Ухвала
від 22.11.2018 по справі 452/1606/17
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/1606/17

У Х В А Л А

22 листопада 2018 року м.Самбір

Слідчий суддяСамбірського міськрайонногосуду Львівськоїобласті ОСОБА_1 ,з участюсекретаря ОСОБА_2 ,розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у порядкуч.4ст.107КПК Україниклопотання прокурора Самбірської місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_3 про проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Самбірської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням про проведення огляду автомобіля посилаючись на те, що Самбірською місцевою прокуратурою здійснюється досудове розслідування кримінального провадження

№ 42017141290000024 від 12 квітня 2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України у зв`язку з тим, що в діях директора ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» ОСОБА_4 та уповноважених осіб на здійснення функцій місцевого самоврядування Старосамбірської міської ради вбачаються ознаки службового підроблення.

Як зазначено у клопотанні, 5 жовтня 2016 року Старосамбірською міською радою на офіційному веб-сайті «Прозоро» оприлюднене оголошення про проведення процедури закупівлі сміттєвоза з заднім завантаженням, де було зазначено коди відповідних класифікаторів предмета закупівлі (за наявності) ДК 021:2015:34144510-6 сміттєвози ДК 016:2010:29.10.5 автомобілі спеціального призначення.

Під час проведення відкритих торгів були заявлені два учасники, а саме: ТОВ «Торговий Дім Будшляхмаш» та ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг». Переможцем відкритих торгів стало ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг», яке запропонувало придбати автомобіль сміттєвоз з боковим завантаженням МБЗ-2 на шасі, після капітального ремонту ГАЗ-3307, з газо-балонним обладнанням (ГБО) 2000 року випуску, із механічною коробкою передач, пробіг якого, згідно спідометра становить 200 000 км., сміттєзбиральна установка об`ємом 7,5 м. куб., тип двигуна бензин/газ, об`єм двигуна 4250 см. куб., вартістю 630000 грн. Оплату коштів Старосамбірською міською радою проведено 27 грудня 2016 у повній сумі 630000 грн. на рахунок ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг».

У процедурі закупівлі ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» представило сертифікат відповідності щодо індивідуального затвердження завершеного колісного транспортного засобу у якому зазначено робочий об`єм двигуна 4750 см. куб. та вид пального дизельне паливо, що не відповідає дійсності.

Під час проведення процедури тендерної закупівлі сміттєвоза Старосамбірська міська рада в технічному завданні висунула наступні вимоги та критерії щодо технічних параметрів автомобіля спеціального призначення (сміттєвоза) який мала намір придбати в результаті проведення тендеру, а саме:

1) рік випуску не раніше 2000 року, новий або після капітального ремонту;

2) двигун - новий або після капітального ремонту;

3) навісне обладнання нове;

4) пробіг не більше 200 000 км.;

5) об`єм двигуна не більше 7000 см. куб., тип двигуна - дизель або газ/бензин;

6) потужність не менше ніж 117 к.с. / не більше 250 к.с.;

7) місткість кузова не менше 7,5 м. куб. / не більше 18 м. куб.;

8) бокове або заднє навантаження;

9) коробка ручна механіка;

10) вантажопідйомність маніпулятора не менше 500 кг.;

11) маса завантаження відходів не менше 3400 кг.;

12) транспортна швидкість сміттєвоза не менше 50 км./год.;

13) встановлений ресурс до першого капітального ремонту не менше 9 200 год.;

14) завантаження контейнерів 0,75 1,1 м. куб.;

15) коефіцієнт пресування твердих побутових відходів не менше 1:2,5.

Також у вимогах тендерної документації зазначено, що характеристики сміттєвоза повинні відповідати, або бути кращими за показники, наведені у технічному завданні.

Згідно висновку № 4259 судової авто товарознавчої експертизи від 31 жовтня 2017 року встановлено, що ринкова вартість автомобіля сміттєвоза з реєстраційним номером « НОМЕР_1 », який представляє собою автомобільне шасі моделі «ГАЗ-3307» 2006 року виготовлення ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , зі змонтованим на ньому газобалонним обладнанням для роботи бензинового двигуна на скрапленому нафтовому газі та сміттєвим кузовом «МБЗ-2», станом на 17 листопада 2016 року могла становити 343702 грн.

Тобто різниця між фактично витраченими бюджетними коштами та реальною вартістю вказаного сміттєвоза становить 286 298 грн.

Однак, із довідки, складеної за результатами перевірки проведеної головним державним аудитором відділу моніторингу та перевірок закупівель Західного офісу Державної аудиторської служби України, а також видаткових накладних та актів приймання-передачі виконаних робіт. Наданих постачальником вказаного сміттєвоза - ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг», встановлено, що вказане товариство 22 листопада 2016 року уклало договір з ТзОВ «Торговий дім «Будшляхмаш» щодо проведення капітального ремонту автомобіля марки «ГАЗ-3307», який включає в себе повне розбирання, капітальний ремонт двигуна та трансмісії, очистка та повне фарбування автомобіля. Загальна вартість робіт, передбачених цим договором становить 119 000 грн.

Згідно видаткової накладної № 21/12 від 21 грудня 2016 року встановлено, що ТзОВ «ВО «Авто-Холдінг» виконав для ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» роботи по виготовленню сміттєвоза «МБЗ-2», загальною вартістю 241020 грн.

Згідно акту проймання-передачі робіт № 3019 від 23 грудня 2016 року встановлено, що ТзОВ «Ловавто сервіс» виконало для ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» роботи по монтажу газобалонного обладнання на автомобіль марки «ГАЗ-3307» із номерним знаком « НОМЕР_3 » на загальну суму 9600 грн.

Виходячи із вище наведеного, згідно представлених у кримінальному провадженні документів, витрати ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» на придбання та переобладнання автомобіля марки «ГАЗ-3307» становили 436370 грн.

Однак, згідно реєстру бази даних ТСЦ № 8044 РСЦ МВС в м. Києві станом на момент подання пропозиції, укладання договору та оплати за поставлений автомобіль (сміттєвоз) ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» немало у власності автомобіля сміттєвоз з боковим завантаженням МБЗ-2 на шасі після капітального ремонту ГАЗ-3307 з ГБО 2000 року випуску, а поставлений ними автомобіль було переобладнано на сміттєвоз лише 31 січня 2017 року, що ставить під сумнів достовірність поданих ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» документів для участі у тендерній процедурі та перемогу вказаного учасника у процедурі закупівлі, а також щодо достовірності наданих постачальником видаткових накладних та фактично затрачених коштів на капітальний ремонт та переобладнання вказаного автомобіля.

У висновку № 4259 судової авто товарознавчої експертизи від 31 жовтня 2017 року не зазначено чи справді технічні характеристики поставленого ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» сміттєвоза відповідають технічним вимогам, зазначеним замовником у тендерній документації та чи справді відбувся повний капітальний ремонт вказаного транспортного засобу.

Як зазначаєпрокурор, зв`язку з чим виникає об`єктивна та процесуально обґрунтована необхідність у проведенні додаткової комплексної автотехнічної, трасологічної та автотоварознавчої експертизи, для виконання якої необхідно провести додатковий огляд вище вказаного сміттєвоза із залученням відповідних експертів.

4 липня 2017 року автомобіль марки «ГАЗ-3307» із реєстраційним номером « НОМЕР_1 », який був придбаний Старосамбірської міською радою та безоплатно переданий на баланс Комунальному підприємству «Міське виробниче управління житлово-комунального господарства м. Старий Самбір», було вилучено із вказаного підприємства та доставлено на тимчасове зберігання на територію ПП «Віхота», яке розташоване в с. Рудня, вул. Бісківська, 9 Самбірського району, де знаходиться до теперішнього часу,

З метою проведення огляду вузлів та агрегатів вказаного транспортного засобу, слідчому та відповідним експертам необхідно отримати тимчасовий доступ та дозвіл на проведення детального огляду вказаного автомобіля.

Прокурор Самбірської місцевої прокуратури ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився. Неприбуття прокурора не перешкоджає розгляду клопотання.

Вивчивши подані докази слід дійти висновку про необхідність задоволення клопотання із наступних підстав.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч. 1 та ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Встановлено, що Самбірською місцевою прокуратурою здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 42017141290000024 від 12 квітня 2017 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК України у зв`язку з тим, що в діях директора ТзОВ «Бюро (центр) науково-технічних та економічних досліджень та послуг» ОСОБА_4 та уповноважених осіб на здійснення функцій місцевого самоврядування Старосамбірської міської ради вбачаються ознаки службового підроблення.

Старосамбірською міською радою на підставі тендерної закупівлі придбано автомобіль марки «ГАЗ-3307 ГАРЗІ-2» типу спеціальний вантажний сміттєвоз - С із реєстраційним номером « НОМЕР_1 » та номером шасі НОМЕР_4 .

Під час досудового слідства в органу досудового розслідування виникла об`єктивна та процесуально обґрунтована необхідність у проведенні додаткової комплексної автотехнічної, трасологічної та автотоварознавчої експертизи, для виконання якої необхідно провести додатковий огляд вище вказаного сміттєвоза - автомобіля із залученням відповідних експертів.

4 липня 2017 року автомобіль марки «ГАЗ-3307» із реєстраційним номером « НОМЕР_1 », який був придбаний Старосамбірської міською радою та безоплатно переданий на баланс Комунальному підприємству «Міське виробниче управління житлово-комунального господарства м. Старий Самбір», було вилучено із вказаного підприємства та доставлено на тимчасове зберігання на територію ПП «Віхота», яке розташоване в с. Рудня, вул. Бісківська, 9 Самбірського району, де знаходиться до теперішнього часу,

З метою проведення огляду вузлів та агрегатів вказаного транспортного засобу, слідчому та відповідним експертам необхідно надати тимчасовий доступ та дозвіл на проведення детального огляду вказаного автомобіля.

Огляд зазначеного автомобіля необхідний для відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

За таких обставини клопотання є підставним і його слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 233, 234, 235, 237 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання прокурора Самбірської місцевої прокуратури Львівської області

ОСОБА_3 задовольнити.

Дати дозвіл заступнику начальника СВ Старосамбірського ВП Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_5 , слідчому СВ Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_6 , заступнику керівника Самбірської місцевої прокуратури ОСОБА_7 , прокурору Самбірської місцевої прокуратури ОСОБА_3 на огляд автомобіля марки «ГАЗ-3307 ГАРЗІ-2» типу спеціальний вантажний сміттєвоз - С із реєстраційним номером « НОМЕР_1 » та номером шасі НОМЕР_4 , який належить Комунальному підприємству «Міське виробниче управління житлово-комунального господарства м. Старий Самбір», та на даний час перебуває на відповідальному зберіганні на території ПП «Віхота», котре розташоване в с. Рудня, вул. Бісківська, 9 Самбірського району.

Строк дії даної ухвали встановити до 21 грудня 2018 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення і окремому оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення22.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78037876
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —452/1606/17

Ухвала від 31.08.2021

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Карнасевич Г. І.

Ухвала від 28.11.2018

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 14.05.2018

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 22.11.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 29.06.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

Ухвала від 29.06.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Сенечин В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні