Ухвала
від 18.04.2019 по справі 750/4258/18
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

18 квітня 2019 року

м. Київ

справа № 750/4258/18

провадження № 61-437св19

Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

Білоконь О. В. (суддя-доповідач), СинельниковаЄ. В., Хопти С. Ф.,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження справу за касаційними скаргами Чернігівської міської ради на постанову Чернігівського апеляційного суду від 28 листопада 2018 року та приватного акціонерного товариства Чернігівоблбуд на додаткову постанову Чернігівського апеляційного суду від 06 лютого 2019 року у справі за позовом Чернігівської міської ради до приватного акціонерного товариства Чернігівоблбуд , ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи: комунальне підприємство Чернігівське міське бюро технічної інвентаризації , Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради, про визнання недійсними свідоцтв про право власності на нерухоме майно, скасування права власності на нерухоме майно та визнання права власності,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Деснянського районного суду м. Чернігова від 01 серпня 2018 року задоволено позов Чернігівської міської ради.

Визнано недійсними та скасовані свідоцтва про право власності на квартиру АДРЕСА_1, видані на підставі пункту 1.8 рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради № 86 від 17 квітня 1995 року та на підставі пункту 1.37 рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради № 48 від 15 березня 2010 року.

Визнано право власності на квартиру АДРЕСА_1 за територіальною громадою м. Чернігова в особі Чернігівської міської ради.

Постановою Чернігівського апеляційного суду від 28 листопада 2018 року частково задоволено апеляційну скаргу приватного акціонерного товариства Чернігівоблбуд , скасовано рішення Деснянського районного суду м. Чернігова від 01 серпня 2018 року.

Закрито провадження у справі за позовом Чернігівської міської ради до приватного акціонерного товариства Чернігівоблбуд про визнання недійсними свідоцтв про право власності на нерухоме майно, скасування права власності на нерухоме майно та визнання права власності.

Відмовлено у задоволенні позову Чернігівської міської ради до ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про визнання недійсними свідоцтв про право власності на нерухоме майно, скасування права власності на нерухоме майно та визнання права власності.

Додатковою постановою Чернігівського апеляційного суду від 06 лютого 2019 року частково задоволено заяву приватного акціонерного товариства Чернігівоблбуд про ухвалення додаткового рішення.

Зобов'язано Управління казначейства у м. Чернігові повернути приватному акціонерному товариству Чернігівоблбуд 2 643 грн судового збору за подання апеляційної скарги та відмовлено у задоволенні заяви в іншій частині.

У касаційній скарзі, поданій у січні 2019 року до Верховного Суду, Чернігівська міська рада просить скасувати постанову Чернігівського апеляційного суду від 28 листопада 2018 року та передати справу на новий розгляд до суду апеляційної інстанції, посилаючись на порушення судом норм процесуального права та неправильне застосування норм матеріального права.

У касаційній скарзі, поданій у березні 2019 року до Верховного Суду, приватне акціонерне товариство Чернігівоблбуд просить скасувати додаткову постанову Чернігівського апеляційного суду від 06 лютого 2019 року у частині відмови у задоволенні заяви про ухвалення додаткового рішення та ухвалити в цій частині рішення про задоволення цієї заяви у повному обсязі.

Відповідно до частини другої статті 389 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки доводи касаційних скарг викликають необхідність перевірки матеріалів справи.

Відповідно до частини першої статті 402 ЦПК України у суді касаційної інстанції скарга розглядається за правилами розгляду справи судом першої інстанції в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи з урахуванням статті 400 цього Кодексу.

Керуючись статтями 401, 402 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду

УХВАЛИВ:

справу за позовом Чернігівської міської ради до приватного акціонерного товариства Чернігівоблбуд , ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи: комунальне підприємство Чернігівське міське бюро технічної інвентаризації , Управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради, про визнання недійсними свідоцтв про право власності на нерухоме майно, скасування права власності на нерухоме майно та визнання права власності, за касаційними скаргами Чернігівської міської ради на постанову Чернігівського апеляційного суду від 28 листопада 2018 року та приватного акціонерного товариства Чернігівоблбуд на додаткову постанову Чернігівського апеляційного суду від 06 лютого 2019 року призначити до судового розгляду колегією у складі п'яти суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у ній матеріалами.

Інформацію про дату розгляду справи і персональний склад суддів оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: О. В. Білоконь

Є.В. Синельников

С.Ф. Хопта

Дата ухвалення рішення18.04.2019
Оприлюднено23.04.2019
Номер документу81328912
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності на нерухоме майно, скасування права власності на нерухоме майно та визнання права власності

Судовий реєстр по справі —750/4258/18

Постанова від 03.07.2019

Цивільне

Велика палата Верховного Суду

Ситнік Олена Миколаївна

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Велика палата Верховного Суду

Ситнік Олена Миколаївна

Ухвала від 08.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 29.03.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Постанова від 06.02.2019

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Постанова від 06.02.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

Ухвала від 18.01.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Ухвала від 18.01.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Онищенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні