 2005 року. Таким чином за наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкових декларації з ПДВ ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 15 тис. 435,02 грн. (т.15 а.с.8-9, 12-13, 29-30, 33-34,35-36, 41-42 );

-податковими деклараціями з ПДВ (які взагалі не підтверджені податковими накладними, та до яких не включено до податкових зобов”язань сум від реалізації ТМЦ) за період діяльності ПП ОСОБА_2 з квітня 2005 по вересень 2006 року. У зв”язку з чим за наслідками підприємницької діяльності, при складанні податкових декларації з ПДВ ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 35 тис. 017,74 грн. (т.15 а.с. 44-45, 59-60, 69-70, 73-74, 75-76, 79-80, т.16 а.с.296-299, 327-328 );

- випискою банківської установи про рух коштів на розрахунковому рахунку, відкритому на ім`я ОСОБА_2 з якої вбачається, що в період з 01.04.2005 по 30.09.2006 ПП ОСОБА_2 перебуваючи на загальній системі оподаткування та проводячи господарську діяльність у вказаному періоді, отримав чистий дохід від зайняття підприємницькою діяльністю за 1 3 квартали 2006 року в сумі 141 тис. 451,96 грн., з якого умисно не нарахував та не сплатив до бюджету податок з доходів фізичних осіб в сумі 18 тис. 388,75 грн. (т.16 а.с.296-331 ) ;

- підробленим податковими деклараціями з ПДВ та уточнюючими розрахунками до них за період діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” у серпні та грудні 2008 року та січні 2007 березні 2008 року, які складав та подавав ОСОБА_2 до податкової інспекції в яких занижуючи обєкт оподаткування, систематично зменшував податкові зобовязання з ПДВ шляхом невключення до них сум ПДВ з проведених вказаним підприємством господарських операцій по реалізації товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), чим занижував чисту суму зобов`язань з ПДВ, що мала бути сплачена до бюджету. Та крім цього, одноособово представляючи інтереси МПП «Діана», підроблював податкові накладні та інші документи про здійснення придбання ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних цінностей у МПП „Діана” (код 24002038), зареєстрованого в м.Шостка Сумської області, достовірно знаючи, що насправді господарських операцій по придбанню у МПП «Діана» товарно-матеріальних цінностей не відбувалось (т.15 а.с.110-111,114, 115-116, 119-120, 121-122, 123-124, 125-126, 127-128, 129-130, 131-132, 133-134, 135-136, 137-138, 139-140, 141-143, 176-179, 180-182, 195-196 );

- підробленими податковими накладними на придбання ТМЦ від МПП „Діана” та податковими накладними безпідставно не включеними до податкових зобов”язань ОСОБА_2 за періоди роботи ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” у серпні, грудні 2008 року та січні 2007 березні 2008 року ( т.3 а.с. 28, 31, 54, 57, 72, 80, 103,106,125,122,138,151,154,157,209,210,170,212,230,227,215,224,254,257, 289, 292,345,348, т.1 а.с.217, 222, т.4 а.с.133,136,139,142,145,253,250,247,256, т.6 а.с. 165, 184, 188, 242, т.21 а.с.188, т.26 а.с.143,240,243, 260,264, т.8 а.с.4, 8, 20, 24, 35, 40, 55, 63, 71, 76, 80, 86,88, 106, 110, 113,116, 131 т.28 а.с. 52, 284, т.25 а.с.65,69,189,205,234,218 т.20 а.с.153,158, т.17 а.с.142,145,148,151,154 , т.19 а.с.81, т.23 а.с.94);

- підробленим податковими деклараціями з податку на прибуток ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за період 1 квартал 2007 року 4 квартал 2008 року, в яких ОСОБА_2 систематично занижував оподатковуваний дохід, отриманий від реалізації ТМЦ, в який не включав суми доходу з господарських операцій по реалізації товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) та (або) завищував валові витрати, в які безпідставно включав витрати з придбання товарно-матеріальних цінностей від МПП „Діана”, достовірно знаючи, що насправді господарських операцій по придбанню у МПП «Діана» товарно-матеріальних цінностей не відбувалось. При цьому валові витрати завищував на підставі підроблених ним же податкових накладних та інших документів на придбання ТМЦ від МПП „Діана” м. Шостка. Також валові витрати підприємства по придбанню ТМЦ завищувались взагалі без наявності податкових накладних, котрі підтверджували б зазначені операції. Вказаними діями занижувався об`єкт оподаткування та відповідно чиста сума зобов`язань з податку на прибуток ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, яка підлягала сплаті до бюджету ( т.1 а.с.119,122, т.15 а.с. 153-156,185-187 , 206,207,208,210, 211,213 );

- підробленими податковими та видатковими накладними від МПП „Діана”, рахунками-фактурами від МПП „Діана”, на підставі яких ОСОБА_2 за переіод роботи ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з 1 кварталу 2007 року по 4 квартал 2008 року завищував валові витрати, в які безпідставно включав витрати з придбання товарно-матеріальних цінностей від МПП „Діана”, достовірно знаючи, що насправді господарських операцій по придбанню у МПП «Діана» товарно-матеріальних цінностей не відбувалось, таким чином систематично занижував оподатковуваний дохід з податку на прибуток ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” (т.1 а.с. 119, 122, 209 ,210, 212, 215, 217, 218, 222, т.3 а.с.31-33 , 28-30, 57-59,54-56,72-74,80-82,106-108,103-105,125-127,122-124,138-140,151-153,157-159, 154-156, 170-172, 230-232, 227-229, 224-226, 254-256, 257, 289-291, 292-294, 348-350, 345-347, т.4 а.с.133-135, 136-138 , 139-141, 142-144, 145-147, 247, 250, 253, 256-257/1 , );

- підробленими квитанціями до прибуткових касових ордерів МПП „Діана” на нібито отримані грошові кошти від ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, які сам ОСОБА_2 складав, друкуючи комп`ютерним способом, особисто підписуючи та засвідчуючи печаткою МПП «Діана», вилученими в ході проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1. Вказані документи оглянуті та приєднані до справи в якості речових доказів ( т.8 а.с. 222-344 );

- Копією акту про результати документальної планової виїзної перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків, зборів (обовязкових платежів) ПП ОСОБА_2 № 12/17-0/НОМЕР_1 від 29.07.2005 за період з 01.04.2002 по 31.03.2005. Згідно акту перевірки встановлено неправомірність включення ПП ОСОБА_2 до складу податкового кредиту сум ПДВ, не підтверджених документально, а також встановлено заниження ПП ОСОБА_2 отриманого доходу від здійснення підприємницької діяльності, з якого не сплачено прибутковий податок та податок з доходів фізичних осіб. На підставі встановлених порушень пп. 7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість”, ст. ст. 7, 13 Декрету Кабінету Міністрів України „Про прибутковий податок з громадян” та ст.22 п.22 Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” ПП ОСОБА_2 донараховано ПДВ за вказаний період на загальну суму 16 тис. 340,03 грн., прибуткового податку з громадян на суму 617,95 грн. та податку з доходів фізичних осіб на суму 6 тис. 222,05 грн. (т. 1 а. с. 255 262 або т. 32 а.с.53-60 );

- Копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000771700/0 від 08.08.2005, згідно якого ПП ОСОБА_2 визначено податкове зобовязання з ПДВ за основним платежем 16 тис.340,03 грн. та застосовані фінансові санкції в розмірі 8 тис. 170,02 грн., а також копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000761700/0 від 08.08.2005, згідно якого ПП ОСОБА_2 визначено податкове зобовязання з прибуткового податку з громадян та податку з доходів фізичних осіб 6 тис. 840 грн. (т. 1 а. с. 263 264);

- Копією акту про результати документальної позапланової виїзної перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків, зборів (обовязкових платежів) ПП ОСОБА_2 № 1202/17/НОМЕР_1 від 10.08.2007 за період з 01.04.2005 по 31.09.2006. Згідно акту перевірки встановлено не включення ПП ОСОБА_2 до складу податкових зобовязань сум ПДВ від реалізації ТМЦ, а також неправомірність включення ПП ОСОБА_2 до складу податкового кредиту сум ПДВ, не підтверджених документально. Крім цього встановлено заниження ПП ОСОБА_2 отриманого доходу від здійснення підприємницької діяльності, з якого не сплачено податок з доходів фізичних осіб. На підставі встановлених порушень п.п.7.3.1 п.7.3, пп. 7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість”, ст. 13 Декрету Кабінету Міністрів України „Про прибутковий податок з громадян” та п.п.9.12.1 п.9.12 ст.9, п.22.10 ст.22 п.22 Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” ПП ОСОБА_2 донараховано ПДВ за вказаний період на загальну суму 35 тис. 017,74 грн. та податку з доходів фізичних осіб на суму 18 тис. 388,75 грн. (т. 1 а. с. 265 273 або т. 32 а.с. 61-70 );

- Копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000192301/0 від 22.08.2007, згідно якого ПП ОСОБА_2 визначено податкове зобовязання з ПДВ за основним платежем 35 тис.017,74 грн. та застосовані фінансові санкції в розмірі 17 тис. 508,87 грн., а також копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000182301/0 від 22.08.2007, згідно якого ПП ОСОБА_2 визначено податкове зобовязання з податку з доходів фізичних осіб 18 тис. 388,75 грн. (т. 1 а. с. 274 275);

- Копією акту про результати планової виїзної перевірки ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства № 752/2301/34135483 від 27.05.2008 за період з 10.05.2006 по 31.03.2008. Згідно акту перевірки встановлено заниження валового доходу та завищення валових витрат з боку директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, в результаті чого занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток, а також заниження податкових зобовязань та безпідставне завищення податкового кредиту з ПДВ директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 На підставі встановлених порушень п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.п.7.2.1 п.7.2, п.п.7.3.1 п.7.3, п.п.7.4.5 п.7.4, п.п.7.7.1 п.7.7 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість” та п.1.31 ст.1, п.п.4.1.1 п.4.1 ст.4, п.5.9 ст.5, п.п.11.3.1 п.11.3 ст.11 Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств” ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” донараховано ПДВ за вказаний період на загальну суму 10 тис. 600 грн. та податку на прибуток на загальну суму 9 тис. 737 грн. (т. 1 а. с. 33 63 або т. 32 а.с. 134-155)

- Копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000112301/0 від 06.06.2008, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобовязання з податку на прибуток за основним платежем 9 тис.737 грн. та копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000122301/0 від 06.06.2008, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобовязання з ПДВ за основним платежем 10 тис. 600 грн. (т. 1 а. с. 64 68);

- Копією акту про результати виїзної позапланової перевірки ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань дотримання вимог податкового законодавства з податку на додану вартість № 1127/23/34135483 від 10.09.2008 за період з 10.05.2006 по 31.03.2008. Згідно акту перевірки встановлено безпідставне завищення податкового кредиту з ПДВ директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 На підставі встановлених порушень п.п.7.2.3 п.п.7.2.6 п.7.2, п.п.7.4.1 п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість” ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” донараховано ПДВ за вказаний період на загальну суму 548 тис. 024 грн.(т. 1 а. с. 158 171 або т. 32 а.с. 111- 124)

- Копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000032301/0 від 09.02.2009, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобовязання з ПДВ за основним платежем 537 тис. 424 грн. (т. 1 а. с. 172);

- Копією акту про результати невиїзної перевірки ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” щодо підтвердження відомостей, отриманих від особи, яка мала правові відносини з платником податків ЗАТ „ПП Азовкабель” за період з 01.08.2007 по 30.09.2008 № 96/23/34135483 від 02.02.2009. Згідно акту перевірки встановлено заниження податкових зобовязань з ПДВ директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 На підставі встановлених порушень п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.4.1 ст.4, п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість” ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” донараховано ПДВ за вказаний період на загальну суму 16 тис. 902 грн.(т. 2 а. с. 4 13 або т. 32 а.с. 125-133);

- Копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000182301/0 від 23.09.2008, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобовязання з ПДВ за основним платежем 16 тис. 902 грн. та застосовані фінансові санкції в розмірі 8 тис. 451 грн.(т. 2 а. с. 14 15);

- Копією акту про результати позапланової виїзної перевірки ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань достовірності визначення та сплати податкових зобовязань з ПДВ за серпень 2008 року № 131/23/34135483 від 10.02.2009. Згідно акту перевірки встановлено заниження податкових зобовязань з ПДВ директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 На підставі встановлених порушень п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.4.1 ст.4, п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість” ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” донараховано ПДВ за вказаний період на загальну суму 64 тис. 888 грн.(т. 2 а. с. 31 56 або т. 32.а.с. 158-185);

- Копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000052301/0 від 20.02.2009, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобовязання з ПДВ за основним платежем 55 тис. 039 грн. (т. 2 а. с. 57);

- Копією акту про результати документальної невиїзної перевірки податкової декларації з ПДВ за серпень 2008 року ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” № 1437/15/34135483 від 07.11.2008. Згідно акту перевірки встановлено заниження податкових зобовязань з ПДВ директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 На підставі встановлених порушень п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість” ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” донараховано ПДВ за вказаний період на загальну суму 9 тис. 849,04 грн.(т. 2 а. с. 61 63 або т. 32 а.с. 156-157);

- Копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0002121501/0 від 20.11.2008, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобовязання з ПДВ за основним платежем 9 тис. 849,04 грн. (т. 2 а. с. 64 65);

- Актом про результати позапланової виїзної перевірки ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань дотримання вимог податкового законодавства за період з 26.04.2006 по 31.01.2009 № 593/2301/34135483 від 29.04.2009. Згідно акту перевірки встановлено заниження валового доходу та завищення валових витрат з боку директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, в результаті чого було занижено чисту суму зобовязань з податку на прибуток, а також заниження податкових зобовязань та безпідставне завищення податкового кредиту з ПДВ директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 На підставі встановлених порушень п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.4.1 ст.4, п.п.7.3.1 п.7.3, п.п.7.4.1 п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість” та п.п.4.1.1 п.4.1 ст.4, п.п.5.2.1 п.5.2, п.п.5.3.9 п.5.3 ст.5, п.п.11.3.1 п.11.3 ст.11 Закону України „Про оподаткування прибутку підприємств” ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” донараховано ПДВ за вказаний період на загальну суму 561 тис. 783 грн. та податку на прибуток на загальну суму 1 млн. 295 тис. 738 грн.(т. 2 а. с. 70 123 або т. 32 а.с. 76-110);

- Копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000102301/0 від 14.05.2009, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобовязання з податку на прибуток за основним платежем 1 млн. 295 тис.738 грн. та застосовані фінансові санкції в розмірі 647 тис. 869 грн. та копією податкового повідомлення-рішення Глухівської МДПІ № 0000112301/0 від 14.05.2009, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобовязання з ПДВ за основним платежем 561 тис. 783 грн. та застосовані фінансові санкції в розмірі 280 тис. 892 грн.(т. 2 а. с. 124 125).

- Протоколом обшуку від 28.01.2009, проведеного за місцем проживання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1, відповідно до якого в ході обшуку вилучено документи про здійснення господарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з МПП „Діана”, а саме податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури та квитанції до прибуткових касових ордерів, а також первинні бухгалтерські документи щодо здійснення фінансово-господарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за період з травня 2006 року по січень 2009 року (т. 2 а. с. 163 168);

- Протоколом обшуку від 28.01.2009, проведеного в приміщенні, яке займає ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за адресою: м. Кролевець, вул. Червоноранківська, 25, відповідно до якого в ході обшуку вилучено документи щодо здійснення господарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, чисті бланки рахунків та рахунків-фактур МПП „Діана”(т. 14 а. с. 2 10);

- Бухгалтерським документами МПП „Діана” на реалізацію товарно-матеріальних цінностей (послуг) ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, вилученими в ході проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1, а саме: податковими накладними, видатковими накладними, рахунками-фактурами, актами здачі-прийняття робіт. Вказані документи оглянуті та приєднані до справи в якості речових доказів (т. 3 а. с. 25 34, 54 59, 72 74, 80 82, 103 107, 122 127,138 140, 151 159, 170 172, 224 232, 254 259, 289 294, 345 350, т. 4 а.с. 133 147, 247 263);

- Документами про здійснення господарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за серпень 2008 року, які вилучені в ході обшуку 28.01.2009 за місцем мешкання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1. Вказані документи оглянуті та приєднані до кримінальної справи в якості речових доказів (т. 6 а. с. 133 272);

- Документами про здійснення господарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за грудень 2008 року, які вилучені в ході обшуку 28.01.2009 за місцем мешкання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1. Вказані документи оглянуті та приєднані до кримінальної справи в якості речових доказів (т. 8 а. с. 1 157);

- Приєднаною до кримінальної справи в якості речового доказу роздруківкою руху коштів по розрахунковому рахунку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за період з травня 2006 року по січень 2009 року, згідно якої встановлено, що директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 проводив господарську діяльність підприємства, в ході якої перераховував грошові кошти різним підприємствам за придбані ТМЦ та отримував грошові кошти від підприємств за реалізовані ТМЦ. Крім того, встановлено, що з розрахункового рахунку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” не були перераховані грошові кошти на розрахунковий рахунок МПП „Діана” за придбані ТМЦ (т. 16 а.с. 13 167);

- Приєднаною до кримінальної справи в якості речового доказу роздруківкою руху коштів по розрахунковому рахунку МПП „Діана” за період з грудня 2006 року по січень 2009 року, згідно якої встановлено, що на розрахунковий рахунок МПП „Діана” не надходили грошові кошти з розрахункового рахунку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за придбані ТМЦ (т. 16 а.с. 173 253);

- Приєднаною до кримінальної справи в якості речового доказу карткою зі зразком підпису та печатки МПП ,,Діана”, згідно якої встановлено, що ОСОБА_2 особисто відкривав розрахунковий рахунок МПП ,,Діана” у ВАТ ,,Райффайзен банк Аваль” і використовував його для проведення господарської діяльності МПП ,,Діана” (т. 16 а.с. 254);

- Документами щодо проведення взаєморозрахунків ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з ЗАТ „Азовкабель”, ВАТ „Чернівецький олійно-жировий комбінат”, ТОВ „Маріупольський інженерний центр”, ЗАТ „Васильківський завод газового обладнання”, ТОВ ЗГО „Альфа-Газпромкомплект”, ІП „Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед”, ЗАТ „Промарматура”, МПП „Альянс”, ТОВ „Машзавод”, ТОВ „Арма-С”, Кролевецьким МКП „Ремдільниця”, ПВТП „Факел”, ПП „Газкомплект-М”, ТОВ „Софія-3”, ТОВ ІВЦ „Європрилад”, ЗАТ „Інтеркерама”, ТОВ „Істок”, ТОВ „Ланнівський молочний комбінат”, ПП „Полтава-теплоприлад”, ПП ОСОБА_3, ПП „Газкомплект-М”, ДП „Борокський спиртовий завод”, ДП „Новоборовицький спиртовий завод”, ТОВ „Лосинівський маслосирзавод”, ДП „Холминський спиртовий завод”, ДП „Ковальовський спиртозавод”, вилученими в ході проведення виїмок на вказаних підприємствах. Згідно вказаних документів ПП ПКФ ,,ПриватПостачСервіс” проводило реалізацію ТМЦ вказаним підприємствам, суми ПДВ з якої не були включені директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 до податкових зобовязань з ПДВ цього підприємства. Вказані документи оглянуті та приєднані до кримінальної справи в якості речових доказів ( т. 17 а.с. 268-291, т.18 а.с. 7-13, 129-146, 213-222, 269-272, т.19 а.с.6-13, 41-60, 78-84, 112-118, 188-240, 254-266, т.20 а.с. 9-15, 42-49, 99-164, т. 21 а.с. 6-30, 160-193, т.22 а.с.89-216, т.23 а.с. 31-39, 92-104, т.24 а.с.7-101, 247-291, 372-374, 392-399, 414-423, т. 25 а.с.38-89, 160-163, 203-205, 216-234, т.26 а.с.139-161, 189-268,т. 28 а.с.6-56, 103-112, 124-126, 252-255, 290-299);

- Протоколом очної ставки між ОСОБА_4 та ОСОБА_2, в ході якої ОСОБА_4 підтвердив, що господарської діяльності від МПП ,,Діана” він не проводив, договори та угоди не укладав, бухгалтерські та податкові документи не виписував і не підписував, податкову звітність не надавав. Крім цього він підтвердив, що ніяких угод на реалізацію ТМЦ ПП ПКФ ,,ПриватПостачСервіс” він з ОСОБА_2 не укладав, бухгалтерські документи на реалізацію ТМЦ не виписував і не підписував їх. ОСОБА_2, в свою чергу, показав, що він дійсно угод на реалізацію ТМЦ ПП ПКФ ,,ПриватПостачСервіс” з ОСОБА_4 не укладав. Також він показав, що бухгалтерських документів на реалізацію МПП ,,Діана” ТМЦ ПП ПКФ ,,ПриватПостачСервіс” він не виписував і не підписував (т. 30 а. с. 148 150);

- Протоколом предявлення особи для впізнання, в ході якого ОСОБА_7 впізнала ОСОБА_2, як особу, яка надавала до Шосткинської МДПІ податкову звітність МПП ,,Діана” і яка підписувала адміністративний протокол від імені директора МПП ,,Діана” ОСОБА_4 При наданні звітності та підписанні адміністративного протоколу вона ввжала ОСОБА_2 директором МПП ,,Діана” ОСОБА_4 (т. 30 а. с. 22);

- Протоколом очної ставки між ОСОБА_7 та ОСОБА_2, в ході якої ОСОБА_7 підтвердила, що ОСОБА_2 це саме той чоловік, який надавав податкову звітність від МПП ,,Діана” до Шосткинської МДПІ і саме він підписував складений нею адміністративний протокол за несвоєчасне подання платіжного доручення на сплату податків, на що ОСОБА_2пояснив, що цього він не памятає (т. 30 а. с. 143);

- Копією протоколу про адміністративне правопорушення від 21.11.2007 складеного старшим державним податковим інспектором Шосткинської МДПІ ОСОБА_7 на директора МПП ,,Діана” ОСОБА_4 за несвоєчасне подання платіжного доручення на перерахування, який був підписаний ОСОБА_2 від імені ОСОБА_4 (т. 30 а. с. 26);

- Копією довіреності від 17.11.2006, згідно якої встановлено, що ОСОБА_4 надав повноваження ОСОБА_2 представляти інтереси МПП ,,Діана” в будь-яких установах, підприємствах, організаціях з питань проведення фінансово-господарської діяльності, а саме: укладати та підписувати договори та угоди, розпоряджатися майном та коштами підприємства, відкривати та закривати рахунки у банківських установах, підписувати та надавати звітність підприємства, розпоряджатися печаткою підприємства (т. 1 а. с. 138);

- Копією інформаційної довідки Шосткінської МДПІ від 04.09.2008 (на запит Глухівської МДПІ) з якої вбачається, що директором та головним бухгалтером МПП «Діана» є ОСОБА_4. Чисельність працюючих -1 ( т.1 а.с.224-227);

- Висновком судово - почеркознавчої експертизи № 2204 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. професора М.С. Бокаріуса., згідно якого підписи від імені ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а саме: у рахунку-фактурі № -08/11-07 від 08.11.2007, видатковій накладній № -132/11 від 13.11.2007, податковій накладній № 312/11 від 13.11.2007, видатковій накладній № -111/12 від 11.12.2007, рахунку фактурі № -145/12-07 від 14.12.2007, рахунку-фактурі № -122/09-07 від 12.09.2007, рахунку-фактурі № -123/09-07 від 12.09.2007, рахунку-фактурі № -031/05-07 від 03.05.2007, рахунку-фактурі № -032/05-07 від 03.05.2007, рахунку-фактурі № -033/05-07 від 03.05.2007, рахунку-фактурі № -211/02-07 від 21.02.2007, рахунку-фактурі № -22 від 22.01.2007, видатковій накладній № -22 від 22.01.2007, податковій накладній № 22 від 22.01.2007, рахунку-фактурі № -19 від 19.01.2007, видатковій накладній № -19 від 19.01.2007, податковій накладній № 19 від 19.01.2007, рахунку-фактурі № -9 від 09.01.2007, видатковій накладній № -9 від 09.01.2007, податковій накладній № 9 від 09.01.2007, квитанції до прибуткового касового ордеру № 9 від 09.01.2007, квитанції до прибуткового касового ордеру № 10 від 10.01.2007, рахунку-фактурі № -26 від 06.02.2007, видатковій накладній № -26 від 06.02.2007, податковій накладній № 26 від 06.02.2007, рахунку-фактурі № -32 від 12.02.2007, видатковій накладній № -32 від 12.02.2007, податковій накладній № 32 від 12.02.2007, рахунку-фактурі № -387 від 01.03.2007, видатковій накладній № -387 від 01.03.2007, податковій накладній № 387 від 01.03.2007, акту № -45/8 здачі-прийняття робіт від 30.03.2007, видатковій накладній № -89-56 від 13.04.2007, рахунку-фактурі № -89 від 13.04.2007, податковій накладній № 89-56 від 13.04.2007, рахунку-фактурі № -159 від 03.05.2007, видатковій накладній № -159 від 03.05.2007, податковій накладній № 159 від 03.05.2007, рахунку-фактурі № -158 від 03.05.2007, видатковій накладній № -158 від 03.05.2007, податковій накладній № 158 від 03.05.2007, рахунку-фактурі № -173 від 01.06.2007, видатковій накладній № -173 від 01.06.2007, податковій накладній № 173 від 01.06.2007, рахунку-фактурі № -189 від 13.06.2007, видатковій накладній № -186 від 13.06.2007, податковій накладній № 189 від 13.06.2007, виконані не ОСОБА_4 Ці підписи виконані ОСОБА_2.(т. 29 а. с. 235 242);

- Висновком судово-почеркознавчої експертизи № 2205 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. професора М.С. Бокаріуса, згідно якого підписи від імені ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а саме: рахунку-фактурі № -202 від 06.07.2007, видатковій накладній № -202 від 06.07.2007, податковій накладній № 202 від 06.07.2007, рахунку-фактурі № -289 від 01.08.2007, видатковій накладній № -289 від 01.08.2007, податковій накладній № 289 від 01.08.2007, рахунку-фактурі № -301 від 08.08.2007, видатковій накладній № -301 від 08.08.2007, податковій накладній № 301 від 08.08.2007, рахунку-фактурі № -315 від 16.08.2007, видатковій накладній № -315 від 16.08.2007, податковій накладній № 315 від 16.08.2007, рахунку-фактурі № -377 від 20.09.2007, видатковій накладній № -377 від 20.09.2007, податковій накладній № 377 від 20.09.2007, рахунку-фактурі № -407 від 10.10.2007, видатковій накладній № -407 від 10.10.2007, податковій накладній № 407 від 10.10.2007, рахунку-фактурі № -419 від 15.10.2007, видатковій накладній № -419 від 15.10.2007, податковій накладній № 419 від 15.10.2007, рахунку-фактурі № -455 від 19.10.2007, видатковій накладній № -455 від 19.10.2007, податковій накладній № 455 від 19.10.2007, рахунку-фактурі № -501 від 07.11.2007, видатковій накладній № -501 від 07.11.2007, податковій накладній № 501 від 07.11.2007, рахунку-фактурі № -508 від 09.11.2007, видатковій накладній № -508 від 09.11.2007, податковій накладній № 508 від 09.11.2007, рахунку-фактурі № -577 від 28.12.2007, видатковій накладній № -577 від 28.12.2007, податковій накладній № 577 від 28.12.2007, рахунку-фактурі № -550 від 04.12.2007, видатковій накладній № -550 від 04.12.2007, податковій накладній № 550 від 04.12.2007, рахунку-фактурі № -00000004 від 04.01.2008, акт здачі-прийняття робіт № -00000004 від 04.01.2008, податковій накладній № -00000004 від 04.01.2008, рахунку-фактурі № -00000003 від 03.01.2008, видатковій накладній № -00000003 від 03.01.2008, податковій накладній № -00000003 від 03.01.2008, рахунку-фактурі № -00000059 від 04.02.2008, видатковій накладній № -00000059 від 04.02.2008, податковій накладній від МПП „Діана” м. Шостка № -00000059, рахунку-фактурі № -000000016 від 02.02.2008, видатковій накладній № -00000016 від 02.02.2008, податковій накладній № -00000016 від 02.02.2008, виконані не ОСОБА_4 Ці підписи виконані ОСОБА_2.(т. 29 а. с. 245 251);

- Висновком судово-почеркознавчої експертизи № 2206 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. професора М.С. Бокаріуса, згідно якого підписи від імені ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а саме: рахунку-фактурі № -000000005 від 04.02.2008, видатковій накладній № -00000015 від 01.02.2008, податковій накладній № -00000015 від 01.02.2008, рахунку-фактурі № -000000014 від 01.02.2008, видатковій накладній № -00000014 від 01.02.2008, податковій накладній № -00000014 від 01.02.2008, рахунку-фактурі № -00000013 від 01.02.2008, акту здачі-прийняття робіт № -00000011 від 01.02.2008, податковій накладній № -00000013 від 01.02.2008, рахунку-фактурі № -000000053 від 04.02.2008, видатковій накладній від № -00000060 від 01.03.2008, податковій накладній № -00000060 від 01.03.2008, рахунку-фактурі № -000000069 від 01.03.2008, видатковій накладній № -00000069 від 01.03.2008, податковій накладній № -00000069 від 01.03.2008, рахунку-фактурі № -000000070 від 01.03.2008, видатковій накладній № -00000070 від 01.03.2008, податковій накладній № -00000070 від 01.03.2008, рахунку-фактурі № -000000161 від 07.03.2008, акту здачі-прийняття робіт № --00000067 від 07.03.2008, податковій накладній № -00000161 від 07.03.2008, виконані не ОСОБА_4 Ці підписи виконані ОСОБА_2 (т. 29 а. с. 254 258);

- Висновком судово-почеркознавчої експертизи № 2207 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. професора М.С. Бокаріуса, згідно якого підписи від імені ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а саме: рахунку-фактурі № -388 від 10.03.2008, видатковій накладній № -388 від 10.03.2008, податковій накладній № 388 від 10.03.2008, рахунку-фактурі № -392 від 18.03.2008, видатковій накладній № -392 від 18.03.2008, податковій накладній № 392 від 18.03.2008, а також листі МПП „Діана” № 041/04-07 від 04.04.2007, листі МПП „Діана” № 211/02-07 від 21.02.2007, виконані не ОСОБА_4 Ці підписи виконані ОСОБА_2 (т. 29 а. с. 261 269);

- Висновком судово-почеркознавчої експертизи № 2208 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. професора М.С. Бокаріуса, згідно якого підписи від імені ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а саме: квитанціях до прибуткових касових ордерів МПП „Діана” № 9 від 09.01.2007, № 10 від 10.01.2007, № 19 від 19.01.2007, № 20 від 20.01.2007, № 22 від 22.01.2007, № 38 від 06.02.2007, № 39 від 07.02.2007, № 40 від 08.02.2007, № 41 від 09.02.2007, № 42 від 12.02.2007, № 43 від 13.02.2007, № 44 від 14.02.2007, № 45 від 15.02.2007, № 46 від 16.02.2007, № 47 від 17.02.2007, № 48 від 18.02.2007, № 49 від 19.02.2007, № 25 від 01.03.2007, № 26 від 02.03.2007, № 27 від 05.03.2007, № 28 від 06.03.2007, № 29 від 07.03.2007, № 30 від 08.03.2007, № 31 від 09.03.2007, № 98 від 13.04.2007, № 102 від 14.04.2007, № 115 від 15.04.2007, № 119 від 16.04.2007, № 189 від 03.05.2007, № 197 від 04.05.2007, № 199 від 07.05.2007, № 207 від 08.05.2007, № 208 від 09.05.2007, № 211 від 10.05.2007, № 214 від 11.05.2007, № 215 від 12.05.2007, № 216 від 13.05.2007, № 217 від 14.05.2007, № 218 від 15.05.2007, № 218/1 від 16.05.2007, № 219 від 17.05.2007, № 223 від 21.05.2007, № 220 від 18.05.2007, № 221 від 19.05.2007, № 222 від 20.05.2007, № 224 від 23.05.2007, № 256 від 01.06.2007, № 257 від 02.06.2007, № 289 від 13.06.2007, № 290 від 14.06.2007, № 291 від 15.06.2007, № 292 від 16.06.2007, № 300 від 06.07.2007, № 301 від 07.07.2007, № 302 від 08.07.2007, № 303 від 09.07.2007, № 304 від 10.07.2007, № 305 від 11.07.2007, № 306 від 12.07.2007, № 1 від 03.01.2008, № 2 від 04.01.2008, № 3 від 05.01.2008, № 4 від 06.01.2008, № 5 від 07.01.2008, № 6 від 08.01.2008, № 7 від 09.01.2008, № 8 від 10.01.2008, № 9 від 11.01.2008, виконані не ОСОБА_4 Ці підписи виконані ОСОБА_2 (т. 29 а. с. 271 274);

- Висновком судово-почеркознавчої експертизи № 2209 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. професора М.С. Бокаріуса, згідно якого підписи від імені ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а саме: № 10 від 12.01.2008, № 11 від 13.01.2008, № 12 від 14.01.2008, № 15 від 15.01.2008, № 16 від 16.01.2008, № 17 від 17.01.2008, № 18 від 01.02.2008, № 19 від 02.02.2008, № 20 від 03.02.2008, № 21 від 04.02.2008, № 22 від 05.02.2008, № 23 від 06.02.2008, № 24 від 07.02.2008, № 25 від 08.02.2008, № 26 від 09.02.2008, № 27 від 10.02.2008, № 28 від 11.02.2008, № 29 від 12.02.2008, № 30 від 13.02.2008, № 31 від 14.02.2008, № 32 від 15.02.2008, № 33 від 16.02.2008, № 34 від 17.02.2008, № 35 від 18.02.2008, № 36 від 19.02.2008, № 37 від 20.02.2008, № 38 від 21.02.2008, № 39 від 22.02.2008, № 40 від 23.02.2008, № 41 від 24.02.2008, № 42 від 25.02.2008, № 43 від 26.02.2008, № 44 від 27.02.2008, № 45 від 28.02.2008, № 46 від 29.02.2008, № 47 від 01.03.2008, № 48 від 02.03.2008, № 49 від 03.03.2008, № 50 від 04.03.2008, № 51 від 05.03.2008, № 52 від 06.03.2008, № 53 від 07.03.2008, № 54 від 08.03.2008, № 55 від 09.03.2008, № 56 від 10.03.2008, № 57 від 11.03.2008, № 58 від 12.03.2008, № 59 від 13.03.2008, № 60 від 14.03.2008, № 61 від 15.03.2008, № 62 від 16.03.2008, № 63 від 17.03.2008, № 64 від 18.03.2008, № 65 від 19.03.2008, № 66 від 20.03.2008, виконані не ОСОБА_4 Ці підписи виконані ОСОБА_2 (т. 29 а. с. 277 280);

- Висновком судово-почеркознавчої експертизи № 2210 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. професора М.С. Бокаріуса, згідно якого рукописні тексти у реєстраційних документах та документах податкової звітності МПП „Діана” від імені ОСОБА_4, а саме: реєстраційній заяві форми № 1-ПДВ платника податку на додану вартість МПП „Діана” від 24.07.2007, податковій декларації з ПДВ за 1 кв. 2007, вх. № 8590 від 20.04.2007, податковій декларації з ПДВ за 2 кв. 2007, вх. № 18809 від 20.07.2007, податковій декларації з ПДВ за серпень 2007, вх. № 23616 від 20.09.2007, податковій декларації з ПДВ за вересень 2007, вх. № 28514 від 22.10.2007, податковій декларації з ПДВ за жовтень 2007, без вхідного номеру, виконані не ОСОБА_4 Ці рукописні записи виконані ОСОБА_2 (т. 29 а. с. 283 288);

- Висновком судово-почеркознавчої експертизи № 2211 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. професора М.С. Бокаріуса, згідно якого рукописні тексти у документах податкової звітності МПП „Діана” від імені ОСОБА_4, а саме: уточнюючому розрахунку податкових зобовязань з ПДВ у звязку з виправленням самостійно виявлених помилок за 1 кв. 2007, вх. № 32013 від 21.11.2007, уточнюючому розрахунку податкових зобовязань з ПДВ у звязку з виправленням самостійно виявлених помилок за 2 кв. 2007, вх. № 32012 від 21.11.2007, уточнюючому розрахунку податкових зобовязань з ПДВ у звязку з виправленням самостійно виявлених помилок за серпень 2007, вх. № 32014 від 21.11.2007, уточнюючому розрахунку податкових зобовязань з ПДВ у звязку з виправленням самостійно виявлених помилок за вересень 2007, вх. № 32015 від 21.11.2007, виконані не ОСОБА_4 Ці рукописні записи виконані ОСОБА_2 (т. 29 а. с. 291 296);

Аналізуючи позицію захисника ОСОБА_1 про те, що хоча його підзахисний і визнав вину, однак на його думку не по всіх епізодах ОСОБА_2 мав умисел на ухилення від сплати податків, оскільки фактично він виконував одночасно обов”язки керівника по двох підприємствах, виконував обов”язки головного бухгалтера, експедитора, вантажника, не навів належного порядку у бухгалтерській і податковій звітності, - суд прийшов до висновку про те, що зазначені обставини не спростовують вини ОСОБА_2 у вчиненні саме умисних дій щодо ухилення від сплати податків, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, складання та видачу завідомо-неправдивих документів, підробленні документів податкової звітності та їх використанні, так як про умисний характер вчинених злочинів, крім визнання вини самим підсудним, свідчить тривалий характер їх вчинення, загальна сума на яку ОСОБА_2 ухилився від сплати податків та баготоразовість і однотипність вищезазначених дій, охвачених єдиним умислом. А ті обставини на які посилається захисник - те, що ОСОБА_2 виконував обов”язки головного бухгалтера, експедитора, вантажника та ін. не на одному підприємстві ( ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, МПП „Діана” та ін.) навпаки є одним з доказів безтоварності багатьох операцій, які реально не проводились. При цьому намагання ОСОБА_2 охопити у своїй діяльності як найбільше більше фірм (ПП ОСОБА_2, ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, МПП „Діана”, МПКП „Рубін” та ін.) з правом ведення по ним фінансово-господарських операцій виходячи з обставин даної справи, суд розцінює як отримання можливості маніпулювання господарськими операціями в своїх інтересах.

Крім цього, дослідивши зібрані по справі докази, суд прийшов до висновку, що доводи обвинувачення щодо безтоварності операцій між ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” та МПП „Діана” є обгрунтованими, оскільки:

- про це свідчить сам порядок придбання ОСОБА_4 МПП „Діана” та одночасне надання ОСОБА_2 доручення на право здійснювати всю господарську діяльність від імені МПП „Діана”. Таким чином, ОСОБА_2 використовуючи те, що власник фірми проживає м. Харкові, а фірма зареєстрована в м. Шостка, а сам ОСОБА_2 ( не враховуючи виданого йому ОСОБА_4 доручення) офіційно не був працівником МПП „Діана”, що надавало йому змогу використовувати установчі документи та печатку МПП „Діана”, знаючи, що за місцем його проживання перевірка діяльності МПП „Діана” ніколи не буде проводитись. При цьому, з показів самого ОСОБА_2 під час розгляду справи вбачається, що він виготовляв від імені МПП „Діана” тільки ті документи, які були необхідні для підтвердження діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”. Касову книгу та інші первинні бухгалтерські і податкові документи, що стосувались безпосередньої діяльності МПП „Діана” по зазначених в обвинуваченні господарських операціях він не виготовляв і ці документи відповідно були відсутні у нього вдома при виїмці документів. А як вбачається з матеріалів справи та показів свідка ОСОБА_4 крім ОСОБА_2 більше ніхто не здійснював діяльність від імені МПП „Діана”;

- таку схему отримання права ОСОБА_2 на здійснення всієї господарської діяльності від імені МПП „Діана” ( не будучи її власником), суд розцінює як намагання ОСОБА_2 уникнути кримінальної відповідальності за ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво), оскільки за нормами цієї статті передбачена кримінальна відповідальність саме за створення або придбання суб”єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона. У зв”язку з чим придбання МПП „Діана” було оформлено зовсім на іншу незацікавлену в реальній діяльності підприємства особу ОСОБА_4;

- ОСОБА_2 використовуючи установчі документи та печатку МПП „Діана” (фактично здійснюючи на підставі доручення діяльність від імені МПП „Діана”) не ставив свого підпису, а підписував всі дументи зазначаючи прізвище власника ОСОБА_4, намагаючись таким чином уникнути підозри, щодо безтоварності операцій які він фактично укладав сам з собою (як директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” та заступник за дорученням від імені МПП „Діана”);

- про безтоварність господарських операцій зазначених у вироці свідчить відсутність складських приміщень за цей період, відсутність найманих працівників чи осіб які працювали на зазначених підприємствах за договорм цивільно-правового характеру, відсутність власних транспортних засобів, відсутність товарно-транспортних документів, витрат по них та ін.

- про безтоварність господарських операцій свідчить і порядок розрахунків між ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” та МПП „Діана”, а саме розрахунки по зазначеним у вироці операціям не проводились через банк. По МПП „Діана” взагалі відсутня касова книга. А по деяких операціяї при розрахунках ОСОБА_2 як директор ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” та заст. директора за дорученням МПП „Діана”, щоб провести розрахунок фактично між собою - використовував схеми надання коштів під звіт особам, які взагалі не мають ніякого відношення до вказаних підприєвств. При цьому, ці особи отримували від ОСОБА_2 як директора ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” кошти під звіт, щоб розрахуватись з ним же, тільки як з заступником директора МПП „Діана”. При цьому первинні бухгалтерські документи по цим угодам по МПП „Діана” взагалі не відображались, оскільки ОСОБА_2 (фактично одноособово представлючи інтереси МПП „Діана”) їх взагалі не заводив, використовуючи установчі документи та печатку МПП „Діана” лише в своїх корисливих інтересах.

- всі докази, які під час розгляду справи надавав ОСОБА_2 на підтримку своїх перших показів про те, що операції з МПП „Діана” реально здійснювались, ніяким чином не підтверджували його слів, оскільки зазначені документи (договори оренди приміщень, платіжні доручення про перерахування коштів, квитанції про сплату за оренду приміщення та ін.) не спростовували доводів обвинувачення, так як надані ОСОБА_2 документи фактично виходили за межі пред”явленого обвинувачення (як по періоду обвинувачення так і по межам обвинувачення).

Аналізуючи покази свідка ОСОБА_8 про те, що - на прохання ОСОБА_2 на автомобілі (яким керував за дорученням) він їздив на фірму „Діана” неодноразово відвозив вентеля, задвижки. Брав із складу і возив в м. Шостка, Київ, Чернігів, Тернопіль, Одеса, Херсон ,Харків. В такі відрядження він їздив 2-3 рази в неділю. ОСОБА_2 розраховувався з ним за поїздки. В місті Шостка склад знаходився за речовим ринком в гаражах. Документи в м. Шостка він передавав ОСОБА_6. Машини інколи загружав сам. Перевозками займався з жовтня 2007 року по червень 2009 року. Та уточнені покази про те, що вентеля та задвижки він возив не на фірму „Діана” а на „Нічний експрес” суд прийшов до висновку про те, що дані покази не відповідають фактичним обставинам справи в частині пред”явленого обвинувачення та повністю спростовуються матеріалами справи, показами свідків та показами самого ОСОБА_2, з яких вбачається, що реальних операцій з МПП „Діана” ( по обсягу пред”явленого обвинувачення) не було, ОСОБА_6 з м. Шостка не має ніякого відношення до МПП „Діана”. При цьому під час допиту ОСОБА_8 дав суперечливі покази про те, що він то відвозив вентеля задвижки на так звані склади МПП „Діана” в м. Шостка, то не відвозив. Матеріалами справи, в тому числі і всіми вилученими бухгалтерськими документами у ОСОБА_2, взагалі не підтверджується наявність складів МПП „Діана в м. Шостка”, відсутні товаро-транспортні документи, які підтверджують наявність господарських операцій з МПП „Діана” та витрат по них.

Крім того, ОСОБА_8 під час розгляду справи надаючи вищезазначені покази не зміг вказати конкретні дати вказаних господарських операцій, їх кількість та інші суттєві деталі. При цьому, суд не виключає, того, що ОСОБА_8 міг надавати певні послуги ОСОБА_2 що стосувались перевозок товарів, оскільки ОСОБА_2 здійснював іншу діяльність по вищезазначених підприємствах в обсягах, які виходять поза межі пред”явленого обвинувачення.

Тому, враховуючи вищезазначене, суд з врахуванням добутих доказів вважає вищезазначені покази ОСОБА_8 недостовірними та такими, що суперечать фактичним обставинам по справі і розцінює дані покази, як спосіб захисту його родича (тестя), з метою уникнення останнім відповідальності.

Вивчивши зібрані по справі докази суд вважає, що дії підсудного ОСОБА_2, слід кваліфікувати:

- за ч.3 ст. 212 КК України, оскільки він , будучи особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи, а також службовою особою підприємства (директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”) вчинив умисне ухилення від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, що призвело до фактичного ненадходження податків до бюджету у особливо великих розмірах.

- за ч.1 ст. 358 КК України, так як він умисно вчинив підроблення документів податкової звітності (податкових декларацій з ПДВ), які видаються і посвідчуються громадянином підприємцем, та надають права, або звільняють від обовязків, з метою їх використання підроблювачем,

- за ч.3 ст. 358 КК України, оскільки він умисно вчинив використання зазначених завідомо підроблених документів податкової звітності (податкових декларацій з ПДВ).

- за ч.2 ст. 366 КК України, оскільки він умисно вчинив службове підроблення, що виразилось у внесеннi службовою особою (директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”) до офiцiйних документів завiдомо неправдивих вiдомостей, а також складанні та видачі завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкi наслiдки.

При цьому, вирішуючи питання, щодо притягнення до кримінальної відповідальності ОСОБА_2 за вчинення злочинів передбачених ч.1 та ч.3 ст. 358 КК України судом враховується, що відсутні підстави для звільнення ОСОБА_2 від кримінальної відповідальності у зв”язку з закінченням строків давності відповідно до ч.1 ст. 49 КК України, так як зазначені злочини з урахування єдиного умислу на ухилення від сплати податків є продовжуваними злочинами і відповідно до ч.3 ст. 49 КК України перебіг їх давності був перерваний вчиненням ОСОБА_2 нових злочинів: середньої тяжкості (ч.2 ст. 366 КК України ) та тяжкого злочину ( ч.3 ст. 212 КК України).

Вирішуючи питання про покарання підсудного, суд враховує ступінь суспільної небезпечності вчиненних злочинів, особу винного, його ставлення до скоєного, обставини, що пом"якшують покарання.

Суд враховує, що підсудний вчинив декілька злочинів, які відповідно є злочинами невелокої тяжкості, злочином середньої тяжкості та тяжкий злочин. При цьому, судом враховується тривалий час вчинення злочинів, значні обсяги податків, які недоотримав бюджет (при наявності нелегкого фінансового становища держави), що призвело до фактичного ненадходження податків до бюджету в особливо великих розмірах і на час розгляду справи зазначені податки в добровільному прорядку до бюджету ОСОБА_2 не сплачені.

Поряд з цим, судом враховується, що за місцем проживання ОСОБА_2 характеризується виключно з позитивної сторони, як трудолюбива, доброзичлива, відповідальна людина, яка завжди приходить на допомогу сусідам, бере участь в колективних заходах за місцем проживання, підтримує порядок та дисципліну, міцний сім”янин, чудовий батько та турботливий син.

Суд також враховує, що ОСОБА_2 раніше не судмий, має на утриманні неповнолітню доньку, яка страждає на хронічне захворювання. Крім того ОСОБА_2 доглядає за престарілою і хворою матір”ю та бабусею, які потребують постійної сторонньої допомоги. Сам ОСОБА_2 страждає на цукровий діабет, гіпертонічну хворобу та ішемічну хворобу серця.

Вищезазначені обставини, які істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого, а також те, що ОСОБА_2 щиро розкаявся у вчиненні злочинів, суд визнає пом”якшуючими обставинами, що дає підстави, при призначенні йому основних видів покарання за ч.3 ст. 212 та ч.2 ст. 366 КК України, відповідно до ст. 69 КК України призначити більш м”який вид основного покарання у виді обмеження волі, прийшовши до висновку про те, що його виправлення та перевиховання можливе в умовах здійснення за ним нагляду з обов”язковим залученням до праці.

При цьому, враховуючи, що вчинені ОСОБА_2 злочини за своїм характером були безпосередньо пов”язані з посадами, які він обіймав та діяльністю якою займався на час вчинення злочинів, з урахуванням характеру вчинених злочинів та вищезазначених обставин справи, суд прийшов до висновку про недоцільність збереження за ним права обіймати посади керівників (їх заступників) та бухгалтерів підприємств установ та організацій незалежно від їх форм власності та займатись підприємницькою діяльністю на відповідні строки.

Керуючись ст.ст. 323-324 КПК України ,-

з а с у д и в:

ОСОБА_2 визнати винним у вчиненні злочинів передбачених ч.3 ст. 212, ч.2 ст. 366, ч.1 ст. 358, ч.3 ст. 358 КК України і призначити йому за цим законом покарання:

- за ч.3 ст. 212 КК України з застосуванням ст. 69 КК України до більш м”якого виду основного покарання у виді обмеження волі на строк чотири роки з позбавленням права обіймати посади керівників (їх заступників) та бухгалтерів підприємств, установ, організацій незалежно від їх форм власності та займатись підприємницькою діяльністю на строк два роки з конфіскацією всього належного йому майна;

за ч.2 ст. 366 КК України - з застосуванням ст. 69 КК України до більш м”якого виду основного покарання у виді обмеження волі на строк два роки з позбавленням права обіймати посади керівників (їх заступників) та бухгалтерів підприємств установ та організацій незалежно від їх форм власності на строк один рік шість місяців;

- за ч.1 ст. 358 КК України у виді арешту на строк три місяці;

- за ч.3 ст. 358 КК України у виді арешту на строк два місяці;

Відповідно до ст.70 КК України остаточно визначити покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворих покарань більш суворим у виді обмеження волі на строк чотири роки з позбавленням права обіймати посади керівників (їх заступників) та бухгалтерів підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та займатись підприємницькою діяльністю на строк два роки з конфіскацією всього належного йому майна.

Міру запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу ОСОБА_2 залишити попередню підписку про невиїзд.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судові витрати по справі пов"язані з проведенням судово-технічних та судово-почеркознавчих експертиз в сумі 22083 грн. 60 коп.

Речові докази по справі:

1. Документи, які згідно постанов слідчого визнано речовими доказами та приєднано до матеріалів кримінальної справи залишити зберігати в матеріалах даної кримінальної справи;

2. Бланки грошових чеків МПП „Діана” в кількості 7 шт., які згідно протоколу прийому-передачі речових доказів на відповідальне зберігання від 02.02.2009 року (т.2 а.с. 246) зберігаються у відділі податкової міліції Глухівської МДПІ передати ОСОБА_4 (АДРЕСА_2) - як директору МПП „Діана”;

3. Належні ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”:

- чекові книжки на 25 чеків ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” в кількості 9 шт.,

- печатка ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, що знаходиться у корпусі з полімерного матеріалу синьо-білого кольору;

- штамп ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, що знаходиться у корпусі з полімерного матеріалу синьо-білого кольору;

- набори літер з гумового матеріалу білого кольору, які знаходяться у спеціальному футлярі з полімерного матеріалу чорного кольору, закритим кришкою з полімерного прозорого матеріалу в кількості наборів -4 шт.;

- утримувач печатки з дерев”яного матеріалу світло-коричневого кольору;

- корпуси для печатки (без печатки та пояснювальних написів) 2 шт.

які згідно протоколу прийому-передачі речових доказів на відповідальне зберігання від 02.02.2009 року (т.2 а.с. 246) зберігаються у відділі податкової міліції Глухівської МДПІ передати розпоряднику майна ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” арбітражному керуючому ОСОБА_22 (ліцензія НОМЕР_5 від 20.06.2007 року).

Зняти арешт накладений згідно постанов судді Ковпаківського районного суду м. Суми від 29 січня 2009 року ( т.17 а.с.99,105,105):

- на рахунок № НОМЕР_2 (980 UAH) ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” (код-34135483), відкритий в СОД ВАТ „Райфанзен банк АВАЛЬ” (МФО 337483) та припинити зупинення всіх видаткових операцій по ньому, - зв”язку з відсутністю у справі цивільного позову та наявності порушеного провадження у справі про банкрутство ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”;

- на рахунки № НОМЕР_6 (980 UAH), № НОМЕР_7 (980 UAH) МПКП „Рубін” (код-14011013), відкритий в СОД ВАТ „Райфанзен банк АВАЛЬ” (МФО 337483) та припинити зупинення всіх видаткових операцій по ньому;

- на рахунок № НОМЕР_3 (980 UAH) МПП „Діана” (код-24002038), відкритий в СОД ВАТ „Райфанзен банк АВАЛЬ” (МФО 337483) та припинити зупинення всіх видаткових операцій по ньому.

З урахуванням призначеного додаткового покарання у виді кофіскації всього майна належного ОСОБА_2 відсутні підстави для зняття арешту накладеного згідно постанови судді Ковпаківського районного суду м. Суми від 29 січня 2009 року ( т.17 а.с.102) на рахунки № НОМЕР_8 (980 UAH), № НОМЕР_9 (980 UAH), № НОМЕР_4 № НОМЕР_9 (980 UAH) ПП ОСОБА_2 (інд. код НОМЕР_1), відкриті в СОД ВАТ „Райфанзен банк АВАЛЬ” (МФО 337483).

Майно належне ОСОБА_2 на праві приватної власності на загальну суму 1455610 грн., яке вилучено та передано на зберігання ОСОБА_5 згідно протоколу накладення арешту на майно від 13.05.2009 року (т.30 а.с. 198-201) звернути в рахунок конфіскації майна засудженого ОСОБА_2.

На вирок може бути подана апеляція до Апеляційного суду Сумської області через Кролевецький районний суд Сумської області на протязі 15 діб з моменту його проголошення, засудженим в той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення07.12.2009
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу7278992
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-65/09

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 20.06.2018

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 29.05.2017

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 11.11.2014

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Постанова від 31.03.2009

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Струков О.М.

Вирок від 13.02.2009

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В.М.

Вирок від 20.05.2009

Кримінальне

Кіровський міський суд Донецької області

Волкова Наталія Юріївна

Вирок від 27.07.2009

Кримінальне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Герасимчук Ніна Павлівна

Вирок від 13.02.2009

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В.М.

Постанова від 08.12.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Мозговий О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні