Ухвала
від 10.04.2019 по справі 212/6307/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/6307/17

2/212/142/19

У Х В А Л А

10 квітня 2019 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

Головуючого судді Чорного І.Я.;

секретаря судового засідання Поперечної А.С.,

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Публічного акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України (АТ УКРЕКСІМБАНК ), ОСОБА_4, третя особа Головне територіальне Управління юстиції у Дніпропетровській області про відшкодування збитків, -

В С Т А Н О В И В:

в провадженні Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до Публічного акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України (АТ УКРЕКСІМБАНК ), ОСОБА_4, третя особа Головне територіальне Управління юстиції у Дніпропетровській області про відшкодування збитків.

В судовому засіданні 10.04.2019 року представник позивача ОСОБА_1 заявила клопотання про залучення в якості співвідповідача Відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстиції України та виключення з числа третіх осіб Головне територіальне Управління юстиції у Дніпропетровській області та залучення дану юридичну особу в якості співвідповідача по справі за позовом ОСОБА_3 про відшкодування збитків.

Своє клопотання мотивує тим, що в провадженні Головного територіального Управління юстиції у Дніпропетровській області перебували виконавчі провадження де позивач ОСОБА_3 є боржником. Вказані виконавчі провадження були передані Відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстиції України та на даний час перебувають на виконанні у даному відділі, що підтверджується постановами про прийняття виконавчих проваджень від 10.01.2019 року, відповідно рішення по даній справі по суті може вплинути на права зазначених юридичних осіб.

Представник відповідача ОСОБА_2 при вирішення заявленого клопотання поклався на розсуд суду.

Суд, заслухавши думку сторін, вважає, що клопотання представника позивача про залучення до участі в справі співвідповідачів підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 9 Перехідних положень ЦПК України (в редакції від 03.10.2017 року, яка набрала чинності 15.12.2017 року), справи в суді першої інстанції, провадження в яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Згідно п.п. 11 п. 1 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України в новій редакції заяви і скарги, подані до набрання чинності цієї редакції Кодексу, провадження за якими не відкрито на момент набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цієї редакції Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Відповідно до ч 4 ст. 51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Згідно ст. 12, 13 ЦПК України суд розглядає цивільну справу в межах заявлених позовних вимог, і виходячи з того, що позивач сам визначає спосіб захисту його права, і зокрема, визначає відповідачів, до яких пред'являє позовні вимоги та враховуючи, що представник позивача ОСОБА_1 звернулася до суду з даним клопотанням, розгляд справи не розпочато по суті суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

У зв'язку з залученням до участі в даній справі співвідповідачів розгляд справи в порядку ст. 240 ЦПК України слід відкласти.

Керуючись ст.ст. 53 , 240 , 258 , 260 ЦПК України ,

У Х В А Л И В:

клопотання представника позивача ОСОБА_1 про залучення до участі в справі співвідповідачів - задовольнити.

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_3 до Публічного акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України (АТ УКРЕКСІМБАНК ), ОСОБА_4, третя особа Головне територіальне Управління юстиції у Дніпропетровській області про відшкодування збитків в якості співвідповідача - Відділ примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстиції України (місто Київ, вулиця Городенського, 13).

Виключити з числа третіх осіб Головне територіальне Управління юстиції у Дніпропетровській області та залучити в справі за позовом ОСОБА_3 до Публічного акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України (АТ УКРЕКСІМБАНК ), ОСОБА_4, третя особа Головне територіальне Управління юстиції у Дніпропетровській області про відшкодування збитків в якості співвідповідача Головне територіальне Управління юстиції у Дніпропетровській області в якості співвідповідача.

Розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_3 до Публічного акціонерного товариства Державний експортно-імпортний банк України (АТ УКРЕКСІМБАНК ), ОСОБА_4, Відділу примусового виконання рішень Департаменту ДВС Міністерства юстиції України, Головного територіального Управління юстиції у Дніпропетровській області про відшкодування збитків відкласти на 28 травня 2019 року 15 год. 00 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: І. Я. Чорний

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено11.04.2019
Номер документу81048769
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —212/6307/17

Рішення від 04.02.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Рішення від 04.02.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 09.04.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 19.11.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 11.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 12.03.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

Ухвала від 20.08.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Чорний І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні