Постанова
від 27.06.2007 по справі 14/259
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/259

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

33001, м. Рівне, вул. Яворницького, 59

Постанова

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 "27" червня 2007 р.                                                                                Справа №  14/259

Господарський суд Рівненської області в складі головуючого судді  Марач В.В. за участю  секретаря судового засідання   помічника судді Катеринчика А.І.

За позовом   Здолбунівська об'єднана державна податкова інспекція   

до відповідача  Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс-Пак"

про   припинення підприємницької діяльності

від позивача    –Гальчина Р.С.(дов.№ 250/10-20 від 12.04.07 р.);

від відповідача–не з"явився

Статті  27, 29, 49, 51, 127 Кодексу адміністративного судочинства  України  роз'яснені.

СУТЬ СПОРУ:  

       Позивач звернувся до господарського суду Рівненської області з позовом про  припинення підприємницької діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс-Пак"

у зв'язку з неподанням протягом тривалого часу (більше одного року) фінансової звітності до податкового органу.

В судовому засіданні позивач позовні вимоги, відповідно до права, наданого статтею 51 Кодексу адміністративного судочинства України, підтримав.

          Відповідач  відзив на позов та витребувані судом документи не подав. Згідно довідки ЄДРПОУ відповідач зареєстрований за адресою: Рівненська область, м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 17/1. Ухвала про порушення справи, направлена на дану адресу, повернулася із відміткою відділення зв'язку про те, що по даній адресі дана організація тимчасово відсутня. Іншої адреси ні позивачу, ні суду не відома. На підставі ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України, суд визнав, що наявних документів достатньо для розгляду справи по суті за відсутності відповідача.

Заслухавши у відкритому судовому засіданні пояснення представника позивача, вивчивши подані письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, господарський суд Рівненської області прийшов до висновку, що  позовні вимоги підлягають до задоволення в повному обсязі, з огляду на наступне:

Відповідач, товариство з обмеженою відповідальністю "Транс-Пак" ", яке зареєстроване за адресою: Рівненська область, м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 17/1, зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності рішенням  Здолбунівською районною Радою народних депутатів № 208-р від 07.08.1997 р.

За даними податкового обліку відповідач протягом тривалого часу (більше одного року)  не подає до податкового органу податкових декларацій та інших документів фінансової звітності. В судовому засіданні представник позивача зазначив, що недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними фондами відсутня.

Відповідно до абзацу 3 пункту 2 статті 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” підставами для постановлення судового рішення про припинення  підприємницької діяльності фізичної особи –підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до статті 247 Господарського кодексу України неподання суб'єктом господарювання звітності у встановленому порядку та строки суперечить вимогам  спеціального податкового закону. За вказане порушення судом застосовується адміністративно-господарська санкція - скасування державної реєстрації відповідача з подальшою його ліквідацією.

Згідно п.4 ст.94  Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

З урахуванням вищевикладеного позовні вимоги про припинення державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності підтверджуються матеріалами справи, а тому підлягають задоволенню.

Керуючись    ст. 94, ч.1 ст.158, ст.ст. 160,  163   Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

                                                                    постановив:

1.   Позов задоволити.

2. Підприємницьку діяльність відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю "Транс-Пак" (Рівненська область, м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 17/1 ,  код ЄДРПОУ 24176732) - припинити.

3. Зобов'язати відповідача вчинити всі дії по виключенню його з Державного реєстру суб'єктів підприємницької діяльності.

4. Копію постанови направити державному реєстратору Здолбунівської міської ради.

Сторона, яка не погоджується з постановою має право на апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження постанови суду  першої інстанції подається протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу –згідно складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

     Суддя                                                           Марач В.В.

Постанова підписана  "03" липня 2007 р.

Дата ухвалення рішення27.06.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу773559
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/259

Ухвала від 12.03.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 22.11.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Степашко О.І.

Ухвала від 19.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Ухвала від 29.11.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Степашко О.І.

Постанова від 26.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Плюшко І.А.

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Плюшко І.А.

Постанова від 12.04.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Борисенко І.В.

Ухвала від 22.02.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

Ухвала від 25.01.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні