Ухвала
від 19.10.2018 по справі 453/1585/15-ц
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/1585/15-ц

№ провадження 2/453/13/18

УХВАЛА

про прийняття справи до свого провадження

19 жовтня 2018 року м. Сколе

Суддя Сколівського районного суду Львівської області Микитин В.Я., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом Дочірного підприємства ІНФОРТЕСТ Кіпрської компанії Біпосол Лімітед до ОСОБА_1, Приватного акціонерного товариства Страхове товариство Гарантія , з участю третьої особи Приватного підприємства Автокомплекс Старт про відшкодування завданих матеріальних збитків ,-

в с т а н о в и в:

Позивач ДП Інфортест Кіпрської компанії Біпосол лімітед в особі представника ОСОБА_2 звернувся до суду з позовною заявою про стягнення з Приватного акціонерного товариства Страхове товариство Гарантія в користь ДП Інфортест Кіпрської компанії Біпосол Лімітед 50 000 грн. завданих матеріальних збитків та з ОСОБА_3 в користь ДП Інфортест Кіпрської компанії Біпосол Лімітед 68 757 грн. 43 коп. матеріальних збитків та 800 грн. витрат на проведення дослідження, 1200 грн. за транспортування транспортного засобу VOLVO XC90, д.н.з. НОМЕР_1 та судові витрати.

Вирішуючи питання про прийняття вищевказаної цивільної справи, мною встановлено наступне.

Провадження у справі відкрито ухвалою судді Сколівського районного суду Львівської області Ясінського Ю.Є. від 16.12.2015 року.

22.07.2016 року заяву позивача в порядку ст. 31 ЦПК України про уточнення позовних вимог судом задоволено шляхом постановлення ухвали відповідно до ч. 2 ст. 210 ЦПК України від 18.03.2004 № 1618-IV, залучено до участі у справі у якості відповідача ОСОБА_1 у зв'язку із смертю відповідача ОСОБА_3

Розгляд справи неодноразово відкладався, а саме: у зв'язку із неявкою сторін - 03.10.2016 року, 17.05.2017 року, 23.02.2018 року, 03.09.2018 року; за клопотанням учасників справи про відкладення розгляду справи - 30.01.2017 року, 30.10.2017 року, 04.12.2017 року, 11.07.2018 року, 28.09.2018 року; у зв'язку з необхідністю витребувати докази - 31.08.2017 року, 20.03.2018 року, 12.06.2018 року.

Вирішуючи питання про розгляд справи у порядку спрощеного або загального позовного провадження, мною враховано значення справи для сторін, категорію та складність справи, а також об'єктивну можливість вирішення справи із встановленням та оцінкою обставин, які є предметом судового розгляду, за наявними у ній доказами.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

Керуючись ст. ст. 14, 33, 274, 277-278 ЦПК України, суд ,-

п о с т а н о в и в:

Прийняти до свого провадження цивільну справу за позовом Дочірного підприємства ІНФОРТЕСТ Кіпрської компанії Біпосол Лімітед до ОСОБА_1, Приватного акціонерного товариства Страхове товариство Гарантія , з участю третьої особи Приватного підприємства Автокомплекс Старт про відшкодування завданих матеріальних збитків .

Розгляд цивільної справи за позовомДочірного підприємства ІНФОРТЕСТ Кіпрської компанії Біпосол Лімітед до ОСОБА_1, Приватного акціонерного товариства Страхове товариство Гарантія , з участю третьої особи Приватного підприємства Автокомплекс Старт про відшкодування завданих матеріальних збитківпризначити в порядку спрощеного позовного провадження на 07 грудня 2018 року о 14 год. 00 хв. в приміщенні Сколівського районного суду (м. Сколе, вул. Д. Галицького, буд. 8, Львівська область) без повідомлення (виклику) учасників справи.

Запропонувати відповідачам ОСОБА_1, Приватному акціонерному товариству Страхове товариство Гарантія в п'ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам, встановленим статтею 178 ЦПК України.

До відзиву на позовну заяву слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз'яснити відповідачам ОСОБА_1, Приватному акціонерному товариству Страхове товариство Гарантія , що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Повідомити відповідачів ОСОБА_1, Приватному акціонерному товариству Страхове товариство Гарантія , що у випадку визнання ними позову у строк, встановлений судом для надання відзиву вони можуть надіслати до суду заяву про визнання позовних вимог Моторного (транспортного) страхового бюро України.

Повідомити відповідачів ОСОБА_1, Приватне акціонерне товариство Страхове товариство Гарантія про те, що, відповідно до частини першої статті 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву вони має право пред'явити зустрічний позов.

Запропонувати позивачу ОСОБА_4 підприємству ІНФОРТЕСТ Кіпрської компанії Біпосол Лімітед в триденний строк з дня вручення йому відзиву на позов подати до суду відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам, встановленим статтею 179 ЦПК України.

До відповіді на відзив слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, якщо такі докази не надані позивачем чи відповідачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу .

Запропонувати відповідачам ОСОБА_1, Приватному акціонерному товариству Страхове товариство Гарантія в триденний строк з дня вручення відповіді на відзив на позов подати до суду заперечення, які мають відповідати вимогам, встановленим статтею 180 ЦПК України.

До заперечень слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, аргументи і міркування щодо наведених позивачем у відповіді на відзив заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, якщо такі докази не надані позивачем чи відповідачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів позивачу.

Роз'яснити учасникам справи позивачу ОСОБА_4 підприємству ІНФОРТЕСТ Кіпрської компанії Біпосол Лімітед та відповідачам ОСОБА_1, Приватному акціонерному товариству Страхове товариство Гарантія що:

- відповідно до частини п'ятої статті 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін;

- відповідно до частини сьомої статті 279 ЦПК України, клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву;

- відповідно до частин другої, третьої статті 39 ЦПК України, з підстав, зазначених у статтях 36, 37 і 38 цього кодексу судді може бути заявлено відвід учасниками справи. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін і призначенням судового засідання.

Третя особа у справі вправі подати пояснення щодо позову або відзиву із викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову у порядку, визначеному ст. 181 ЦПК України у строк, котрий не може перевищувати десяти днів з дня вручення їй позовної заяви чи відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://sv.lv.court.gov.ua.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ця ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду через Сколівський районний суд Львівської області лише щодо недотримання правил підсудності, учасником справи, а також особою, яка не бере участі у справі, якщо суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси та (або) обов'язки.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В. Я. Микитин

Дата ухвалення рішення19.10.2018
Оприлюднено01.11.2018
Номер документу77508519
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування завданих матеріальних збитків

Судовий реєстр по справі —453/1585/15-ц

Постанова від 26.09.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Постанова від 26.09.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 30.05.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 05.02.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 07.12.2018

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Рішення від 07.12.2018

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 19.10.2018

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 11.07.2018

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні