Ухвала
від 27.03.2018 по справі 522/3000/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №522/3000/18 Провадження№1-кс/522/5119/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2018 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах підозрюваного ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу,-

ВСТАНОВИВ:

Захисник підозрюваного ОСОБА_4 адвокат ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, що знаходяться у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання адвокат посилається на наступне.

Першим слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №42017160000000704, зареєстрованому в ЄРДР 30.05.2017 стосовно ОСОБА_4 , підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КПК України.

Як встановлено в ході досудового розслідування, свідок ОСОБА_5 користується послугами оператора мобільного зв`язку « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за номером НОМЕР_1 .

Згідно матеріалів кримінального провадження, свідок ОСОБА_5 повідомив, що він спілкувався і з головою ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 , і зі спеціалістом І категорії тієї є сільради ОСОБА_6 з приводу укладення договорів оренди на земельні ділянки під об`єктами СГ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». ОСОБА_5 і ОСОБА_6 неодноразово телефонували один одному з даного приводу, домовлялися між собою щодо умов укладання вказаних договорів і надання неправомірної вигоди. При цьому ОСОБА_5 зрозумів, що ОСОБА_6 завжди діяв за попередньою змовою та за вказівкою ОСОБА_4 щодо вимагання неправомірної вигоди у ОСОБА_5 за укладення тимчасових договорів оренди на земельні ділянки під будівлями та спорудами СГ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Вказані обставини свідчать про необхідність встановлення наявності або відсутності телефонних зв`язків між свідком ОСОБА_5 і вказаними особами, періодичності їх спілкування та кількості телефонних з`єднань. Дана інформація може мати доказове значення у даному кримінальному провадженні та необхідна для встановлення істотних обставин, які впливатимуть на встановлення непричетності ОСОБА_4 до інкримінованого йому кримінального правопорушення, провокування його ОСОБА_5 на вчинення злочину, створення штучних доказів винуватості ОСОБА_4 . Зазначені обставини неможливо довести у інший спосіб ніж шляхом отримання тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю і перебуває у володінні оператора мобільного зв`язку.

Для встановлення вказаних обставин, а саме телефонних з`єднань ОСОБА_5 з ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , необхідно отримати інформацію щодо телефонних зв`язків ОСОБА_5 з даними особами, інформацію про місце його перебування на час здійснення телефонних дзвінків та деталізацію цих дзвінків протягом часу з 25.05.2017 по 18.02.2018 (включно).

Дана інформація представляє собою роздруківку телефонних дзвінків про з`єднання абонента номером за № НОМЕР_1 , яким користується свідок ОСОБА_5 , а саме інформацію про вхідні та вихідні з`єднання, їх тривалість (в тому числі з`єднання нульової тривалості), режим в літаку, зміст та СМС - повідомлення абонента в період з 25.05.2017 по 18.02.2018 (включно), із зазначенням місцезнаходження на протязі вказаного періоду часу, адреси розташування базових станцій, вказівкою азимутів ретрансляційних антен.

Сторона захисту позбавлена можливості витребувати інформацію іншим способом, ніж шляхом тимчасового доступу до речей і документів на підставі ухвали слідчого судді.

Тому адвокат просить надати тимчасовий доступ до зазначених документів.

В судове засідання адвокат не з`явився, відповідно до письмової заяви просив розглядати клопотання за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі.

Розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів здійснено без виклику осіб, у володінні яких вони перебувають, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 2 КПК України завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З наданих матеріалів вбачається, що першим слідчим відділом управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Одеської області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017160000000704, зареєстрованому в ЄРДР 30.05.2017 стосовно ОСОБА_4 , підозрюваного у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КПК України.

Встановлено, що зазначена інформація, яка перебуває у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, відомості, які в ній містяться можуть бути використані як докази, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання адвоката ОСОБА_3 в інтересах підозрюваного ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу задовольнити.

Надати захиснику підозрюваного ОСОБА_4 адвокату ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме документів, які містять відомості про з`єднання абонента за № НОМЕР_1 , яким користується свідок ОСОБА_5 , у тому числі інформацію про вхідні та вихідні з`єднання, їх тривалість (з`єднання нульової тривалості), режим в літаку, зміст та СМС- повідомлення абонента в період з 25.05.2017 по 18.02.2018 (включно), із зазначенням місцезнаходження на протязі вказаного періоду часу, адреси розташування базових станцій, вказівкою азимутів ретрансляційних антен, з можливістю вилучення зазначеної інформації на паперовому та електронному носії.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя :

27.03.2018

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення27.03.2018
Оприлюднено28.02.2023
Номер документу73080546
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —522/3000/18

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 27.03.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 19.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Котелевський Р. І.

Ухвала від 13.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Котелевський Р. І.

Ухвала від 03.03.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гончаров Р. В.

Ухвала від 03.03.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гончаров Р. В.

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гончаров Р. В.

Ухвала від 23.02.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гончаров Р. В.

Ухвала від 22.02.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гончаров Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні