Ухвала
від 04.10.2019 по справі 308/3604/19
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/3604/19

У Х В А Л А

04.10.2019 року м. Ужгород

Слідчий суддяУжгородського міськрайонногосуду ОСОБА_1 ,з участюсекретаря судовихзасідань ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчоїгрупи укримінальному провадженні№32019070000000009 слідчогоз особливоважливих справслідчого управлінняфінансових розслідуваньГУ ДФСу Закарпатськійобласті лейтенантаподаткової міліції ОСОБА_3 про допит в судовому засіданні в якості свідка у кримінальному провадженні №32019070000000009 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,який проживаєза адресою: АДРЕСА_1 , -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Закарпатській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_5 звернувся до суду з клопотанням про допит свідка, яке обґрунтовує наступним.

19.02.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесенні відомості, що можуть свідчити про незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32019070000000009.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення визначена за ч.1 ст.204 КК України.

Під час досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено, що на території Закарпатської області, за адресами, за якими не видавалися дозволи на виконання робіт підвищеної безпеки та на експлуатацію АЗС, АГЗС, АГЗП, здійснюється реалізація незаконно виготовлених паливо-мастильних матеріалів.

07.05.2019 року працівниками податкової міліції на підставі ухвали слідчого судді Ужгородського міжрайонного суду від 25.04.2019 року проведено обшук за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , під час якого виявлено та вилучено резервуари для зберігання палива об`ємом 10 м.куб. із залишками дизпалива 2300 л.; лічильники з шлангами та заправними пістолетами для відпуску палива, в тому числі незаконно виготовлене дизельне пальне об`ємом 1000 літрів на яке, у порушення вимог чинного законодавства, не було жодних товаросупровідних документів, наявність яких є обов`язковою умовою підтвердження його якості та походження, що свідчить про незаконність виготовлення даного підакцизного товару.

Відповідно довисновку криміналістичної експертизи№7/64від 24.06.2019року,проведеної експертом Закарпатського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, наданий на експертизу зразок рідини, яка була відібрана 07.05.2019 року, під час проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , являється світлим нафтопродуктом дизельним паливом.

Власника вищезгаданої земельної ділянки, ОСОБА_4 , допитано як свідка. Так, ОСОБА_4 пояснив, що в нього у власності знаходяться дві металеві цистерни з лічильниками для зберігання палива. Додатково, він показав, що ОСОБА_6 запропонував взяти у користування дані цистерни на деякий час. А також, додав, що ОСОБА_6 розповів йому, що має можливість придбавати паливо по хорошій ціні з метою подальшої реалізації даного палива із використанням даних цистерн.

14.08.2019 року громадянину ОСОБА_6 повідомлено про підозру у незаконному зберіганні з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, тобто у вчиненні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України.

лідчйи зазначає у клопотанні, що орган досудового розслідування має достатньо підстав вважати, що на свідка ОСОБА_4 можливо здійснюється вплив, оскільки ОСОБА_6 перебуває у досить близьких відносинах з ним, що підтверджується протоколом допиту ОСОБА_4 , та в подальшому може призвести до зміни наданих вищезгаданим громадянином показань.

Близькість свідка із підозрюваним підтверджується наступним: свідок, згідно протоколу допиту, що додається до клопотання, показав, що познайомився із підозрюваним у м. Тячів досить тривалий час назад, вони підтримували звязок протягом цього часу і в квітні 2019 року, ОСОБА_6 звернувся до ОСОБА_4 із пропозицією взяти у користування цистерну, яка знаходиться у володінні свідка. Також, надання цистерни у користування без будь-яких договірних відносин, свідчить про те, що між особами є високий рівень довіри.

Перебування свідка в близьких відносинах із підозрюваним є обстановиною, яка може вплинути на повноту чи достовірність показань свідка.

Клопотання слідчого обгрунтовується тим, що з метою забезпечення повноти та достовірності показань наданих свідком, враховуючи наявність обставин, що можуть вплинути на свідка, необхідно допитати як свідка у судовому засіданні громадянина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки ОСОБА_4 може змінити показання під впливом підозрюваного, що може суттєво вплинути наповноту та всебічність досудового розслідування даного кримінального провадження.

Слідчий в судове засідання не з`явився, хоч був належним чином повідомлений про дату та час судового розгляду.

Вивчивши зміст клопотання та додані до нього письмові докази, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Положеннями ч. 1 ст. 225 КПК України визначено, що у виняткових випадках, пов`язаних із необхідністю отримання показань свідка чи потерпілого під час досудового розслідування, якщо через існування небезпеки для життя і здоров`я свідка чи потерпілого, їх тяжкої хвороби, наявності інших обставин, що можуть унеможливити їх допит в суді або вплинути на повноту чи достовірність показань, сторона кримінального провадження має право звернутися до слідчого судді із клопотанням провести допит такого свідка чи потерпілого в судовому засіданні, в тому числі одночасний допит двох чи більше вже допитаних осіб. У цьому випадку допит свідка чи потерпілого здійснюється у судовому засіданні в місці розташування суду або перебування хворого свідка, потерпілого в присутності сторін кримінального провадження з дотриманням правил проведення допиту під час судового розгляду.

Вивчивши наведені слідчим доводи судом встановлено, що фактично єдиною підставою для звернення до суду з даним клопотанням слугувала та обставина, що на думку слідчого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 може в майбутньому змінити показання під впливом підозрюваного, що може суттєво вплинути на повноту та всебічність досудового розслідування даного кримінального провадження.

Беручи доуваги те,що слідчимв судовомузасіданні ненадано жодних доказівтого,що маютьмісце винятковіобставини,які передбаченіч.1ст.225КПК Українита які дійсноунеможливлять вмайбутньому допит ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в якостісвідка вданому кримінальномупровадженні,слідчий суддя приходить до висновку про необґрунтованість внесеного клопотання, що відповідно є підставою для відмови у його задоволенні.

Керуючись ст.ст.225 ч. 1 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Взадоволенні клопотання старшогослідчої групиу кримінальномупровадженні №32019070000000009 слідчогоз особливоважливих справслідчого управлінняфінансових розслідуваньГУ ДФСу Закарпатськійобласті лейтенантаподаткової міліції ОСОБА_3 про допит в судовому засіданні в якості свідка у кримінальному провадженні №32019070000000009 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,який проживаєза адресою: АДРЕСА_1 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського ОСОБА_8 Бедьо

міськрайонного суду

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення04.10.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84829101
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —308/3604/19

Ухвала від 09.07.2021

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 08.12.2020

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 04.10.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 04.10.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 04.10.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 26.06.2019

Кримінальне

Закарпатський апеляційний суд

Гошовський Г. М.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні