Ухвала
від 11.05.2018 по справі 372/1256/18
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/1256/18

Провадження 1-кс-353/18

ухвала

Іменем України

11 травня 2018 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання заступника начальника СВ Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника СВ Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області звернувся до суду із клопотанням про обшук у кримінальному провадженні № 12018110230000457, яке погоджено прокурором Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 10.05.2018 до Обухівського ВП ГУ НП в Київській області надійшла заява від ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що 09.05.2018 близько 20 год. 00 хв. наглядно знайомий чоловік на ім`я ОСОБА_4 , перебуваючи в вагончику, який розташований на території приватного домоволодіння, що в АДРЕСА_1 , здійснив розпусні дії щодо його малолітнього сина ОСОБА_5 , 2014 року народження, при цьому оголив свої статеві органи та статеві органи малолітнього, після чого руками торкався статевих органів останнього.

Крім того, з метою безперервного переслідування особи, яка щодо потерпілого ОСОБА_5 вчинила розпусні дії, з метою фіксації відомостей про обставини вчинення злочину, відшукання знаряддя і предметів кримінального правопорушення 10 травня 2018 року в період часу з 19 години 44 хвилин по 20 годину 20 хвилин працівниками поліції в присутності понятих під час проведення невідкладного обшуку будівельного вагончику без номеру, що розташований по вул. Лесі Українки в с. Гусачівка Обухівського району Київської області, за місцем вчинення розпусних дій щодо малолітнього, в ході якого виявлено та вилучено: футболку сірого кольору, на бирці якої мається напис «Collection x2 TP», ковдру сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, наволочку сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, підодіяльник червоного кольору.

Згідно постанови слідчого від 10 травня 2018 року вилучені 10 травня 2018 року в період часу з 19 години 44 хвилин по 20 годину 20 хвилин під час проведення невідкладного обшуку будівельного вагончику без номеру, що розташований по АДРЕСА_1 , який належить ОСОБА_6 , футболку сірого кольору, на бирці якої мається напис «Collection x2 TP», ковдру сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, наволочку сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, підодіяльник червоного кольору, визнано речовим доказом у вказаному кримінальному провадженні.

На підставі вище викладеного вилучені в ході обшуку предмети, зокрема футболка сірого кольору, на бирці якої мається напис «Collection x2 TP», ковдра сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, наволочка сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, підодіяльник червоного кольору, мають доказове значення у кримінальному провадженні, необхідні для повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування кримінального правопорушення та є доказом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 156 КК України.

У відповідності до ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

У відповідності до ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами Кримінального процесуального кодексу України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

На підставі вище викладеного з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, які містять на собі сліди вчинення вказаного злочину, передбаченого ч. 2 ст. 156 КК України, а також те що отримані результати по проведенню обшуку мають суттєве значення для досудового розслідування і можуть бути доказом під час судового розгляду.

На розгляд клопотання слідчий не з`явився, в клопотанні зазначив про розгляд клопотання слідчим суддею у судовому засіданні без участі слідчого та прокурора та просив задовольнити його.

Згідно норми ч. 1ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Згідно ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З поданих матеріалів вбачається, що 10 травня 2018 року слідчим СВ Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області було складено протокол огляду, відповідно до якого в присутності понятих було здійснено обшук будівельного вагончику без номеру, що розташований по АДРЕСА_1 , який належить ОСОБА_6 .

Згідно ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Слідчий просить надати дозвіл на обшук будівельного вагончику без номеру, що розташований по вул. Лесі Українки в с. Гусачівка Обухівського району Київської області, за місцем вчинення кримінального правопорушення, з метою виявлення та вилучення: футболки сірого кольору, на бирці якої мається напис «Collection x2 TP», ковдри сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, наволочки сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, підодіяльника червоного кольору,тобто проведення слідчої дії, яку вже фактично вчинено 10.05.2018 року в період час з 19 години 44 хвилин до 20 години 20 хвилин.

З поданих матеріалів вбачається, що обшук будівельного вагончику без номеру, що розташований по АДРЕСА_1 , за місцем вчинення кримінального правопорушення, з метою виявлення та вилучення: футболки сірого кольору, на бирці якої мається напис «Collection x2 TP», ковдри сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, наволочки сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, підодіяльника червоного кольору, проводився на підставіст. 233 КПК України.

Так, невідкладний обшук проведено з метою виявлення та фіксації події злочину, на підставі достатніх даних, що вказують на вчинення кримінального правопорушення та необхідності вчинення дій, спрямованих на його припинення. В ході проведення невідкладеного обшуку будівельного вагончику без номеру, що розташований по АДРЕСА_1 , здобуті докази вчинення кримінального правопорушення. Приймаючи до уваги вищевикладене, враховуючи те, що у органа досудового розслідування були достатні підстави вважати, що до отримання ухвали слідчого судді на обшук вказаного нежилого приміщення, виявлені речі, які матимуть важливе значення речових доказів у кримінальному провадженні, могли б бути знищені або переміщенні у інше місце.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 234 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, протокол обшуку, та іншими матеріалами клопотання), а також слідчим в судовому засіданні, доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що у вказаному приміщенні могли бути виявлені та зафіксовані відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, речові докази.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст. 234 КПК України, підстави для задоволення внесеного слідчим клопотання.

Керуючись ст.ст. 234, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання заступника начальника СВ Обухівського ВП ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_7 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_8 дозвіл на проведення обшуку, будівельного вагончику без номеру, що розташований по вул. Лесі Українки в с. Гусачівка Обухівського району Київської області, за місцем вчинення кримінального правопорушення, з метою виявлення та вилучення: футболки сірого кольору, на бирці якої мається напис «Collection x2 TP», ковдри сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, наволочки сірого кольору з малюнком у вигляді ліній, геометричних фігур та квітів, підодіяльника червоного кольору.

Строк дії ухвали визначити до 09 червня 2018 року включно.

Відповідно до ст. 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав зазначених у клопотанні прокурора, слідчого надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення11.05.2018
Оприлюднено27.02.2023
Номер документу73929873
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —372/1256/18

Ухвала від 21.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Гриненко О. І.

Ухвала від 21.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Київської області

Гриненко О. І.

Ухвала від 22.06.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 20.06.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 12.06.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 16.05.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 11.05.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні