Ухвала
від 24.09.2018 по справі 484/3532/18
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №484/3532/18 24.09.2018

Провадження №22-ц/784/1607/18

У Х В А Л А

24 вересня 2018 року м. Миколаїв

Суддя Апеляційного суду Миколаївської області Коломієць В.В., розглянувши апеляційну скаргу Приватного підприємства Евроконсалтінг Україна на ухвалу Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 06 серпня 2018 року у справі за заявою ОСОБА_1 про забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства Евроконсалтінг Україна , Приватного підприємства АВТЕХ про визнання договорів недійсними та стягнення грошових коштів , -

В С Т А Н О В И Л А :

Ухвалою Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 06 серпня 2018 року задоволено заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову. Накладено арешт на кошти ПП Евроконсалтінг Україна , які знаходяться на банківському рахунку р/р НОМЕР_1 в АТ Райффайзен Банк Аваль .

Не погодившись з зазначеною ухвалою, 14 вересня 2018 року ПП Евроконсалтінг Україна подало апеляційну скаргу на вказану ухвалу разом з клопотанням про поновлення строку.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

За правилами ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Як вбачається із змісту апеляційної скарги, ПП Евроконсалтінг Україна просить поновити процесуальний строк на її подачу та зазначає, що оскаржувана ухвала була винесена за відсутності представника ПП Евроконсалтінг Україна , про її наявність не могли дізнатися вчасно.

Проте апелянт не зазначає дату коли саме відповідачем було отримано копію ухвали та не надає доказів на підтвердження дати отримання. При цьому, сам факт отримання стороною позивача копії оскаржуваної ухвали посвідченої печаткою суду підтверджуються наявністю її у додатках до апеляційної скарги.

За такого, особі, яка подала апеляційну скаргу, необхідно надати заяву про поновлення процесуального строку на апеляційне оскарження в якій вказати інші поважні підстави для поновлення цього строку підтвердивши дату отримання копії оскаржуваної ухвали.

Згідно до ч.3 ст. 357 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Керуючись ст. ст. 357, 185 ЦПК України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу Приватного підприємства Евроконсалтінг Україна на ухвалу Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області від 06 серпня 2018 року - залишити без руху .

- Надати апелянту строк, який не може перевищувати десяти днів з моменту отримання ним копії даної ухвали для усунення зазначених в цій ухвалі недоліків, а саме подання нової заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду із зазначенням інших підстав для поновлення такого строку.

Якщо заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження з зазначенням інших поважних причин для його поновлення не буде подано у зазначений строк, або вказані апелянтом підстави для поновлення строку будуть визнані неповажними, судом буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Суддя Апеляційного суду

Миколаївської області В.В. Коломієць

Дата ухвалення рішення24.09.2018
Оприлюднено25.09.2018
Номер документу76640594
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договорів недійсними та стягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —484/3532/18

Рішення від 07.06.2019

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Рішення від 07.06.2019

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Шаманська Н. О.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Шаманська Н. О.

Ухвала від 18.10.2018

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Шаманська Н. О.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Коломієць В. В.

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

Ухвала від 06.08.2018

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Закревський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні