Постанова
від 15.08.2019 по справі 487/2306/19
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №487/2306/19

Провадження №1-кс/487/4979/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.08.2019 року м.Миколаїв

Заводський районний суд м. Миколаєвау складі слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , в присутності прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві клопотання прокурора відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, (з місцем постійної дислокації у місті Миколаєві) управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіальних управлінь Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42019000000000520 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

20.06.2019 року прокурор відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, (з місцем постійної дислокації у місті Миколаєві) управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіальних управлінь Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням,в якому просила накласти арешт на грошові кошти Підприємства «Оріон», заснованого на власності громадської організації «Надія інвалідів» (ЄДРПОУ 34801551), які перебувають та можуть надійти на рахунок № НОМЕР_1 , відкритий у ПАТ «Банк Восток» (МФО 307123); зупинити видаткові операції по рахункам за винятком видаткових операцій по сплаті податків, зборів, інших обов`язкових платежів до державного бюджету, виплати заробітної плати; зобов`язати посадових осіб АТ «Банк Восток» надати слідчому СУ ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві ОСОБА_5 , іншим слідчим, що входять до складу слідчої групи, прокурорам групи прокурорів: ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , іншим прокурорам групи прокурорів, а також за дорученням слідчого або прокурорів оперативним працівникам міжрегіонального оперативного управління Офісу великих платників податків ДФС довідку про виконання ухвали суду про накладення арешту і виписки банку про залишки коштів на рахунках Підприємства «Оріон» на момент оголошення ухвали та в подальшому надавати кожного останнього дня місяця виписки банку про залишок коштів на рахунках підприємства «Оріон».

Підставою для внесення клопотання стало те, що грошові кошти, які містяться на банківських рахунках учасників злочинної схеми, набуті внаслідок незаконної діяльності та є доказом у кримінальному правопорушенні.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав у повному обсязі.

Вислухавши пояснення прокурора, дослідивши клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Із матеріалів клопотання встановлено, що слідчим управлінням Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ГУ ДФС в Одеській області, які діючи у змові зі службовими особами Підприємства «Оріон», заснованого на власності громадської організації «Надія інвалідів» (ЄДРПОУ 34801551), заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах, які були надані в якості користування пільгами з оподаткування у період з 01.01.2018 по 31.12.2018, що спричинило тяжкі наслідки державі за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України.

Проведеним на теперішній час досудовим розслідуванням установлено, що Підприємство «Оріон» засноване на власності громадської організації «Надія інвалідів» (ЄДРПОУ 34801551) і перебуває на податковому обліку у ГУ ДФС у Одеській області.

Проте, аналізом податкової документації підприємства «Оріон» та результатами слідчих дій доведено, що жодна з трьох законодавчих підстав (відсоток працюючих на підприємстві пенсіонерів; відсоток загальних витрат на оплату їх праці; відсоток витрат, понесених на переробку товару), сукупність яких є обов`язковою для отримання податкової пільги, є не обґрунтованою.

Зокрема, аналізом обсягів фінансово-господарської діяльності підприємства «Оріон» встановлено, що фактично витрати на переробку товарів склали 8,2 млн. грн., що становить лише 3,9 відсотка (замість необхідних для застосування податкової пільги 8 відсотків) від обсягу операцій із застосуванням податкової пільги (безпосереднє виготовлення товарів/послуг).

Вказане підтверджено дослідженням фінансово-господарських операцій підприємства «Оріон», проведеного ДФС України і наданого 26.03.2019 за № 21/21-04-01/348011551.

При цьому, з протоколів огляду, наданих оперативним підрозділом, вбачається, що однією з підстав для отримання пільги, підприємством «Оріон» зазначено витрати на електроенергію, пов`язані із переробкою товарів.

Так, встановлено, що підприємством «Оріон» до 8 % витрат, пов`язаних із переробкою товарів очевидно безпідставно включено витрати на електроенергію, який вживав технічний комп`ютерний комплекс, розміщений у виробничих приміщення підприємства «Оріон».

Так, в ході обшуку в с. Березань Біляївського району 02.04.2019 виявлено технічний комплекс у робочому, підключеному стані, використання якого виключається у переробці товарів харчування, проте експлуатація якого вимагає значної кількості електроенергії.

Зокрема, вилучено комп`ютерну техніку 131 майнер, 31 відеокарту, блок живлення, материнські плати і SSD диски.

Відповідно до протоколу огляду комп`ютерної техніки, технічний комплекс з такими технічними характеристиками становить інструмент для здобуття кріптовалюти шляхом використання алгоритму SCRIPT та потребує значних обсягів електроенергії: 800вт/год. кожен комп`ютер.

Виробниче приміщення використовується підприємством «Оріон» на підставі договору оренди від 01.09.2016, відповідно до якого ТОВ «Укргоріхпром» передало в оренду підприємству «Оріон» комплекс будівель №№ 1, 2 в с. Березань Біляївського району Одеської області. При чому, підприємство орендодавець зареєстровано за тією ж адресою, яке у своїй діяльності підприємство «Оріон» використовує як офісне м. Одеса, Ланжеронівський узвіз, 2, оф. 101.

Постановою прокурора від 03.04.2019 вилучена техніка визнана речовим доказом. Ухвалою слідчого судді від 10.04.2019 на неї накладено арешт. Жодна особа за поверненням техніки не зверталася.

У даний час прокуратурою підготовлено проект клопотання про призначення комплексної комп`ютерної, товарознавчої, електротехнічної експертизи, на розгляд якої узгоджується перелік питань щодо електропотужності та призначення вилученої техніки.

У ході цього ж обшуку у приміщеннях, які використовуються підприємством «Оріон» як складські та виробничі, встановлено, що жодних товарів, задекларованих підприємством «Оріон» як придбані та перероблені товарно-матеріальні цінності (продукти харчування), немає.

Також відсутнє у виробничо-складському приміщенні підприємства «Оріон» будь-яке обладнання, яке б можливо було використовувати для будь-якого виду переробки товарів: перепакування, фасування, оздоблення, консервування, сушіння, смаження тощо.

При цьому, як вбачається із інформації оперативного підрозділу та результатів огляду і обшуків контейнерів, в яких на адресу підприємства «Оріон» або підконтрольним йому підприємства підприємствами-нерезидентами направляється товар, продукти харчування надходять у вигляді який не потребує будь-якої переробки (курага, фасована у ящики по 5 кг., готові до вжитку цукати-яблука, журавлина з додаванням цукру, ядра горіхів, цукати-ананас, фініки сушені тощо).

Крім того, в одному із офісних приміщень підприємства «Оріон» 02.04.2019 виявлено печатки понад 100 підприємств, у тому числі тих, які є контрагентами нерезидентами, які поставляють підприємству «Оріон» товар з-за кордону, що дає підстави твердити про ведення «Оріоном» господарської діяльності з підприємствами, що мають доведені ознаки фіктивності.

Указані обставині підтверджено протоколом огляду, проведеного 09-11.04.2019 на митному пості «Одеса-Центральний» Одеської митниці ДФС (відділ митного оформлення № 1 за адресою: 65041, м. Одеса, вул. Хаджибейська дорога, 4/1, територія ВМК ТОВ «Євротермінал»), у ході якого встановлено, що на адресу підприємства «Оріон» з Республіки Туреччини від підприємства «ELAX VITAMIN» у контейнері CAIU 7905440 надійшов вантаж у вигляді 5000 коробок кураги, врожаю 2018 року, вагою нетто 25 000 кг. При цьому, курага «розфасована у коробки масою по 5 кг», вартістю 0,98 USD за 1 кг. (курс валюти 27.02) на суму 24 500 USD або 662 039 грн. Тобто товар надійшов у вигляді який не потребує будь-якого виду переробки: перепакування, фасування, оздоблення, консервування, сушіння, смаження тощо.

До товару додана документація: митна декларація № ua500010/2019/008248, з якої вбачається, що одержувачем вантажу є підприємство «Оріон»; інвойс № 129690, пакувальний лист та контракт № 2018/1 від 01.08.2018 з написом: «Компания BAHATTIN KIRAK «ELAX VITAMIN» Турция в лице директора г-на BAHATTIN KIRAK с одной стороны и с другой стороны предприятие «Орион», основанное на собственности общественной организации «Надежда инвалидов» в лице директора ОСОБА_7 » та інші документи.

Зважуванням вантажу встановлено різницю між заявленою у документах вагою і фактичною на 650 кг. брутто і 435 кг. нетто, а також перевищення завищеної ваги на 370 місць, що є порушенням вимог митного законодавства, у зв`язку з яким товар підлягає конфіскації (ст. 483 Митного кодексу України).

При цьому, печатку підприємства «ELAX VITAMIN», яке значиться відправником виявленої у ході огляду на митному пості 09-11.04.2019 кураги, вилучено у ході обшуку в офісному приміщенні підприємства «Оріон» 02.04.2019 серед печаток інших понад 100 підприємств. За таких обставин походження вказаних товарно-матеріальних цінностей на даний час достовірно не встановлено та належними документами не підтверджено.

Постановами прокурора від 03 і 11 квітня 2019 року печатки, вилучені в офісі підприємства «Оріон» і вантаж кураги з документами, визнані речовими доказами. Ухвалою Заводського районного суду м. Миколаєва від 11.04.2019 на печатки накладено арешт.

Ухвалою Заводського районного суду від 19.04.2019 на вантаж кураги і супровідні документи з метою забезпечення заходів кримінального провадження та ефективності досудового розслідування накладено арешт, оскілки вилучене мано відповідає критеріям, зазначеним у ст. ст. 98, 167 КПК України і наявні ризики, передбачені ст. 170 КПК України.

Також, для формування податкового кредиту підприємство «Оріон» включило, у тому числі, відшкодування ПП «Глоуб контейнер сервіс» витрат по ТЕО у період 2018 року в сумі 2 542 900 грн.; у 2019 році 362 500 грн. Це убачається з протоколу огляду податкових накладних. Протокол огляду баз даних автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор 2006» від 20.03.2019 свідчить про те, що для здійснення своєї діяльності підприємство «Оріон» закуповує продукцію у підприємств-нерезидентів, для перевезення яких залучив ПП «Глоуб контейнер сервіс» (ЄДРПОУ 35992882). Однак, установлено, що директором ПП «Глоуб контейнер сервіс» є ОСОБА_8 . Він же є фактичним власником обох підприємств. Ці підприємства звітуються з однієї і тієї ж самої IP-адреси, закріпленої за ОСОБА_9 , розташованого у приміщенні, яке підприємство «Оріон» використовує як офісне: АДРЕСА_1 . Тобто, включаючи до витрат на переробку придбаних товарів, витрати на перевізника, підприємство «Оріон», з метою штучного створення умов для отримання пільги зі сплати податків, використовує господарські відносини з підконтрольним йому ПП «Глоуб контейнер сервіс», та враховує фактично власні ж витрати, які мають бути істотно нижчими, ніж задекларовані.

Таким чином є підстави твердити, що власник і службові особи підприємства «Оріон» використовували його приміщення не за призначенням, безпідставно звітуючи про спожиту електроенергію та закупівлю іншого товару і оплату послуг, як витрати на переробку продуктів харчування, та мотивували цим заяву до Міністерства соціальної політики.

Також досудовим розслідуванням доведено безпідставність мотивів підприємства «Оріон» щодо кількості працюючих на підприємстві інвалідів і розміру сплачених їм заробітної плати.

Так, згідно податкової декларації і додатків до неї, на підприємстві «Оріон» працевлаштовані 57 осіб, з яких 50 мають інвалідність.

Однак, на момент обшуку виробничого приміщення підприємства «Оріон», який проводився в робочий день 02.04.2019 упродовж 12 годин, не було жодного працівника, окрім заступника головного технолога ОСОБА_10 .

Допитані співробітники підприємства «Оріон» - технолог ОСОБА_10 , робочим місцем якої є виробниче приміщення підприємства «Оріон», керівник підрозділу кадрів та соціально-трудових відносин ОСОБА_11 , економіст з праці ОСОБА_12 , які займаються організацією роботи співробітників підприємства «Оріон», енергетик ОСОБА_13 , який упродовж трьох років постійно ремонтує лінію електропостачання на підприємство та інші свідки не назвали прізвища жодного працівника, який виконує переробку товару.

На неодноразові виклики слідчого і прокурора до теперішнього часу не з`явився жоден робітник виробничого процесу.

Аналіз допиту директора підприємства «Оріон» ОСОБА_14 свідчить про те, що фактичне керування підприємством здійснювалось іншими особами, а декларовану діяльність підприємство «Оріон» не мало потужностей здійснювати.

За таких обставин службовими особами підприємства «Оріон» при зверненні за податковою пільгою порушено вимоги п. 8 підрозділу 2 розділу ХХ Перехідних положень до Податкового кодексу України, а також п. 2 Порядку надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування для підприємств та організацій громадських організацій інвалідів, затвердженого Постановою КМУ від 08.08.2007 №1010, оскільки без законних підстав на застосування податкової пільги, з метою заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі, маючи від`ємне значення з ПДВ, сформованого внаслідок порушення чинного податкового законодавства України, не маючи підстав, складено та подано до органу ДФС за місцем обліку Заяви про відшкодування ПДВ з Державного бюджету України на загальну суму близько 30 млн. грн., за результатами розгляду якої у 2018 році безпідставно отримали з бюджету близько 30 млн. грн. і продовжують отримувати бюджетне відшкодування і в даний час, використовуючи отримані кошти на власні потреби.

Так, Наказом Мінсоцполітики від 09.01.2019 № 26 Підприємству «Оріон» також надано дозвіл на право користування пільгами з оподаткування на період з 01.01.2019 по 31.12.2019 (включно).

Службові особи ГУ ДФС у Одеській області, до службових обов`язків яких входить своєчасне виявлення порушень податкового законодавства, допущеного суб`єктами господарювання, володіючи достовірними даними (податкові та фінансові звіти, Заява підприємства тощо) та усвідомлюючи недотримання вимог чинного законодавства службовими особами Підприємства «Оріон» та безпідставне застосування податкової пільги з ПДВ у період 2018 року, керуючись корисливим мотивом, вступили у змову зі службовими особами підприємства-пільговика, направлену на заволодіння бюджетними коштами, жодних належних заходів, для усунення виявлених порушень допущених підприємством, не вжили та органи Мінсоцполітики, яке наділене повноваженнями скасування діючого дозволу на податкову пільгу, про необхідність його скасування з підстав недотриманням вимог ПКУ, не повідомили.

Так, п. 200.10. ПКУ визначено, що у строк, передбачений абзацом першим пункту 76.3 статті 76 ПКУ (протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, - за днем їх фактичного подання), контролюючий орган проводить камеральну перевірку даних податкової декларації або уточнюючих розрахунків (в разі їх подання).

Платники податку, які мають право на бюджетне відшкодування відповідно до цієї статті та подали заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, отримують таке бюджетне відшкодування в разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках, визначених пунктом 200.11 цієї статті, за результатами перевірки, зазначеної у такому пункті, що проводяться відповідно до Податкового кодексу України.

У подальшому кошти в зазначеному розмірі з державного бюджету надійшли на рахунок Підприємства «Оріон», де були отримані службовими особами вказаного підприємства, якими вони і службові особи ГУ ДФС у Одеській області незаконно заволоділи і розпорядилися на власний розсуд.

Так, оглядом виписки по особовим рахункам підприємства «Оріон», відкритим у АБ «Південний», установлено, що для формування податкового кредиту підприємство «Оріон» включило, у тому числі, виплати за оренду приміщення ФОП « ОСОБА_15 ».

Наприклад, 15.01.2018 платник підприємство «Оріон» перерахувало ОСОБА_15 «за оренду приміщення згідно договору від 01.01.2015» 30 000 грн.

Загалом аналіз руху коштів по рахункам підприємства «Оріон», які надійшли з бюджету як відшкодування ПДВ, доводить їх незаконне обготівкування і заволодіння невстановленими особами, у томі числі службовими особами підприємства «Оріон» і ГУ ДФС в Одеській області.

Таким чином, в результаті умисних спільних дій вказаних невстановлених і службових осіб, державним інтересам спричинено матеріальну шкоду в особливо великому розмірі і тяжкі наслідки у вигляді неправомірного відшкодування з Державного бюджету України коштів у розмірі близько 30 млн. грн.

За указаних обставин, в діях указаних осіб вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та за ч. 2 ст. 364 КК України: зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб, всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

За результатами слідчих дій установлено, що для здійснення протиправної діяльності Підприємства «Оріон», заснованого на власності громадської організації «Надія інвалідів» (ЄДРПОУ 34801551), використовується розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий у ПАТ «Банк Восток» (МФО 307123).

Постановою прокурора Генеральної прокуратури України від 29.03.2019 р. кошти Підприємства «Оріон», заснованого на власності громадської організації «Надія інвалідів» на зазначених вище рахунках визнано речовими доказами.

З метою припинення злочинної діяльності, попередження збитків, що заподіюються державі невстановленими особами за рахунок безпідставного відшкодування податків, виникла необхідність у накладенні арешту на кошти, розміщені на банківських рахунках підприємства «Оріон» та припинення будь-яких видаткових операцій.

Статтею 170 КПК України, передбачено, що арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

У відповідності до ч. 3 ст. 170 КПК України, є достатні підстави вважати, що зазначені кошти, відповідають критеріям, зазначеним у ст. 98 КПК України.

Статтею 98 КПК України, визначено, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Згідно з ч. 10 ст. 170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Згідно ч. 11 ст. 170 КПК України заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна.

Невжиття заходів по арешту коштів і видаткових операцій призведе до остаточного заволодіння державним майном особами, причетними до злочинної діяльності, втрати речових доказів та унеможливить відшкодувати спричинені державі збитків і застосувати спеціальну конфіскацію.

Таке обмеження права власності є розумним та співрозмірним із завданням кримінального провадження.

Вказане у своїй сукупності свідчить про обґрунтованість клопотання та наявність достатніх підстав для застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді арешту.

При цьому клопотання не підлягає задоволенню в іншій частині, як таке, що не ґрунтується на вимогах КПК України.

З урахування викладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання прокурора належить задовольнити частково.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 98, 167, 170-173 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, (з місцем постійної дислокації у місті Миколаєві) управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіальних управлінь Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42019000000000520 про арешт майна задовольнити частково.

Накласти арешт на грошові кошти Підприємства «Оріон», заснованого на власності громадської організації «Надія інвалідів» (ЄДРПОУ 34801551), які перебувають та можуть надійти на рахунок № НОМЕР_1 , відкритий у ПАТ «Банк Восток» (МФО 307123) в межах суми в розмірі 30 млн.грн.

Накласти арешт на видаткові операції по рахунку № НОМЕР_1 , відкритому у ПАТ «Банк Восток» (МФО 307123) в межах суми в розмірі 30 млн. грн. за винятком видаткових операцій по сплаті податків, зборів, інших обов`язкових платежів до державного бюджету, виплати заробітної плати.

Ухвала підлягає негайному виконанню, яке доручити слідчому СУ ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві ОСОБА_5 , іншим слідчим, що входять до складу слідчої групи, прокурорам групи прокурорів: ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , іншим прокурорам групи прокурорів, а також за дорученням слідчого або прокурорів оперативним працівникам міжрегіонального оперативного управління Офісу великих платників податків ДФС.

В решті вимог відмовити.

Підозрюваний, його захисник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Миколаївського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя Заводського

районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83711548
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —487/2306/19

Постанова від 04.09.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 03.09.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 03.09.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 03.09.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 06.03.2020

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 16.04.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Постанова від 16.12.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 18.11.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Постанова від 18.11.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Боброва І. В.

Ухвала від 17.09.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Міняйло М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні