Вирок
від 14.06.2010 по справі 1-52/10
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

м. Кам'янка-Бузька, вул. Незалежності, 29, 80400, (03254) 5-13-41

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 червня 2010 року Кам"янка-Бузький районний суд Львівської області в складі: головуючого судці Горошко Л.Б.

представника потерпілої ОСОБА_1 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Кам"янка-Бузька кримінальну справу про обвинувачення

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, гр.України, ІНФОРМАЦІЯ_3, одруженого, неповнолітніх дітей на утриманні не має, пенсіонера, без судимості, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4 Янка-Бузького району Львівської області, -

в злочині передбаченому ст.356 КК України

встановив :

06.08.2009 р. ОСОБА_2 самовільно поміняв вхідні двері в спільній з ОСОБА_3 квартирі № 50, що знаходиться по вул. Сагайдачного, б в смт. Добротвір Кам"янка-Бузького району Львівської області, відмовився пускати її в квартиру та надати ключі від нових дверей, чим позбавив ОСОБА_3 законного права користуватися та розпоряджатися власним майном.

Підсудний ОСОБА_2 в судовому засіданні винним себе не визнав та пояснив, що в 1990 р. він разом із матір ю отримали квартиру № 50, що знаходиться по вул. Сагайдачного, б в смт. Добротвір Кам"янка-Бузького району Львівської області. В цей час він познайомився із ОСОБА_3, з якою підтримували дружні відносини. У 2000 р. ОСОБА_3 поїхала за кордон, і повернулася лише в 2009 р. За цей час він жодного разу не бачив ОСОБА_3 Коли остання, в 2009 р. повернулася з-за кордону, то повідомила йому, що буде разом з ним жити в його квартирі, оскільки їй належить Ч частина квартири. Після її слів він поїхав в КП Червоноградське МБТІ , де йому стало відомо, що ОСОБА_3 є його дружиною і їй на праві приватної власності належить Ч частина квартири № 50, що знаходиться по вул. Сагайдачного, б в смт. Добротвір Кам"янка-Бузького району Львівської області. Це його дуже збентежило, а тому у серпні 2009 р. він поміняв вхідні двері у згаданій квартирі, так як вважав, що ОСОБА_3 не має жодного відношення до його квартири. Зазначив, що Із ОСОБА_3 вони не вели спільного господарства і разом не проживали. На сьогоднішній день він одружений і проживає із своєю дружиною в м.Львові. Окрім цього, він звернувся до суду з позовом про визнання приватизації на квартиру № 50, що по вул. Сагайдачного, 6/5 в смт. Добротвір Кам Янка-Бузького району Львівської області в лютому 2010 р. недійсною.

Потерпіла ОСОБА_3 суду пояснила, що з підсудним ОСОБА_2 вони з 1988 р. до 2009 р. проживали в громадянському шлюбі в квартирі № 50, що по вул. Сагайдачного, 6 в смт. Добротвір Кам Янка-Бузького району Львівської області. Разом вони утримували квартиру, вели спільне господарство, придбавали меблі, робили ремонт у квартирі. їй на праві приватної власності належить Ч частина згаданої квартири . З листопада 2000 р. по березень 2009 р. вона тимчасово перебувала за кордоном у Італії, але коли приїжджала в Україну, то їхала до ОСОБА_2 За останні роки, за період часу коли її не було, ОСОБА_2

знайшов собі іншу жінку, що змусило їх добровільно поділитися кімнатами у спільній квартирі .Коли вона повернулася з Італії, то в її кімнаті меблів майже не було, а тому вона придбала нові, на суму 12900 грн. та самотужки зробила ремонт. 06.08.2009«р. ОСОБА_2 самовільно, не повідомивши її, поміняв вхідні двері в їх спільній квартирі та відмовився пускати її в квартиру. Тому, була змушена викликати працівників міліції, нащо останні склали відповідний протокол відносно ОСОБА_2

Свідок ОСОБА_4 суду пояснила, що її мати ОСОБА_3 з 1990 р. почала проживати разом з підсудним ОСОБА_2 У 2000 р. мати виїхала за кордон та повернулася в 2009 р. За ці роки, коли її мати приїжджала в Україну, то завжди їхала жити в квартиру до ОСОБА_2 При цьому, ОСОБА_2 казав їй, що одна кімната її, де вона може поскладати свої речі, а інша кімната - зал - його.

Свідок ОСОБА_5 суду пояснив, що ОСОБА_3 є його тещею і йому відомо, що відносини останньої з підсудним ОСОБА_2 були нормальні, до того часу доки ОСОБА_3 не повернулася з Італії. Зазначив, що, коли ОСОБА_3 приїжджала з Італії, то перебувала у квартирі разом із ОСОБА_2 Однак, ОСОБА_2 поміняв вхідні двері і ОСОБА_3 не могла увійти в квартиру, хоча там були її речі. Також ОСОБА_2 говорив йому, щоб він прийшов та забрав речі тещі.

Незважаючи на невизнання вини підсудним ОСОБА_2 його вина у вчиненні злочину, передбаченого ст. 356 КК України доведена показами потерпілої, свідків, даних в судовому засіданні, а також матеріалами справи, зокрема:

свідоцтвом про право власності на квартиру(будинок), з якого вбачається, що квартира по вул.Сагайдачного, 6/50, що в смт.Добротвір Кам Янка-Бузького району Львівської області, на праві приватної, спільної власності належить ОСОБА_2 та ОСОБА_3,

розпорядженням органу приватизації квартири по вул.Сагайдачного, 6/50, що в смт.Добротвір Кам Янка-Бузького району Львівської області,

довідкою з місця проживання про склад сім ї та прописку,

заявою № 410 ОСОБА_2 на ім я директора ДРЕС про оформлення передачі в приватну власність ОСОБА_2 та ОСОБА_3 квартири по вул.Сагайдачного, 6/50, що в смт.Добротвір Кам Янка-Бузького району Львівської області.

На підставі наведеного, суд вважає доказаним пред"явлене підсудному ОСОБА_2 обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ст.356 КК України - самоправство, тобто самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам власника.

При обранні міри покарання до підсудного ОСОБА_2 суд приймає до уваги суспільну небезпечність скоєного та особу винного, котрий своєї вини не визнав, позитивно характеризується за місцем проживання, вперше притягується до кримінальної відповідальності, є особою пенсійного віку, відсутність пом якшуючих та обтяжуючих покарання обставин.

З врахуванням зазначеного суд вважає, що покарання до підсудного ОСОБА_2 слід обрати в межах санкції статті за якою кваліфіковано злочин у виді штрафу.

Судових витрат, цивільного позову та речових доказів по справі не має.

Керуючись ст.ст.323,324 КПК України,

засудив :

ОСОБА_2 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.356 КК України, призначивши покарання у виді штрафу в сумі 850 (вісімсот п ятдесят) грн.

Міру запобіжного заходу засудженому ОСОБА_2 до вступу вироку в законну силу залишити попердню- підписку про невиїзд.

Вирок може бути оскаржений в апеляційний суд Львівської області протягом 15 діб з моменту проголошення через Кам янка-Бузький районний суд Львівської області.

СудКам'янка-Бузький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення14.06.2010
Оприлюднено17.05.2018
Номер документу73939266
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-52/10

Вирок від 26.01.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рудніцький В. А.

Вирок від 14.06.2010

Кримінальне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Горошко Л. Б.

Вирок від 08.09.2010

Кримінальне

Іллічівський районний суд м.Маріуполя

Харитонова Г. Л.

Вирок від 17.06.2010

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Вирок від 24.03.2010

Кримінальне

Олександрівський районний суд Донецької області

Молчанов В. А.

Постанова від 02.04.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Постанова від 02.03.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Постанова від 02.04.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Драний В. В.

Вирок від 02.09.2015

Кримінальне

Барвінківський районний суд Харківської області

Коптєв Ю. А.

Вирок від 22.03.2010

Кримінальне

Ширяївський районний суд Одеської області

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні