Вирок
від 07.12.2009 по справі 1-65/09
КРОЛЕВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-65/09

ВИРОК

іменем України

07 грудня 2009 р. Кролевецький районний суд Сумської області

в складі судді - Макаровець А.М.

за участі секретаря - Сергієнко Ж.М.

з участю прокурора - Мусіяки В.В.

захисника - ОСОБА_1

підсудного - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у в місті Кролевці справу по о бвинуваченню ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Кролевець Сумської област і, зареєстрованого в с. Би стрик Кролевецького району С умської області, проживаюч ого за адресою: АДРЕСА_1, гр омадянина України, військово зобов”язаного, з вищою осві тою, приватного підприємця та директора ПП ПКФ „ПриватП остачСервіс”, ідентифікацій ний номер - НОМЕР_1, одруж еного, маючого одну неповнол ітню дитину, раніше несудимо го,

- за ч.3 ст. 212, ч.2 ст. 366, ч.1ст. 358, ч.3 с т.358 КК України,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2 зареєстров аний рішенням Кролевецької р айонної Ради народних депута тів від 05.10.1994 суб'єктом підприєм ницької діяльності - фізично ю особою за місцем свого прож ивання за адресою: Сумська область, Кролевецький район, с. Бистрик. У державному реє стрі фізичних осіб - платникі в податків та інших обов'язко вих платежів йому присвоєний ідентифікаційний номер - Н ОМЕР_1. Як суб'єкт підприємни цької діяльності, ОСОБА_2 взятий на податковий облік в ДПІ у Кролевецькому районі (н а даний час - Кролевецьке відд ілення Глухівської МДПІ) 14.10.1994 р оку, та перебував на загальні й системі оподаткування.

У зв' язку з цим, являючись платником податків, відповід но до п.3 ст.9 Закону України „Пр о систему оподаткування”, пр иватний підприємець (надалі - ПП) ОСОБА_2 був зобов' я заний вести бухгалтерський о блік, складати звітність про фінансово-господарську діял ьність і забезпечувати її зб ерігання у терміни, встановл ені законами, подавати до дер жавних податкових органів та інших державних органів від повідно до законів деклараці ї, бухгалтерську звітність т а інші документи і відомості , пов'язані з обчисленням і спл атою податків і зборів (обов'я зкових платежів), сплачувати належні суми податків і збор ів (обов'язкових платежів) у вс тановлені законами терміни, допускати посадових осіб дер жавних податкових органів до обстеження приміщень, що вик ористовуються для одержання доходів чи пов'язані з утрима нням об'єктів оподаткування, а також для перевірок з питан ь обчислення і сплати податк ів і зборів (обов'язкових плат ежів).

Також, ПП ОСОБА_2 зареєс трований в ДПІ у Кролевецько му районі платником податку на додану вартість (надалі - ПД В), про що йому видано свідоцтв о платника ПДВ за № 78670383 від 31.10.2003. У зв' язку з цим ОСОБА_2, буд учи платником ПДВ, відповідн о до п.10.1 ст.10 Закону України „Пр о податок на додану вартість ”, являвся особою, відповідал ьною за нарахування, утриман ня та сплату (перерахування) в казаного податку до бюджету.

Крім цього, починаючи з 27.04.200 6, ОСОБА_2, відповідно до ріш ення засновника № 2 від 27.04.2006, був призначений і постійно займ ав посаду директора приватно го підприємства промислово - комерційної фірми „ПриватПо стачСервіс” (надалі - ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”), код Є ДРПОУ - 34135483, зареєстрованого Кролевецькою райдержадміні страцією 26.04.2006 за адресою: АДР ЕСА_1, взятого на податковий облік в Кролевецькому відді ленні Глухівської МДПІ 10.05.2006 ро ку, зареєстрованого платнико м ПДВ в Кролевецькому відділ енні Глухівської МДПІ 12.05.2006 рок у.

Одночасно ОСОБА_2 з вказ аного часу постійно виконува в обов' язки головного бухга лтера вказаного підприємст ва, у зв' язку з відсутністю н а підприємстві вказаної поса ди.

Таким чином, ОСОБА_2, явл яючись службовою особою суб' єкта підприємницької діяльн ості, займаючи у ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” посаду, пов'я зану з виконанням організаці йно - розпорядчих та адміні стративно - господарчих фун кцій, відповідно до п.7 ст. 8, п.2, 3 і 6 ст.8 та п.1 ст.11 Закону України „ Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україн і” та ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування”, був відповідальним за керівницт во і організацію ведення бух галтерського обліку, підгото вку податкових декларацій, б ухгалтерських звітів, баланс ів, розрахунків, інших докуме нтів, пов'язаних із своєчасни м нарахуванням та сплатою не обхідних сум податків, зборі в, обов'язкових платежів у вст ановлені законом строки з фі нансово-господарської діяль ності вказаного підприємств а.

Однак, ОСОБА_2, являючи сь приватним підприємцем та директором ПП ПКФ „ПриватПос тачСервіс”, маючи єдиний зло чинний умисел на ухилення ві д сплати податків, шляхом вчи нення тотожних злочинних дія нь, а саме подання до податков ої інспекції податкової звіт ності з внесеними ним завідо мо неправдивими, заниженими відомостями про чисту суму з обов`язань по податках, що під лягали сплаті до бюджету, вчи нив умисне ухилення від спла ти податків, які входять в сис тему оподаткування та введен і у встановленому законом по рядку, що призвело до фактичн ого ненадходження до бюджету коштів в особливо великих ро змірах.

Так, ПП ОСОБА_2 ухилив ся від сплати податків при на ступних обставинах:

Протягом 2003 - 2006 років ПП ОС ОБА_2 здійснював реалізацію товарно-матеріальних ціннос тей та надавав послуги суб' єктам підприємницької діяль ності України, а також здійсн ював придбання товарно-матер іальних цінностей (надалі ТМ Ц) та отримував послуги від ін ших суб' єктів господарсько ї діяльності.

У зв' язку з реалізацією то варно-матеріальних цінносте й у ПП ОСОБА_2 виникали под аткові зобов' язання по спла ті до бюджету ПДВ, а також він отримував право на податкови й кредит при придбанні ним то варно-матеріальних цінносте й при наявності підтверджуюч их документів, відповідно до Закону України „Про податок на додану вартість”.

Маючи єдиний злочинний уми сел на ухилення від сплати ПД В, в деяких випадках, при скла данні документів податкової звітності (податкових декла рацій з ПДВ) ПП ОСОБА_2 зави сив податковий кредит своєї підприємницької діяльності взагалі без наявності подат кових накладних, а в деяких ви падках складав та надавав до податкової інспекції податк ові декларації з ПДВ, в яких шл яхом заниження об' єкту опод аткування, систематично зани жував податкові зобов' язан ня з ПДВ через невключення до них сум ПДВ з проведених госп одарських операцій по реаліз ації товарно-матеріальних ці нностей (робіт, послуг), занижу ючи таким чином чисту суму зо бов`язань з ПДВ.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за лютий 2004 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено сум у податкового кредиту, а тим с амим занижено чисту суму зоб ов`язань з ПДВ на 303,86 грн . , яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за березень 2004 року, ПП ОСО БА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а т им самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 2 тис. г рн ., яка взагалі не підтвер джена податковими накладним и.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за серпень 2004 року, ПП ОСОБ А_2 безпідставно завищено с уму податкового кредиту, а ти м самим занижено чисту суму з обов`язань з ПДВ на 4 тис. 364,88 г рн ., яка взагалі не підтвер джена податковими накладним и.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за жовтень 2004 року, ПП ОСОБ А_2 безпідставно завищено с уму податкового кредиту, а ти м самим занижено чисту суму з обов`язань з ПДВ на 8 тис. 441,19 г рн ., яка взагалі не підтвер джена податковими накладним и.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за листопад 2004 року, ПП ОСО БА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, ти м самим занижено чисту суму з обов`язань з ПДВ на 7,51 грн ., яка взагалі не підтверджен а податковими накладними.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за лютий 2005 року, ПП ОСОБА_2 безпідставно завищено сум у податкового кредиту, а тим с амим занижено чисту суму зоб ов`язань з ПДВ на 317,58 грн . , яка взагалі не підтверджена податковими накладними.

Всього протягом лютого 2004 - лютого 2005 років за наслідками підприємницької діяльності , при складанні податкових де кларації з ПДВ ПП ОСОБА_2 б езпідставно завищено суму по даткового кредиту, а тим сами м занижено чисту суму зобов`я зань з ПДВ на 15 тис. 435,02 грн.

Зазначені порушення подат кового законодавства були ви явлені в ході проведення док ументальної планової виїзно ї перевірки своєчасності, до стовірності, повноти нарахув ання та сплати податків, збор ів (обов`язкових платежів) суб `єкта підприємницької діяльн ості - фізичної особи ОСОБ А_2 за період з 01 квітня 2002 року по 31 березня 2005 року, про що було складено акт №12/17-0/2417312396 від 29 липня 2005 року, з висновків яког о вбачається, що перевіркою в становлено порушення п.п. 7.4.5 п. 7.4 ст.7 Закону України «Про пода ток на додану вартість, яким з азначено, зокрема, що не дозво ляється включення до податко вого кредиту будь-яких витра т по сплаті податку, що не підт верджені податковими наклад ними. При цьому п.п.7.2.3 п.7.2 ст.7 За кону України «Про податок на додану вартість» встановлен о, що податкова накладна є зві тним податковим документом і одночасно розрахунковим док ументом, тобто відсутність п одаткової накладної позбавл яє платника податку включенн я до податкового кредиту з ПД В сум сплачених ПДВ в разі при дбання товарів (надання посл уг) у відповідних звітних пер іодах. Донараховано ПДВ в сум і 16340,03 грн.

Однак, зважаючи на уточненн я ОСОБА_2 суми податкових зобов`язань з ПДВ за липень 2004 р оку (214,82 грн.) до проведеної пере вірки та сплату частини дона рахованого ПДВ (690,19 грн) до пору шення кримінальної справи ОСОБА_2 з метою ухилення від сплати податків безпідставн о, без наявності податкових н акладних, занижено чисту сум у зобов`язань з ПДВ на 15 тис . 435,02 грн, і відповідна сума к оштів не надійшла до бюджету .

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за квітень 2005 року, ПП ОСОБ А_2 безпідставно завищено с уму податкового кредиту, а ти м самим занижено чисту суму з обов`язань з ПДВ на 833,33 грн ., яка взагалі не підтвердже на податковими накладними.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за січень 2006 року, ПП ОСОБА _2 не включено до податкових зобов`язань з ПДВ суму 5 тис . 875 грн . від реалізації ТМЦ ( робіт, послуг), що також вбачає ться з роздруківки банківськ ої установи про рух коштів на розрахунковому рахунку, від критому на ім`я ОСОБА_2, за с ічень 2006 року.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за червень 2006 року, ПП ОСОБ А_2 безпідставно завищено с уму податкового кредиту, а ти м самим занижено чисту суму з обов`язань з ПДВ на 13 тис. 525,82 грн ., яка взагалі не підтве рджена податковими накладни ми.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за липень 2006 року, ПП ОСОБА _2 не включено до податкових зобов`язань з ПДВ суму 1 тис . 622,87 грн . від реалізації ТМЦ (робіт, послуг), що також вбача ється з роздруківки банківсь кої установи про рух коштів н а розрахунковому рахунку, ві дкритому на ім`я ОСОБА_2, за липень 2006 року .

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за серпень 2006 року, ПП ОСОБ А_2 безпідставно завищено с уму податкового кредиту, а ти м самим занижено чисту суму з обов`язань з ПДВ на 12 тис. 774,72 грн ., яка взагалі не підтве рджена податковими накладни ми.

За наслідками підприємниц ької діяльності, при складан ні податкової декларації з П ДВ за вересень 2006 року, ПП ОСО БА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а т им самим занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 386 грн ., яка взагалі не підтвердже на податковими накладними.

Всього протягом квітня 2005 - вересня 2006 року за наслідками підприємницької діяльності , при складанні податкових де кларацій з ПДВ ПП ОСОБА_2 в наслідок безпідставного зав ищення суми податкового кред иту та не включення до податк ових зобов`язань з ПДВ коштів , отриманих від реалізації ТМ Ц (робіт, послуг), занижено чис ту суму зобов`язань з ПДВ на 35 т ис. 017,74 грн.

Зазначені порушення подат кового законодавства були ви явлені в ході проведення док ументальної позапланової ви їзної перевірки своєчасност і, достовірності, повноти нар ахування та сплати податків, зборів (обов`язкових платежі в) суб`єкта підприємницької д іяльності - фізичної особи ОСОБА_2 за період з 01 квітня 2005 року по 30 вересня 2006 року, про що було складено акт №1202/17/241731239 6 від 10 серпня 2007 року, з виснов ків якого вбачається, що пере віркою встановлено порушенн я п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України «П ро податок на додану вартіст ь» в частині невключення до п одаткових зобов`язань з ПДВ 749 7,87 грн, в тому числі в деклараці ї за січень 2006 року - 5875,00 грн, в д екларації за липень 2006 року - 1622,87 грн.; п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону Укра їни «Про податок на додану ва ртість» в частині включення до податкового кредиту з ПДВ в наданій декларації за квіт ень 2005 року - 833,33 грн, за червень 2006 року - 13525,82 грн., за серпень 2006 р оку - 12774,72 грн., за вересень 2006 ро ку - 386 грн., всього включено до податкового кредиту з ПДВ 27519,8 7грн. яка не підтверджена пода тковими накладними.

Вказаними діями приватним підприємцем ОСОБА_2 поруш ено вимоги, передбачені п.п.7.2.3 п.п.7.2.4 п.7.2, п.п.7.3.1 п.7.3, п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Зак ону України „Про податок на д одану вартість”, згідно яких :

- Податкова накладна є зві тнім податковим документом і одночасно розрахунковим док ументом, тобто відсутність п одаткової накладної позбавл яє платника податку права вк лючення до податкового креди ту з ПДВ сум сплаченого подат ку в разі придбання товарів (р обіт, послуг) у відповідних зв ітних періодах.

- Податкова накладна склад ається у момент виникнення п одаткових зобов'язань продав ця у двох примірниках. Оригін ал податкової накладної нада ється покупцю, копія залишає ться у продавця товарів (робі т, послуг). Податкова накладна є звітним податковим докуме нтом і одночасно розрахунков им документом. Платники пода тку повинні зберігати податк ові накладні протягом строку , передбаченого законодавств ом для зобов'язань із сплати п одатків.

- Датою виникнення податко вих зобов'язань з поставки то варів (робіт, послуг) вважаєть ся дата, яка припадає на подат ковий період, протягом якого відбувається будь-яка з поді й, що сталася раніше:

або дата зарахування кошті в від покупця (замовника) на ба нківський рахунок платника п одатку як оплата товарів (роб іт, послуг), що підлягають пост авці, а у разі поставки товарі в (робіт, послуг) за готівкові грошові кошти - дата їх оприбу ткування в касі платника под атку, а при відсутності такої - дата інкасації готівкових к оштів у банківській установі , що обслуговує платника пода тку;

або дата відвантаження тов арів, а для робіт (послуг) - дата оформлення документа, що зас відчує факт виконання робіт (послуг) платником податку.

- Не дозволяється включенн я до податкового кредиту буд ь яких витрат по сплаті подат ку, що не підтверджені податк овими накладними чи митними деклараціями.

- Сума податку, що підлягає с платі (перерахуванню) до бюдж ету або бюджетному відшкодув анню, визначається як різниц я між сумою податкового зобо в'язання звітного податковог о періоду та сумою податково го кредиту такого звітного п одаткового періоду.

Внаслідок зазначених умис них порушень вимог податково го законодавства ПП ОСОБА_2 не сплачено до бюджету ПДВ на загальну суму 50 тис. 452,76 г рн. , у т.ч. за 2004 рік - 15 тис. 117,44 грн., за 2005 рік - 1 тис. 150,91 г рн., за 2006 рік - 34 тис. 184,41 грн.

Крім того, в період з 01.04.2005 по 30. 09.2006 ПП ОСОБА_2 перебував на загальній системі оподаткув ання. Працюючи на загальній с истемі оподаткування, ПП ОС ОБА_2, проводячи господарсь ку діяльність у вказаному пе ріоді, отримав чистий дохід в ід зайняття підприємницькою діяльністю за 1 - 3 квартали 200 6 року в сумі 141 тис. 451,96 грн., з яког о умисно не нарахував та не сп латив до бюджету податок з до ходів фізичних осіб в сумі 18 тис. 388,75 грн.

Зазначене порушення подат кового законодавства було ви явлено в ході проведення док ументальної позапланової ви їзної перевірки своєчасност і, достовірності, повноти нар ахування та сплати податків, зборів (обов`язкових платежі в) суб`єкта підприємницької д іяльності - фізичної особи ОСОБА_2 за період з 01 квітня 2005 року по 30 вересня 2006 року, про що було складено акт №1202/17/241731239 6 від 10 серпня 2007 року, з виснов ку якого вбачається, що перев іркою встановлено порушення ст.13 Декрету Кабінету Міністр ів України «Про пибутковий п одаток з громадян», п.п.9.12.1 п.9.12 ст .9, п.22.10 ст.22 Закону України «Про о податкування доходів фізичн их осіб в частині недекларув ання отриманого чистого дохо ду за результатами підприємн ицької діяльності з 01.04.2005 року п о 30.09.2006 року в сумі 141451,96, з якого не сплачено податок з доходів в ід зайняття підприємницькою діяльністю в сумі 18338,75 грн

Вказаними діями ПП ОСОБА _2 порушено вимоги ст.22 п.22 Зак ону України „Про податок з до ходів фізичних осіб” № 889-ІV від 22.05.2003, згідно якого:

- Оподаткуванню підлягають доходи громадян, одержані пр отягом календарного року від здійснення підприємницької діяльності без створення юр идичної особи, а також інші до ходи громадян.

- Оподатковуваним доходом вважається сукупний чистий д оход, тобто різниця між валов им доходом (виручки у грошові й та натуральній формі) i докум ентально підтвердженими вит ратами, безпосередньо пов'яз аними з одержанням доходу.

- Особами, відповідальними за погашення суми податково го зобов'язання або податков ого боргу з податку з доходів фізичних осіб, є:

а) при нарахуванні податку особою, на яку покладається в ідповідальність за таке нара хування, утримання та сплату (перерахування) податку до бю джету згідно з нормами цього Закону, - така особа - податков ий агент;

б) при нарахуванні податку податковим органом на підст аві поданої декларації - плат ник цього податку;

в) при самостійному нараху ванні податку його платником - такий платник.

Всього вищезазначені дії ПП ОСОБА_2 призвели до ненадходження до бюджету по датків на загальну суму 68 тис. 841,51 грн. , у тому ч ислі: за 2004 рік - 15 тис. 117,44 грн., за 2005 рік - 1 тис. 150,91 грн., за 2006 рік - 52 тис. 573,16 грн.

Крім цього, ОСОБА_2, п родовжуючи здійснювати свій єдиний злочинний умисел на у хилення від сплати податків, ухилився від сплати податкі в, працюючи директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”.

Так, протягом січня 2007 року - грудня 2008 року, являючись дире ктором та фактично виконуючи обов' язки головного бухгал тера ПП ПКФ „ПриватПостачСер віс”, ОСОБА_2 здійснював р еалізацію товарно-матеріаль них цінностей та надавав пос луги суб' єктам підприємниц ької діяльності України, а та кож здійснював придбання тов арно-матеріальних цінностей та отримував послуги від інш их суб' єктів господарсько ї діяльності.

У зв' язку з реалізацією то варно-матеріальних цінносте й у ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” виникали податкові зобов ' язання по сплаті до бюджет у ПДВ, а також право на податк овий кредит при придбанні ни м товарно-матеріальних цінно стей.

За наслідками господарсь кої діяльності у серпні та гр удні 2008 року, маючи єдиний умис ел на ухилення від сплати под атків, директор ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” ОСОБА_2 ск ладав та надавав до податков ої інспекції податкові декла рації з податку на додану вар тість ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс”, в яких занижуючи об' є кт оподаткування, систематич но зменшував податкові зобов ' язання з ПДВ шляхом невклю чення до них сум ПДВ з проведе них вказаним підприємством г осподарських операцій по реа лізації товарно-матеріальни х цінностей (робіт, послуг), чи м занижував чисту суму зобов `язань з ПДВ, що мала бути спла чена до бюджету.

Крім цього, протягом січня 2007 - березня 2008 року, продовжую чи реалізовувати свій єдиний умисел на ухилення від сплат и ПДВ, з метою завищення подат кового кредиту з ПДВ і, тим сам им, заниження об' єкту опода ткування та чистої суми зобо в`язань з ПДВ, що підлягала спл аті до бюджету, директор ПП ПК Ф „ПриватПостачСервіс” ОС ОБА_2, одноособово представ ляючи інтереси МПП «Діана», п ідроблював податкові наклад ні та інші документи про здій снення придбання ПП ПКФ „При ватПостачСервіс” товарно-ма теріальних цінностей у МПП „ Діана” (код 24002038), зареєстровано го в м.Шостка Сумської обла сті, достовірно знаючи, що н асправді господарських опер ацій по придбанню у МПП «Діан а» товарно-матеріальних цінн остей не відбувалось, оскіль ки в наявних у нього, як єдиног о представника МПП «Діана», в илучених документах відсутн і первинні документи (прибут кові касові ордери, касова кн ига МПП «Діана», платіжні дор учення ПП ПКФ «ПриватПостачС ервіс», податкові накладні я к продавця так і покупця, раху нки-фактури та ін.), котрі підт верджують проведення операц ій купівлі товарів ПП ПКФ «Пр иватПостачСервіс» у МПП «Діа на».

Податкові накладні, видатк ові накладні, рахунки-фактур и, акти здачі-прийняття робіт , квитанції до прибуткових ка сових ордерів від імені МПП « Діана» директор ПП ПКФ „Прив атПостачСервіс” ОСОБА_2 о собисто склав, друкуючи комп ' ютерним способом, підписую чи особисто та скріплюючи пе чаткою МПП «Діана».

Підроблені в такий спосіб д окументи з неправдивими відо мостями про придбання товарн о-матеріальних цінностей у М ПП „Діана” директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСО БА_2 незаконно використані в бухгалтерському обліку гос подарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” та про типравно враховані при склад анні податкових декларацій з ПДВ підприємства, в яких ним н а підставі зазначених вище п ідроблених документів незак онно завищено податковий кре дит та занижено чисту суму зо бов`язань з ПДВ, яка підлягала сплаті до бюджету.

Так, за наслідками господа рської діяльності, при склад анні податкової декларації з ПДВ за січень 2007 року, директор ом ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” ОСОБА_2 безпідставно за вищено суму податкового кред иту, а тим самим занижено чист у суму зобов' язань з ПДВ на с уму 2 тис. 899 грн . по підроб леним ним же податковим накл адним на придбання ТМЦ від МП П „Діана” № 19 від 19.01.2007 на суму ре алізації 11 тис. грн. та ПДВ - 2 т ис. 200 грн. та № 22 від 22.01.2007 на суму ре алізації 3 тис. 492,56 грн. та ПДВ - 698,51 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні уточнюючого розрахунку пода ткових зобов`язань з ПДВ за лю тий 2007 року у зв`язку з виправле нням самостійно виявлених по милок, котрий поданий до Крол евецького відділення Глухів ської МДПІ 08.05.2007 року, директоро м ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” ОСОБА_2 безпідставно зав ищено суму податкового креди ту, а тим самим занижено чисту суму зобов' язань з ПДВ на су му 17 тис. 673 грн . по підроб леним ним же податковим накл адним на придбання ТМЦ від МП П „Діана” № 26 від 06.02.2007 на суму ре алізації 26 тис. грн. та ПДВ - 5 т ис. 200 грн. та № 32 від 12.02.2007 на суму ре алізації 62 тис. 363,08 грн. та ПДВ - 12 тис. 472,62 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за березень 2007 року, директоро м ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” ОСОБА_2 безпідставно зав ищено суму податкового креди ту, а тим самим занижено чисту суму зобов' язань з ПДВ на 10 тис. 178 грн . по підроблені й ним же податковій накладні й на придбання ТМЦ від МПП „Ді ана” № 387 від 01.03.2007 на суму реаліз ації 50 тис. 890,59 грн. ПДВ - 10 тис. 178,12 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні уточнюючого розрахунку пода ткових зобов`язань з ПДВ за кв ітень 2007 року у зв`язку з виправ ленням самостійно виявлених помилок, котрий поданий до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ 09.08.2007 року, директо ром ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” ОСОБА_2 безпідставно з авищено суму податкового кре диту, а тим самим занижено чис ту суму зобов' язань з ПДВ на 5 тис. 038 грн . по підроблен ій ним же податковій накладн ій на придбання ТМЦ від МПП „Д іана” № 89-56 від 13.04.2007 на суму реалі зації 25 тис. 192,50 грн. та ПДВ - 5 ти с. 038,50 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за травень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зави щено суму податкового кредит у, а тим самим занижено чисту с уму зобов' язань з ПДВ на 27 тис. 734 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діа на” № 158 від 03.05.2007 на суму реаліза ції 50 тис. 552,26 грн. та ПДВ - 10 тис. 1 10,45 грн. та № 159 від 03.05.2007 на суму реа лізації 88 тис. 119,75 грн та ПДВ - 17 тис. 623,95 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за червень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зави щено суму податкового кредит у, а тим самим занижено чисту с уму зобов' язань з ПДВ на 7 тис. 701 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діа на” № 173 від 01.06.2007 на суму реаліза ції 13 тис 381,50 грн. та ПДВ - 2 тис. 6 76,30 грн. та № 189 від 13.06.2007 на суму реа лізації 25 тис. 121,25 грн. та ПДВ - 5 тис. 024,25 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за липень 2007 року, директором П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зави щено суму податкового кредит у, а тим самим занижено чисту с уму зобов' язань з ПДВ на 10 тис. 253 грн . по підробленій ним же податковій накладній на придбання ТМЦ від МПП „Діа на” № 202 від 06.07.2007 на суму реаліза ції 51 тис. 264,22 грн. та ПДВ - 10 тис. 2 52,84 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за серпень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зави щено суму податкового кредит у, а тим самим занижено чисту с уму зобов' язань з ПДВ на 10 тис. 486 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діа на” № 289 від 01.08.2007 на суму реаліза ції 12 тис. 642 грн. та ПДВ - 2 тис. 528,4 0 грн., № 301 від 08.08.2007 на суму реаліз ації 9 тис. грн. та ПДВ - 1 тис. 800 г рн., № 315 від 16.08.2007 на суму реалізац ії 4 тис. 590 грн. та ПДВ - 918 грн., № 33 0 від 23.08.2007 на суму реалізації 26 т ис. 200 грн. ПДВ - 5 тис. 240 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за вересень 2007 року, директоро м ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” ОСОБА_2 безпідставно зав ищено суму податкового креди ту, а тим самим занижено чисту суму зобов' язань з ПДВ на 12 тис. 260 грн . по підроблени м ним же податковим накладни м на придбання ТМЦ від МПП „Ді ана” № 369 від 14.09.2007 на суму реаліз ації 25 тис. 435,70 грн. та ПДВ - 5 тис . 087,14 грн., № 377 від 20.09.2007 на суму реалі зації 6 тис. 035,19 грн. та ПДВ - 1 тис . 207,04 грн. та № 391 від 28.09.2007 на суму реа лізації 29 тис. 830,80 грн. та ПДВ - 5 тис. 966,16 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за жовтень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зави щено суму податкового кредит у, а тим самим занижено чисту с уму зобов' язань з ПДВ на 45 тис. 248 грн . по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діа на” № 455 від 19.10.2007 на суму реаліза ції 16 тис. 416,80 грн. та ПДВ - 3 тис. 28 3,36 грн., № 419 від 15.10.2007 на суму реаліз ації 48 тис. 304,69 грн. та ПДВ - 9 тис . 660,94 грн., № 418 від 15.10.2007 на суму реалі зації 61 тис. 900,20 грн. та ПДВ - 12 ти с. 380,04 грн. та № 407 від 10.10.2007 на суму ре алізації 99 тис. 620 грн. та ПДВ - 1 9 тис. 924 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за листопад 2007 року, директоро м ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” ОСОБА_2 безпідставно зав ищено суму податкового креди ту, а тим самим занижено чисту суму зобов' язань з ПДВ на 25 тис. 032 грн . по підроблени м ним же податковим накладни м на придбання ТМЦ від МПП „Ді ана” № 501 від 07.11.2007 на суму реаліз ації 12 тис. 127,50 грн. та ПДВ - 2 тис . 425,50 грн., № 508 від 09.11.2007 на суму реалі зації 45 тис. 680,78 грн. та ПДВ - 9 ти с. 136,16 грн., № 517 від 16.11.2007 на суму реал ізації 30 тис. 896,25 грн. та ПДВ - 6 т ис. 179,25 грн., та № 524 від 26.11.2007 на суму реалізації 36 тис. 456,20 грн. та ПДВ - 7 тис. 291,24 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за грудень 2007 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зав ищено суму податкового креди ту, а тим самим занижено чисту суму зобов' язань з ПДВ на 30 тис. 873 грн . по підроблени м ним же податковим накладни м на придбання ТМЦ від МПП „Ді ана” № 550 від 04.12.2007 на суму реаліз ації 78 тис. 333,75 грн. та ПДВ - 15 тис . 666,75 грн., № 564 від 14.12.2007 на суму реалі зації 72 тис. 019,70 грн. та ПДВ - 14 ти с. 403,94 грн. та № 577 від 28.12.2007 на суму ре алізації 4 тис. 013,50 грн. та ПДВ - 802,70 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за січень 2008 року, директором П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зави щено суму податкового кредит у, а тим самим занижено чисту с уму зобов' язань з ПДВ на 20 тис. 777 грн. по підробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діа на” № -00000003 від 03.01.2008 на суму реаліз ації 103 тис. 294,93 грн. та ПДВ - 20 тис . 658,99 та № -00000004 від 04.01.2008 на суму реалі зації 8 тис. 420,86 грн. та ПДВ - 1 тис . 684,17 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за лютий 2008 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищ ено суму податкового кредиту , а тим самим занижено чисту су му зобов' язань з ПДВ на 59 т ис. 107 грн. по підробленим ни м же податковим накладним на придбання ТМЦ від МПП „Діана ” № -00000013 від 01.02.2008 на суму реалізац ії 7 тис. 758 грн. та ПДВ - 1 тис. 551,60 г рн., № -00000014 від 01.02.2008 на суму реаліз ації 72 тис. 037,80 грн. та ПДВ - 14 тис . 407,56 грн., № -00000015 від 01.02.2008 на суму реа лізації 110 тис. 100 грн. та ПДВ - 22 т ис. 020 грн., № -00000016 від 02.02.2008 на суму ре алізації 95 тис. 999,61 грн. та ПДВ - 19 тис. 199,92 грн., № -00000059 від 04.02.2008 на сум у реалізації 9 тис. 638,33 грн. та ПД В - 1 тис. 927,67 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за березень 2008 року, директоро м ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” ОСОБА_2 безпідставно зав ищено суму податкового креди ту, а тим самим занижено чисту суму зобов' язань з ПДВ на 49 тис. 876 грн. по підроблени м ним же податковим накладни м на придбання ТМЦ від МПП „Ді ана” № -00000060 від 01.03.2008 на суму реалі зації 70 тис. 441,67 грн. та ПДВ - 14 ти с. 088,33 грн., № -00000069 від 01.03.2008 на суму ре алізації 17 тис. 669,35 грн. та ПДВ - 3 тис. 533,87 грн., № -00000070 від 01.03.2008 на суму реалізації 156 тис. 776,24 грн. та ПДВ - 31 тис. 355,25 грн. та № -00000161 від 07.03.2008 н а суму реалізації 4 тис. 494,15 грн. та ПДВ - 898,83 грн.

Всього протягом січня 2007 - б ерезня 2008 років за наслідками господарської діяльності, п ри складанні податкових декл арації з ПДВ та уточнюючих ро зрахунків податкових зобов`я зань з ПДВ у зв`язку з виправле нням самостійно виявлених по милок директором ПП ПКФ „При ватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно завищено суму податкового кредиту, а тим са мим занижено чисту суму зобо в`язань з ПДВ на 335 тис. 135 грн по п ідробленим ним же податковим накладним на придбання ТМЦ в ід МПП „Діана”.

Зазначені порушення подат кового законодавства були ви явлені в ході проведення виї зної позапланової перевірки ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» з питань дотримання вимог по даткового законодавства з по датку на додану вартість за п еріод з 10.05.2006 по 31.03.2008 року, про що б уло складено акт №1127/23/34135483 від 10.09.2 008 року, з висновків якого вбач ається, що перевіркою встано влені порушення п.п.7.4.1. п.7.4, п.п.7.2.3 , п.п.7.2.6 п.7.2, п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону Укр аїни «Про податок на додану в артість», в результаті чого з анижено податок на додану ва ртість з січня 2007 по березень 20 08 року на суму 343085, в тому числі п о періодах: січень 2007р.-2899 грн., лю тий 2007р.-17673 грн., березень 2007р.-10178 гр н., квітень 2007р.-5038 грн., травень 2007р .-27734 грн., червень 2007р.-7701 грн., липен ь 2007р.-10253 грн., серпень 2007р.-15620 грн., в ересень 2007р.-12260 грн., жовтень 2007р.-4 5248 грн., листопад 2007р.-27839 грн., груд ень 2007р.-30873 грн., січень 2008р.-20777 грн., лютий 2008р.-59116 грн., березень 2008р.-49876 грн.

Однак, зважаючи на непідтве рдження суми завищення подат кового кредиту по підроблени м податковим накладним на пр идбання ТМЦ від МПП „Діана” з а відсутності таких накладни х за серпень 2007 року на суму 5134 г рн., за листопад 2007 року на суму 2807 грн., за лютий 2008 року на суму 9 грн. протягом січня 2007 - берез ня 2008 років за наслідками госп одарської діяльності, при ск ладанні податкових декларац ії з ПДВ та уточнюючих розрах унків податкових зобов`язань з ПДВ у зв`язку з виправленням самостійно виявлених помило к директором ПП ПКФ „ПриватП остачСервіс” ОСОБА_2 безп ідставно завищено суму подат кового кредиту, а тим самим за нижено чисту суму зобов`язан ь з ПДВ на 335 тис. 135 грн по підроб леним ним же податковим накл адним на придбання ТМЦ від МП П „Діана” і відповідна сума к оштів не надійшла до бюджету .

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за серпень 2008 року та уточнююч ого розрахунку податкових зо бов`язань з ПДВ за серпень 2008 ро ку у зв`язку з виправленням са мостійно виявлених помилок, котрий поданий до Кролевецьк ого відділення Глухівської М ДПІ 23.12.2008 року, директором ПП ПК Ф „ПриватПостачСервіс” ОС ОБА_2 не включено до податко вих зобов`язань з ПДВ суму 11 тис. 032 грн ., у т.ч.:

1 тис. 858 грн. з реалізації ТМЦ М ПП „Альянс” м. Кролевець по ві дповідній податковій наклад ній №052/08 від 05.08.2008 року ,

351,66 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ В КП „Торгсервіс” м. Кролевець по відповідній податковій н акладній №061/08 від 06.08.2008 року ,

2 тис. 768,60 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Арма-С” м. Кролевець по в ідповідній податковій накла дній №181/08 від 18.08.2008 року ,

934,40 грн. з реалізації ТМЦ Кр олевецькому МКП „Ремдільни ця” м. Кролевець по відповідн им податковим накладним №042/08 в ід 01.08.2008 року та №223/08 від 22.08.2008 року,

3 тис. 936,38 грн. з реалізації ТМЦ ЗАТ „Інтеркерама” смт. Ювіле йний, Дніпропетровської обла сті по відповідній податкові й накладній №221/08 від 22.08.2008 року .

Зазначені порушення подат кового законодавства були ви явлені в ході проведення док ументальної невиїзної перев ірки декларації з податку на додану вартість ПП ПКФ «Прив атПостачСервіс», поданої за серпень 2008 року, про що було скл адено акт №1437/15/34135483 від 07.11.2008 року, з висновку якого вбачається, щ о проведеною перевіркою вста новлено заниження суми ПДВ в розмірі 9849 грн, чим порушено п. п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України «Про податок на додану вартість» .

Крі того не включено до пода ткових зобов»язань з ПДВ за в казаний період:

-516,81 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Маріупольський інженерний центр м. Маріуполь по відпові дній податковій накладній №0 33/09 від 03.09.2008 року, оскільки кошти від продажу надійшли на раху нок продавця 29.08.2008 року ,

-666,67 грн. з реалізації ТМЦ ЗАТ „Компанія Райз” м. Київ по від повідній податковій накладн ій №291/08 від 29.08.2008 року ,

Зазначені порушення подат кового законодавства були ви явлені в ході проведення поз апланової виїзної перевірки ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» з питань достовірності визн ачення та сплати податкових зобов`язань з податку на дода ну вартість за серпень 2008 року , про що було складено акт №131/23/34 135483 від 10.02.2009 року, з висновку яког о вбачається, що встановлені порушення п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3 п.4.1 ст.4 п.п .7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України «Про п одаток на додану вартість» т а занижено податок на додану вартість за серпень 2008 року в с умі 64888 грн.

Однак, зважаючи на зазначен ня директором ПП ПКФ „Приват ПостачСервіс” ОСОБА_2 в ут очнюючому розрахунку податк ових зобов`язань з ПДВ за серп ень 2008 року у зв`язку з виправле нням самостійно виявлених по милок, котрий поданий до Крол евецького відділення Глухів ської МДПІ 23.12.2008 року податкови х зобов`язань з ПДВ на суму 53856 п о контрагентам, котрі були ви явлені в ході перевірки, за на слідками якої складено акт в ід 10.02.2009 року директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСО БА_2 не включено до податков их зобов`язань з ПДВ за серпен ь суму 11 тис. 032 грн. і ці кошти не були сплачені до бюджету.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з ПДВ за грудень 2008 року, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 не включено до под аткових зобов`язань з ПДВ сум у 90 тис. 427 грн ., в т.ч.:

1 тис. 383,33 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Совлад” м. Київ по відпов ідній податковій накладній № 151/12 від 15.12.2008 року ,

229,99 грн. з реалізації ТМЦ ПВКП „Мемфіс” м. Суми по відповідн ій податковій накладній №233/12 в ід 23.12.2008 року ,

11 тис. 483,17 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Істок” м. Білгород-Дніст ровський по відповідній пода тковій накладній №182/12 від 18.12.2008 р оку ,

920 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ І ВЦ „Європрилад” м. Івано-Фран ківськ по відповідним податк овим накладним №171/12 від 17.12.2008 рок у, №223/12 від 23.12.2008 року ,

228 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „ Ланнівський молочний комбін ат” с. Ланна, Полтавської обла сті по відповідній податкові й накладній №191/12 від 19.12.2008 року ,

796 грн. з реалізації ТМЦ ДП „А ртемівський спиртзавод” м. М ерефа, Харківської області п о відповідній податковій нак ладній №185/12 від 18.12.2008 року ,

1 тис. 560 грн. з реалізації ТМЦ П П „Полтава-теплоприлад” м. По лтава по відповідним податко вим накладним №193/12 від 19.12.2008 року , №194/12 від 19.12.2008 року ,

1 тис. 049,40 грн. з реалізації ТМЦ ПП ОСОБА_3 м. Івано-Франків ськ по відповідній податкові й накладній №231/12 від 23.12.2008 року ,

14 тис. 632,62 грн. з реалізації ТМЦ ДП завод „Арсенал” м. Київ по відповідним податковим накл адним №092/12 від 09.12.2008 року, №232/12 від 23 .12.2008 року ,

9 тис. 414 грн. з реалізації ТМЦ П П „Газкомплект-М” м. Мукачеве по відповідним податковим н акладним №101/12 від 10.12.2008 року, №111/12 в ід 11.12.2008 року, №083/12 від 08.12.2008 року, №023/1 2 від 02.12.2008 року, №292/12 від 29.12.2008 року ,

297,24 грн. з реалізації ТМЦ ЗАТ „ Сумський м' ясокомбінат” м. Суми по відповідній податков ій накладній №091/12 від 09.12.2008 року ,

1 тис. 156,67 грн. з реалізації ТМЦ ДП „Маратекс” м. Київ по відпо відній податковій накладній №051/12 від 05.12.2008 року ,

822 грн. з реалізації ТМЦ ДП „Б орокський спиртовий завод” с . Борок, Львівської області по відповідній податковій накл адній №036/12 від 03.12.2008 року ,

480 грн. з реалізації ТМЦ ПІІ „ МакДональдз Юкрейн ЛТД” м. Ки їв по відповідній податковій накладній №011/12 від 01.12.2008 року ,

398,32 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ В КП „Торгсервіс” м. Кролевець по відповідній податковій н акладній №034/12 від 03.12.2008 року ,

366,80 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ Н ВП „Мегават-М” м. Київ по відпо відній податковій накладній №100/12 від 10.12.2008 року ,

1 тис. 200 грн. з реалізації ТМЦ Т ОВ ЗГО „Альфа-Газпромкомплек т” м. Тернопіль по відповідні й податковій накладній №114/12 ві д 11.12.2008 року ,

8 тис. 012,20 грн. з реалізації ТМЦ ЗАТ „ММЦ-СТБ” м. Київ по відпо відним податковим накладним №121/12 від 12.12.2008 року, №085/12 від 08.12.2008 рок у, №253/12 від 25.12.2008 року ,

16 тис. 618,40 грн. з реалізації ТМЦ КП „Миргородське УКБ” м. Мирг ород по відповідним податков им накладним №032/12 від 03.12.2008 року, № 033/12 від 03.12.2008 року ,

233,34 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „ Інвест-G” м. Суми по відповідні й податковій накладній №261/12 ві д 26.12.2008 року ,

10 тис. 133,33 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „Обрій” м. Київ по відпові дним податковим накладним №2 24/12 від 22.12.2008 року, №226/12 від 22.12.2008 року ,

589,80 грн. з реалізації ТМ Ц ДП „Новоборовицький спирто вий завод” с. Нові Боровичі по відповідній податковій накл адній №305/12 від 30.12.2008 року ,

567,34 грн. з реалізації ТМЦ ТОВ „ Лосинівський маслосирзавод ” смт. Лосинівка, Чернігівськ ої області по відповідній по датковій накладній №291/12 від 29.12. 2008 року ,

2 тис. 416 грн. з реалізації ТМЦ Д П „Холминський спиртовий зав од” смт. Холми, Чернігівської області по відповідній пода тковій накладній №302/12 від 30.12.2008 р оку ,

4 тис. 712 грн. з реалізації ТМЦ Д П „Ковальовський спиртозаво д” с. Тупичів, Чернігівської о бласті по відповідній податк овій накладній №304/12 від 30.12.2008 рок у ,

727,29 грн. з реалізації ТМЦ Крол евецькому МКП „Ремдільниця” м. Кролевець. по відповідним п одатковим накладним №254/12 від 25 .12.2008 року, №306/12 від 30.12.2008 року .

Зазначені порушення подат кового законодавства були ви явлені в ході проведення поз апланової виїзної перевірки ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» з питань дотримання вимог по даткового законодавства за п еріод з 26.04.2006 по 31.01.2009р, валютного т а іншого законодавства за пе ріод з 26.04.2006 по 31.01.2009р., про що було с кладено акт №593/2301/34135483 від 29.04.2009 рок у, з висновку якого вбачаєтьс я, що перевіркою встановлені порушення п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.4.1 ст.4, п .п.7.3.1 п.7.3, п.п.7.4.1 п.7.4, п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Зако ну України «Про податок на до дану вартість занижено подат ок на додану вартість в періо ді, що перевірявся, зокрема за грудень 2008 року в сумі 90427 грн.

Вказаними діями, директоро м ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” ОСОБА_2 порушено вимоги п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.4.1 ст. 4, п.п. 7.2.3 п.п.7.2.6 п.7.2 , п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України „П ро податок на додану вартіст ь”.

- Об'єктом оподаткування є о перації платників податку з поставки товарів (робіт, посл уг) на митній території Украї ни, в тому числі операції з опл ати вартості послуг за догов орами оренди (лізингу) та опер ації з передачі права власно сті на об'єкти застави позича льнику (кредитору) для погаше ння кредиторської заборгова ності заставодавця.

- Податкова накладна є звіт нім податковим документом і одночасно розрахунковим док ументом, тобто відсутність п одаткової накладної позбавл яє платника податку права вк лючення до податкового креди ту з ПДВ сум сплаченого подат ку в разі придбання товарів (р обіт, послуг) у відповідних зв ітних періодах.

- Податкова накладна склад ається у момент виникнення п одаткових зобов'язань продав ця у двох примірниках. Оригін ал податкової накладної нада ються покупцю, копія залишає ться у продавця товарів (робі т, послуг). Податкова накладна є звітним податковим докуме нтом і одночасно розрахунков им документом. Платники пода тку повинні зберігати податк ові накладні протягом строку , передбаченого законодавств ом для зобов'язань із сплати п одатків.

- Датою виникнення податко вих зобов'язань з поставки то варів (робіт, послуг) вважаєть ся дата, яка припадає на подат ковий період, протягом якого відбувається будь-яка з поді й, що сталася раніше:

або дата зарахування кошті в від покупця (замовника) на ба нківський рахунок платника п одатку як оплата товарів (роб іт, послуг), що підлягають пост авці, а у разі поставки товарі в (робіт, послуг) за готівкові грошові кошти - дата їх оприбу ткування в касі платника под атку, а при відсутності такої - дата інкасації готівкових к оштів у банківській установі , що обслуговує платника пода тку;

або дата відвантаження тов арів, а для робіт (послуг) - дата оформлення документа, що зас відчує факт виконання робіт (послуг) платником податку.

- Право на нарахування пода тку та складання податкових накладних надається виключн о особам, зареєстрованим як п латники податку.

- Сума податку, що підлягає с платі (перерахуванню) до бюдж ету або бюджетному відшкодув анню, визначається як різниц я між сумою податкового зобо в'язання звітного податковог о періоду та сумою податково го кредиту такого звітного п одаткового періоду.

Внаслідок зазначених умис них порушень вимог податково го законодавства, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 не сплачено до бюд жету ПДВ на загальну суму 436 тис. 594 грн., у т.ч.

за 2007 рік - 205 тис. 375 грн.,

за 2008 рік - 231 тис. 219 грн.

Крім цього, протягом 1 кварт алу 2007 року - 4 кварталу 2008 року , прожовжуючи реалізувати св ій єдиний злочинний умисел н а ухилення від сплати податк ів, з метою ухилення від сплат и до бюджету податку на прибу ток, директор ПП ПКФ „ПриватП остачСервіс” ОСОБА_2 неод норазово складав та надавав до податкової інспекції пода ткові декларації з податку н а прибуток ПП ПКФ „ПриватПос тачСервіс”, в яких системати чно занижував оподатковуван ий дохід, отриманий від реалі зації ТМЦ, в який не включав су ми доходу з господарських оп ерацій по реалізації товарно -матеріальних цінностей (роб іт, послуг) та (або) завищував в алові витрати, в які безпідст авно включав витрати з придб ання товарно матеріальних ці нностей від МПП „Діана” (код 24 002038), зареєстрованого в м.Шост ка Сумської області, достов ірно знаючи, що насправді гос подарських операцій по придб анню у МПП «Діана» товарно-ма теріальних цінностей не відб увалось. При цьому валові вит рати завищував на підставі п ідроблених ним же податкових накладних та інших документ ів на придбання ТМЦ від МПП „Д іана” м.Шостка. Також валові в итрати підприємства по придб анню ТМЦ завищувались взагал і без наявності податкових н акладних, котрі підтверджува ли б зазначені операції. Вказ аними діями занижувався об`є кт оподаткування та відповід но чиста сума зобов`язань з по датку на прибуток ПП ПКФ „При ватПостачСервіс”, яка підляг ала сплаті до бюджету.

Так, за наслідками господар ської діяльності, при склада нні податкової декларації з податку на прибуток за 1 кварт ал 2007 року, котра була подана до Кролевецького відділення Гл ухівської МДПІ та зареєстров ана за вх. № 3800 від 08.05.2007, директоро м ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” ОСОБА_2 безпідставно зав ищено суму валових витрат пі дприємства на 153 тис. 746 грн., а ти м самим занижено чисту суму з обов' язань з податку на при буток на 38 тис. 436 грн . по п ідробленим ним же податковим накладним та іншим документ ам на придбання ТМЦ від МПП „Д іана”, а саме:

по податковій накладній ві д МПП „Діана” № 22 від 22.01.2007 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 4 тис. 191,07 грн . у т.ч. ПДВ - 698,51 грн., видатковій накладній від МПП „Діана” № -22 від 22.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товар но-матеріальних цінностей на суму 4 тис. 191,07 грн. у т.ч. ПДВ - 698,51 грн., рахунку-фактурі від МПП „ Діана” № -22 від 22.01.2007 на реалізац ію ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” товарно-матеріальних цінн остей на суму 4 тис. 191,07 грн. у т.ч. ПДВ - 698,51 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 19 від 19.01.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 13 тис. 200 грн. у т .ч. ПДВ - 2 тис. 200 грн., видаткові й накладній від МПП „Діана” № -19 від 19.01.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товар но-матеріальних цінностей на суму 13 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ - 2 ти с. 200 грн., рахунку-фактурі від М ПП „Діана” № -19 від 19.01.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 13 тис. 200 грн. у т .ч. ПДВ - 2 тис. 200 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 32 від 12.02.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 74 тис. 835,70 грн. у т.ч. ПДВ - 12 тис. 472,62 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -32 від 12.02.2007 на реалізацію ПП П КФ „ПриватПостачСервіс” тов арно-матеріальних цінностей на суму 74 тис. 835,70 грн. у т.ч. ПДВ - 12 тис. 472,62 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -32 від 12.02.2007 на ре алізацію ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс” товарно-матеріальн их цінностей на суму 74 тис. 835,70 г рн. у т.ч. ПДВ - 12 тис. 472,62 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 26 від 06.02.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 31 тис. 200 грн. у т .ч. ПДВ - 5 тис. 200 грн., видаткові й накладній від МПП „Діана” № -26 від 06.02.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товар но-матеріальних цінностей на суму 31 тис. 200 грн. у т.ч. ПДВ - 5 ти с. 200 грн., рахунку-фактурі від М ПП „Діана” № -26 від 06.02.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 31 тис. 200 грн. у т .ч. ПДВ - 5 тис. 200 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 387 від 01.03.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. ПДВ - 10 тис. 178,12 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -387 від 01.03.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. ПДВ - 10 тис. 178,12 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -387 від 01.03.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. ПДВ - 10 тис. 178,12 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з под атку на прибуток за 2 квартал 2 007 року, котра була подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ та зареєстрован а за вх. № 7319 від 09.08.2007, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зави щено суму валових витрат під приємства на 202 тис. 367 грн., а тим самим занижено чисту суму зо бов' язань з податку на приб уток на 50 тис. 592 грн . по пі дробленим ним же податковим накладним та іншим документа м на придбання ТМЦ від МПП „Ді ана”, а саме

по податковій накладній ві д МПП „Діана” № 89-56 від 13.04.2007 на ре алізацію ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс” товарно-матеріальн их цінностей на суму 30 тис. 231 гр н. у т.ч. ПДВ - 5 тис. 038,50 грн., видат ковій накладній від МПП „Діа на” № -89-56 від 13.04.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних ціннос тей на суму 30 тис. 231 грн. у т.ч. ПДВ - 5 тис. 038,50 грн., рахунку-фактур і від МПП „Діана” № -89 від 13.04.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПо стачСервіс” товарно-матеріа льних цінностей на суму 30 тис. 231 грн. у т.ч. ПДВ - 5 тис. 038,50 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 159 від 03.05.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ - 17 тис. 623,95 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -159 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ - 17 тис. 623,95 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -159 від 03.05.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ - 17 тис. 623,95 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 158 від 03.05.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. ПДВ - 10 тис. 110,45 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -158 від 03.05.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. ПДВ - 10 тис. 110,45 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -158 від 03.05.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. ПДВ - 10 тис. 110,45 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 173 від 01.06.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. ПДВ - 2 тис. 676,30 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -173 від 01.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. ПДВ - 2 тис. 676,30 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -173 від 01.06.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. ПДВ - 2 тис. 676,30 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 189 від 13.06.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. ПДВ - 5 тис. 024,25 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -189 від 13.06.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. ПДВ - 5 тис. 024,25 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -189 від 13.06.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. ПДВ - 5 тис. 024,25 грн..

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з под атку на прибуток за 3 квартал 2 007 року, котра була подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ та зареєстрован а за вх. № 10671 від 09.11.2007, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зави щено суму валових витрат під приємства на 149 тис. 075 грн., а тим самим занижено чисту суму зо бов' язань з податку на приб уток на 37 тис. 269 грн . по пі дробленим ним же податковим накладним та іншим документа м на придбання ТМЦ від МПП „Ді ана” на загальну суму реаліз ації 164997,91 грн. (без ПДВ), а саме:

по податковій накладній ві д МПП „Діана” № 202 від 06.07.2007 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 61 тис. 517,06 гр н. у т.ч. ПДВ - 10 тис. 252,84 грн., видат ковій накладній від МПП „Діа на” № -202 від 06.07.2007 на реалізацію П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” т оварно-матеріальних цінност ей на суму 61 тис. 517,06 грн. у т.ч. ПДВ - 10 тис. 252,84 грн., рахунку-фактур і від МПП „Діана” № -202 від 06.07.2007 н а реалізацію ПП ПКФ „ПриватП остачСервіс” товарно-матері альних цінностей на суму 61 тис . 517,06 грн. у т.ч. ПДВ - 10 тис. 252,84 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 289 від 01.08.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. ПДВ - 2 тис. 528,40 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -289 від 01.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. ПДВ - 2 тис. 528,40 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -289 від 01.08.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. ПДВ - 2 тис. 528,40 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 315 від 16.08.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 5 тис. 508 грн. у т .ч. ПДВ - 918 грн., видатковій нак ладній від МПП „Діана” № -315 ві д 16.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „Пр иватПостачСервіс” товарно-м атеріальних цінностей на сум у 5 тис. 508 грн. у т.ч. ПДВ - 918 грн., р ахунку-фактурі від МПП „Діан а” № -315 від 16.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 5 тис. 508 грн. у т.ч. ПДВ - 918 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 330 від 23.08.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 31 тис. 440 грн. у т .ч. ПДВ - 5 тис. 240 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 301 від 08.08.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 10 тис. 800 грн. у т .ч. ПДВ - 1 тис. 800 грн., видаткові й накладній від МПП „Діана” № -301 від 08.08.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товар но-матеріальних цінностей на суму 10 тис. 800 грн. у т.ч. ПДВ - 1 ти с. 800 грн., рахунку-фактурі від М ПП „Діана” № -301 від 08.08.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 10 тис. 800 грн. у т .ч. ПДВ - 1 тис. 800 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 377 від 20.09.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 7 тис. 242,23 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 207,04 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -377 від 20.09.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 7 тис. 242,23 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 207,04 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -377 від 20.09.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 7 тис. 242,23 г рн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 207,04 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 369 від 14.09.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 30 тис. 522,84 грн. у т.ч. ПДВ - 5 тис. 087,14 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 391 від 28.09.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 35 тис. 796,96 грн. у т.ч. ПДВ - 5 тис. 966,16 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з под атку на прибуток за 4 квартал 2 007 року, котра була подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ та зареєстрован а за вх. 14363 від 09.02.2008, директором П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2, з метою ухилення в ід сплати до бюджету податкі в, безпідставно завищено сум у валових витрат підприємств а на 505 тис. 769 грн., а тим самим зан ижено чисту суму зобов' язан ь з податку на прибуток на 126 тис. 442 грн . по підробленим ним же податковим накладним та іншим документам на придб ання ТМЦ від МПП „Діана”, а сам е:

по податковій накладній ві д МПП „Діана” № 455 від 19.10.2007 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 19 тис. 700,16 гр н. у т.ч. ПДВ - 3 тис. 283,36 грн., видат ковій накладній від МПП „Діа на” № -455 від 19.10.2007 на реалізацію П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” т оварно-матеріальних цінност ей на суму 19 тис. 700,16 грн. у т.ч. ПДВ - 3 тис. 283,36 грн., рахунку-фактур і від МПП „Діана” № -455 від 19.10.2007 н а реалізацію ПП ПКФ „ПриватП остачСервіс” товарно-матері альних цінностей на суму 19 тис . 700,16 грн. у т.ч. ПДВ - 3 тис. 283,36 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 419 від 15.10.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. ПДВ - 9 тис. 660,94 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -419 від 15.10.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. ПДВ - 9 тис. 660,94 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -419 від 15.10.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. ПДВ - 9 тис. 660,94 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 418 від 15.10.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 74 тис. 280,24 грн. у т.ч. ПДВ - 12 тис. 380,04 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 407 від 10.10.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 119 тис. 544 грн. у т.ч. ПДВ - 19 тис. 924 грн., видатков ій накладній від МПП „Діана” № -407 від 10.10.2007 на реалізацію ПП П КФ „ПриватПостачСервіс” тов арно-матеріальних цінностей на суму 119 тис. 544 грн. у т.ч. ПДВ - 19 тис. 924 грн., рахунку-фактурі ві д МПП „Діана” № -407 від 10.10.2007 на ре алізацію ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс” товарно-матеріальн их цінностей на суму 119 тис. 544 гр н. у т.ч. ПДВ - 19 тис. 924 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 524 від 26.11.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 43 тис. 747,44 грн. у т.ч. ПДВ - 7 тис. 291,24 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 517 від 16.11.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 37 тис. 075,50 грн. у т.ч. ПДВ - 6 тис. 179,25 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 508 від 09.11.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. ПДВ - 9 тис. 136,16 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -508 від 09.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. ПДВ - 9 тис. 136,16 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -508 від 09.11.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. ПДВ - 9 тис. 136,16 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 501 від 07.11.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 14 тис. 553 грн. у т .ч. ПДВ - 2 тис. 425,50 грн., видаткові й накладній від МПП „Діана” № -501 від 07.11.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товар но-матеріальних цінностей на суму 14 тис. 553 грн. у т.ч. ПДВ - 2 ти с. 425,50 грн., рахунку-фактурі від М ПП „Діана” № -501 від 07.11.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 14 тис. 553 грн. у т .ч. ПДВ - 2 тис. 425,50 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 550 від 04.12.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. ПДВ - 15 тис. 666,75 грн., видатко вій накладній від МПП „Діана ” № -550 від 04.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” то варно-матеріальних цінносте й на суму 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. ПДВ - 15 тис. 666,75 грн., рахунку-фактурі в ід МПП „Діана” № -550 від 04.12.2007 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” товарно-матеріаль них цінностей на суму 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. ПДВ - 15 тис. 666,75 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 564 від 14.12.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 86 тис. 423,64 грн. у т.ч. ПДВ - 14 тис. 403,94 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № 577 від 28.12.2007 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. ПДВ - 802,70 грн., видатковій н акладній від МПП „Діана” № -577 від 28.12.2007 на реалізацію ПП ПКФ „ ПриватПостачСервіс” товарн о-матеріальних цінностей на суму 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. ПДВ - 802,70 г рн., рахунку-фактурі від МПП „Д іана” № -577 від 28.12.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. П ДВ - 802,70 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з под атку на прибуток за 1 квартал 2 008 року, котра була подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ та зареєстрован а за вх. № 4237 від 12.05.2008, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 безпідставно зави щено суму валових витрат під приємства на 648 тис. 847 грн., а тим самим занижено чисту суму зо бов' язань з податку на приб уток на 162 тис. 212 грн . по пі дробленим ним же податковим накладним та іншим документа м на придбання ТМЦ від МПП „Ді ана” на загальну суму реаліз ації 656630,94 грн. (без ПДВ), а саме:

по податковій накладній ві д МПП „Діана” № -00000004 від 04.01.2008 на р еалізацію ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” послуг на суму 10 тис . 105,03 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 684,17 грн., а кту здачі-прийняття робіт № -00 000004 від 04.01.2008 на реалізацію послу г від МПП „Діана” на ПП ПКФ „П риватПостачСервіс” на суму 1 0 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 684,17 г рн., рахунку-фактурі від МПП „Д іана” № -00000004 від 04.01.2008 на реалізац ію ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” послуг на суму 10 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 684,17 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 123 тис. 953,92 гр н. у т.ч. ПДВ - 20 тис. 658,99 грн., видат ковій накладній від МПП „Діа на” № -00000003 від 03.01.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних ціннос тей на суму 123 тис. 953,92 грн. у т.ч. ПД В - 20 тис. 658,99 грн., рахунку-факту рі від МПП „Діана” № -00000003 від 03.01. 2008 на реалізацію ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” товарно-мате ріальних цінностей на суму 123 тис. 953,92 грн. у т.ч. ПДВ - 20 тис. 658,99 г рн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000013 від 01.02.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” послуг на суму 9 тис. 309, 60 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 551,60 грн., ак ту здачі-прийняття робіт № -000000 11 від 01.02.2008 на реалізацію МПП „Ді ана” послуг ПП ПКФ „ПриватПо стачСервіс” на суму 9 тис. 309,60 гр н. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 551,60 грн., рахун ку-фактурі від МПП „Діана” № -00000013 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПК Ф „ПриватПостачСервіс” това рно-матеріальних цінностей н а суму 9 тис. 309,60 грн. у т.ч. ПДВ - 1 т ис. 551,60 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000014 від 01.02.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 86 тис. 445,36 гр н. у т.ч. ПДВ - 14 тис. 407,56 грн., видат ковій накладній від МПП „Діа на” № -00000014 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних ціннос тей на суму 86 тис. 445,36 грн. у т.ч. ПД В - 14 тис. 407,56 грн., рахунку-факту рі від МПП „Діана” № -000000014 від 01.02 .2008 на реалізацію ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” товарно-мате ріальних цінностей на суму 86 т ис. 445,36 грн. у т.ч. ПДВ - 14 тис. 407,56 гр н.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000015 від 01.02.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 132 тис. 120 грн . у т.ч. ПДВ - 22 тис. 020 грн., видатк овій накладній від МПП „Діан а” № -00000015 від 01.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних ціннос тей на суму 132 тис. 120 грн. у т.ч. ПДВ - 22 тис. 020 грн., рахунку-фактурі від МПП „Діана” № -000000005 від 04.01.2008 н а реалізацію ПП ПКФ „ПриватП остачСервіс” товарно-матері альних цінностей на суму 132 ти с. 120 грн. у т.ч. ПДВ - 22 тис. 020 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000016 від 02.02.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 115 тис. 199,53 гр н. у т.ч. ПДВ - 19 тис. 199,92 грн., видат ковій накладній від МПП „Діа на” № -00000016 від 02.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних ціннос тей на суму 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПД В - 19 тис. 199,92 грн., рахунку-факту рі від МПП „Діана” № -000000016 від 02.02 .2008 на реалізацію ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” товарно-мате ріальних цінностей на суму 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПДВ - 19 тис. 199,92 г рн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 11 тис. 566 грн . у т.ч. ПДВ - 1 тис. 927,67 грн., видатк овій накладній від МПП „Діан а” № -00000059 від 04.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” товарно-матеріальних ціннос тей на суму 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 927,67 грн., рахунку-фактур і від МПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалізацію ПП ПКФ „Приват ПостачСервіс” товарно-матер іальних цінностей на суму 11 ти с. 566 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 927,67 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000060 від 01.03.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 84 тис. 530 грн . у т.ч. ПДВ - 14 тис. 088,33 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000069 від 01.03.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 21 тис. 203,22 гр н. у т.ч. ПДВ - 3 тис. 533,87 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000070 від 01.03.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” товарно-матеріальни х цінностей на суму 188 тис. 131,49 гр н. у т.ч. ПДВ - 31 тис. 355,25 грн.,

податковій накладній від М ПП „Діана” № -00000161 від 07.03.2008 на реа лізацію ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” послуг на суму 5 тис. 392, 98 грн. у т.ч. ПДВ - 898,83 грн., акту зд ачі-прийняття робіт № -00000067 від 0 7.03.2008 на реалізацію МПП „Діана” послуг ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” на суму 5 тис. 392,98 грн. у т .ч. ПДВ - 898,83 грн., рахунку-факту рі від МПП „Діана” № -000000161 від 07.03.2 008 на реалізацію ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” послуг на сум у 5 тис. 392,98 грн. у т.ч. ПДВ - 898,83 грн.

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з под атку на прибуток за 2 квартал 2 008 року, котра була подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ та зареєстрован а за вх. № 8120 від 11.08.2008, дирек тором ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” ОСОБА_2 занижено сум у валового доходу підприємст ва на 967 тис. 846 грн., а тим самим за нижено чисту суму зобов' яза нь з податку на прибуток на 241 тис. 961,50 грн . від реалізац ії ТМЦ (так, у поданих директор ом ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” деклараціях з ПДВ за січен ь-червень 2008 року задекларова на сума обсягу поставки (прод ажу) товарів 2075200 грн. (без ПДВ) не відповідає задекларованій с умі валового доходу 1107354 грн. у п одатковій декларації з подат ку на прибуток підприємства за 6 місяців 2008 року на 967846 грн.), а т акож безпідставно завищено с уму валових витрат підприємс тва на 448 тис. 186 грн. з операції к упівлі-продажу з контрагенто м з індивідуальним податкови м номером 240020318174, котрий згідно з інформацією Шосткінської МД ПІ є індивідуальним податков им номером МПП «Діана» (код 240020 38), які взагалі не підтверджен і податковими накладними, а т им самим занижено чисту суму зобов' язань з податку на пр ибуток на 112 тис. 046,50 грн. В сього занижений податок на п рибуток на загальну суму 3 54 тис. 008 грн .

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з под атку на прибуток за 3 квартал 2 008 року, котра була подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ та зареєстрован а за вх. № 12087 від 10.11.2008, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 занижено суму вал ового доходу підприємства на 15 тис. 926 грн., а тим самим заниже но чисту суму зобов' язань з податку на прибуток на 3 ти с. 981 грн . від реалізації ТМЦ (так, виходячи з поданих дирек тором ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” ОСОБА_2 декларацій з ПДВ за січень-вересень 2008 року та враховуючи виявлені пере вірками податкових органів в ід 02.02.2009 року та 10.02.2009 року порушен ня в частині декларування зо бов`язань з ПДВ сума обсягу по ставки (продажу) товарів ПП ПК Ф „ПриватПостачСервіс” за 9 м ісяців 2008 року склала 3783865 грн. (бе з ПДВ), що не відповідає задекл арованій сумі валового доход у ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” 2800093 грн. у податковій деклара ції з податку на прибуток під приємства за 9 місяців 2008 року н а 983772 грн. Зважаючи на заниженн я валового доходу за 2 квартал 2008 року на 967846 грн. сума заниженн я валового доходу за 3 квартал 2008 року складає 15926 грн.), а також безпідставно завищено суму в алових витрат підприємства н а 152 тис. 979 грн. з операції купівл і-продажу з контрагентом з ін дивідуальним податковим ном ером 240020318174, котрий згідно з інфо рмацією Шосткінської МДПІ є індивідуальним податковим н омером МПП «Діана» (код 24002038), як і взагалі не підтверджені по датковими накладними, а тим с амим занижено чисту суму зоб ов' язань з податку на прибу ток на 38 тис. 245 грн . Всьог о занижений податок на прибу ток на загальну суму 42 тис. 226 грн .

За наслідками господарськ ої діяльності, при складанні податкової декларації з под атку на прибуток за 4 квартал 2 008 року, котра була подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ та зареєстрован а за вх. № 16025 від 09.02.2009, директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 занижено суму вал ового доходу підприємства на 630 тис. 121 грн., а тим самим заниже но чисту суму зобов' язань з податку на прибуток на 157 т ис. 530 грн . від реалізації ТМ Ц. (так, виходячи з поданих дир ектором ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” ОСОБА_2 деклараці й з ПДВ за січень-грудень 2008 рок у та враховуючи виявлені пер евірками податкових органів від 02.02.2009 року, 10.02.2009 року та 29.04.2009 рок у порушення в частині деклар ування зобов`язань з ПДВ сума обсягу поставки (продажу) тов арів ПП ПКФ „ПриватПостачСер віс” за 12 місяців 2008 року склал а 5436495 грн., що не відповідає заде кларованій сумі валового дох оду ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” 3822602 грн. у податковій декла рації з податку на прибуток п ідприємства за 12 місяців 2008 рок у на 1613893 грн. Зважаючи на заниже ння валового доходу за 2 кварт ал 2008 року на 967846 грн., 3 квартал на 15926 грн. сума заниження валовог о доходу за 4 квартал 2008 року ск ладає 630121 грн.)

Всього протягом січня 2007 - г рудня 2008 років за наслідками г осподарської діяльності, при складанні податкових деклар ації з податку на прибуток ди ректором ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс” ОСОБА_2 безпідст авно умисно занижено суму по датку на прибуток, що підляга в сплаті до бюджету на суму 968 т ис. 715 грн і відповідна сума под атку до бюджету сплачена не б ула.

Зазначені порушення подат кового законодавства були ви явлені в ході проведення поз апланової виїзної перевірки ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» з питань дотримання вимог по даткового законодавства за п еріод з 26.04.2006 по 31.01.2009р, валютного т а іншого законодавства за пе ріод з 26.04.2006 по 31.01.2009р., про що було с кладено акт №593/2301/34135483 від 29.04.2009 рок у, з висновку якого вбачаєтьс я, що перевіркою встановлено порушення п.п.4.1.1. п.4.1 ст.4, п.п.11.3.1 п.11 .3 ст.11, п.п.5.3.9 п.5.3 ст.5 Закону Україн и «Про оподаткування прибутк у підприємств, а саме занижен о податок на прибуток в періо ді, що перевірявся за 1 квартал 2007 року в сумі 38436 грн., 2 квартал 200 7 року у сумі 50592 грн., 3 квартал 2007 р оку у сумі 37269 грн., 4 квартал 2007 ро ку у сумі 129951 грн., 1 квартал 2008 рок у в сумі 162212 грн., 2 квартал 2008 року у сумі 354008 грн., 3 квартал 2008 року у сумі 74767 грн. (в тому числі 42226 грн . внаслідок описаних вище пор ушень у цей період), 4 квартал 200 8 року у сумі 192329 грн. (в тому числ і 157530 грн. внаслідок описаних в ище порушень у цей період).

Однак, зважаючи на непідтве рдження суми завищення валов их витрат ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” по підробленим под атковим накладним на придбан ня ТМЦ від МПП „Діана” за відс утності таких накладних за 4 к вартал 2007 року на суму 14034 грн. (а в ідповідно податку на прибуто к 3514 грн), протягом січня 2007 - гр удня 2008 років за наслідками го сподарської діяльності, при складанні податкових деклар ації з податку на прибуток ди ректором ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс” ОСОБА_2 безпідст авно умисно занижено суму по датку на прибуток, що підляга в сплаті до бюджету на суму 968 т ис. 715 грн і відповідна сума под атку до бюджету сплачена не б ула.

Вказаними діями, директоро м ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” ОСОБА_2 порушено вимоги передбачені пп.4.1.1. п.4.1., ст.4, пп. 5.2.1 п.5.2 ст.5, п.11.3.1. п.11.3. ст.11 Закону Украї ни „Про оподаткування прибут ку підприємств”, згідно яких встановлено:

- Валовий дохід включає в се бе загальні доходи від прода жу товарів (робіт, послуг), у то му числі допоміжних та обслу говуючих виробництв, що не ма ють статусу юридичної особи, а також доходи від продажу ці нних паперів, деривативів, іп отечних сертифікатів участі , іпотечних сертифікатів з фі ксованою дохідністю, сертифі катів фондів операцій з неру хомістю.

- Валові витрати включають в себе суми будь-яких витрат, сплачених (нарахованих) прот ягом звітного періоду у зв'яз ку з підготовкою, організаці єю, веденням виробництва, про дажем продукції (робіт, послу г) і охороною праці, у тому чис лі витрати з придбання елект ричної енергії (включаючи ре активну).

- Датою збільшення валовог о доходу вважається дата, яка припадає на податковий пері од, протягом якого відбуваєт ься будь-яка з подій, що сталас я раніше:

або дата зарахування кошті в від покупця (замовника) на ба нківський рахунок платника п одатку в оплату товарів (робі т, послуг), що підлягають прода жу, у разі продажу товарів (роб іт, послуг) за готівку - дата її оприбуткування в касі платн ика податку, а за відсутності такої - дата інкасації готівк и у банківській установі, що о бслуговує платника податку;

або дата відвантаження тов арів, а для робіт (послуг) - дата фактичного надання результа тів робіт (послуг) платником п одатку.

Внаслідок зазначених умис них порушень вимог податково го законодавства директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 не сплачено до бюд жету податку на прибуток на з агальну суму 968 тис. 715 грн ., у т.ч.

за 2007 рік - 252 тис. 739 грн.,

за 2008 рік - 715 тис. 976 грн.

Всього вищезазначені дії д иректора ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс” ОСОБА_2 призвели до ненадходження до бюджету податків на загальну суму 1 млн. 405 тис. 309 грн ., у тому ч ислі:

- за 2007 рік на суму 458 тис. 114 грн.;

- за 2008 рік на суму 947 тис. 195 грн.

Таким чином, ОСОБА_2, я вляючись приватним підприєм цем та директором ПП ПКФ „При ватПостачСервіс” ухилився в ід сплати вищевказаних подат ків на загальну суму 1 м лн. 474 тис. 150,51 грн ., у тому ч ислі:

- за 2004 рік - 15 тис. 117,44 грн., що у 245,8 разів перевищує встановле ний неоподатковуваний мінім ум доходів громадян (61,50 грн.);

- за 2005 рік - 1 тис. 150,91 грн., що у 8,7 разів перевищує встановлени й неоподатковуваний мінімум доходів громадян (131 грн.);

- за 2006 рік - 52 тис. 573,16 грн., що у 300 ,4 разів перевищує встановлен ий неоподатковуваний мініму м доходів громадян (175 грн.);

- за 2007 рік - 458 тис. 114 грн., що у 2 т ис. 290,6 разів перевищує встанов лений неоподатковуваний мін імум доходів громадян (200 грн.);

- за 2008 рік - 1 млн. 067 тис. 428 грн., щ о у 3 тис. 678,4 разів перевищує вст ановлений неоподатковувани й мінімум доходів громадян (257 ,50 грн.);

Вказані дії ОСОБА_2 при звели до фактичного ненадход ження до бюджету коштів в сум і 1 млн. 474 тис. 150,51 грн. що в п' ять т исяч і більше разів (6 тис. 523,9 раз ів) перевищує встановлений з аконодавством неоподаткову ваний мінімум доходів громад ян на момент вчинення злочин у, а тому є особливо великим ро зміром.

Під час вчинення вказаних п ротиправних дій ОСОБА_2 у свідомлював суспільно - неб езпечний характер своїх злоч инних дій, передбачав настан ня суспільно-небезпечних нас лідків і бажав настання таки х наслідків, тобто діяв з прям им єдиним умислом.

Крім того, ОСОБА_2, явл яючись приватним підприємце м, переслідуючи єдиний умисе л на ухилення від сплати пода тків шляхом декларування в о фіційній податковій звітнос ті неправдивих відомостей що до власних обов`язків по спла ті податків, протягом січня 200 4 року - вересня 2006 року, вчиня в підробки офіційних докумен тів своєї податкової звітнос ті - податкових декларацій з ПДВ з метою подальшого їх ви користання, які в подальшому використав, а саме надав їх до податкової інспекції, з мето ю ухилення від сплати податк ів.

Так, ПП ОСОБА_2, з метою ре алізації єдиного злочинного умислу на ухилення від сплат и податків, були підроблені ш ляхом внесення завідомо непр авдивих відомостей про наявн ість податкового кредиту под аткові декларації з ПДВ, хоча дані про наявність податков ого кредиту не були підтверд жені податковими накладними . Крім того, в деякі декларації ОСОБА_2 умисно безпідстав но незаконно було внесено не правдиві відомості про розмі р податкового зобов`язання з ПДВ, а саме занижено суму пода ткового зобов`язання з ПДВ ві д реалізації ТМЦ, хоча відпов ідні кошти на рахунок ПП Пала дича у відповідний звітний п еріод надходили. Підроблені в такий спосіб податкові дек ларації з ПДВ ОСОБА_2 були використані шляхом подання як податкової звітності ПП ОСОБА_2 до податкової інспе кції. В зазначений спосіб бул и підроблені та використані такі податкові декларації:

- податкова декларація з ПДВ за лютий 2004 року, в якій безпід ставно, без наявності підтве рджуючих документів (податко вих накладних), завищено суму податкового кредиту та зани жено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 303,86 грн. Вказана деклара ція подана до ДПІ у Кролевець кому районі, де вона зареєстр ована за вх. № 1210 від 22.03.2004;

- податкова декларація з ПДВ за березень 2004 року, в якій без підставно, без наявності під тверджуючих документів (пода ткових накладних), завищено с уму податкового кредиту та з анижено чисту суму зобов`яза нь з ПДВ на 2 тис. грн. Вказана де кларація подана до ДПІ в Крол евецькому районі, де вона зар еєстрована за вх. № 2308 від 20.04.2004;

- податкова декларація з ПДВ за серпень 2004 року, в якій безп ідставно, без наявності підт верджуючих документів (подат кових накладних), завищено су му податкового кредиту та за нижено чисту суму зобов`язан ь з ПДВ на 4 тис. 364,88 грн. Вказана д екларація подана до ДПІ в Кро левецькому районі, де вона за реєстрована за вх. № 7331 від 15.09.2004;

- податкова декларація з ПДВ за жовтень 2004 року, в якій безп ідставно, без наявності підт верджуючих документів (подат кових накладних), завищено су му податкового кредиту та за нижено чисту суму зобов`язан ь з ПДВ на 8 тис. 441,19 грн. Вказана д екларація подана до ДПІ в Кро левецькому районі, де вона за реєстрована за вх. № 10210 від 19.11.2004;

- податкова декларація з ПДВ за листопад 2004 року, в якій без підставно, без наявності під тверджуючих документів (пода ткових накладних), завищено с уму податкового кредиту та з анижено чисту суму зобов`яза нь з ПДВ на 7,51 грн. Вказана декл арація подана до ДПІ в Кролев ецькому районі, де вона зареє стрована за вх. № 11292 від 20.12.2004;

- податкова декларація з ПДВ за лютий 2005 року, в якій безпід ставно, без наявності підтве рджуючих документів (податко вих накладних), завищено суму податкового кредиту та зани жено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 317,58 грн. Вказана деклара ція подана до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ , де вона зареєстрована за вх. № 1244 від 18.03.2005;

- податкова декларація з ПДВ за квітень 2005 року, в якій безп ідставно, без наявності підт верджуючих документів (подат кових накладних), завищено су му податкового кредиту та за нижено чисту суму зобов`язан ь з ПДВ на 833,33 грн. Вказана декл арація подана до Кролевецько го відділення Глухівської МД ПІ, де вона зареєстрована за в х. № 4206 від 20.05.2005;

- податкова декларація з ПДВ за січень 2006 року, в якій заниж ено суму податкового зобов' язання та занижено чисту сум у зобов`язань з ПДВ на 5 тис. 875 гр н. від реалізації ТМЦ (робіт, п ослуг), що також вбачається з р оздруківки банківської уста нови про рух коштів на розрах унковому рахунку, відкритому на ім`я ОСОБА_2, за січень 2006 року. Вказана декларація под ана до Кролевецького відділе ння Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 1005 від 20.0 2.2006;

- податкова декларація з ПДВ за червень 2006 року, в якій безп ідставно, без наявності підт верджуючих документів (подат кових накладних), завищено су му податкового кредиту та за нижено чисту суму зобов`язан ь з ПДВ на 13 тис. 525,82 грн. Вказана д екларація подана до Кролевец ького відділення Глухівсько ї МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 6750 від 20.07.2006;

- податкова декларація з ПДВ за липень 2006 року, в якій зани

жено суму податкового зобо в' язання та занижено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 1 тис . 622,87 грн. від реалізації ТМЦ (роб іт, послуг), що також вбачаєтьс я з роздруківки банківської установи про рух коштів на ро зрахунковому рахунку, відкри тому на ім`я ОСОБА_2, за липе нь 2006 року. Вказана декларація подана до Кролевецького від ділення Глухівської МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 7712 від 18.08.2006;

- податкова декларація з ПДВ за серпень 2006 року, в якій безп ідставно, без наявності підт верджуючих документів (подат кових накладних), завищено су му податкового кредиту та за нижено чисту суму зобов`язан ь з ПДВ на 12 тис. 774,72 грн. Вказана д екларація подана до Кролевец ького відділення Глухівсько ї МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 8274 від 20.09.2006;

- податкова декларація з ПДВ за вересень 2006 року, в якій без підставно, без наявності під тверджуючих документів (пода ткових накладних), завищено с уму податкового кредиту та з анижено чисту суму зобов`яза нь з ПДВ на 386 грн. Вказана декла рація подана до Кролевецьког о відділення Глухівської МДП І, де вона зареєстрована за вх . № 14112 від 23.04.2007;

Під час підробки зазначени х документів податкової звіт ності з метою їх використанн я для ухилення від сплати под атків, а в подальшому і викори стовуючи їх з цією метою, ОС ОБА_2 усвідомлював суспільн о - небезпечний характер св оїх злочинних дій, передбача в настання суспільно-небезпе чних наслідків і бажав наста ння таких наслідків, тобто ді яв з прямим єдиним умислом.

Крім того, ОСОБА_2 бу дучи директором ПП ПКФ „Прив атПостачСервіс”, тобто служб овою особою, продовжуючи реа лізовувати свій єдиний злочи нний умисел на ухилення від с плати податків, з цією метою у мисно складав завідомо непра вдиві бухгалтерські та інші документи господарської дія льності ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс”, підробив офіційні д окументи податкової звітнос ті ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с”, в які вніс завідомо неправ диві відомості стосовно пров еденої господарської діяльн ості підприємства та сум под атків, які підлягали сплаті д о бюджету. В подальшому завід омо неправдиві документи под аткової звітності директоро м ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” ОСОБА_2 незаконно були в идані до Кролевецького відді лення Глухівської МДПІ. Внас лідок службового підробленн я директор ПП ПКФ „ПриватПос тачСервіс” ОСОБА_2 ухилив ся від сплати податків на заг альну суму 1 млн. 405 тис. 309 грн.

Так, директор ПП ПКФ „Приват ПостачСервіс” ОСОБА_2, з м етою ухилення від сплати под атків, а саме з метою відображ ення по податковому та бухга лтерському обліках підприєм ства операцій по придбанню П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” т оварно-матеріальних цінност ей у МПП „Діана”, що давало мож ливість незаконно завищити п одатковий кредит і, тим самим , занизити чисту суму зобов`яз ань з ПДВ, що підлягала сплаті до бюджету, а також завищити в алові витрати підприємства і , тим самим, зменшити зобов' я зання по податку на прибуток перед бюджетом, протягом січ ня 2007 року - березня 2008 року, пі дробив податкові накладні та інші документи на придбання ТМЦ від МПП „Діана”, хоча насп равді проведених взаєморозр ахунків не відбувалося, оскі льки в наявних у нього як єдин ого представника МПП «Діана» вилучених документах відсут ні первинні документи (прибу ткові касові ордери, касова к нига МПП «Діана», платіжні до ручення ПП ПКФ «ПриватПостач Сервіс», податкові накладні як продавця так і покупця, рах унки-фактури та ін.), котрі під тверджують проведення опера цій купівлі товарів ПП ПКФ «П риватПостачСервіс» у МПП «Ді ана».

Податкові накладні, видатк ові накладні, рахунки-фактур и, акти здачі-прийняття робіт , квитанції до прибуткових ка сових ордерів від імені МПП « Діана» директор ПП ПКФ „Прив атПостачСервіс” ОСОБА_2 о собисто склав, друкуючи комп ' ютерним способом, підписую чи особисто та скріплюючи пе чаткою МПП «Діана».

Так, директором ПП ПКФ „Прив атПостачСервіс” ОСОБА_2, з метою незаконного завищення податкового кредиту з ПДВ і в ідповідно заниження чистої с уми зобов`язань з ПДВ, що підля гала сплаті до бюджету, при по дачі до податкової інспекції декларацій з ПДВ та незаконн ого завищення валових витрат і відповідно заниження чист ої суми податку на прибуток п ідприємства, що підлягав спл аті до бюджету, при поданні до податкової інспекції відпов ідних декларацій, у зазначен ий вище спосіб були складені такі завідомо неправдиві до кументи на придбання ТМЦ у МП П „Діана”:

- податкова накладна від МП П „Діана” № 22 від 22.01.2007 на реаліз ацію ПП ПКФ „ПриватПостачСер віс” товарно-матеріальних ці нностей на суму - 4 тис. 191,07 грн. у т .ч. ПДВ - 698,51 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -22 від 22.01.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 4 тис. 191,07 грн. у т. ч. ПДВ - 698,51 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -22 від 22.01.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 4 тис. 191,07 грн. у т.ч. П ДВ - 698,51 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 19 від 19.01.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 13 тис. 200 грн. у т.ч . ПДВ - 2 тис. 200 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -19 від 19.01.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 13 тис. 200 грн. у т.ч . ПДВ - 2 тис. 200 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -19 від 19.01.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 13 тис. 200 грн. у т.ч. П ДВ - 2 тис. 200 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 32 від 12.02.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 74 тис. 835,70 грн. у т .ч. ПДВ - 12 тис. 472,62 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -32 від 12.02.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 74 тис. 835,70 грн. у т .ч. ПДВ - 12 тис. 472,62 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -32 від 12.02.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 74 тис. 835,70 грн. у т.ч. П ДВ - 12 тис. 472,62 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 26 від 06.02.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 31 тис. 200 грн. у т.ч . ПДВ - 5 тис. 200 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -26 від 06.02.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 31 тис. 200 грн. у т.ч . ПДВ - 5 тис. 200 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -26 від 06.02.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 31 тис. 200 грн. у т.ч. П ДВ - 5 тис. 200 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 387 від 01.03.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 61 тис. 068,71 грн. у т .ч. ПДВ - 10 тис. 178,12 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -387 від 01.03.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 61 тис. 068,71 грн. у т .ч. ПДВ - 10 тис. 178,12 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -387 від 01.03.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 61 тис. 068,71 грн. у т.ч. П ДВ - 10 тис. 178,12 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 89-56 від 13.04.2007 на реаліз ацію ПП ПКФ „ПриватПостачСер віс” товарно-матеріальних ці нностей на суму - 30 тис. 231 грн. у т .ч. ПДВ - 5 тис. 038,50 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -89-56 від 13.04.2007 на реаліз ацію ПП ПКФ „ПриватПостачСер віс” товарно-матеріальних ці нностей на суму - 30 тис. 231 грн. у т .ч. ПДВ - 5 тис. 038,50 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -89 від 13.04.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 30 тис. 231 грн. у т.ч. П ДВ - 5 тис. 038,50 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 159 від 03.05.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 105 тис. 743,70 грн. у т .ч. ПДВ - 17 тис. 623,95 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -159 від 03.05.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 105 тис. 743,70 грн. у т .ч. ПДВ - 17 тис. 623,95 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -159 від 03.05.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 105 тис. 743,70 грн. у т.ч. ПДВ - 17 тис. 623,95 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 158 від 03.05.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 60 тис. 662,71 грн. у т .ч. ПДВ - 10 тис. 110,45 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -158 від 03.05.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 60 тис. 662,71 грн. у т .ч. ПДВ - 10 тис. 110,45 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -158 від 03.05.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 60 тис. 662,71 грн. у т.ч. П ДВ - 10 тис. 110,45 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 173 від 01.06.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 16 тис. 057,80 грн. у т .ч. ПДВ - 2 тис. 676,30 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -173 від 01.06.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 16 тис. 057,80 грн. у т .ч. ПДВ - 2 тис. 676,30 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -173 від 01.06.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 16 тис. 057,80 грн. у т.ч. П ДВ - 2 тис. 676,30 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 189 від 13.06.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 30 тис. 145,50 грн. у т .ч. ПДВ - 5 тис. 024,25 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -189 від 13.06.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 30 тис. 145,50 грн. у т .ч. ПДВ - 5 тис. 024,25 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -189 від 13.06.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 30 тис. 145,50 грн. у т.ч. П ДВ - 5 тис. 024,25 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 202 від 06.07.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 61 тис. 517,06 грн. у т .ч. ПДВ - 10 тис. 252,84 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -202 від 06.07.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 61 тис. 517,06 грн. у т .ч. ПДВ - 10 тис. 252,84 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -202 від 06.07.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 61 тис. 517,06 грн. у т.ч. П ДВ - 10 тис. 252,84 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 289 від 01.08.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 15 тис. 170,40 грн. у т .ч. ПДВ - 2 тис. 528,40 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -289 від 01.08.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 15 тис. 170,40 грн. у т .ч. ПДВ - 2 тис. 528,40 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -289 від 01.08.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 15 тис. 170,40 грн. у т.ч. П ДВ - 2 тис. 528,40 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 315 від 16.08.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 5 тис. 508 грн. у т.ч . ПДВ - 918 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -315 від 16.08.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 5 тис. 508 грн. у т.ч . ПДВ - 918 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -315 від 16.08.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 5 тис. 508 грн. у т.ч. ПД В - 918 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 330 від 23.08.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 31 тис. 440 грн. у т.ч . ПДВ - 5 тис. 240 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 301 від 08.08.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 10 тис. 800 грн. у т.ч . ПДВ - 1 тис. 800 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -301 від 08.08.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 10 тис. 800 грн. у т.ч . ПДВ - 1 тис. 800 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -301 від 08.08.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 10 тис. 800 грн. у т.ч. П ДВ - 1 тис. 800 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 377 від 20.09.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 7 тис. 242,23 грн. у т. ч. ПДВ - 1 тис. 207,04 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -377 від 20.09.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 7 тис. 242,23 грн. у т. ч. ПДВ - 1 тис. 207,04 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -377 від 20.09.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 7 тис. 242,23 грн. у т.ч. П ДВ - 1 тис. 207,04 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 369 від 14.09.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 30 тис. 522,84 грн. у т .ч. ПДВ - 5 тис. 087,14 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 391 від 28.09.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 35 тис. 796,96 грн. у т .ч. ПДВ - 5 тис. 966,16 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 455 від 19.10.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 19 тис. 700,16 грн. у т .ч. ПДВ - 3 тис. 283,36 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -455 від 19.10.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 19 тис. 700,16 грн. у т .ч. ПДВ - 3 тис. 283,36 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -455 від 19.10.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 19 тис. 700,16 грн. у т.ч. П ДВ - 3 тис. 283,36 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 419 від 15.10.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 57 тис. 965,63 грн. у т .ч. ПДВ - 9 тис. 660,94 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -419 від 15.10.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 57 тис. 965,63 грн. у т .ч. ПДВ - 9 тис. 660,94 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -419 від 15.10.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 57 тис. 965,63 грн. у т.ч. П ДВ - 9 тис. 660,94 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 418 від 15.10.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 74 тис. 280,24 грн. у т .ч. ПДВ - 12 тис. 380,04 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 407 від 10.10.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 119 тис. 544 грн. у т.ч . ПДВ - 19 тис. 924 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -407 від 10.10.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 119 тис. 544 грн. у т.ч . ПДВ - 19 тис. 924 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -407 від 10.10.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 119 тис. 544 грн. у т.ч. П ДВ - 19 тис. 924 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 524 від 26.11.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 43 тис. 747,44 грн. у т .ч. ПДВ - 7 тис. 291,24 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 517 від 16.11.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 37 тис. 075,50 грн. у т .ч. ПДВ - 6 тис. 179,25 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 508 від 09.11.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 54 тис. 816,94 грн. у т .ч. ПДВ - 9 тис. 136,16 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -508 від 09.11.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 54 тис. 816,94 грн. у т .ч. ПДВ - 9 тис. 136,16 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -508 від 09.11.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 54 тис. 816,94 грн. у т.ч. П ДВ - 9 тис. 136,16 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 501 від 07.11.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 14 тис. 553 грн. у т.ч . ПДВ - 2 тис. 425,50 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -501 від 07.11.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 14 тис. 553 грн. у т.ч . ПДВ - 2 тис. 425,50 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -501 від 07.11.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 14 тис. 553 грн. у т.ч. П ДВ - 2 тис. 425,50 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 550 від 04.12.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 94 тис. 000,50 грн. у т .ч. ПДВ - 15 тис. 666,75 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -550 від 04.12.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 94 тис. 000,50 грн. у т .ч. ПДВ - 15 тис. 666,75 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -550 від 04.12.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 94 тис. 000,50 грн. у т.ч. П ДВ - 15 тис. 666,75 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 564 від 14.12.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 86 тис. 423,64 грн. у т .ч. ПДВ - 14 тис. 403,94 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № 577 від 28.12.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 4 тис. 816,20 грн. у т. ч. ПДВ - 802,70 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -577 від 28.12.2007 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 4 тис. 816,20 грн. у т. ч. ПДВ - 802,70 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -577 від 28.12.2007 на реалізаці ю ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” товарно-матеріальних цінно стей на суму - 4 тис. 816,20 грн. у т.ч. П ДВ - 802,70 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000004 від 04.01.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” послуг на суму - 10 тис. 105,03 г рн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 684,17 грн.,

- акт здачі-прийняття робіт № -00000004 від 04.01.2008 на реалізацію пос луг від МПП „Діана” на ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” на сум у - 10 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 6 84,17 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -00000004 від 04.01.2008 на реалізац ію ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” послуг на суму - 10 тис. 105,03 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 684,17 грн.,

- податкова накладна від МП П „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на реал ізацію ПП ПКФ „ПриватПостачС ервіс” товарно-матеріальних цінностей на суму - 123 тис. 953,92 грн . у т.ч. ПДВ - 20 тис. 658,99 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000003 від 03.01.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 123 тис. 953,92 грн. у т.ч. ПДВ - 20 тис. 658,99 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -00000003 від 03.01.2008 на реалізац ію ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” товарно-матеріальних цінн остей на суму - 123 тис. 953,92 грн. у т.ч . ПДВ - 20 тис. 658,99 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000013 від 01.02.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” послуг на суму - 9 тис. 309,60 г рн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 551,60 грн.,

- акт здачі-прийняття робіт № -00000011 від 01.02.2008 на реалізацію МПП „Діана” послуг ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” на суму - 9 тис. 309,60 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 551,60 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -00000013 від 01.02.2008 на реалізац ію ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” товарно-матеріальних цінн остей на суму - 9 тис. 309,60 грн. у т.ч . ПДВ - 1 тис. 551,60 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000014 від 01.02.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 86 тис. 445,36 грн. у т.ч. ПДВ - 14 тис. 407,56 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000014 від 01.02.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 86 тис. 445,36 грн. у т.ч. ПДВ - 14 тис. 407,56 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -000000014 від 01.02.2008 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 86 тис. 445,36 грн. у т .ч. ПДВ - 14 тис. 407,56 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000015 від 01.02.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 132 тис. 120 грн. у т.ч. ПДВ - 22 тис. 020 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000015 від 01.02.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 132 тис. 120 грн. у т.ч. ПДВ - 22 тис. 020 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -000000005 від 04.01.2008 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 132 тис. 120 грн. у т.ч . ПДВ - 22 тис. 020 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000016 від 02.02.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПДВ - 19 тис. 199,92 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000016 від 02.02.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 115 тис. 199,53 грн. у т.ч. ПДВ - 19 тис. 199,92 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -000000016 від 02.02.2008 на реаліза цію ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” товарно-матеріальних цін ностей на суму - 115 тис. 199,53 грн. у т .ч. ПДВ - 19 тис. 199,92 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 927,67 грн.,

- видаткова накладна від МПП „Діана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 927,67 грн.,

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -00000059 від 04.02.2008 на реалізац ію ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” товарно-матеріальних цінн остей на суму - 11 тис. 566 грн. у т.ч. ПДВ - 1 тис. 927,67 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000060 від 01.03.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 84 тис. 530 грн. у т.ч. ПДВ - 14 тис. 088,33 грн.

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000069 від 01.03.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 21 тис. 203,22 грн. у т.ч. ПДВ - 3 тис. 533,87 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000070 від 01.03.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” товарно-матеріальних ц інностей на суму - 188 тис. 131,49 грн. у т.ч. ПДВ - 31 тис. 355,25 грн.,

- податкова накладна від МПП „Діана” № -00000161 від 07.03.2008 на реалі зацію ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” послуг на суму - 5 тис. 392,98 г рн. у т.ч. ПДВ - 898,83 грн.,

- акт здачі-прийняття робіт № -00000067 від 07.03.2008 на реалізацію МПП „Діана” послуг ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” на суму - 5 тис. 392,98 грн. у т.ч. ПДВ - 898,83 грн.

- рахунок-фактура від МПП „Д іана” № -000000161 від 07.03.2008 на реалізац ію ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” послуг на суму - 5 тис. 392,98 грн. у т.ч. ПДВ - 898,83 грн.

Вищевказані підроблені д окументи з неправдивими дани ми про проведення операцій п о придбанню ТМЦ (робіт, послуг ) у МПП «Діана» директором ПП П КФ „ПриватПостачСервіс” О СОБА_2 в подальшому незакон но використані в бухгалтерсь кому обліку ПП ПКФ „ПриватПо стачСервіс” та протиправно в раховані для завищення подат кового кредиту та валових ви трат при складанні податкови х декларацій з ПДВ та податку на прибуток з метою реалізац ії єдиного злочинного умислу на ухилення від сплати подат ків.

Також, маючи на меті кінечни й результат - ухилення від с плати податків, для використ ання в бухгалтерському облік у ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” підроблених документів на придбання товарно-матеріаль них цінностей (робіт, послуг) в ід МПП „Діана”, директор ПП ПК Ф „ПриватПостачСервіс” ОС ОБА_2, друкуючи комп`ютерним способом, особисто підписую чи та засвідчуючи печаткою М ПП «Діана» склав завідомо не правдиві документи - квитанц ії до прибуткових касових ор дерів МПП „Діана” на підтвер дження оприбуткування грошо вих коштів за начебто реаліз овані товарно-матеріальні ці нності ПП ПКФ „ПриватПостачС ервіс”.

Таким чином були підроблен і наступні квитанції до приб уткових касових ордерів МПП „Діана” на нібито отримання грошових коштів від ПП ПКФ „П риватПостачСервіс”, а саме:

№ 9 від 09.01.2007, № 10 від 10.01.2007, № 19 від 19.01.20 07, № 20 від 20.01.2007, № 22 від 22.01.2007, № 38 від 06.02.200 7, № 39 від 07.02.2007, № 40 від 08.02.2007, № 41 від 09.02.2007 , № 42 від 12.02.2007, № 43 від 13.02.2007, № 44 від 14.02.2007, № 45 від 15.02.2007, № 46 від 16.02.2007, № 47 від 17.02.2007, № 48 від 18.02.2007, № 49 від 19.02.2007, № 25 від 01.03.2007, № 26 від 02.03.2007, № 27 від 05.03.2007, № 28 від 06.03.2007, № 29 від 07.03.2007, № 30 від 08.03.2007, № 31 від 09.03.2007, № 9 8 від 13.04.2007, № 102 від 14.04.2007, № 115 від 15.04.2007, № 119 від 16.04.2007, № 189 від 03.05.2007, № 197 від 04.05.2007, № 199 від 07.05.2007, № 207 від 08.05.2007, № 208 від 09.05.2007, № 211 від 10.05.2007, № 214 від 11.05.2007, № 215 від 12.05.2007, № 216 від 13.05.2007, № 217 від 14.05.2007, № 218 від 15.05.2007, № 218/1 від 16.05.2007, № 219 від 17.05.2007, № 223 від 21.05.2007, № 220 від 18.05.2007, № 221 від 19.05.2007, № 222 від 20.05.2007 , № 224 від 23.05.2007, № 256 від 01.06.2007, № 257 від 02.06.20 07, № 289 від 13.06.2007, № 290 від 14.06.2007, № 291 від 15.06. 2007, № 292 від 16.06.2007, № 300 від 06.07.2007, № 301 від 07.0 7.2007, № 302 від 08.07.2007, № 303 від 09.07.2007, № 304 від 10 .07.2007, № 305 від 11.07.2007, № 306 від 12.07.2007, № 1 від 03 .01.2008, № 2 від 04.01.2008, № 3 від 05.01.2008, № 4 від 06.01. 2008, № 5 від 07.01.2008, № 6 від 08.01.2008, № 7 від 09.01.2008 , № 8 від 10.01.2008, № 9 від 11.01.2008, № 10 від 12.01.2008, № 11 від 13.01.2008, № 12 від 14.01.2008, № 15 від 15.01.2008, № 16 від 16.01.2008, № 17 від 17.01.2008, № 18 від 01.02.2008, № 1 9 від 02.02.2008, № 20 від 03.02.2008, № 21 від 04.02.2008, № 22 від 05.02.2008, № 23 від 06.02.2008, № 24 від 07.02.2008, № 25 від 08.02.2008, № 26 від 09.02.2008, № 27 від 10.02.2008, № 28 в ід 11.02.2008, № 29 від 12.02.2008, № 30 від 13.02.2008, № 31 ві д 14.02.2008, № 32 від 15.02.2008, № 33 від 16.02.2008, № 34 від 17.02.2008, № 35 від 18.02.2008, № 36 від 19.02.2008, № 37 від 20.02.2008, № 38 від 21.02.2008, № 39 від 22.02.2008, № 40 від 2 3.02.2008, № 41 від 24.02.2008, № 42 від 25.02.2008, № 43 від 26 .02.2008, № 44 від 27.02.2008, № 45 від 28.02.2008, № 46 від 29. 02.2008, № 47 від 01.03.2008, № 48 від 02.03.2008, № 49 від 03.0 3.2008, № 50 від 04.03.2008, № 51 від 05.03.2008, № 52 від 06.03 .2008, № 53 від 07.03.2008, № 54 від 08.03.2008, № 55 від 09.03. 2008, № 56 від 10.03.2008, № 57 від 11.03.2008, № 58 від 12.03.2 008, № 59 від 13.03.2008, № 60 від 14.03.2008, № 61 від 15.03.20 08, № 62 від 16.03.2008, № 63 від 17.03.2008, № 64 від 18.03.200 8, № 65 від 19.03.2008, № 66 від 20.03.2008.

Крім того, ОСОБА_2, явля ючись директором ПП ПКФ „При ватПостачСервіс”, виконуючи свої обов' язки щодо визнач ення зобов' язань по податка м, які виникали у підприємств а у зв' язку з проведенням го сподарської діяльності, прот ягом січня 2007 року - грудня 2008 р оку вносив до офіційних доку ментів - декларацій по ПДВ та п одатку на прибуток, уточнююч их розрахунків податкових зо бов`язань з ПДВ, завідомо непр авдиві відомості щодо розмір у зобов' язань по розрахунка м з бюджетом, які виникали у пі дприємства по сплаті ПДВ та п одатку на прибуток. В подальш ому зазначені офіційні докум енти з неправдивими відомост ями ОСОБА_2 були видані шл яхом подачі до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ .

Так, директором ПП ПКФ „Прив атПостачСервіс” ОСОБА_2 у зазначений спосіб були підр облені та видані до податков ої інспекції як офіційні нас тупні документи податкової з вітності ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс”:

- податкова декларація з ПДВ за січень 2007 року, в якій завищ ено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов `язань з ПДВ на 2 тис. 899 грн. Вказа на декларація подана до Крол евецького відділення Глухів ської МДПІ, де вона зареєстро вана 20.02.2007;

- уточнюючий розрахунок под аткових зобов`язань з ПДВ за л ютий 2007 року у зв`язку з виправл енням самостійно виявлених п омилок, в якому завищено суму податкового кредиту та зани жено чисту суму зобов`язань з ПДВ на 17 тис. 673 грн. Вказаний роз рахунок поданий до Кролевець кого відділення Глухівської МДПІ, де він зареєстрований 08 .05.2007;

- податкова декларація з ПДВ за березень 2007 року, в якій зав ищено суму податкового креди ту та занижено чисту суму зоб ов`язань з ПДВ на 10 тис. 178 грн. Вк азана декларація подана до К ролевецького відділення Глу хівської МДПІ, де вона зареєс трована за вх. № 3125 від 20.04.2007;

- уточнюючий розрахунок под аткових зобов`язань з ПДВ за к вітень 2007 року у зв`язку з випра вленням самостійно виявлени х помилок, в якому завищено су му податкового кредиту та за нижено чисту суму зобов`язан ь з ПДВ на 5 тис. 038 грн. Вказаний р озрахунок поданий до Кролеве цького відділення Глухівськ ої МДПІ, де він зареєстровани й 09.08.2007;

- податкова декларація з ПДВ за травень 2007 року, в якій зави щено суму податкового кредит у та занижено чисту суму зобо в`язань з ПДВ на 27 тис. 734 грн. Вка зана декларація подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ, де вона зареєст рована за вх. № 4795 від 20.06.2007;

- податкова декларація з ПДВ за червень 2007 року, в якій зави щено суму податкового кредит у та занижено чисту суму зобо в`язань з ПДВ на 7 тис. 701 грн. Вказ ана декларація подана до Кро левецького відділення Глухі вської МДПІ, де вона зареєстр ована за вх. № 6454 від 18.07.2007;

- податкова декларація з ПДВ за липень 2007 року, в якій завищ ено суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов `язань з ПДВ на 10 тис. 253 грн. Вказ ана декларація подана до Кро левецького відділення Глухі вської МДПІ, де вона зареєстр ована за вх. № 7622 від 20.08.2007;

- податкова декларація з ПДВ за серпень 2007 року, в якій зави щено суму податкового кредит у та занижено чисту суму зобо в`язань з ПДВ на 10 тис. 486 грн. Вка зана декларація подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ, де вона зареєст рована за вх. № 8100 від 20.09.2007;

- податкова декларація з ПДВ за вересень 2007 року, в якій зав ищено суму податкового креди ту та занижено чисту суму зоб ов`язань з ПДВ на 12 тис. 260 грн. Вк азана декларація подана до К ролевецького відділення Глу хівської МДПІ, де вона зареєс трована за вх. № 9817 від 19.10.2007;

- податкова декларація з ПДВ за жовтень 2007 року, в якій зави щено суму податкового кредит у та занижено чисту суму зобо в`язань з ПДВ на 45 тис. 248 грн. Вка зана декларація подана до Кр олевецького відділення Глух івської МДПІ, де вона зареєст рована 20.11.2007;

- податкова декларація з ПДВ за листопад 2007 року, в якій зав ищено суму податкового креди ту та занижено чисту суму зоб ов`язань з ПДВ на 25 тис. 032 грн. Вк азана декларація подана до К ролевецького відділення Глу хівської МДПІ, де вона зареєс трована за вх. № 11789 від 20.12.2007;

- податкова декларація з ПДВ за грудень 2007 року, в якій зани жено суму податкового зобов' язання та завищено суму пода ткового кредиту, тим самим за нижено чисту суму зобов`язан ь з ПДВ на 30 тис. 873 грн. Вказана д екларація подана до Кролевец ького відділення Глухівсько ї МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 13551 від 21.01.2008;

- податкова декларація з ПДВ за січень 2008 року, в якій заниж ено суму податкового зобов' язання та завищено суму пода ткового кредиту, тим самим за нижено чисту суму зобов`язан ь з ПДВ на 20 тис. 777 грн. Вказана д екларація подана до Кролевец ького відділення Глухівсько ї МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 975 від 20.02.2008;

- податкова декларація з ПДВ за лютий 2008 року, в якій завище но суму податкового кредиту та занижено чисту суму зобов `язань з ПДВ на 59 тис. 107 грн. Вказ ана декларація подана до Кро левецького відділення Глухі вської МДПІ, де вона зареєстр ована за вх. № 1457 від 19.03.2008;

- податкова декларація з ПДВ за березень 2008 року, в якій зав ищено суму податкового креди ту та занижено чисту суму зоб ов`язань з ПДВ на 49 тис. 876 грн. Вк азана декларація подана до К ролевецького відділення Глу хівської МДПІ, де вона зареєс трована за вх. № 3490 від 21.04.2008;

- податкова декларація з ПДВ за серпень 2008 року, в якій зани жено суму податкового зобов' язання і тим самим занижено ч исту суму зобов`язань з ПДВ на 9 тис. 849 грн. Вказана деклараці я подана до Кролевецького ві дділення Глухівської МДПІ, д е вона зареєстрована за вх. № 9 082 від 19.09.2008;

- уточнюючий розрахунок под аткових зобов`язань з ПДВ за с ерпень 2008 року у зв`язку з випра вленням самостійно виявлени х помилок , в якому заниж ено суму податкового зобов' язання і тим самим занижено ч исту суму зобов`язань з ПДВ на 1 тис. 183 грн. Вказаний розрахун ок поданий до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ , де він зареєстрований 23.12.2008;

- податкова декларація з ПДВ за грудень 2008 року, в якій зани жено суму податкового зобов' язання і тим самим занижено ч исту суму зобов`язань з ПДВ на 90 тис. 427 грн. Вказана деклараці я подана до Кролевецького ві дділення Глухівської МДПІ, д е вона зареєстрована за вх. № 1 5427 від 20.01.2009;

- податкова декларація з под атку на прибуток за 1 квартал 2 007 року, в якій завищено суму ва лових витрат на 153 тис. 746 грн. і, т аким чином, занижено чисту су му зобов`язань з податку на пр ибуток на 38 тис. 436 грн. Вказана д екларація подана до Кролевец ького відділення Глухівсько ї МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 3800 від 08.05.2007,

- податкова декларація з под атку на прибуток за 2 квартал 2 007 року, в якій завищено суму ва лових витрат на 202 тис. 367 грн. і, т аким чином, занижено чисту су му зобов`язань з податку на пр ибуток на 50 тис. 592 грн. Вказана д екларація подана до Кролевец ького відділення Глухівсько ї МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 7319 від 09.08.2007;

- податкова декларація з под атку на прибуток за 3 квартал 2 007 року, в якій завищено суму ва лових витрат на 149 тис. 075 грн. і, т аким чином, занижено чисту су му зобов`язань з податку на пр ибуток на 37 тис. 269 грн. Вказана д екларація подана до Кролевец ького відділення Глухівсько ї МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 10671 від 09.11.2007;

- податкова декларація з под атку на прибуток за 4 квартал 2 007 року, в якій завищено суму ва лових витрат на 505 тис. 769 грн. і, т аким чином, занижено чисту су му зобов`язань з податку на пр ибуток на 126 тис. 442 грн. Вказана д екларація подана до Кролевец ького відділення Глухівсько ї МДПІ, де вона зареєстрована за вх. № 14363 від 09.02.2008;

- податкова декларація з под атку на прибуток за 1 квартал 2 008 року, в якій завищено суму ва лових витрат на 648 тис. 847 грн. і, т аким чином, занижено чисту су му зобов`язань з податку на пр ибуток на 162 тис. 212 грн. Вказана декларація подана до Кролев ецького відділення Глухівсь кої МДПІ, де вона зареєстрова на за вх. № 4237 від 12.05.2008;

- податкова декларація з под атку на прибуток за 2 квартал 2 008 року, в якій занижено суму ва лового доходу на 967 тис. 846 грн. та завищено суму валових витра т на 448 тис. 186 грн. і, таким чином, з анижено чисту суму зобов`яза нь з податку на прибуток на 354 т ис. 008 грн. Вказана декларація п одана до Кролевецького відді лення Глухівської МДПІ, де во на зареєстрована за вх. № 8120 від 11.08.2008;

- податкова декларація з под атку на прибуток за 3 квартал 2 008 року, в якій занижено суму ва лового доходу на 15 тис. 926 грн. та завищено суму валових витра т на 152 тис. 979 грн. і, таким чином, з анижено чисту суму зобов`яза нь з податку на прибуток на 42 т ис. 226 грн. Вказана декларація п одана до Кролевецького відді лення Глухівської МДПІ, де во на зареєстрована за вх. № 12087 ві д 10.11.2008;

- податкова декларація з под атку на прибуток за 4 квартал 2 008 року, в якій занижено суму ва лового доходу на 630 тис. 121 грн. і, таким чином, занижено чисту с уму зобов`язань з податку на п рибуток на 157 тис. 530 грн. Вказана декларація подана до Кролев ецького відділення Глухівсь кої МДПІ, де вона зареєстрова на за вх. № 16025 від 09.02.2009.

Всього, таким чином, ОСОБА _2, являючись директором ПП П КФ „ПриватПостачСервіс”, вна слідок службового підроблен ня бухгалтерських та податко вих документів на придбання ТМЦ у МПП „Діана” та документ ів податкової звітності ПП П КФ „ПриватПостачСервіс”, спр ичинив шкоду охоронюваним за коном державним інтересам у вигляді ненадходження до бюд жету податків на загальну су му 1 млн. 405 тис. 309 грн ., у то му числі:

- за 2007 рік на суму 458 тис. 114 грн., щ о у 2 тис. 290,6 разів перевищує вст ановлений неоподатковувани й мінімум доходів громадян (200 грн.);

- за 2008 рік на суму 947 тис. 195 грн., щ о у 3 тис. 678,4 разів перевищує вст ановлений неоподатковувани й мінімум доходів громадян (257 ,50 грн.)

Внаслідок службового під роблення директором ПП ПКФ „ ПриватПостачСервіс” ОСОБ А_2 бухгалтерських та подат кових документів на придбанн я ТМЦ у МПП „Діана” та докумен тів податкової звітності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”, до бюджету не надійшло податкі в на загальну суму 1 млн. 405 тис. 30 9 грн., що в двісті п' ятдесят і більше разів (5 тис. 969 разів) пер евищує встановлений законод авством неоподатковуваний м інімум доходів громадян, а то му такі дії призвели до тяжки х наслідків.

Під час службового підроб лення вищевказаних документ ів фінансово-господарської д іяльності та документів пода ткової звітності з метою їх в икористання для ухилення від сплати податків, а в подальшо му і використовуючи їх з цією метою, директор ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” ОСОБА_2 ус відомлював суспільно-небезп ечний характер своїх злочинн их дій, передбачав настання с успільно-небезпечних наслід ків і бажав настання таких на слідків, тобто діяв з прямим є диним умислом.

Допитаний в судовому засі данні підсудний ОСОБА_2 св ою вину у вчиненні вищезазна чених злочинів визнав повніс тю та пояснив, що він є приватн им підприємцем, а також дирек тором ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс”, м. Кролевець. З листопад а 2006 року являвся заступником директора МПП „Діана” і був у повноважений директором під приємства ОСОБА_4 на здійс нення фінансово-господарськ ої діяльності від МПП „Діана ”. ОСОБА_4 йому також перед ав печатку МПП „Діана”. При ць ому він фактично виконував о бов' язки головного бухгалт ера на вказаних підприємства х, оскільки крім нього на цих п ідприємствах ніхто не працюв ав і всіма справами займався він один. Як приватний підпри ємець, з початку 2007 року він нія кої діяльності не проводив, о скільки займався роботою на ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” . Засновником ПП ПКФ „ПриватП остачСервіс” являється його дружина ОСОБА_5. Підприєм ство засноване у квітні 2006 рок у і займається купівлею-прод ажем запірної арматури, елек трообладнанням, металевими в иробами та іншими товарно-ма теріальними цінностями, а та кож наданням послуг. Господа рською діяльністю підприємс тва займався він особисто, та кож він займався веденням бу хгалтерського та податковог о обліку на підприємстві, скл аданням та поданням податков ої звітності. Податкова звіт ність надавалася до податков ої інспекції особисто ним на рочним та в електронному виг ляді. Всі декларації підприє мства підписувалися ним. Под аткову звітність та документ и від імені МПП «Діана» підпи сував він, однак в цих докумен тах ставилось прізвище ОСО БА_4, а підпис він ставив не с вій особисто, а інший.

Що стосується пред»явлено го обвинувачення за ч.3 ст. 212, ч.1, ч.3 ст. 358 та ч.2 ст. 366 КК України, то дійсно він здійснюючи діяльн ість ПП ОСОБА_2 за періоди з лютого 2004 по лютий 2005 та з квіт ня 2005 по вересень 2006 року умисно ухилявся від сплати податкі в, а саме при складанні докум ентів податкової звітності з азначених у обвинуваченні за вищував податковий кредит бе з наявності податкових накла дних, а в деяких випадках скл адав податкові декларації в яких шляхом невключення сум ПДВ з проведених господарсь ких операцій занижував об»єк т оподаткування. Зазначені п одаткові декларації потім по давав до податкової інспекці ї. Крім того отримавши за 1-3 ква ртал 2006 року дохід в сумі близь ко 140 тис.грн. не сплатив до бюдж ету податок з доходів фізичн их осіб в сумі близько 18 тис. гр н.

При здійсненні діяльності по ПП ПКФ «ПриватПостачСерв іс» у серпні та грудні 2008 року, маючи умисел на ухилення від сплати податків складав та п одавав до податкової інспекц ії декларації з податку на до дану вартість в яких занижую чи об»єкт оподаткування, зме ншував податкові зобов»язан ня з ПДВ шляхом невключення д о них сум ПДВ з проведених під приємством господарських оп ерацій, чим занижував чисту с уму зобов»язань з ПДВ, що пови нна бути сплачена до бюджету .

Протягом січня 2007 року - бер езня 2008 року з метою завищення податкового кредиту з ПДВ та заниження сум зобов»язань з ПДВ він одноособово предста вляючи інтереси МПП «Діана», підроблював і в подальшому в икористовував податкові нак ладні, рахунки фактури, видат кові накладні та квитанції д о прибуткових касових ордері в ( зазначені у обвинуваченні ) про здійснення придбання ПП ПКФ «ПриватПостачСервіс» у МПП «Діана» товарно-матеріал ьних цінностей, знаючи що реа льно господарських операцій не відбувалось. При цьому він маючи печатку МПП «Діана» та доручення виготовляв від ім ені МПП «Діана» тільки ті док ументи які були необхідні дл я підтвердження діяльності П П ПКФ «ПриватПостачСервіс». Первинну бухгалтерську доку ментацію по вказаним угодам по МПП «Діана» в тому числі і к асову книгу МПП «Діана» він н е вів. При цьому він дійсно спі впрацював з іншими особами в м. Шостка в тому числі з ОСОБ А_6, однак ці особи не мали ні якого відношення до МПП «Діа на». Угоди з вказаними особам и в своїх інтересах він інкол и проводив виписуючи докумен ти по МПП «Діана».

Протягом 1-4 кварталів 2007 та 2008 р оків він також надавав до под аткової інспекції податкові декларації з податку на приб уток ПП ПКФ «ПриватПостачСер віс» до яких не включав суми з доходу від реалізації товар но-матеріальних цінностей та завищував валові витрати (по підробленим податковим накл адним та інших документам), в я кі безпідставно включав витр ати з придбання товарно-мате ріальних цінностей від МПП « Діана». Інколи валові витрат и завищувались взагалі без н аявності податкових накладн их.

Фактично вказані в обвинув аченні документи він підроб ив і в подальшому використав в діяльності підприємства т а при податковій звітності. Щ о до сум податків зазначених у обвинуваченні, які не надій шли до бюджету внаслідок йог о діяльності він ніяких запе речень не має.

Деякі акти перевірок подат кової, що зазначені у обвинув аченні, він оскаржував до вищ естоящої організації, однак йому було відмовлено у задов оленні цих скарг. До суду з цьо го приводу він не звертався і рішень податкового органу н е оскаржував.

Вина підсудного підтвердж ується зібраними по справі д оказами:

- Свідок ОСОБА_7 під час р озгляду справи в суді дала по кази про те, що вона працює ста ршим інспектором Шосткінськ ої МДПІ. Податкова звітність МПП ,,Діана” до Шосткинської М ДПІ надавалася як в електрон ному вигляді так і нарочним п редставником підприємства, я кого вона вважала директором МПП ,,Діана” ОСОБА_4, і який по прикметам був схожий на ОСОБА_2 Нею був складений ад міністративний протокол на ОСОБА_4 за несвоєчасне над ання платіжного доручення на сплату податків, який був під писаний також тією особою, як у вона вважала директором МП П ,,Діана” ОСОБА_4 Анкетні дані ОСОБА_4 вона записала зі слів ОСОБА_2 і ОСОБА_2 підписав протокол як ОСОБ А_4 поставивши поряд з цим пр ізвищем підпис. МПП „Діана „ о станній раз прозвітувало у т равні 2008 року. За місцем офіцій ної реєстрації в м. Шостка це п ідприємство не знаходилось, тому не можливо було провест и його перевірку. ОСОБА_8 н авіть звертались до міліції, щоб розшукати це підприємст во. З наданих документів вбач алось, що були господарські в ідносини ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс”

- Свідок ОСОБА_9, підтверд ивши свої покази дані під час проведення досудового слідс тва (т. 2 а. с. 154 - 155), дала покази пр о те, що вона працює головним д ержавним податковим ревізор ом-інспектором ДПА в Сумські й області. У вересні 2008 року вон а у складі групи ревізорів пр оводила позапланову докумен тальну виїзну перевірку ПП П КФ „ПриватПостачСервіс” з пи тань дотримання вимог податк ового законодавства, за пері од з 10.05.2006 по 31.03.2008, за результатами якої складено акт № 1127/23/34135483 від 1 0.09.2008, який був підписаний дирек тором ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” ОСОБА_2 За результат ами проведеної перевірки бул и виявлені порушення податко вого законодавства з боку ди ректора ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” ОСОБА_2, а саме без підставне завищення ним прот ягом травня 2006 року - березня 2008 року податкового кредиту з ПДВ на загальну суму 548 тис. 024 гр н., внаслідок віднесення до ск ладу податкового кредиту сум и ПДВ без наявності податков их накладних на придбання то варно-матеріальних цінносте й, на загальну суму 204 тис. 939 грн. та безпідставного віднесенн я до складу податкового кред иту суми ПДВ з вартості водоз апірної арматури, комплектую чих до кабельних барабанів т а інші ТМЦ, начебто придбаних у МПП „Діана” м. Шостка, в сумі 343 тис. 085 грн. Під час перевірки встановлено, що власником, ке рівником та головним бухгалт ером МПП „Діана” м. Шостка явл яється ОСОБА_4. Однак з пис ьмових пояснень ОСОБА_4 вб ачалось, що ніякої фінансово -господарської діяльності ві д МПП „Діана” він не здійснюв ав, податкової звітності не п одавав, договорів з покупцям и не укладав, банківських рах унків не відкривав, документ ів бухгалтерського та податк ового обліків не підписував. За допущення вказаних поруш ень ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” нараховані фінансові сан кції в сумі 268 тис. 712 грн. Таким ч ином всього нараховано ПДВ н а загальну суму 806 тис. 136 грн.

При проведенні перевірки ф актично було встановлено без товарність операцій ПП ПКФ „ ПриватПостачСервіс” з МПП „Д іаною”, оскільки не було тран спортних накладних, розрахун ки зі слів ОСОБА_2 проводи лись готівкою. ОСОБА_8 вже знали зміст пояснень ОСОБА _4, при цьому ОСОБА_2 говор ив їм, що бухгалтерські докум енти підписує ОСОБА_4 і пе редає йому, а товар перевозит ься „Нічним Експресом”. І по і ншим підставам вони прийшли до висновку про безтоварніст ь операцій, оскільки на їх дум ку фірми МПП „Діана” не існув ало так як за місцем її реєстр ації не було ні фірми ні її кер івників.

- Під час розгляду справи св ідок ОСОБА_10 дала покази п ро те, що вона працює головним державним податковим ревізо ром-інспектором Глухівської МДПІ і разом з ОСОБА_9 вон а проводила позапланову доку ментальну виїзну перевірку П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань дотримання вимог под аткового законодавства, за п еріод з 10.05.2006 по 31.03.2008. ОСОБА_2 не були надані документи. Угоди по акту були визнані недійсн ими, у зв”язку з чим було донар аховано ПДВ. При цьому під час проведення перевірки ОСОБ А_2 не надав їм товаро-трансп ортних документів, щодо пере везення товару по укладеним ним угодах. Щодо наявності ск ладських приміщень ОСОБА_2 також не надав їм документі в. Крім того разом з ОСОБА_11 вона проводила документаль ну невиїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” щодо п ідтвердження відомостей, отр иманих від особи, яка мала пра вові відносини з платником п одатків ЗАТ „ПП Азовкабель”, за період з 01.08.2007 по 30.09.2008. ОСОБА_ 2 поставляв до ЗАТ „ПП Азовк абель” комплекти барабанів і не включив цю операцію до зоб ов”язань з ПДВ.

- Свідок ОСОБА_12 під час р озгляду справи дав покази пр о те, що з 1997 року по серпень 2006 р оку він являвся власником та директором МПП ,,Діана”. У сер пні 2006 року він передав права т а обов' язки власника підпри ємства ОСОБА_13 і з цього ча су ніякої господарської діял ьності підприємства не прово див, звітності не надавав, бух галтерські документи не випи сував і не підписував їх.

- Показами свідка ОСОБА_14 , яка підтвердила свої покази дані під час проведення досу дового слідства (т.2 а.с. 148-149) та да ла покази про те, що вона працю є заступником відділу податк ового контролю юридичних осі б Глухівської МДПІ. В лютому 20 09 року вона проводила позапла нову виїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з пита нь достовірності визначення та сплати податкових зобов' язань з ПДВ за серпень 2008 року . За результатами перевірки с кладено акт № 131/23/34135483 від 10.02.2009. При мірник акту перевірки був на правлений поштою директору П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСОБА_2 з повідомленням пр о вручення. При проведенні пе ревірки використовувалися м атеріали, надані з криміналь ної справи, а саме бухгалтерс ькі документи фінансово-госп одарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за вка заний період, а саме: видатков і накладні, податкові наклад ні, реєстри виданих та отрима них податкових накладних, до віреності, банківські виписк и та інші документи. За резуль татами проведеної перевірки виявлені порушення податков ого законодавства з боку дир ектора ПП ПКФ „ПриватПостачС ервіс” ОСОБА_2, а саме безп ідставне заниження ним в сер пні 2008 року податкових зобов' язань по податку на додану ва ртість на 64 тис. 888 грн. від опера цій з реалізації товарно-мат еріальних цінностей різним п ідприємствам.

- Показами свідка, головного державного податкового реві зора-інспектора Глухівської МДПІ ОСОБА_15, яка підтверд ивши свої покази дані під час проведення досудового слідс тва (т. 2 а. с. 158 - 159) дала покази пр о те, що в квітні 2009 року вона, ра зом з групою співробітників Глухівської МДПІ, проводила позапланову виїзну перевірк у ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” з питань дотримання вимог п одаткового, валютного та інш ого законодавства за період з 26.04.2006 по 31.01.2009. За результатами пе ревірки складено акт № 593/2301/34135483 в ід 29.04.2009, який був підписаний ди ректором ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс” ОСОБА_2 При прове денні перевірки використову валися матеріали кримінальн ої справи порушеної відносно ОСОБА_2, а саме бухгалтерс ькі документи фінансово-госп одарської діяльності ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за вка заний період, а саме: видатков і накладні, податкові наклад ні, реєстри виданих та отрима них податкових накладних, до віреності, банківські та кас ові документи та інші докуме нти. За результатами перевір ки виявлені порушення податк ового законодавства з боку д иректора ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс” ОСОБА_2, а саме за ниження валового доходу та б езпідставне завищення валов их витрат підприємства, в рез ультаті чого встановлено зан иження чистої суми зобов' яз ань з податку на прибуток на 1 млн. 295 тис. 738 грн., а також заниже ння податкових зобов' язань та завищення податкового кр едиту з ПДВ, в результаті чого було встановлено заниження чистої суми зобов' язань з П ДВ на 561 тис. 783 грн. В даному акті зазначалась інформація і що до попередніх перевірок ПП П КФ „ПриватПостачСервіс”, одн ак вона проводила первірку л ише за період, який не був охоп лений попередніми перевірк ами. При проведенні перевірк и вона робила запит до Шосткі нської МДПІ і отримала відпо відь, що власником МПП „Діана ” є ОСОБА_4 і підприємство за юридичною адресою не знах одиться. Також вона встанови ла, що були відсутні розрахун ки по касі з МПП „Діана”, товар отранспортних документів по цим угодам також не було. Дого ворів з МПП „Діана” не було. Не було складських приміщень, н е було транспортних витрат, п рацівників в штаті підприємс тва також небуло. Угоди з МПП „Діана” фактично були нікче мні.

- Свідок ОСОБА_16 під час р озгляду справи дав покази пр о те, що він працюючи старшим державним податковим ревізо ром-інспектором відділу пода ткового контролю юридичних о сіб Глухівської МДПІ спільн о з іншими колегами проводив планову виїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за період з 10.05.2006 по 31.03.2008., про що було складено акт від 27.05.2008 року. Від повідальним за фінансово-гос подарську діяльність цього п ідприємства був ОСОБА_2 За результатами первірки були виявлені порушення, про які б уло зазначено в акті перевір ки. А саме, були встановлені по рушення податкового законод авства які полягали у безпід ставному заниженні податку н а прибуток, було зайво включе но до валових витрат підпиєм ства убуток балансової варто сті запасів і тим самим заниж ено скоригований валовий дох ід підприємства, з якого не на раховано та не сплачено пода ток на прибуток на суму зазна чену в акті перевірки. Також ОСОБА_2 не було включено до в алових доходів підприємства дохід від реалізації товарн о-матеріальних цінностей. Та кож було безпідставно включе но до податкового кредиту су ми ПДВ зазначені в акті.

- Свідок ОСОБА_17 під час розгляду справи дала покази про те, що будучи головним дер жавним податковим ревізором -інспектором Глухівської МДП І вона разом з групою інших сп івробітників Глухівської МД ПІ проводила планову виїзну перевірку ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” з питань дотриманн я вимог податкового, валютно го та іншого законодавства, з а період з 10.05.2006. по 31.03.2008. За резуль татами перевірки було складе но акт № 752/2301/34135483 від 27.05.2008, який був підписаний директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСО БА_2 За результатами провед еної перевірки виявлені пору шення податкового законодав ства з боку директора ПП ПКФ „ ПриватПостачСервіс” ОСОБ А_2, про що було зазначено в а кті перевірки. А саме, мало міс це безпідставне заниження ни м податку на прибуток внаслі док зайво включеного до вало вих витрат підприємства убут ку балансової вартості запас ів. Також ОСОБА_2 не було вк лючено до валових доходів пі дприємства за вказаний періо д дохід від реалізації товар но-матеріальних цінностей з якого не нараховано та не спл ачено податку на прибуток. Кр ім цього, за результатами пер евірки були встановлені пору шення, а саме заниження ним до сплати податку на додану вар тість внаслідок безпідставн ого завищення податкового кр едиту та заниження податкови х зобов' язань від реалізаці ї ТМЦ.

- Показами свідка, головн ого спеціаліста фінансового управління Кролевецької рай держадміністрації ОСОБА_18 , який підтвердивши покази д ані ним під час досудового сл ідства (т. 2 а. с. 152 - 153), дав покази про те, що з лютого 1994 року по ли стопад 2007 року він працював в п одатковій інспекції і займав ся проведенням документальн их перевірок СПД - фізичних осіб. Він проводив планову до кументальну перевірку своєч асності, достовірності, повн оти нарахування та сплати по датків СПД - фізичною особо ю ОСОБА_2, за період з 01.04.2002 по 31.03.2005. За результатами перевірк и складено акт № 12/17-0/НОМЕР_1 від 29.07.2005, який був підписаний ОСОБА_2 За результатами про веденої перевірки виявлені п орушення податкового законо давства з боку ПП ОСОБА_2, а саме безпідставне включення ним протягом 2003 - 2005 років до п одаткового кредиту сум ПДВ, я кі не підтверджені документа льно, чим ПП ОСОБА_2 було за вищено податковий кредит з П ДВ на загальну суму 16 тис. 340,03 гр н., чим порушено вимоги п.п.7.4.5 п.7 .4 ст.7 Закону України „Про пода ток на додану вартість”. Тако ж він проводив позапланову д окументальну перевірку своє часності, достовірності, пов ноти нарахування та сплати п одатків СПД - фізичної особ и ОСОБА_2 за період з 01.04.2005 по 30.09.2006, за результатами якої скл адено акт № 1202/17/2417312396 від 10.08.2007, я кий був підписаний ОСОБА_2 За результатами проведеної перевірки ним були виявлені порушення податкового закон одавства з боку ПП ОСОБА_2 , а саме, безпідставне включен ня ним до податкового кредит у сум податку на додану варті сть, не підтверджених докуме нтально. Також в результаті п еревірки було встановлено, щ о ПП ОСОБА_2 не включив до п одаткових зобов' язань суми ПДВ від реалізації ТМЦ на заг альну суму 7 тис. 497,87 грн. за січе нь, липень 2006 року. Вказане пода ткове зобов' язання визначе но на підставі даних про зара хування грошових коштів від покупців товарно-матеріальн их цінностей. Таким чином, всь ого нараховано ПДВ на загаль ну суму 52 тис. 526,61 грн. Також в рез ультаті перевірки ним було в становлено, що ПП ОСОБА_2 в період з 01.04.2005 - 30.09.2006 не задеклар ував отриманий ним чистий до хід від заняття підприємниць кою діяльністю в сумі 141 тис. 451,96 грн., з якого не сплатив подат ку з доходів в сумі 18 тис. 388,75 грн .

- Свідок ОСОБА_19 під час розгляду справи дала пок ази про те, що вона працюючи в податковій інспекції прийма ла участь у проведенні докум ентальної невиїздної переві рки ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” податкових декларацій з податку на додану вартість з а серпень 2008 року, акт від 07.11.2008 ро ку. В ході перевірки було вста новлено, що згідно поданої де кларації з ПДВ за серпень міс яць 2008 року сума податкових зо бов”зань та податкового кред иту відсутні. За результатам и первірки встановлено заниж ення суми податку на додану в артість в розрізі контрагент ів і на суму зазначену в акті п еревірки.

- Свідок ОСОБА_13 під час р озгляду справи в суді дав пок ази про те, що з серпня по лист опад 2006 року він являвся власн иком та директором МПП ,,Діана ”, однак фактично господарсь кої діяльності підприємства не проводив. У листопаді 2006 рок у він передав права та обов' язки власника підприємства ОСОБА_4 в м. Харкові. При пер едачі прав власника МПП ,,Діан а” ОСОБА_4 був присутній ОСОБА_2, якому ОСОБА_4 над ав довіреність на право пред ставляти інтереси підприємс тва при проведенні господарс ької діяльності.

- Показами свідка ОСОБА_5 , яка під розгляду справи дала покази про те, вона є дружиною ОСОБА_2 і являється засно вником ПП ПКФ ,,ПриватПостачС ервіс”. Ніякої господарської діяльності підприємства вон а не проводила, договорів та у год не заключала, бухгалтерс ькі документи не виписувала та не підписувала їх, звітнос ті до податкової інспекції н е надавала. Цими питанням зай мався її чоловік ОСОБА_2, я кий є директором ПП ПКФ ,,Прива тПостачСервіс”.

- Показами свідка, головного державного податкового реві зора-інспектора Глухівської МДПІ ОСОБА_11, яка підтверд ивши свої покази дані під час досудового слідства (т. 2 а. с. 144) пояснила, що в лютому 2009 року в она проводила документальну невиїзну перевірку ПП ПКФ „П риватПостачСервіс” щодо під твердження відомостей, отрим аних від особи, яка мала право ві відносини з платником под атків ЗАТ „ПП Азовкабель”, за період з 01.08.2007 по 30.09.2008. За результ атами перевірки складено акт № 96/23/34135483 від 02.02.2009, який був підпис аний директором ПП ПКФ „Прив атПостачСервіс” ОСОБА_2 З а результатами перевірки бул и виявлені порушення податко вого законодавства з боку ди ректора ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” ОСОБА_2, а саме без підставне заниження ним в се рпні 2008 року податкових зобов ' язань по податку на додану вартість від операцій з реал ізації товарно-матеріальних цінностей ЗАТ „ПП Азовкабел ь” на загальну суму 101 тис. 412 грн . За допущення вказаних поруш ень ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” були нараховані фінансов і санкції в сумі 8 тис. 451 грн. Так им чином всього нараховано П ДВ на загальну суму 25 тис. 353 грн .

- Свідок ОСОБА_8 під час р озгляду справи дав покази пр о те, що ОСОБА_2 є його тесте м. На підставі доручення, копі ю якого додається, він керує а втомобілем ГАЗ, що належить ОСОБА_20 На прохання ОСОБА _2 на цьому автомобілі він їз див на фірму „Діана” неоднор азово відвозив вентеля, задв ижки. Брав із складу і возив в м. Шостка, Київ, Чернігів, Терн опіль, Одеса, Херсон ,Харків. В такі відрядження він їздив 2-3 рази на тиждень. ОСОБА_2 ро зраховувався з ним за поїздк и. В місті Шостка склад знаход ився за речовим ринком в гара жах. Документи в м. Шостка він передавав ОСОБА_6. Машини інколи загружав сам. Перевоз ками займався з жовтня 2007 року по червень 2009 року. Потім ОСО БА_8 уточнив свої покази і ск азав, що вентеля та задвижки в ін возив не на фірму „Діана” а на фірму „Нічний експрес”.

-Свідок ОСОБА_4 під час пр оведення досудового слідств а та під час розгляду справи в суді, в порядку виконання суд ового доручення про його доп ит, дав покази про те, що він яв ляється директором МПП ,,Діан а” м. Шостка з листопада 2006 року . В листопаді 2006 року він придба в у ОСОБА_13 в м. Харкові МПП «Діана». З ОСОБА_13 приїхав ОСОБА_2, якого раніше він н е знав і за рекомендацією О СОБА_13 відразу при переофор мленні підприємства надав ОСОБА_2 довіреність на прав о представляти інтереси МПП ,,Діана”. При цьому ОСОБА_2 р азом з довіреністю надав док ументацію підприємства МПП « Діана» та печатку. Після цьог о печатку МПП «Діана» ОСОБА _2 йому не передавав і де знах одиться печатка на теперішні й час він не знає. Сам особисто він ніякої господарської ді яльності від МПП ,,Діана” не пр оводив, договори та угоди не у кладав, бухгалтерські та под аткові документи не виписува в і не підписував, податкову з вітність не надавав. В м. Шостк а Сумської області ніколи не був. Угоди на реалізацію ТМЦ П П ПКФ ,,ПриватПостачСервіс” в ін з ОСОБА_2 не укладав, бух галтерські документи на реал ізацію ТМЦ не виписував і не п ідписував. Іншим особам (крім ОСОБА_2.) доручення на прав о представляти інтереси МПП «Діана» не надавав. Інших пра цівників на роботу до МПП «Ді ана» не приймав. ОСОБА_6 не знає і довіреності йому ніяк ої не надавав. Доходів від дія льності МПП «Діана» ніколи н е отримував. Сам діяльністю М ПП «Діана» не займався, бо на ч ас придбання підприємства зм інились обставини, він знайш ов роботу.

При цьому, покази ОСОБА_4 дані ним під час проведення д одаткового допиту в частині того, що він видав розпорядже ння про призначення ОСОБА_2 заступником директора МПП «Діана», яке передав ОСОБА _2 разом з документацією під приємства та печаткою супере чить його першим показам про те, що наказів про призначенн я службових осіб МПП «Діана» він ніколи не видавав (т. 30 а. с. 1 - 3; т.31 а.с. 250-252).

Вина підсудного також підт верджується слідуючими дока зами:

- Копіями реєстраційних до кументів ПП ОСОБА_2, згідн о яких встановлено, що він зар еєстрований рішенням Кролев ецької районної Ради народни х депутатів від 05.10.1994 суб'єктом підприємницької діяльності - фізичною особою за місцем св ого проживання за адресою: Сумська область, Кролевецьки й район, с. Бистрик. Як суб'єк т підприємницької діяльност і, взятий на податковий облік в ДПІ у Кролевецькому районі 14.10.1994 року. Він зареєстрований в ДПІ у Кролевецькому районі платником ПДВ, про що йому вид ано свідоцтво за № 78670383 від 31.10.2005.(т . 1 а.с. 286 - 288);

- Копіями реєстраційних до кументів ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс”, згідно яких встано влено, що дане підприємство з ареєстроване Кролевецькою р айдержадміністрацією 26.04.2006 за адресою: АДРЕСА_1, взяте на податковий облік в Кролевец ькому відділенні Глухівсько ї МДПІ 10.05.2006, зареєстроване плат ником ПДВ в Кролевецькому ві дділенні Глухівської МДПІ 12.05 .2006 (т. 1 а.с. 142 - 147);

- Копією рішення засновника ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” № 2 від 27.04.2006, згідно якого встано влено, що ОСОБА_2 був призн ачений і постійно займав пос аду директора вказаного підп риємства (т. 1 а.с. 149);

- податковими деклараціями з ПДВ, які взагалі не підтверд жені податковими накладними , за період діяльності ПП ОС ОБА_2 з лютого 2004 по лютий 2005 ро ку. Таким чином за наслідками підприємницької діяльності , при складанні податкових де кларації з ПДВ ПП ОСОБА_2 б езпідставно завищено суму по даткового кредиту, а тим сами м занижено чисту суму зобов`я зань з ПДВ на 15 тис. 435,02 грн. (т.15 а.с.8-9, 12-13, 29-30, 33-34,35-36, 41-42 );

-податковими деклараціями з ПДВ (які взагалі не підтверд жені податковими накладними , та до яких не включено до под аткових зобов”язань сум від реалізації ТМЦ) за період дія льності ПП ОСОБА_2 з квітн я 2005 по вересень 2006 року. У зв”яз ку з чим за наслідками підпри ємницької діяльності, при ск ладанні податкових декларац ії з ПДВ ПП ОСОБА_2 безпідс тавно завищено суму податков ого кредиту, а тим самим заниж ено чисту суму зобов`язань з П ДВ на 35 тис. 017,74 грн. (т.15 а.с. 44- 45, 59-60, 69-70, 73-74, 75-76, 79-80, т.16 а.с.296-299, 327-328 );

- випискою банківської установи про рух коштів на ро зрахунковому рахунку, відкри тому на ім`я ОСОБА_2 з якої в бачається, що в період з 01.04.2005 по 30.09.2006 ПП ОСОБА_2 перебу ваючи на загальній системі о податкування та проводячи го сподарську діяльність у вказ аному періоді, отримав чисти й дохід від зайняття підприє мницькою діяльністю за 1 - 3 к вартали 2006 року в сумі 141 тис. 451,96 г рн., з якого умисно не нарахува в та не сплатив до бюджету под аток з доходів фізичних осіб в сумі 18 тис. 388,75 грн. (т .16 а.с.296-331 ) ;

- підробленим податковими д еклараціями з ПДВ та уточнюю чими розрахунками до них за п еріод діяльності ПП ПКФ „При ватПостачСервіс” у серпні та грудні 2008 року та січні 2007 - бе резні 2008 року, які складав та по давав ОСОБА_2 до податково ї інспекції в яких занижуючи об' єкт оподаткування, сист ематично зменшував податков і зобов' язання з ПДВ шляхом невключення до них сум ПДВ з п роведених вказаним підприєм ством господарських операці й по реалізації товарно-мате ріальних цінностей (робіт, по слуг), чим занижував чисту сум у зобов`язань з ПДВ, що мала бу ти сплачена до бюджету. Та крі м цього, одноособово предста вляючи інтереси МПП «Діана», підроблював податкові накла дні та інші документи про зді йснення придбання ПП ПКФ „Пр иватПостачСервіс” товарно-м атеріальних цінностей у МПП „Діана” (код 24002038), зареєстрован ого в м.Шостка Сумської обл асті, достовірно знаючи, що насправді господарських опе рацій по придбанню у МПП «Діа на» товарно-матеріальних цін ностей не відбувалось (т.15 а.с.110-111,114, 115-116, 119-120, 121-122, 123-124, 125-126, 127-128, 129-130, 13 1-132, 133-134, 135-136, 137-138, 139-140, 141-143, 176-179, 180-182, 195-196 );

- підробленими податковими накладними на придбання ТМЦ від МПП „Діана” та податкови ми накладними безпідставно н е включеними до податкових з обов”язань ОСОБА_2 за пері оди роботи ПП ПКФ „ПриватПос тачСервіс” у серпні, грудні 200 8 року та січні 2007 - березні 2008 р оку ( т.3 а.с. 28, 31, 54, 57, 72, 80, 103,106,125,122,138,151, 154,157,209,210,170,212,230,227,215,224,254,257, 289, 292,345,348, т.1 а.с .217, 222, т.4 а.с.133,136,139,142,145,253,250,247,256, т .6 а.с. 165, 184, 188, 242, т.21 а .с.188, т.26 а.с.143,240,243, 260,264, т.8 а.с.4, 8, 20, 24, 35, 40, 55, 63, 71, 76, 80, 86,88 , 106, 110, 113,116, 131 т.28 а.с. 52, 284, т.25 а.с.65,69,189,205,234,218 т.20 а.с.153,158, т.17 а.с.142,145,148,151,154 , т.19 а.с.81, т .23 а.с.94);

- підробленим податковими д еклараціями з податку на при буток ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс” за період 1 квартал 2007 ро ку - 4 квартал 2008 року, в яких ОСОБА_2 систематично заниж ував оподатковуваний дохід, отриманий від реалізації ТМЦ , в який не включав суми доходу з господарських операцій по реалізації товарно-матеріал ьних цінностей (робіт, послуг ) та (або) завищував валові вит рати, в які безпідставно вклю чав витрати з придбання това рно-матеріальних цінностей в ід МПП „Діана”, достовірно зн аючи, що насправді господарс ьких операцій по придбанню у МПП «Діана» товарно-матеріа льних цінностей не відбувало сь. При цьому валові витрати з авищував на підставі підроб лених ним же податкових накл адних та інших документів на придбання ТМЦ від МПП „Діана ” м. Шостка. Також валові витра ти підприємства по придбанню ТМЦ завищувались взагалі бе з наявності податкових накла дних, котрі підтверджували б зазначені операції. Вказани ми діями занижувався об`єкт о податкування та відповідно ч иста сума зобов`язань з подат ку на прибуток ПП ПКФ „Приват ПостачСервіс”, яка підлягала сплаті до бюджету ( т.1 а.с .119,122, т.15 а.с. 153-156,185-187 , 206,207,208,2 10, 211,213 );

- підробленими податковим и та видатковими накладними від МПП „Діана”, рахунками-фа ктурами від МПП „Діана”, на пі дставі яких ОСОБА_2 за пер еіод роботи ПП ПКФ „ПриватПо стачСервіс” з 1 кварталу 2007 ро ку по 4 квартал 2008 року завищува в валові витрати, в які безпід ставно включав витрати з при дбання товарно-матеріальних цінностей від МПП „Діана”, до стовірно знаючи, що насправд і господарських операцій по придбанню у МПП «Діана» това рно-матеріальних цінностей н е відбувалось, таким чином си стематично занижував оподат ковуваний дохід з податку на прибуток ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” (т.1 а.с. 119, 122, 209 ,210, 212 , 215, 217, 218, 222, т.3 а.с.31-33 , 28-30, 57-5 9,54-56,72-74,80-82,106-108,103-105,125-127,122-124,138-140,151-153,157-159, 154-156, 170-172, 230-2 32, 227-229, 224-226, 254-256, 257, 289-291, 292-294, 348-350, 345-347, т.4 а.с.133-135, 136-138 , 139-141, 142-144, 145-1 47, 247, 250, 253, 256-257/1 , );

- підробленими квитанціями до прибуткових касових орде рів МПП „Діана” на нібито отр имані грошові кошти від ПП ПК Ф „ПриватПостачСервіс”, які сам ОСОБА_2 складав , друкуючи комп`ютерним способом, особисто підписую чи та засвідчуючи печаткою М ПП «Діана», вилученими в ході проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_2 за адр есою: АДРЕСА_1. Вказані док ументи оглянуті та приєднані до справи в якості речових до казів ( т.8 а.с. 222-344 );

- Копією акту про результати документальної планової виї зної перевірки своєчасності , достовірності, повноти нара хування та сплати податків, з борів (обов' язкових платежі в) ПП ОСОБА_2 № 12/17-0/НОМЕР_1 від 29.07.2005 за період з 01.04.2002 по 31.03.2005. З гідно акту перевірки встанов лено неправомірність включе ння ПП ОСОБА_2 до складу по даткового кредиту сум ПДВ, не підтверджених документальн о, а також встановлено заниже ння ПП ОСОБА_2 отриманого доходу від здійснення підпри ємницької діяльності, з яког о не сплачено прибутковий по даток та податок з доходів фі зичних осіб. На підставі вста новлених порушень пп. 7.4.5 п.7.4 ст. 7 Закону України „Про податок на додану вартість”, ст. ст. 7, 13 Д екрету Кабінету Міністрів Ук раїни „Про прибутковий подат ок з громадян” та ст.22 п.22 Закон у України „Про податок з дохо дів фізичних осіб” ПП ОСОБА _2 донараховано ПДВ за вказа ний період на загальну суму 16 тис. 340,03 грн., прибуткового пода тку з громадян на суму 617,95 грн. т а податку з доходів фізичних осіб на суму 6 тис. 222,05 грн. (т. 1 а. с. 255 - 262 або т. 32 а.с.53-60 );

- Копією податкового повідо млення-рішення Глухівської М ДПІ № 0000771700/0 від 08.08.2005, згідно якого ПП ОСОБА_2 визначено пода ткове зобов' язання з ПДВ за основним платежем 16 тис. 340,03 гр н. та застосовані фінансові с анкції в розмірі 8 тис. 170,02 грн., а також копією податкового по відомлення-рішення Глухівсь кої МДПІ № 0000761700/0 від 08.08.2005, згідно я кого ПП ОСОБА_2 визначено податкове зобов' язання з пр ибуткового податку з громадя н та податку з доходів фізичн их осіб 6 тис. 840 грн. (т. 1 а. с . 263 - 264);

- Копією акту про результати документальної позапланово ї виїзної перевірки своєчасн ості, достовірності, повноти нарахування та сплати подат ків, зборів (обов' язкових пл атежів) ПП ОСОБА_2 № 1202/17/НО МЕР_1 від 10.08.2007 за період з 01.04.2005 п о 31.09.2006. Згідно акту перевірки в становлено не включення ПП ОСОБА_2 до складу податкови х зобов' язань сум ПДВ від ре алізації ТМЦ, а також неправо мірність включення ПП ОСОБ А_2 до складу податкового кр едиту сум ПДВ, не підтверджен их документально. Крім цього встановлено заниження ПП О СОБА_2 отриманого доходу ві д здійснення підприємницько ї діяльності, з якого не сплач ено податок з доходів фізичн их осіб. На підставі встановл ених порушень п.п.7.3.1 п.7.3, пп. 7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону України „Про подат ок на додану вартість”, ст. 13 Де крету Кабінету Міністрів Укр аїни „Про прибутковий подато к з громадян” та п.п.9.12.1 п.9.12 ст.9, п. 22.10 ст.22 п.22 Закону України „Про п одаток з доходів фізичних ос іб” ПП ОСОБА_2 донарахован о ПДВ за вказаний період на за гальну суму 35 тис. 017,74 грн. та под атку з доходів фізичних осіб на суму 18 тис. 388,75 грн. (т. 1 а. с. 265 - 273 або т. 32 а.с. 61-70 );

- Копією податкового повідо млення-рішення Глухівської М ДПІ № 0000192301/0 від 22.08.2007, згідно якого ПП ОСОБА_2 визначено пода ткове зобов' язання з ПДВ за основним платежем 35 тис. 017,74 гр н. та застосовані фінансові с анкції в розмірі 17 тис. 508,87 грн., а також копією податкового по відомлення-рішення Глухівсь кої МДПІ № 0000182301/0 від 22.08.2007, згідно я кого ПП ОСОБА_2 визначено податкове зобов' язання з по датку з доходів фізичних осі б 18 тис. 388,75 грн. (т. 1 а. с. 274 - 275);

- Копією акту про результати планової виїзної перевірки ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з питань дотримання вимог по даткового, валютного та іншо го законодавства № 752/2301/34135483 від 27 .05.2008 за період з 10.05.2006 по 31.03.2008. Згідн о акту перевірки встановлено заниження валового доходу т а завищення валових витрат з боку директора ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” ОСОБА_2, в результаті чого занижено чис ту суму зобов' язань з подат ку на прибуток, а також заниже ння податкових зобов' язань та безпідставне завищення п одаткового кредиту з ПДВ дир ектором ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” ОСОБА_2 На підстав і встановлених порушень п.п.3.1 .1 п.3.1 ст.3, п.п.7.2.1 п.7.2, п.п.7.3.1 п.7.3, п.п.7.4.5 п.7.4 , п.п.7.7.1 п.7.7 ст.7 Закону України „П ро податок на додану вартіст ь” та п.1.31 ст.1, п.п.4.1.1 п.4.1 ст.4, п.5.9 ст.5, п .п.11.3.1 п.11.3 ст.11 Закону України „Пр о оподаткування прибутку під приємств” ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс” донараховано ПДВ з а вказаний період на загальн у суму 10 тис. 600 грн. та податку на прибуток на загальну суму 9 ти с. 737 грн. (т. 1 а. с. 33 - 63 або т. 32 а.с. 134-155 )

- Копією податкового повідо млення-рішення Глухівської М ДПІ № 0000112301/0 від 06.06.2008, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобов' язання з податку на прибуток за основним платежем 9 тис.737 гр н. та копією податкового пові домлення-рішення Глухівсько ї МДПІ № 0000122301/0 від 06.06.2008, згідно яко го ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” визначено податкове зобов ' язання з ПДВ за основним пл атежем 10 тис. 600 грн. (т. 1 а. с. 64 - 68);

- Копією акту про результати виїзної позапланової переві рки ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” з питань дотримання вимо г податкового законодавства з податку на додану вартість № 1127/23/34135483 від 10.09.2008 за період з 10.05.2006 п о 31.03.2008. Згідно акту перевірки в становлено безпідставне зав ищення податкового кредиту з ПДВ директором ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” ОСОБА_2 На підставі встановлених поруш ень п.п.7.2.3 п.п.7.2.6 п.7.2, п.п.7.4.1 п.п.7.4.5 п.7.4 с т.7 Закону України „Про подато к на додану вартість” ПП ПКФ „ ПриватПостачСервіс” донара ховано ПДВ за вказаний періо д на загальну суму 548 тис. 024 грн.( т. 1 а. с. 158 - 171 або т. 32 а.с. 111- 124)

- Копією податкового повідо млення-рішення Глухівської М ДПІ № 0000032301/0 від 09.02.2009, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобов' язання з ПДВ за основним плат ежем 537 тис. 424 грн. (т. 1 а. с. 172);

- Копією акту про результати невиїзної перевірки ПП ПКФ „ ПриватПостачСервіс” щодо пі дтвердження відомостей, отри маних від особи, яка мала прав ові відносини з платником по датків ЗАТ „ПП Азовкабель” з а період з 01.08.2007 по 30.09.2008 № 96/23/34135483 від 0 2.02.2009. Згідно акту перевірки вст ановлено заниження податков их зобов' язань з ПДВ директ ором ПП ПКФ „ПриватПостачСер віс” ОСОБА_2 На підставі в становлених порушень п.п.3.1.1 п.3 .1 ст.3, п.4.1 ст.4, п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону У країни „Про податок на додан у вартість” ПП ПКФ „ПриватПо стачСервіс” донараховано ПД В за вказаний період на загал ьну суму 16 тис. 902 грн.(т. 2 а. с. 4 - 13 а бо т. 32 а.с. 125-133);

- Копією податкового повідо млення-рішення Глухівської М ДПІ № 0000182301/0 від 23.09.2008, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобов' язання з ПДВ за основним плат ежем 16 тис. 902 грн. та застосован і фінансові санкції в розмір і 8 тис. 451 грн.(т. 2 а. с. 14 - 15);

- Копією акту про результати позапланової виїзної переві рки ПП ПКФ „ПриватПостачСерв іс” з питань достовірності в изначення та сплати податков их зобов' язань з ПДВ за серп ень 2008 року № 131/23/34135483 від 10.02.2009. Згідн о акту перевірки встановлено заниження податкових зобов' язань з ПДВ директором ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” ОСО БА_2 На підставі встановлен их порушень п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.4.1 ст.4, п.п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України „Пр о податок на додану вартість ” ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс ” донараховано ПДВ за вказан ий період на загальну суму 64 т ис. 888 грн.(т. 2 а. с. 31 - 56 або т. 32.а.с. 158- 185);

- Копією податкового повідо млення-рішення Глухівської М ДПІ № 0000052301/0 від 20.02.2009, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобов' язання з ПДВ за основним плат ежем 55 тис. 039 грн. (т. 2 а. с. 57);

- Копією акту про результати документальної невиїзної пе ревірки податкової декларац ії з ПДВ за серпень 2008 року ПП П КФ „ПриватПостачСервіс” № 1437/ 15/34135483 від 07.11.2008. Згідно акту переві рки встановлено заниження по даткових зобов' язань з ПДВ директором ПП ПКФ „ПриватПос тачСервіс” ОСОБА_2 На підс таві встановлених порушень п .п.7.3.1 п.7.3 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість” ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” донараховано ПДВ за вказани й період на загальну суму 9 тис . 849,04 грн.(т. 2 а. с. 61 - 63 або т. 32 а.с. 156-157);

- Копією податкового повідо млення-рішення Глухівської М ДПІ № 0002121501/0 від 20.11.2008, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобов' язання з ПДВ за основним плат ежем 9 тис. 849,04 грн. (т. 2 а. с. 64 - 65);

- Актом про результати п озапланової виїзної перевір ки ПП ПКФ „ПриватПостачСерві с” з питань дотримання вимог податкового законодавства з а період з 26.04.2006 по 31.01.2009 № 593/2301/34135483 від 29.04.2009. Згідно акту перевірки вс тановлено заниження валовог о доходу та завищення валови х витрат з боку директора ПП П КФ „ПриватПостачСервіс” О СОБА_2, в результаті чого бул о занижено чисту суму зобов' язань з податку на прибуток, а також заниження податкових зобов' язань та безпідставн е завищення податкового кред иту з ПДВ директором ПП ПКФ „П риватПостачСервіс” ОСОБА _2 На підставі встановлених порушень п.п.3.1.1 п.3.1 ст.3, п.4.1 ст.4, п.п .7.3.1 п.7.3, п.п.7.4.1 п.п.7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону Ук раїни „Про податок на додану вартість” та п.п.4.1.1 п.4.1 ст.4, п.п.5.2.1 п.5.2, п.п.5.3.9 п.5.3 ст.5, п.п.11.3.1 п.11.3 ст.11 Зако ну України „Про оподаткуванн я прибутку підприємств” ПП П КФ „ПриватПостачСервіс” дон араховано ПДВ за вказаний пе ріод на загальну суму 561 тис. 783 г рн. та податку на прибуток на з агальну суму 1 млн. 295 тис. 738 грн.(т . 2 а. с. 70 - 123 або т. 32 а.с. 76-110);

- Копією податкового повідо млення-рішення Глухівської М ДПІ № 0000102301/0 від 14.05.2009, згідно якого ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” визначено податкове зобов' язання з податку на прибуток за основним платежем 1 млн. 295 т ис.738 грн. та застосовані фінан сові санкції в розмірі 647 тис. 86 9 грн. та копією податкового по відомлення-рішення Глухівсь кої МДПІ № 0000112301/0 від 14.05.2009, згідно я кого ПП ПКФ „ПриватПостачСер віс” визначено податкове зоб ов' язання з ПДВ за основним платежем 561 тис. 783 грн. та застос овані фінансові санкції в ро змірі 280 тис. 892 грн.(т. 2 а. с. 124 - 125).

- Протоколом обшуку від 28.01.200 9, проведеного за місцем прожи вання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1, відповідно до яко го в ході обшуку вилучено док ументи про здійснення господ арської діяльності ПП ПКФ „П риватПостачСервіс” з МПП „Ді ана”, а саме податкові наклад ні, видаткові накладні, рахун ки-фактури та квитанції до пр ибуткових касових ордерів, а також первинні бухгалтерськ і документи щодо здійснення фінансово-господарської дія льності ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” за період з травня 2006 р оку по січень 2009 року (т. 2 а. с. 163 - 168);

- Протоколом обшуку від 28.01.2009, п роведеного в приміщенні, яке займає ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс” за адресою: м. Кролеве ць, вул. Червоноранківська, 25, відповідно до якого в ході об шуку вилучено документи щодо здійснення господарської ді яльності ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс”, чисті бланки рахун ків та рахунків-фактур МПП „Д іана”(т. 14 а. с. 2 - 10);

- Бухгалтерським документ ами МПП „Діана” на реалізаці ю товарно-матеріальних цінно стей (послуг) ПП ПКФ „ПриватПо стачСервіс”, вилученими в хо ді проведення обшуку за місц ем проживання ОСОБА_2 за а дресою: АДРЕСА_1, а саме: по датковими накладними, видатк овими накладними, рахунками- фактурами, актами здачі-прий няття робіт. Вказані докумен ти оглянуті та приєднані до с прави в якості речових доказ ів (т. 3 а. с. 25 - 34, 54 - 59, 72 - 74, 80 - 82, 103 - 107, 122 - 127,138 - 140, 151 - 159, 170 - 172, 224 - 23 2, 254 - 259, 289 - 294, 345 - 350, т. 4 а.с. 133 - 147, 247 - 263);

- Документами про здійсненн я господарської діяльності П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” з а серпень 2008 року, які вилучені в ході обшуку 28.01.2009 за місцем ме шкання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1. Вказані докумен ти оглянуті та приєднані до к римінальної справи в якості речових доказів (т. 6 а. с. 133 - 272);

- Документами про здійсненн я господарської діяльності П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” з а грудень 2008 року, які вилучені в ході обшуку 28.01.2009 за місцем ме шкання ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1. Вказані докумен ти оглянуті та приєднані до к римінальної справи в якості речових доказів (т. 8 а. с. 1 - 157);

- Приєднаною до кримінально ї справи в якості речового до казу роздруківкою руху кошті в по розрахунковому рахунку ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” за період з травня 2006 року по с ічень 2009 року, згідно якої вста новлено, що директор ПП ПКФ „ ПриватПостачСервіс” ОСОБ А_2 проводив господарську д іяльність підприємства, в хо ді якої перераховував грошов і кошти різним підприємствам за придбані ТМЦ та отримував грошові кошти від підприємс тв за реалізовані ТМЦ. Крім то го, встановлено, що з розрахун кового рахунку ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” не були перер аховані грошові кошти на роз рахунковий рахунок МПП „Діан а” за придбані ТМЦ (т. 16 а.с. 13 - 167 );

- Приєднаною до кримінально ї справи в якості речового до казу роздруківкою руху кошті в по розрахунковому рахунку МПП „Діана” за період з грудн я 2006 року по січень 2009 року, згід но якої встановлено, що на роз рахунковий рахунок МПП „Діан а” не надходили грошові кошт и з розрахункового рахунку П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” з а придбані ТМЦ (т. 16 а.с. 173 - 253);

- Приєднаною до кримінально ї справи в якості речового до казу карткою зі зразком підп ису та печатки МПП ,,Діана”, зг ідно якої встановлено, що О СОБА_2 особисто відкривав р озрахунковий рахунок МПП ,,Ді ана” у ВАТ ,,Райффайзен банк Аваль” і використовував йо го для проведення господарсь кої діяльності МПП ,,Діана” (т. 16 а.с. 254);

- Документами щодо проведен ня взаєморозрахунків ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” з ЗАТ „ Азовкабель”, ВАТ „Чернівецьк ий олійно-жировий комбінат”, ТОВ „Маріупольський інженер ний центр”, ЗАТ „Васильківсь кий завод газового обладнанн я”, ТОВ ЗГО „Альфа-Газпромком плект”, ІП „Кока-Кола Беверід жиз Україна Лімітед”, ЗАТ „Пр омарматура”, МПП „Альянс”, ТО В „Машзавод”, ТОВ „Арма-С”, Кро левецьким МКП „Ремдільниця” , ПВТП „Факел”, ПП „Газкомплек т-М”, ТОВ „Софія-3”, ТОВ ІВЦ „Євр оприлад”, ЗАТ „Інтеркерама”, ТОВ „Істок”, ТОВ „Ланнівськи й молочний комбінат”, ПП „Пол тава-теплоприлад”, ПП ОСОБА _3, ПП „Газкомплект-М”, ДП „Бо рокський спиртовий завод”, Д П „Новоборовицький спиртови й завод”, ТОВ „Лосинівський м аслосирзавод”, ДП „Холминськ ий спиртовий завод”, ДП „Кова льовський спиртозавод”, вилу ченими в ході проведення виї мок на вказаних підприємства х. Згідно вказаних документі в ПП ПКФ ,,ПриватПостачСервіс ” проводило реалізацію ТМЦ в казаним підприємствам, суми ПДВ з якої не були включені ди ректором ПП ПКФ „ПриватПоста чСервіс” ОСОБА_2 до податк ових зобов' язань з ПДВ цьог о підприємства. Вказані доку менти оглянуті та приєднані до кримінальної справи в яко сті речових доказів ( т. 17 а.с. 268-291 , т.18 а.с. 7-13, 129-146, 213-222, 269-272, т.19 а.с.6-13, 41-60, 78-84, 112-118, 188-240, 254-266, т.20 а.с. 9-15, 42-49, 99-164, т. 21 а.с. 6-30, 160-193, т .22 а.с.89-216, т.23 а.с. 31-39, 92-104, т.24 а.с.7-101, 247-291, 372-374, 392-399, 414-423, т. 25 а.с.38-89, 160-163, 203-205, 216-234, т.26 а.с.139-161, 189-268,т. 28 а.с.6-56, 103-112, 124-126, 252-255, 290-299);

- Протоколом очної ставки мі ж ОСОБА_4 та ОСОБА_2, в хо ді якої ОСОБА_4 підтвердив , що господарської діяльност і від МПП ,,Діана” він не прово див, договори та угоди не укла дав, бухгалтерські та податк ові документи не виписував і не підписував, податкову зві тність не надавав. Крім цього він підтвердив, що ніяких уго д на реалізацію ТМЦ ПП ПКФ ,,Пр иватПостачСервіс” він з ОС ОБА_2 не укладав, бухгалтерс ькі документи на реалізацію ТМЦ не виписував і не підпису вав їх. ОСОБА_2, в свою чергу , показав, що він дійсно угод н а реалізацію ТМЦ ПП ПКФ ,,Прива тПостачСервіс” з ОСОБА_4 н е укладав. Також він показав, щ о бухгалтерських документів на реалізацію МПП ,,Діана” ТМЦ ПП ПКФ ,,ПриватПостачСервіс” він не виписував і не підпису вав (т. 30 а. с. 148 - 150);

- Протоколом пред' явлення особи для впізнання, в ході я кого ОСОБА_7 впізнала О СОБА_2, як особу, яка надавала до Шосткинської МДПІ податк ову звітність МПП ,,Діана” і як а підписувала адміністратив ний протокол від імені дирек тора МПП ,,Діана” ОСОБА_4 Пр и наданні звітності та підпи санні адміністративного про токолу вона ввжала ОСОБА_2 директором МПП ,,Діана” ОСО БА_4 (т. 30 а. с. 22);

- Протоколом очної ставки мі ж ОСОБА_7 та ОСОБА_2, в хо ді якої ОСОБА_7 підтвердил а, що ОСОБА_2 це саме той чол овік, який надавав податкову звітність від МПП ,,Діана” до Шосткинської МДПІ і саме він підписував складений нею ад міністративний протокол за н есвоєчасне подання платіжно го доручення на сплату подат ків, на що ОСОБА_2пояснив, щ о цього він не пам' ятає (т. 30 а. с. 143);

- Копією протоколу про адмін істративне правопорушення в ід 21.11.2007 складеного старшим дер жавним податковим інспектор ом Шосткинської МДПІ ОСОБА _7 на директора МПП ,,Діана” ОСОБА_4 за несвоєчасне пода ння платіжного доручення на перерахування, який був підп исаний ОСОБА_2 від імені ОСОБА_4 (т. 30 а. с. 26);

- Копією довіреності від 17.11.200 6, згідно якої встановлено, що ОСОБА_4 надав повноваженн я ОСОБА_2 представляти інт ереси МПП ,,Діана” в будь-яких установах, підприємствах, ор ганізаціях з питань проведен ня фінансово-господарської д іяльності, а саме: укладати та підписувати договори та уго ди, розпоряджатися майном та коштами підприємства, відкр ивати та закривати рахунки у банківських установах, підп исувати та надавати звітніст ь підприємства, розпоряджати ся печаткою підприємства (т. 1 а. с. 138);

- Копією інформаційної дові дки Шосткінської МДПІ від 04.09.20 08 (на запит Глухівської МДПІ) з якої вбачається, що директор ом та головним бухгалтером М ПП «Діана» є ОСОБА_4. Чисел ьність працюючих -1 ( т.1 а.с.224-227);

- Висновком судово - почерко знавчої експертизи № 2204 від 18.05.2 009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. п рофесора М.С. Бокаріуса., з гідно якого підписи від імен і ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а сам е: у рахунку-фактурі № -08/11-07 від 08. 11.2007, видатковій накладній № -132/11 від 13.11.2007, податковій накладній № 312/11 від 13.11.2007, видатковій наклад ній № -111/12 від 11.12.2007, рахунку факту рі № -145/12-07 від 14.12.2007, рахунку-фактур і № -122/09-07 від 12.09.2007, рахунку-фактурі № -123/09-07 від 12.09.2007, рахунку-фактурі № -031/05-07 від 03.05.2007, рахунку-фактурі № -032/05-07 від 03.05.2007, рахунку-фактурі № -033/05-07 від 03.05.2007, рахунку-фактурі № - 211/02-07 від 21.02.2007, рахунку-фактурі № -2 2 від 22.01.2007, видатковій накладні й № -22 від 22.01.2007, податковій накла дній № 22 від 22.01.2007, рахунку-фактур і № -19 від 19.01.2007, видатковій накла дній № -19 від 19.01.2007, податковій на кладній № 19 від 19.01.2007, рахунку-фа ктурі № -9 від 09.01.2007, видатковій на кладній № -9 від 09.01.2007, податковій накладній № 9 від 09.01.2007, квитанці ї до прибуткового касового о рдеру № 9 від 09.01.2007, квитанції до п рибуткового касового ордеру № 10 від 10.01.2007, рахунку-фактурі № -26 від 06.02.2007, видатковій накладній № -26 від 06.02.2007, податковій наклад ній № 26 від 06.02.2007, рахунку-фактур і № -32 від 12.02.2007, видатковій накла дній № -32 від 12.02.2007, податковій на кладній № 32 від 12.02.2007, рахунку-фак турі № -387 від 01.03.2007, видатковій на кладній № -387 від 01.03.2007, податкові й накладній № 387 від 01.03.2007, акту № -4 5/8 здачі-прийняття робіт від 30.0 3.2007, видатковій накладній № -89-56 в ід 13.04.2007, рахунку-фактурі № -89 від 13.04.2007, податковій накладній № 89-5 6 від 13.04.2007, рахунку-фактурі № -159 ві д 03.05.2007, видатковій накладній № -159 від 03.05.2007, податковій накладні й № 159 від 03.05.2007, рахунку-фактурі № -158 від 03.05.2007, видатковій накладн ій № -158 від 03.05.2007, податковій накл адній № 158 від 03.05.2007, рахунку-факт урі № -173 від 01.06.2007, видатковій нак ладній № -173 від 01.06.2007, податковій накладній № 173 від 01.06.2007, рахунку -фактурі № -189 від 13.06.2007, видаткові й накладній № -186 від 13.06.2007, податк овій накладній № 189 від 13.06.2007, вик онані не ОСОБА_4 Ці підпис и виконані ОСОБА_2.(т. 29 а. с. 235 - 242);

- Висновком судово-почерко знавчої експертизи № 2205 від 18.05.2 009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. п рофесора М.С. Бокаріуса, з гідно якого підписи від імен і ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а сам е: рахунку-фактурі № -202 від 06.07.2007, в идатковій накладній № -202 від 06. 07.2007, податковій накладній № 202 в ід 06.07.2007, рахунку-фактурі № -289 від 01.08.2007, видатковій накладній № -289 від 01.08.2007, податковій накладній № 289 від 01.08.2007, рахунку-фактурі № -3 01 від 08.08.2007, видатковій накладні й № -301 від 08.08.2007, податковій накла дній № 301 від 08.08.2007, рахунку-факту рі № -315 від 16.08.2007, видатковій накл адній № -315 від 16.08.2007, податковій н акладній № 315 від 16.08.2007, рахунку-ф актурі № -377 від 20.09.2007, видатковій накладній № -377 від 20.09.2007, податко вій накладній № 377 від 20.09.2007, раху нку-фактурі № -407 від 10.10.2007, видатк овій накладній № -407 від 10.10.2007, под атковій накладній № 407 від 10.10.2007, рахунку-фактурі № -419 від 15.10.2007, ви датковій накладній № -419 від 15.10.2 007, податковій накладній № 419 ві д 15.10.2007, рахунку-фактурі № -455 від 19 .10.2007, видатковій накладній № -455 в ід 19.10.2007, податковій накладній № 455 від 19.10.2007, рахунку-фактурі № -501 в ід 07.11.2007, видатковій накладній № -501 від 07.11.2007, податковій накладн ій № 501 від 07.11.2007, рахунку-фактурі № -508 від 09.11.2007, видатковій наклад ній № -508 від 09.11.2007, податковій нак ладній № 508 від 09.11.2007, рахунку-фак турі № -577 від 28.12.2007, видатковій на кладній № -577 від 28.12.2007, податкові й накладній № 577 від 28.12.2007, рахунк у-фактурі № -550 від 04.12.2007, видатков ій накладній № -550 від 04.12.2007, подат ковій накладній № 550 від 04.12.2007, ра хунку-фактурі № -00000004 від 04.01.2008, акт здачі-прийняття робіт № -00000004 ві д 04.01.2008, податковій накладній № -00000004 від 04.01.2008, рахунку-фактурі № -0 0000003 від 03.01.2008, видатковій накладн ій № -00000003 від 03.01.2008, податковій нак ладній № -00000003 від 03.01.2008, рахунку-фа ктурі № -00000059 від 04.02.2008, видатковій накладній № -00000059 від 04.02.2008, податк овій накладній від МПП „Діан а” м. Шостка № -00000059, рахунку-факт урі № -000000016 від 02.02.2008, видатковій на кладній № -00000016 від 02.02.2008, податков ій накладній № -00000016 від 02.02.2008, вико нані не ОСОБА_4 Ці підписи виконані ОСОБА_2.(т. 29 а. с. 245 - 251);

- Висновком судово-почеркоз навчої експертизи № 2206 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. пр офесора М.С. Бокаріуса, зг ідно якого підписи від імені ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а сам е: рахунку-фактурі № -000000005 від 04.02.2 008, видатковій накладній № -00000015 в ід 01.02.2008, податковій накладній № -00000015 від 01.02.2008, рахунку-фактурі № - 000000014 від 01.02.2008, видатковій наклад ній № -00000014 від 01.02.2008, податковій на кладній № -00000014 від 01.02.2008, рахунку-ф актурі № -00000013 від 01.02.2008, акту здач і-прийняття робіт № -00000011 від 01.02.200 8, податковій накладній № -00000013 в ід 01.02.2008, рахунку-фактурі № -000000053 ві д 04.02.2008, видатковій накладній ві д № -00000060 від 01.03.2008, податковій накл адній № -00000060 від 01.03.2008, рахунку-фак турі № -000000069 від 01.03.2008, видатковій н акладній № -00000069 від 01.03.2008, податко вій накладній № -00000069 від 01.03.2008, рах унку-фактурі № -000000070 від 01.03.2008, вида тковій накладній № -00000070 від 01.03.2008 , податковій накладній № -00000070 ві д 01.03.2008, рахунку-фактурі № -000000161 від 07.03.2008, акту здачі-прийняття роб іт № --00000067 від 07.03.2008, податковій нак ладній № -00000161 від 07.03.2008, виконані н е ОСОБА_4 Ці підписи викон ані ОСОБА_2 (т. 29 а. с. 254 - 258);

- Висновком судово-почеркоз навчої експертизи № 2207 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. пр офесора М.С. Бокаріуса, зг ідно якого підписи від імені ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а сам е: рахунку-фактурі № -388 від 10.03.2008, в идатковій накладній № -388 від 10. 03.2008, податковій накладній № 388 в ід 10.03.2008, рахунку-фактурі № -392 від 18.03.2008, видатковій накладній № -392 від 18.03.2008, податковій накладній № 392 від 18.03.2008, а також листі МПП „Д іана” № 041/04-07 від 04.04.2007, листі МПП „Д іана” № 211/02-07 від 21.02.2007, виконані не ОСОБА_4 Ці підписи викона ні ОСОБА_2 (т. 29 а. с. 261 - 269);

- Висновком судово-почеркоз навчої експертизи № 2208 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. п рофесора М.С. Бокаріуса, з гідно якого підписи від імен і ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а сам е: квитанціях до прибуткових касових ордерів МПП „Діана” № 9 від 09.01.2007, № 10 від 10.01.2007, № 19 від 19.01.2007, № 20 від 20.01.2007, № 22 від 22.01.2007, № 38 від 06.02.2007, № 39 від 07.02.2007, № 40 від 08.02.2007, № 41 від 09.02.2007, № 4 2 від 12.02.2007, № 43 від 13.02.2007, № 44 від 14.02.2007, № 45 від 15.02.2007, № 46 від 16.02.2007, № 47 від 17.02.2007, № 48 від 18.02.2007, № 49 від 19.02.2007, № 25 від 01.03.2007, № 26 в ід 02.03.2007, № 27 від 05.03.2007, № 28 від 06.03.2007, № 29 ві д 07.03.2007, № 30 від 08.03.2007, № 31 від 09.03.2007, № 98 від 13.04.2007, № 102 від 14.04.2007, № 115 від 15.04.2007, № 119 від 16.04.2007, № 189 від 03.05.2007, № 197 від 04.05.2007, № 199 від 07.05.2007, № 207 від 08.05.2007, № 208 від 09.05.2007, № 211 від 10.05.2007, № 214 від 11.05.2007, № 215 від 12.05.2007, № 216 від 13.05.2007, № 217 від 14.05.2007, № 218 від 15.05.2007, № 218/1 ві д 16.05.2007, № 219 від 17.05.2007, № 223 від 21.05.2007, № 220 ві д 18.05.2007, № 221 від 19.05.2007, № 222 від 20.05.2007, № 224 ві д 23.05.2007, № 256 від 01.06.2007, № 257 від 02.06.2007, № 289 ві д 13.06.2007, № 290 від 14.06.2007, № 291 від 15.06.2007, № 292 ві д 16.06.2007, № 300 від 06.07.2007, № 301 від 07.07.2007, № 302 ві д 08.07.2007, № 303 від 09.07.2007, № 304 від 10.07.2007, № 305 ві д 11.07.2007, № 306 від 12.07.2007, № 1 від 03.01.2008, № 2 від 04.01.2008, № 3 від 05.01.2008, № 4 від 06.01.2008, № 5 від 07. 01.2008, № 6 від 08.01.2008, № 7 від 09.01.2008, № 8 від 10.01.2 008, № 9 від 11.01.2008, виконані не ОСОБ А_4 Ці підписи виконані ОС ОБА_2 (т. 29 а. с. 271 - 274);

- Висновком судово-почеркоз навчої експертизи № 2209 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. п рофесора М.С. Бокаріуса, з гідно якого підписи від імен і ОСОБА_4 у бухгалтерських документах МПП „Діана”, а сам е: № 10 від 12.01.2008, № 11 від 13.01.2008, № 12 від 14.0 1.2008, № 15 від 15.01.2008, № 16 від 16.01.2008, № 17 від 17.01 .2008, № 18 від 01.02.2008, № 19 від 02.02.2008, № 20 від 03.02. 2008, № 21 від 04.02.2008, № 22 від 05.02.2008, № 23 від 06.02.2 008, № 24 від 07.02.2008, № 25 від 08.02.2008, № 26 від 09.02.20 08, № 27 від 10.02.2008, № 28 від 11.02.2008, № 29 від 12.02.200 8, № 30 від 13.02.2008, № 31 від 14.02.2008, № 32 від 15.02.2008 , № 33 від 16.02.2008, № 34 від 17.02.2008, № 35 від 18.02.2008, № 36 від 19.02.2008, № 37 від 20.02.2008, № 38 від 21.02.2008, № 39 від 22.02.2008, № 40 від 23.02.2008, № 41 від 24.02.2008, № 42 від 25.02.2008, № 43 від 26.02.2008, № 44 від 27.02.2008, № 45 від 28.02.2008, № 46 від 29.02.2008, № 47 від 01.03.2008, № 4 8 від 02.03.2008, № 49 від 03.03.2008, № 50 від 04.03.2008, № 51 від 05.03.2008, № 52 від 06.03.2008, № 53 від 07.03.2008, № 54 від 08.03.2008, № 55 від 09.03.2008, № 56 від 10.03.2008, № 57 в ід 11.03.2008, № 58 від 12.03.2008, № 59 від 13.03.2008, № 60 ві д 14.03.2008, № 61 від 15.03.2008, № 62 від 16.03.2008, № 63 від 17.03.2008, № 64 від 18.03.2008, № 65 від 19.03.2008, № 66 від 20.03.2008, виконані не ОСОБА_4 Ці підписи виконані ОСОБА_2 ( т. 29 а. с. 277 - 280);

- Висновком судово-почеркоз навчої експертизи № 2210 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. пр офесора М.С. Бокаріуса, зг ідно якого рукописні тексти у реєстраційних документах т а документах податкової звіт ності МПП „Діана” від імені ОСОБА_4, а саме: реєстраційні й заяві форми № 1-ПДВ платника податку на додану вартість М ПП „Діана” від 24.07.2007, податкові й декларації з ПДВ за 1 кв. 2007, вх. № 8590 від 20.04.2007, податковій деклар ації з ПДВ за 2 кв. 2007, вх. № 18809 від 20.0 7.2007, податковій декларації з ПД В за серпень 2007, вх. № 23616 від 20.09.2007, по датковій декларації з ПДВ за вересень 2007, вх. № 28514 від 22.10.2007, пода тковій декларації з ПДВ за жо втень 2007, без вхідного номеру, в иконані не ОСОБА_4 Ці руко писні записи виконані ОСОБ А_2 (т. 29 а. с. 283 - 288);

- Висновком судово-почеркоз навчої експертизи № 2211 від 18.05.2009, проведеної ХНДІСЕ ім. засл. пр офесора М.С. Бокаріуса, зг ідно якого рукописні тексти у документах податкової звіт ності МПП „Діана” від імені ОСОБА_4, а саме: уточнюючому розрахунку податкових зобов ' язань з ПДВ у зв' язку з вип равленням самостійно виявле них помилок за 1 кв. 2007, вх. № 32013 від 21.11.2007, уточнюючому розрахунку п одаткових зобов' язань з ПДВ у зв' язку з виправленням са мостійно виявлених помилок з а 2 кв. 2007, вх. № 32012 від 21.11.2007, уточнююч ому розрахунку податкових зо бов' язань з ПДВ у зв' язку з виправленням самостійно вия влених помилок за серпень 2007, в х. № 32014 від 21.11.2007, уточнюючому розр ахунку податкових зобов' яз ань з ПДВ у зв' язку з виправл енням самостійно виявлених п омилок за вересень 2007, вх. № 32015 ві д 21.11.2007, виконані не ОСОБА_4 Ц і рукописні записи виконані ОСОБА_2 (т. 29 а. с. 291 - 296);

Аналізуючи позицію захисн ика ОСОБА_1 про те, що хоча й ого підзахисний і визнав вин у, однак на його думку не по вс іх епізодах ОСОБА_2 мав ум исел на ухилення від сплати п одатків, оскільки фактично в ін виконував одночасно обов” язки керівника по двох підпр иємствах, виконував обов”язк и головного бухгалтера, експ едитора, вантажника, не навів належного порядку у бухгалт ерській і податковій звітнос ті, - суд прийшов до висновку п ро те, що зазначені обставини не спростовують вини ОСОБА _2 у вчиненні саме умисних ді й щодо ухилення від сплати по датків, внесення до офіційни х документів завідомо неправ дивих відомостей, складання та видачу завідомо-неправдив их документів, підробленні д окументів податкової звітно сті та їх використанні, так як про умисний характер вчинен их злочинів, крім визнання ви ни самим підсудним, свідчить тривалий характер їх вчинен ня, загальна сума на яку ОСО БА_2 ухилився від сплати под атків та баготоразовість і о днотипність вищезазначених дій, охвачених єдиним умисло м. А ті обставини на які посила ється захисник - те, що ОСОБА _2 виконував обов”язки голо вного бухгалтера, експедитор а, вантажника та ін. не на одно му підприємстві ( ПП ПКФ „Прив атПостачСервіс”, МПП „Діана” та ін.) навпаки є одним з доказ ів безтоварності багатьох оп ерацій, які реально не провод ились. При цьому намагання ОСОБА_2 охопити у своїй діял ьності як найбільше більше ф ірм (ПП ОСОБА_2, ПП ПКФ „Прив атПостачСервіс”, МПП „Діана” , МПКП „Рубін” та ін.) з правом в едення по ним фінансово-госп одарських операцій виходячи з обставин даної справи, суд р озцінює як отримання можливо сті маніпулювання господарс ькими операціями в своїх інт ересах.

Крім цього, дослідивши зібр ані по справі докази, суд прий шов до висновку, що доводи обв инувачення щодо безтоварнос ті операцій між ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” та МПП „Діана ” є обгрунтованими, оскільки :

- про це свідчить сам порядо к придбання ОСОБА_4 МПП „Д іана” та одночасне надання ОСОБА_2 доручення на право з дійснювати всю господарську діяльність від імені МПП „Ді ана”. Таким чином, ОСОБА_2 в икористовуючи те, що власник фірми проживає м. Харкові, а ф ірма зареєстрована в м. Шос тка, а сам ОСОБА_2 ( не врах овуючи виданого йому ОСОБА _4 доручення) офіційно не був працівником МПП „Діана”, що н адавало йому змогу використо вувати установчі документи т а печатку МПП „Діана”, знаючи , що за місцем його проживанн я перевірка діяльності МПП „ Діана” ніколи не буде провод итись. При цьому, з показів сам ого ОСОБА_2 під час розгля ду справи вбачається, що він в иготовляв від імені МПП „Діа на” тільки ті документи, які б ули необхідні для підтвердже ння діяльності ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс”. Касову книгу та інші первинні бухгалтерс ькі і податкові документи, що стосувались безпосередньої діяльності МПП „Діана” по за значених в обвинуваченні гос подарських операціях він не виготовляв і ці документи ві дповідно були відсутні у ньо го вдома при виїмці документ ів. А як вбачається з матеріал ів справи та показів свідка ОСОБА_4 крім ОСОБА_2 біль ше ніхто не здійснював діяль ність від імені МПП „Діана”;

- таку схему отримання права ОСОБА_2 на здійснення всі єї господарської діяльності від імені МПП „Діана” ( не буд учи її власником), суд розціню є як намагання ОСОБА_2 уни кнути кримінальної відповід альності за ст. 205 КК України (фі ктивне підприємництво), оскі льки за нормами цієї статті п ередбачена кримінальна відп овідальність саме за створен ня або придбання суб”єктів п ідприємницької діяльності (ю ридичних осіб) з метою прикри ття незаконної діяльності аб о здійснення видів діяльност і, щодо яких є заборона. У зв”я зку з чим придбання МПП „Діан а” було оформлено зовсім на і ншу незацікавлену в реальній діяльності підприємства осо бу - ОСОБА_4;

- ОСОБА_2 використовуючи установчі документи та печа тку МПП „Діана” (фактично зді йснюючи на підставі дорученн я діяльність від імені МПП „Д іана”) не ставив свого підпис у, а підписував всі дументи за значаючи прізвище власника - ОСОБА_4, намагаючись таки м чином уникнути підозри, щод о безтоварності операцій які він фактично укладав сам з со бою (як директор ПП ПКФ „Прива тПостачСервіс” та заступник за дорученням від імені МПП „ Діана”);

- про безтоварність господа рських операцій зазначених у вироці свідчить відсутність складських приміщень за цей період, відсутність наймани х працівників чи осіб які пра цювали на зазначених підприє мствах за договорм цивільно- правового характеру, відсутн ість власних транспортних за собів, відсутність товарно-т ранспортних документів, витр ат по них та ін.

- про безтоварність господа рських операцій свідчить і п орядок розрахунків між ПП ПК Ф „ПриватПостачСервіс” та МП П „Діана”, а саме розрахунки п о зазначеним у вироці операц іям не проводились через бан к. По МПП „Діана” взагалі відс утня касова книга. А по деяких операціяї при розрахунках ОСОБА_2 як директор ПП ПКФ „П риватПостачСервіс” та заст. директора за дорученням МПП „Діана”, щоб провести розрах унок фактично між собою - вико ристовував схеми надання кош тів під звіт особам, які взага лі не мають ніякого відношен ня до вказаних підприєвств. П ри цьому, ці особи отримували від ОСОБА_2 як директора П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” к ошти під звіт, щоб розрахуват ись з ним же, тільки як з засту пником директора МПП „Діана” . При цьому первинні бухгалте рські документи по цим угода м по МПП „Діана” взагалі не ві дображались, оскільки ОСОБ А_2 (фактично одноособово пр едставлючи інтереси МПП „Діа на”) їх взагалі не заводив, вик ористовуючи установчі докум енти та печатку МПП „Діана” л ише в своїх корисливих інтер есах.

- всі докази, які під час розг ляду справи надавав ОСОБА_2 на підтримку своїх перших п оказів про те, що операції з МП П „Діана” реально здійснювал ись, ніяким чином не підтверд жували його слів, оскільки за значені документи (договори оренди приміщень, платіжні д оручення про перерахування к оштів, квитанції про сплату з а оренду приміщення та ін.) не спростовували доводів обвин увачення, так як надані ОСО БА_2 документи фактично вих одили за межі пред”явленого обвинувачення (як по періоду обвинувачення так і по межам обвинувачення).

Аналізуючи покази свідка ОСОБА_8 про те, що - на п рохання ОСОБА_2 на автомо білі (яким керував за доручен ням) він їздив на фірму „Діана ” неодноразово відвозив вент еля, задвижки. Брав із складу і возив в м. Шостка, Київ, Черніг ів, Тернопіль, Одеса, Херсон ,Х арків. В такі відрядження він їздив 2-3 рази в неділю. ОСОБА _2 розраховувався з ним за по їздки. В місті Шостка склад зн аходився за речовим ринком в гаражах. Документи в м. Шостка він передавав ОСОБА_6. Маш ини інколи загружав сам. Пере возками займався з жовтня 2007 р оку по червень 2009 року. Та уточн ені покази про те, що вентеля т а задвижки він возив не на фір му „Діана” а на „Нічний експр ес” - суд прийшов до висновк у про те, що дані покази не від повідають фактичним обстави нам справи в частині пред”яв леного обвинувачення та повн істю спростовуються матеріа лами справи, показами свідкі в та показами самого ОСОБА_ 2, з яких вбачається, що реаль них операцій з МПП „Діана” ( по обсягу пред”явленого обвину вачення) не було, ОСОБА_6 з м . Шостка не має ніякого віднош ення до МПП „Діана”. При цьому під час допиту ОСОБА_8 дав суперечливі покази про те, що він то відвозив вентеля задв ижки на так звані склади МПП „ Діана” в м. Шостка, то не відво зив. Матеріалами справи, в том у числі і всіми вилученими бу хгалтерськими документами у ОСОБА_2, взагалі не підтве рджується наявність складів МПП „Діана в м. Шостка”, відсу тні товаро-транспортні докум енти, які підтверджують наяв ність господарських операці й з МПП „Діана” та витрат по ни х.

Крім того, ОСОБА_8 під час розгляду справи надаючи вищ езазначені покази не зміг вк азати конкретні дати вказани х господарських операцій, їх кількість та інші суттєві де талі. При цьому, суд не виключа є, того, що ОСОБА_8 міг надав ати певні послуги ОСОБА_2 що стосувались перевозок тов арів, оскільки ОСОБА_2 зді йснював іншу діяльність по в ищезазначених підприємства х в обсягах, які виходять поза межі пред”явленого обвинува чення.

Тому, враховуючи вищезазна чене, суд з врахуванням добут их доказів вважає вищезазнач ені покази ОСОБА_8 недосто вірними та такими, що супереч ать фактичним обставинам по справі і розцінює дані показ и, як спосіб захисту його роди ча (тестя), з метою уникнення о станнім відповідальності.

Вивчивши зібрані по справі докази суд вважає, що дії підс удного ОСОБА_2, слід квалі фікувати:

- за ч.3 ст. 212 КК України, оск ільки він , будучи особою, що з аймається підприємницькою д іяльністю без створення юрид ичної особи, а також службово ю особою підприємства (дирек тором ПП ПКФ „ПриватПостачСе рвіс”) вчинив умисне ухиленн я від сплати податків, що вход ять в систему оподаткування, введених у встановленому за коном порядку, що призвело до фактичного ненадходження по датків до бюджету у особливо великих розмірах.

- за ч.1 ст. 358 КК України, так я к він умисно вчинив підробле ння документів податкової зв ітності (податкових декларац ій з ПДВ), які видаються і посв ідчуються громадянином підп риємцем, та надають права, або звільняють від обов' язків, з метою їх використання підр облювачем,

- за ч.3 ст. 358 КК України, оскіл ьки він умисно вчинив викори стання зазначених завідомо п ідроблених документів подат кової звітності (податкових декларацій з ПДВ).

- за ч.2 ст. 366 КК України, оскіл ьки він умисно вчинив службо ве підроблення, що виразилос ь у внесеннi службовою особою (директором ПП ПКФ „ПриватПо стачСервіс”) до офiцiйних доку ментів завiдомо неправдивих вiдомостей, а також складанні та видачі завідомо неправди вих документів, що спричинил о тяжкi наслiдки.

При цьому, вирішуючи пита ння, щодо притягнення до крим інальної відповідальності ОСОБА_2 за вчинення злочині в передбачених ч.1 та ч.3 ст. 358 КК України судом враховується, що відсутні підстави для зві льнення ОСОБА_2 від кримін альної відповідальності у зв ”язку з закінченням строків давності відповідно до ч.1 ст. 49 КК України, так як зазначені злочини з урахування єдиног о умислу на ухилення від спла ти податків є продовжуваними злочинами і відповідно до ч.3 ст. 49 КК України перебіг їх дав ності був перерваний вчиненн ям ОСОБА_2 нових злочинів: середньої тяжкості (ч.2 ст. 366 КК України ) та тяжкого злочину ( ч.3 ст. 212 КК України).

Вирішуючи питання про пока рання підсудного, суд врахов ує ступінь суспільної небезп ечності вчиненних злочинів, особу винного, його ставленн я до скоєного, обставини, що по м"якшують покарання.

Суд враховує, що підсудний в чинив декілька злочинів, які відповідно є злочинами неве локої тяжкості, злочином сер едньої тяжкості та тяжкий зл очин. При цьому, судом врахову ється тривалий час вчинення злочинів, значні обсяги пода тків, які недоотримав бюджет (при наявності нелегкого фін ансового становища держави), що призвело до фактичного не надходження податків до бюдж ету в особливо великих розмі рах і на час розгляду справи з азначені податки в добровіль ному прорядку до бюджету ОС ОБА_2 не сплачені.

Поряд з цим, судом враховуєт ься, що за місцем проживання ОСОБА_2 характеризується в иключно з позитивної сторони , як трудолюбива, доброзичлив а, відповідальна людина, яка з авжди приходить на допомогу сусідам, бере участь в колект ивних заходах за місцем прож ивання, підтримує порядок та дисципліну, міцний сім”янин , чудовий батько та турботлив ий син.

Суд також враховує, що ОСО БА_2 раніше не судмий, має на утриманні неповнолітню донь ку, яка страждає на хронічне з ахворювання. Крім того ОСОБ А_2 доглядає за престарілою і хворою матір”ю та бабусею, я кі потребують постійної стор онньої допомоги. Сам ОСОБА_ 2 страждає на цукровий діаб ет, гіпертонічну хворобу та і шемічну хворобу серця.

Вищезазначені обставини, я кі істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого, а також т е, що ОСОБА_2 щиро розкаявс я у вчиненні злочинів, суд виз нає пом”якшуючими обставина ми, що дає підстави, при призна ченні йому основних видів по карання за ч.3 ст. 212 та ч.2 ст. 366 КК У країни, відповідно до ст. 69 КК У країни призначити більш м”як ий вид основного покарання у виді обмеження волі, прийшов ши до висновку про те, що його виправлення та перевихованн я можливе в умовах здійсненн я за ним нагляду з обов”язков им залученням до праці.

При цьому, враховуючи, що вч инені ОСОБА_2 злочини за с воїм характером були безпосе редньо пов”язані з посадами, які він обіймав та діяльніст ю якою займався на час вчинен ня злочинів, з урахуванням ха рактеру вчинених злочинів та вищезазначених обставин спр ави, суд прийшов до висновку п ро недоцільність збереження за ним права обіймати посади керівників (їх заступників) т а бухгалтерів підприємств ус танов та організацій незалеж но від їх форм власності та за йматись підприємницькою дія льністю на відповідні строки .

Керуючись ст.ст. 323-324 КПК Украї ни ,-

з а с у д и в:

ОСОБА_2 визн ати винним у вчиненні злочин ів передбачених ч.3 ст. 212, ч.2 ст. 3 66, ч.1 ст. 358, ч.3 ст. 358 КК України і пр изначити йому за цим законом покарання:

- за ч.3 ст. 212 КК України - з застосуванням ст. 69 КК Украї ни до більш м”якого виду осно вного покарання у виді обмеж ення волі на строк чотири рок и з позбавленням права обійм ати посади керівників (їх зас тупників) та бухгалтерів під приємств, установ, організац ій незалежно від їх форм влас ності та займатись підприємн ицькою діяльністю на строк д ва роки з конфіскацією всьог о належного йому майна;

за ч.2 ст. 366 КК України - з застосуванням ст. 69 КК Україн и до більш м”якого виду основ ного покарання у виді обмеже ння волі на строк два роки з по збавленням права обіймати по сади керівників (їх заступни ків) та бухгалтерів підприєм ств установ та організацій н езалежно від їх форм власнос ті на строк один рік шість міс яців;

- за ч.1 ст. 358 КК України - у в иді арешту на строк три місяц і;

- за ч.3 ст. 358 КК України - у ви ді арешту на строк два місяці ;

Відповідно до ст.70 КК У країни остаточно визначити п окарання за сукупністю злочи нів шляхом поглинення менш с уворих покарань більш сувори м у виді обмеження волі на стр ок чотири роки з позбавлення м права обіймати посади кері вників (їх заступників) та бух галтерів підприємств, устано в, організацій незалежно від форм власності та займатись підприємницькою діяльністю на строк два роки з конфіскац ією всього належного йому ма йна.

Міру запобіжного заход у до вступу вироку в законну с илу ОСОБА_2 залишити попер едню - підписку про невиїзд .

Стягнути з ОСОБА_2 на ко ристь держави судові витрати по справі пов"язані з провед енням судово-технічних та су дово-почеркознавчих експерт из в сумі 22083 грн. 60 коп.

Речові докази по справі:

1. Документи, які згідно пост анов слідчого визнано речови ми доказами та приєднано до м атеріалів кримінальної спра ви - залишити зберігати в ма теріалах даної кримінальної справи;

2. Бланки грошових чеків МПП „Діана” в кількості 7 шт., які з гідно протоколу прийому-пере дачі речових доказів на відп овідальне зберігання від 02.02.200 9 року (т.2 а.с. 246) зберігаються у в ідділі податкової міліції Г лухівської МДПІ - передати ОСОБА_4 (АДРЕСА_2) - як ди ректору МПП „Діана”;

3. Належні ПП ПКФ „ПриватПос тачСервіс”:

- чекові книжки на 25 чеків ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” в к ількості 9 шт.,

- печатка ПП ПКФ „ПриватПост ачСервіс”, що знаходиться у к орпусі з полімерного матеріа лу синьо-білого кольору;

- штамп ПП ПКФ „ПриватПостач Сервіс”, що знаходиться у кор пусі з полімерного матеріалу синьо-білого кольору;

- набори літер з гумового ма теріалу білого кольору, які з находяться у спеціальному фу тлярі з полімерного матеріал у чорного кольору, закритим к ришкою з полімерного прозоро го матеріалу в кількості наб орів -4 шт.;

- утримувач печатки з дерев” яного матеріалу світло-корич невого кольору;

- корпуси для печатки (без пе чатки та пояснювальних напис ів) - 2 шт.

які згідно протоколу прий ому-передачі речових доказів на відповідальне зберігання від 02.02.2009 року (т.2 а.с. 246) зберігают ься у відділі податкової міл іції Глухівської МДПІ - пер едати розпоряднику майна ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс” а рбітражному керуючому ОСО БА_22 (ліцензія НОМЕР_5 від 20.06.2007 року).

Зняти арешт накладений зг ідно постанов судді Ковпаків ського районного суду м. Суми від 29 січня 2009 року ( т.17 а.с.99,105,105):

- на рахунок № НОМЕР_2 (980 UAH) П П ПКФ „ПриватПостачСервіс” (код-34135483), відкритий в СОД ВАТ „Р айфанзен банк АВАЛЬ” (МФО 337483) т а припинити зупинення всіх в идаткових операцій по ньому, - зв”язку з відсутністю у спра ві цивільного позову та наяв ності порушеного провадженн я у справі про банкрутство ПП ПКФ „ПриватПостачСервіс”;

- на рахунки № НОМЕР_6 (980 UAH), № НОМЕР_7 (980 UAH) МПКП „Рубін” (к од-14011013), відкритий в СОД ВАТ „Ра йфанзен банк АВАЛЬ” (МФО 337483) та припинити зупинення всіх ви даткових операцій по ньому;

- на рахунок № НОМЕР_3 (980 UAH) М ПП „Діана” (код-24002038), відкритий в СОД ВАТ „Райфанзен банк АВА ЛЬ” (МФО 337483) та припинити зупин ення всіх видаткових операці й по ньому.

З урахуванням призначеног о додаткового покарання у ви ді кофіскації всього майна н алежного ОСОБА_2 відсутн і підстави для зняття арешту накладеного згідно постанов и судді Ковпаківського район ного суду м. Суми від 29 січня 2009 року ( т.17 а.с.102) на рахунки № НО МЕР_8 (980 UAH), № НОМЕР_9 (980 UAH), № Н ОМЕР_4 № НОМЕР_9 (980 UAH) ПП ОС ОБА_2 (інд. код - НОМЕР_1), в ідкриті в СОД ВАТ „Райфанзен банк АВАЛЬ” (МФО 337483).

Майно належне ОСОБА_2 на праві приватної власності н а загальну суму 1455610 грн., яке вил учено та передано на зберіга ння ОСОБА_5 згідно протоко лу накладення арешту на майн о від 13.05.2009 року (т.30 а.с. 198-201) звернут и в рахунок конфіскації майн а засудженого ОСОБА_2.

На вирок може бути подана ап еляція до Апеляційного суду Сумської області через Кроле вецький районний суд Сумсько ї області на протязі 15 діб з мо менту його проголошення, зас удженим в той же строк з моме нту вручення йому копії виро ку.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення07.12.2009
Оприлюднено22.07.2010
Номер документу7279144
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-65/09

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 20.06.2018

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 29.05.2017

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 11.11.2014

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Постанова від 31.03.2009

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Струков О.М.

Вирок від 13.02.2009

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В.М.

Вирок від 20.05.2009

Кримінальне

Кіровський міський суд Донецької області

Волкова Наталія Юріївна

Вирок від 27.07.2009

Кримінальне

Білогірський районний суд Хмельницької області

Герасимчук Ніна Павлівна

Вирок від 13.02.2009

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Лила В.М.

Постанова від 08.12.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Мозговий О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні