Ухвала
від 20.09.2019 по справі 905/1235/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

20.09.2019р. Справа №905/1235/19

за позовом: Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області, м.Маріуполь

до відповідача: Товариства з додатковою відповідальністю Биг-Транс , м.Маріуполь

про стягнення 39125,12 грн

Суддя: Паляниця Ю.О.

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Маріупольський міжрайонний відділ Управління поліції охорони в Донецькій області, м.Маріуполь звернувся до господарського суду Донецької області з позовом до відповідача, Товариства з додатковою відповідальністю Биг-Транс , м.Маріуполь про стягнення матеріальної шкоди в розмірі 36625,12 грн, витрат по оплаті експертизи - 2500 грн.

В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на наявність підстав для виплати Маріупольському міжрайонному відділу Управління поліції охорони в Донецькій області шкоди, завданої власнику колісного транспортного засобу марки ЗАЗ Lanos, номерний знак НОМЕР_1 внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Виходячи з того, що заподіювач шкоди перебував у трудових відносинах з Товариством з додатковою відповідальністю Биг-Транс , на думку заявника позову, понесені останнім збитки підлягають відшкодуванню за рахунок відповідача.

Ухвалою суду від 07.08.2019р. за вказаним позовом відкрито провадження у справі №905/1235/19, справу вирішено розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Станом на теперішній час відзив від Товариства з додатковою відповідальністю Биг-Транс до суду не надійшов.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в ст.ст.2, 4 Господарського процесуального кодексу України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

В силу норм ч.3 ст.12 вказаного нормативно-правового акту спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з ч.6 ст.250 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

В силу норм ст.181 Господарського процесуального кодексу України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду (ч.3 ст.177 Господарського процесуального кодексу України).

Отже, приймаючи до уваги вказані положення господарського процесуального законодавства, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд дійшов висновку про доцільність проведення підготовчого засідання у цій справі та наявність підстав для здійснення розгляду справи за правилами загального позовного провадження, а також продовження строку підготовчого провадження на тридцять днів.

На підставі викладеного, керуючись ч.3 ст.12, ст.120, ч.3 ст.177, ст.ст.181, 234, ч.6 ст.250 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Розгляд справи №905/1235/19 здійснювати за правилами загального позовного провадження .

Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Повідомити сторін, що підготовче засідання відбудеться 21.10.2019 року о 15:30 год. у приміщенні суду (кім.415, четвертий поверх).

Запропонувати сторонам виконати ухвалу від 07.08.2019р. в частині надання відповідних заяв по суті спору.

Продовжити відповідачу строк для подання відзиву до 10.10.2019р. включно.

Запропонувати учасникам справи направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити відповідно до вимог, викладених у ст.60 Господарського процесуального кодексу України, та надати суду документи, що підтверджують повноваження представників.

Присутність учасників справи у судовому засіданні є не обов`язковою (ч.2 ст.120 Господарського процесуального кодексу України).

Усі заяви, клопотання, заперечення подати до суду в строк не пізніше ніж за три дні до дати судового засідання з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених ст.170 Господарського процесуального кодексу України.

Звернути увагу учасників справи, що всі копії документів, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути належним чином засвідчені відповідно до вимог п.2 ст.91 Господарського процесуального кодексу України. Крім того, п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів «Згідно з оригіналом» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу .

Інформацію щодо руху справи можна отримати на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua, веб-порталі Судова влада України (dn.arbitr.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили після її оголошення/підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Ю.О.Паляниця

Дата ухвалення рішення20.09.2019
Оприлюднено20.09.2019
Номер документу84383808
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 39125,12 грн

Судовий реєстр по справі —905/1235/19

Постанова від 13.02.2020

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 13.01.2020

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 24.12.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Попков Денис Олександрович

Ухвала від 18.12.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

Рішення від 28.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

Рішення від 28.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

Ухвала від 06.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

Ухвала від 21.10.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

Ухвала від 20.09.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Паляниця Юлія Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні