Постанова
від 20.05.2019 по справі 470/686/18
КАСАЦІЙНИЙ КРИМІНАЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ[1]

20 травня 2019 року

м. Київ

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду:

головуюча ОСОБА_1 ,

судді: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши в судовому засіданні подання Миколаївського апеляційного суду про направлення кримінального провадження стосовно ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст.185 КК України, за апеляційною скаргою захисника ОСОБА_6 в інтересах ОСОБА_4 на вирок Снігурівського районного суду Миколаївської області від 18 березня 2019 року, із Миколаївського апеляційного суду до іншого апеляційного суду,

в с т а н о в и в:

До Верховного Суду в порядку ст. 34 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України) надійшло подання Миколаївського апеляційного суду про направлення кримінального провадження стосовно ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст.185 КК України, за апеляційною скаргою захисника ОСОБА_6 в інтересах ОСОБА_4 на вирок Снігурівського районного суду Миколаївської області від 18 березня 2019 року, із Миколаївського апеляційного суду до іншого апеляційного суду.

Подання мотивовано тим, що утворити склад суду для розгляду вказаної апеляційної скарги є неможливим через недостатню кількість суддів для складу колегії.

Учасникам судового провадження було повідомлено про час та місце розгляду подання апеляційного суду, проте в судове засідання вони не з`явилися, що не перешкоджає його розгляду.

Заяв про відкладення розгляду подання апеляційного суду ненадходило.

Заслухавши доповідь судді, перевіривши матеріали провадження та доводи, наведені в поданні, колегія суддів дійшла висновку про задоволення подання Миколаївського апеляційного суду з таких підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 34 КПК України кримінальне провадження передається на розгляд іншого суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках неможливо утворити склад суду для судового розгляду.

Згідно з ч. 3 зазначеної статті питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів, а також про направлення провадження з одного суду апеляційної інстанції до іншого вирішується колегією суддів Верховного Суду за поданням суду апеляційної інстанції або за клопотанням сторін чи потерпілого.

Так, 08 травня 2019 року до Миколаївського апеляційного суду надійшли вказані матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника ОСОБА_6 в інтересах обвинуваченого ОСОБА_4 . У судовій палаті з розгляду кримінальних справ Миколаївського апеляційного суду працює 5 суддів, а саме ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , троє з яких не можуть брати участь у розгляді вказаної апеляційної скарги через заборону повторної участі, передбаченої ч. 1 ст. 76 КПК України (перегляд судових рішень, ухвалених у цьому кримінальному провадженні під час досудового розслідування).

Вказані обставини підтверджені протоколом щодо неможливості автоматичного розподілу справи між суддями, що долучений апеляційним судом до подання.

З огляду на викладені обставини та з урахуванням положень кримінального процесуального закону, відповідно до яких неможливо утворити склад суду для розгляду цієї апеляційної скарги, подання апеляційного суду підлягає задоволенню, а провадження направленню з Миколаївського апеляційного суду до іншого, який є найбільш територіально наближеним судом, а саме до Херсонського апеляційного суду.

Керуючись ст. 34 КПК України, Верховний Суд

п о с т а н о в и в:

Подання Миколаївського апеляційного суду задовольнити.

Кримінальне провадження стосовно ОСОБА_4 та ОСОБА_5 ,обвинуваченихувчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.185ККУкраїни, за апеляційною скаргою захисника ОСОБА_6 в інтересах ОСОБА_4 на вирок Снігурівського районного суду Миколаївської області від 18березня 2019 року, направити з Миколаївського апеляційного суду до Херсонського апеляційного суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді

ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

[1] Провадження № 51-2433впс19

Суддя-доповідач в суді касаційної інстанції ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81908638
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —470/686/18

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Коломієць Н. О.

Ухвала від 10.06.2019

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Коломієць Н. О.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Коломієць Н. О.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Херсонський апеляційний суд

Коломієць Н. О.

Постанова від 20.05.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Стефанів Надія Степанівна

Вирок від 18.03.2019

Кримінальне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 04.01.2019

Кримінальне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 12.12.2018

Кримінальне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 22.10.2018

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Гулий В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні