Ухвала
від 28.03.2018 по справі 404/2855/17
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/2855/17

Номер провадження 1-кс/404/571/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2018 року Слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши в залі Кіровського районного суду міста Кіровограда клопотання прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №42017121010000013, з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст.364 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Кіровоградської місцевої прокуратури звернувся до слідчого судді Кіровського районного суду м. Кіровограда з клопотанням, про надання тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за фактичною адресою АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення.

В обґрунтування послався на те, що в провадженні СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області знаходяться матеріали вказаного кримінального провадження, відомості про яке внесені до ЄРДР за фактом зловживання службовим становищем співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою одержання неправомірної вигоди у вигляді недоплати передбачених законом платежів.

Прокурор вказав, що на підставі документів, одержаних від іноземних компетентних органів посадовими особами митниці встановлено порушення митного законодавства службовими особами ПП « ОСОБА_4 », ПП " ОСОБА_5 " ПП " ОСОБА_6 ", ПП " ОСОБА_7 ", ПП " ОСОБА_8 ", ПП " ОСОБА_9 ", ПП " ОСОБА_10 ", ПП " ОСОБА_11 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", ПП " ОСОБА_12 ", про що складені протоколи про порушення митних правил, передбачених статтею 483 Митного кодексу України. Санкція статті 483 Митного кодексу України (далі МКУ) передбачає штраф 100% вартості ввезених товарів та конфіскацію товарів (вартості товарів), як адміністративне стягнення. Однак, з метою уникнення штрафу та конфіскації товару для службових осіб вище перелічених підприємств, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , склали протоколи про порушення митних правил на особу, що не вчиняла порушення митних правил та до суду не направили. Між іншим, строки притягнення до відповідальності за ст.483 МКУ також сплинули.

В зв`язку з чим, прокурор мотивує необхідність вилучення вказаних документів, з метою здобути докази у кримінальному провадженні, крім того проведенні відповідних судових досліджень, висновки яких можуть вплинути на подальшу кваліфікацію дій винних, а також встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні.

Дослідивши матеріали додані до клопотання, приходжу до наступного.

Відповідно до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч.2 п.7 ст.160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей та документів зазначається обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

В силу вимог ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Як регламентовано ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

За таких обставин, прокурором доведена обгрунтовність отримання тимчасового доступу до речей та документів, оскільки вони мають доказове значення у даному кримінальному провадженні. Доведено, що документи, до яких прокурор просить надати тимчасовий доступ, можуть бути отримані з ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ст.ст.161, 162 КПК України, документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, не є документами, до яких заборонено доступ, але містять охоронювану законом таємницю.

Таким чином, вважаю, що прокурор довів наявність всіх обставин, передбачених п.п.1, 2 ч. 5, ч.6 та ч.7 ст.163 КПК України, для вилучення вказаних документів, оскільки зазначені у клопотанні обставини свідчать про те, що докумети, що стосуються ПП " ОСОБА_13 " ПП " ОСОБА_5 ", ПП " ОСОБА_6 ", ПП " ОСОБА_7 ", ПП " ОСОБА_8 ", ПП " ОСОБА_9 ", ПП " ОСОБА_10 ", ПП " ОСОБА_11 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", ПП " ОСОБА_12 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , в тому числі службові листи, доповідні записки, листування із іншими органами державної влади, документи що подавались від імені зазначених підприємств та їх посадових осіб, листування з компетентними органами іноземних країн, акти перевірок, оглядів, а також особові справи співробітників ІНФОРМАЦІЯ_1 , що такі документи створювали,розглядали та електронно-обчислювальну техніку самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а надані докази обґрунтовують ці обставини.

Керуючись ст.ст.159-164 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , прокурору Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_14 та слідчому СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_15 тимчасовий доступ до оригіналів документів, що створювались, оброблялись, використовувались при прийнятті рішень та стосуються ПП " ОСОБА_13 " ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ПП " ОСОБА_5 " ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ПП " ОСОБА_6 " ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ПП " ОСОБА_7 " ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ПП " ОСОБА_8 " ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ПП " ОСОБА_9 " ЄДРПОУ НОМЕР_7 , ПП " ОСОБА_10 " ЄДРПОУ НОМЕР_8 , ПП " ОСОБА_11 " ЄДРПОУ НОМЕР_9 , ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " ЄДРПОУ НОМЕР_10 , ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " ЄДРПОУ НОМЕР_11 , ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " ЄДРПОУ НОМЕР_12 , ПП " ОСОБА_12 " ЄДРПОУ НОМЕР_1 , в тому числі службові листи, доповідні записки, листування із іншими органами державної влади, документи що подавались від імені зазначених підприємств та їх посадових осіб, листування з компетентними органами іноземних країн, акти перевірок, оглядів, а також особові справи співробітників ІНФОРМАЦІЯ_1 , що такі документи створювали, розглядали та електронно-обчислювальну техніку (комп`ютери), з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за фактичною адресою АДРЕСА_1 .

Встановити строк дії цієї ухвали по 28.03.2018 року включно.

Невиконання вимог ухвали слідчого судді, на тимчасовий доступ до речей і документів, є підставою для застосування положень ст.166 КПК України, - проведення обшуку (примусове вилучення).

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.03.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73108639
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №42017121010000013, з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст.364 КК України

Судовий реєстр по справі —404/2855/17

Ухвала від 05.07.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 05.07.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 05.07.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 30.05.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 07.05.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 27.04.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 28.03.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 28.03.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні