Ухвала
від 10.10.2019 по справі 5/33/2011/5003
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

про закриття провадження у справі про банкрутство

10 жовтня 2019 р. Справа № 5/33/2011/5003

Господарський суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Лабунської Т.І.,

за участю: секретаря судового засідання Матущак О.В.,

арбітражного керуючого - Белінської Н.О.,

представника Головного управління ДФС у Вінницькій області - Черпітяк О.В. (присутній),

представника кредитора Хмільницької міськрайонної філії Вінницького обласного центру зайнятості - Титула О.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Управління Пенсійного фонду України в м. Хмільнику та Хмільницькому районі Вінницької області

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", код 33707990, вул. Леніна 38, с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область, 22022

про банкрутство

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Господарського суду Вінницької області перебуває справа №5/33/2011/5003 за заявою Управління Пенсійного фонду України в м. Хмільнику та Хмільницькому районі Вінницької області про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю (далі по тексту - ТОВ) "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область.

Провадження у справі перебуває на стадії ліквідаційної процедури, ліквідатором є арбітражний керуючий Белінська Н.О.

Ухвалою суду від 26.09.2019 року оголошено перерву в судовому засіданні до 10.10.2019 року.

10.10.2019 року в судовому засіданні судом розглянуто звіт арбітражного керуючого (ліквідатора) Белінської Н.О. № 02-06/281 від 08.07.2019 року про виконану роботу, ліквідаційний баланс та додані до них документи.

Судом встановлено, що ліквідатором вживалися усі заходи згідно чинного законодавства, спрямовані на належне проведення ліквідаційної процедури, в тому рахунку і по встановленню майнових активів підприємства-банкрута.

Зокрема, із звіту та доданих до нього письмових доказів суд встановив, що 19.12.2018 року Всеукраїнською універсальною багато галузевою товарною біржею був проведений аукціон з продажу заставного майна ПАТ "Імексбанк", а саме: цілісний майновий комплекс, який знаходиться за адресою: вул. Леніна, с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область. Початкова вартість лоту: 1 896 294,27 грн. За результатами аукціону сума легалізованих активів становить l 289 480,l l грн без ПДВ. Аукціон відбувся, що підтверджується протоколом №41/18.

19.12.2018 року між ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція" та покупцем укладений договір купівлі-продажу цілісного майнового комплексу підприємства-банкрута.

20.12.2018 року Всеукраїнською універсальною багатогалузевою товарною біржею надано Акт виконаних робіт (наданих послуг) № 10/ 18. Винагорода Організатора аукціону становила 10 відсотків від ціни продажу, що становить - 128 948,01 грн.

21.12.2018 року ліквідатором направлено лист №02-06-937 до ПАТ "Імексбанк", де зазначене прохання прийняти заходи для проведення Державної реєстрації припинення іпотеки та зняття заборони шляхом внесення відповідних записів до Державного реєстру прав.

21.12.2018 року з покупцями був підписаний Акт про передавання права власності на куплений цілісний майновий комплекс.

10.01.2019 року на рахунок АТ "Імексбанк" перераховано кошти з продажу майна банкрута ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", яке є предметом забезпечення ПАТ "Імексбанк" реалізованого на аукціоні в сумі - 1 160 532, 10 грн.

Під час ліквідаційної процедури перед АТ "Імексбанк" погашено вимоги, забезпечені заставою в сумі - 1 160 532,10 грн. Заборгованість по заробітній платі в сумі - 13 970,08 грн. В зв`язку з відсутністю у підприємства - банкрута будь-яких активів, які можуть бути включені до ліквідаційної маси та грошових коштів на р/рахунку в установі банку залишені без задоволення вимоги кредиторів:

- Державне публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг", з загальною сумою вимог - 258 607,42 грн;

- Публічне акціонерне товариство "Імексбанк" з загальною сумою вимог - 271817,26 грн;

- Головне управління ДФС у Вінницькій області з загальною сумою вимог - 55753,66 грн;

- Хмільницьке ОУПФ України у Вінницькій області з загальною сумою вимог - 10173,24 грн;

- Публічне акціонерне товариство "Брокбізнесбанк" з загальною сумою вимог - 255389,27 грн;

- Хмільницька міськрайонна філія Вінницького обласного центру зайнятості з загальною сумою вимог - 381, 29 грн;

- Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області з загальною сумою вимог - 3 122,18 грн;

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Династія" з загальною сумою вимог - 5 286,00 грн.

Загальна сума кредиторських вимог, яка не погашена становить 860 530,32 грн.

На дату складання ліквідаційного балансу майно у банкрута відсутнє, усі рахунки в установах банків закриті.

Разом з тим, судом встановлено, що 08.07.2019 року відповідний звіт та ліквідаційний баланс заслуховувалися на зборах комітету кредиторів боржника. З протоколу зборів комітету кредиторів боржника вбачається, що одноголосно було вирішено затвердити даний звіт, визнати роботу ліквідатора достатньою та такою, що не суперечить діючому законодавству, інтересам кредиторів та банкрута. При цьому, ліквідатора було уповноважено подати до Господарського суду Вінницької області клопотання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція"

Оскільки звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс є підсумковими документами, які підтверджують належне проведення ліквідатором всіх заходів ліквідаційної процедури, повне вчинення ним дій по виявленню активів боржника, за результатом розгляду яких суд приймає рішення про можливість відновлення платоспроможності боржника або встановлює неможливість задоволення вимог конкретних кредиторів та приймає рішення про його ліквідацію і закриття провадження у справі, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх заходів, необхідних для затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора по даній справі.

За таких обставин, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, а банкрут - ліквідації.

Затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу в порядку, передбаченому ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", є підставою для закриття провадження у справі згідно п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч. 4 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Згідно ч. 7 ст. 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" дія мораторію припиняється з дня закриття провадження у справі про банкрутство.

Окрім того, в судовому засіданні судом розглянуто заяву № б/н від 26.04.2019 року про заміну кредитора ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція" на правонаступника та клопотання № б/н від б/д (вх. № 02.1-36/618/19 від 10.10.2019 року) Головного управління ДПС у Вінницькій області про заміну кредитора у справі №5/33/2011/5003.

Відповідно до ст. 52 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

В силу ч. 1 ст. 21 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншого учасника (учасників) справи здійснює заміну такої сторони на будь-якій стадії провадження у справі її правонаступником.

Суд, розглянувши клопотання № б/н від б/д (вх. № 02.1-36/618/19 від 10.10.2019 року) Головного управління ДПС у Вінницькій області про заміну кредитора у справі №5/33/2011/5003 встановив, що останнє мотивоване наступними обставинами.

Повноваження Головного управління ДФС у Вінницькій області передані іншій юридичній особі, а саме Головному управлінню ДПС у Вінницькій області з наступних підстав.

Згідно з пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року № 1074, права та обов`язки органів виконавчої влади переходять у разі поділу органу виконавчої влади - до органів виконавчої влади, утворених внаслідок такого поділу.

Відповідно до п. 12-14 Порядку орган виконавчої влади, утворений в результаті реорганізації, здійснює повноваження та виконує функції у визначених Кабінетом Міністрів України сферах компетенції з дня набрання чинності актом Кабінету Міністрів України щодо можливості забезпечення здійснення таким органом повноважень та виконання функцій органу виконавчої влади, що припиняється. Таким актом є постанова Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 № 1200 Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України в якій визначено, що Державна податкова служба та Державна митна служба є правонаступниками прав та обов`язків реорганізованої Державної фіскальної служби у відповідних сферах діяльності та Державна фіскальна служба продовжує здійснювати повноваження та виконувати функції у сфері реалізації державної податкової політики, державної політики у сфері державної митної справи, державної політики з адміністрування єдиного внеску, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску до завершення здійснення заходів з утворення Державної податкової служби та Державної митної служби.

Відповідно до пункту 7 Положення ДПС здійснює повноваження безпосередньо та через утворені в установленому порядку її територіальні органи.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 537 "Про утворення територіальних органів Державної податкової служби" утворено низку територіальних органів ДПС, серед яких Головне управління ДПС у Вінницькій області.

З"ясувавши наведені обставини, суд дійшов висновку про обгрунтованість поданого клопотання та наявність правових підстав для його задоволення.

Відтак, суд вважає за необхідне здійснити заміну кредитора у справі №5/33/2011/5003 Головне управління ДФС у Вінницькій області на Головне управління ДПС у Вінницькій області.

Разом з тим, судом розглянуто заяву № б/н від 26.04.2019 року ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс" про заміну кредитора ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція" на правонаступника.

Зокрема, судом встановлено, що в даній заяві ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс" просить залучити його до участі у справі № 5/33/2011/5003, як правонаступника АТ "Брокбізнесбанк".

Дану заяву заявник мотивує тим, що 15.04.2019 року між АТ "Брокбізнесбанк" та ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс" було укладено договір № 308 про відступлення (купівлі - продажу) прав вимоги за кредитним договором № 236 Ur06 від 27.04.2006 року та договорами забезпечення по зазначеному договору укладеними між АТ "Брокбізнесбанк" та ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс", у відповідності до якого первісний кредитор 15.04.2019 року відступив шляхом продажу новому кредитору права вимоги до позичальника та майнового поручителя - ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція" за кредитним договором № 236 Ur06 від 27.04.2006 року та договорами забезпечення по зазначеному договору.

Тобто, ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс" є новим кредитором ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція".

Встановивши наведені обставини, дослідивши надані в їх обгрунтування письмові докази, надавши їм належну правову оцінку з урахуванням норм діючого законодавства, суд дійшов висновку про задоволення заяви та залучення до участі у справі ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс", як правонаступника АТ "Брокбізнесбанк".

Водночас в судовому засіданні суд сповістив присутніх учасників справи про надходження, з - поміж іншого, від арбітражного керуючого (ліквідатора) Белінської Н.О.:

- уточненого звіту № 02-06/345 від 10.10.2019 року про оплату послуг ліквідатора, відшкодування витрат у справі № 5/33/2011/5003;

- уточненої заяви № 02-06/346 від 10.10.2019 року про стягнення з кредиторів за пропорційністю вимог оплати послуг ліквідатора та відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі № 5/33/2011/5003;

- клопотання № 02-06/347 від 10.10.2019 року про залишення без розгляду уточненої заяви № 02-06/346 від 10.10.2019 року в частині стягнення оплати послуг та відшкодування витрат ліквідатора стосовно ПАТ НАК "Украгролізинг" в особі ВФ НАК "Украгролізинг", ТОВ "Династія", ПАТ "Імексбанк".

Суд, розглянувши відповідне клопотання, зважаючи на приписи п. 5 ч. 1 ст. 226 ГПК України, в яких зазначено, що суд залишає позов (заяву) без розгляду, якщо позивач (заявник) до початку розгляду справи (заяви) по суті подав заяву про залишення позову (заяви) без розгляду, дійшов висновку про його задоволення, враховуючи процесуальне право учасника справи та те, що розгляд по суті відповідної заяви в частині стягнення з ПАТ НАК "Украгролізинг" в особі ВФ НАК "Украгролізинг", ТОВ "Династія", ПАТ "Імексбанк" на користь ліквідатора оплати послуг та відшкодуванням понесених ним витрат у справі № 5/33/2011/5003 судом не був розпочатий.

При цьому, суд розглянувши уточнений звіт арбітражного керуючого (ліквідатора) Белінської Н.О. № 02-06/345 від 10.10.2019 року про оплату послуг ліквідатора, відшкодування витрат у справі № 5/33/2011/5003 та уточнену заяву останньої № 02-06/346 від 10.10.2019 року про стягнення за пропорційністю вимог з кредиторів оплати послуг ліквідатора та відшкодування витрат понесених ліквідатором у справі №5/33/2011/5003 встановив наступні обставини.

Ухвалою Господарського суду Вінницької області від 14.03.2018 року арбітражному керуючому (ліквідатору) Белінській Н.О. встановлено основну грошову винагороду в розмірі чотирьох мінімальних заробітних плат щомісячно з дня призначення - з 16.01.2018 року.

17.01.2019 року суд своєю ухвалою затвердив рішення комітету кредиторів від 17.07.2018 року щодо створення Фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого (ліквідатора) у справі № 5/33/2011/5003 про банкрутство ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", умов формування Фонду та порядок використання його коштів.

Відповідно до даного рішення комітету кредиторів формування Фонду підлягає здійсненню за рахунок перерахування кредиторами коштів на добровільних засадах в розмірі визначеному рішенням кредитора на ліквідаційний рахунок боржника. Розпорядження коштами ліквідатор здійснює на свій розсуд з наданням кредиторам щомісячного звіту про розпорядження коштами Фонду.

З пояснень ліквідатора та документів наявних у матеріалах справи суд встановив, що кошти на рахунок Фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого (ліквідатора) ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція" здійснювалось лише двома кредиторами, а саме: АТ "Імексбанк" -загальна сума надходжень 52 122,00 грн та АТ "Брокбізнесбанк" (правонаступником якого є ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс") - загальна сума надходжень 11 169,00 грн.

Окрім того, судом з"ясовано, що загальна сума відшкодованої оплати послуг арбітражного керуючого Белінської Н.О. за виконання повноважень ліквідатора у справі №5/33/2011/5003 складає 63 291,00 грн; не погашена загальна сума витрат ліквідатора становить - 3 648,88 грн; не відшкодована оплата послуг ліквідатора становить - 263 819,58 грн; загальна сума нарахованої основної грошової винагороди ліквідатора за період з 16.01.2018 року по 10.10.2019 року становить - 327 110,58 грн, а з урахуванням права ліквідатора на зменшення суми - 327 110,53 грн.

Відповідно до ч.ч. 2, 3, 4, 5, 7 ст. 115 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом, крім витрат на страхування його відповідальності за заподіяння шкоди внаслідок неумисних дій або помилки під час виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, а також витрат, здійснення яких безпосередньо не пов`язане з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, і витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати, що перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв`язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого. Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Ліквідатор щомісяця звітують перед комітетом кредиторів про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

В своїх поясненнях арбітражний керуючий (ліквідатор) Белінська Н.О. зазначила про те, що вона щомісячно звітує усім кредиторам у справі № 5/33/2011/5003 про нарахування основної грошової винагороди та витрат ліквідатора за весь період процедури ліквідації. У поданих неї звітах жоден кредитор заперечень чи будь-яких інших пояснень про нарахування основної грошової винагороди та витрат ліквідатора до суду чи на ім"я ліквідатора не надав.

Як вбачається з матеріалів справи, сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого Белінської Н.О. у зв`язку з виконанням повноважень ліквідатора ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція" кредиторами не здійснювалась. ТОВ "Вінницька обласна МТС" не здійснює господарської діяльності та у нього відсутні будь-які активи, а тому оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого не можливо здійснити за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника у повному обсязі.

Із змісту ч. 6 ст. 115 Закону про банкрутство слідує, що оплата послуг ліквідатора за період виконання ним своїх повноважень може здійснюватися й із Фонду для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого, якщо такий створено комітетом кредиторів боржника. При цьому, керуючись принципом пропорційності голосів кредиторів на зборах кредиторів кількості їх грошових вимог відповідно до статті 26 Закону про банкрутство, господарський суд вправі застосувати такий принцип до розподілу між кредиторами витрат, пов"язаних з проведенням ліквідаційної процедури (в тому числі на виплату грошової винагороди ліквідатора), за відсутності у боржника коштів від господарської діяльності, від реалізації його майна та рішення комітету кредиторів про утворення Фонду для оплати грошової винагороди ліквідатору чи відшкодування його витрат, оскільки законодавцем виключається можливість безоплатного надання послуг арбітражного керуючого у справі про банкрутство.

При цьому, законодавець не ставить вказаний порядок розподілу витрат на оплату послуг ліквідатора в залежність від майнового стану кредитора у справі про банкрутство, його правового статусу, а також від джерел майнового стану того чи іншого кредитора.

У Постанові Верховного Суду від 30.01.2019 року у справі № 910/32824/15 зазначено, що у випадку, коли оплата послуг арбітражного керуючого здійснюється не за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника, то така оплата повинна здійснюватись за рахунок коштів кредиторів, виходячи із принципу пропорційності їх грошовим вимогам.

Крім того, законодавець не ставить порядок розподілу витрат на оплату послуг ліквідатора в залежність від майнового стану кожного кредитора у справі про банкрутство, правового статусу кредитора (особа, заснована на приватній чи державній формі власності, державний орган, громадська організація тощо), від джерел фінансування того чи іншого кредитора, а також від майнових результатів арбітражного керуючого у справі про банкрутство.

Не виявлення ліквідатором боржника в процедурі ліквідації майна боржника, інших його активів чи грошових коштів, жодним чином не має впливати на оплату його послуг.

Суд касаційної інстанції зазначає в постанові, що ініціюючи провадження у справі про банкрутство кредитори, як споживачі послуг арбітражного керуючого, котрі очікують на результат його діяльності, мають усвідомлювати, що надавши на свій ризик згоду на участь у справі про банкрутство, однак не знайшовши майна, як джерела своїх доходів і покриття видатків, арбітражний керуючий правомірно очікує покриття забезпечення процедури, яке у такому випадку лягає тягарем на кредиторів (кредитора) неплатоспроможного боржника.

Разом з тим, Верховний Суд в постанові від 10.07.2019 року у справі № 15/60-б зазначив, що законодавець не ставить порядок розподілу витрат на оплату послуг ліквідатора в залежність від обсягу діяльності ліквідатора боржника, від розміру вимог кредиторів у справі, майнового стану кредитора у справі про банкрутство, правового статусу кредитора (особа, заснована на приватній чи державній формі власності, державний орган, громадська організація тощо), від джерел фінансування того чи іншого кредитора, а також від майнових результатів арбітражного керуючого у справі про банкрутство.

Беручи до уваги встановлені обставини суд вважає за доцільне застосувати принцип пропорційності для розподілу оплати послуг ліквідатора між кредиторами у справі № 5/33/2011/5003, де загальна сума заявлених вимог кредиторів становить - 2468 530,32 грн.

Відтак, з урахуванням вищевикладеного в своїй сукупності та зважаючи на норми ст. 115 Закону про банкрутство суд дійшов висновку про:

- затвердження уточненого звіту арбітражного керуючого (ліквідатора) Белінської Н.О. № 02-06/345 від 10.10.2019 року про оплату послуг ліквідатора за період з 16.01.2018 року по 10.10.2019 року в сумі 327 110,58 грн, відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі №5/33/2011/5003 за період з 16.01.2018 року по 10.10.2019 року в сумі 3 648,88 грн;

- задоволення уточненої заяви арбітражного керуючого (ліквідатора) Белінської Н.О. № 02-06/346 від 10.10.2019 року про стягнення з кредиторів за пропорційністю вимог оплати послуг ліквідатора та відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі № 5/33/2011/5003.

Керуючись ст.ст. 1, 8, 9, ч. 7 ст. 19, 21, 26, 41. 46, п. 6 ч. 1 ст. 83, ч. 4 ст. 83, 115 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 3, ч. 6 ст. 12, 18, 42, п. 5 ч. 1 ст. 226, 232, 233, 234, ч. 1 ст. 235, 236, 255, 256, 326 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт арбітражного керуючого (ліквідатора) Белінської Н.О. № 02-06/281 від 08.07.2019 року про виконану роботу в ході ліквідаційної процедури боржника - ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція" та ліквідаційний баланс банкрута у справі № 5/33/2011/5003.

2. Затвердити уточнений звіт арбітражного керуючого (ліквідатора) Белінської Н.О. № 02-06/345 від 10.10.2019 року про оплату послуг ліквідатора за період з 16.01.2018 року по 10.10.2019 року в сумі 327 110,58 грн, відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі №5/33/2011/5003 за період з 16.01.2018 року по 10.10.2019 року в сумі 3 648,88 грн.

3. Задовольнити клопотання № б/н від б/д (вх. № 02.1-36/618/19 від 10.10.2019 року) Головного управління ДПС у Вінницькій області про заміну кредитора у справі №5/33/2011/5002.

4. Здійснити заміну кредитора у справі №5/33/2011/5002 Головне управління ДФС у Вінницькій області на Головне управління ДПС у Вінницькій області (код ЄДРПОУ 43142454, вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21028).

5. Задовольнити заяву № б/н від 26.04.2019 року ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс" про заміну кредитора у справі № 5/33/2011/5003 на правонаступника.

6. Здійснити заміну кредитора у справі № 5/33/2011/5003, а саме АТ "Брокбізнесбанк" на правонаступника ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс" (код ЄДРПОУ 40254432, вул. Бульварно - Кудрявська, буд. 33Б, офіс 304, м. Київ, 01601).

7. Задовольнити уточнену заяву арбітражного керуючого (ліквідатора) Белінської Н.О. № 02-06/346 від 10.10.2019 року про стягнення з кредиторів за пропорційністю вимог оплати послуг ліквідатора та відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі № 5/33/2011/5003.

8. Стягнути з Головного управління ДПС у Вінницькій області (код ЄДРПОУ 43142454, вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21100) на користь арбітражного керуючого (фізичної особи - підприємця) Белінської Наталії Олександрівни (АДРЕСА_1 , код НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_2 АТ "ПУМБ" у м. Київ, МФО 334851) 7 388,04 грн - оплати послуг ліквідатора та 82,41 грн - відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі № 5/33/2011/5003 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область.

9. Стягнути з Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області (код ЄДРПОУ 13322403, 21100, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7) на користь арбітражного керуючого (фізичної особи - підприємця) Белінської Наталії Олександрівни (АДРЕСА_2 , код НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_2 АТ "ПУМБ" у м. Київ, МФО 334851) 1348,07 грн - оплати послуг ліквідатора та 15,03 грн - відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі № 5/33/2011/5003 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область.

10. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Депт Фінанс" (код ЄДРПОУ 40254432, вул. Бульварно - Кудрявська, буд. 33Б, офіс 304, 01601) на користь арбітражного керуючого (фізичної особи - підприємця) Белінської Наталії Олександрівни (АДРЕСА_2 , код НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_2 АТ "ПУМБ" у м. Київ, МФО 334851) 22 673,21 грн - оплати послуг ліквідатора та 377,50 грн - відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі №5/33/2011/5003 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область.

11. Стягнути з Хмільницької міськрайонної філії Вінницького обласного центру зайнятості (код ЄДРПОУ 42119707, вул. Пушкіна 87А, м. Хмільник, Вінницька область, 22000) на користь арбітражного керуючого (фізичної особи - підприємця) Белінської Наталії Олександрівни (АДРЕСА_2 , код НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_2 АТ "ПУМБ" у м. Київ, МФО 334851) 1 110,62 грн - оплати послуг ліквідатора та 12,38 грн - відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі №5/33/2011/5003 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область.

12. Стягнути з Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області (код ЄДРПОУ 41315197, 21037, м. Вінниця, вул. Зодчих, 22) на користь арбітражного керуючого (фізичної особи - підприємця) Белінської Наталії Олександрівни (АДРЕСА_2 , код НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_2 АТ "ПУМБ" у м. Київ, МФО 334851) 413,72 грн - оплати послуг ліквідатора та 4,61 грн - відшкодування витрат за виконання повноважень ліквідатора у справі №5/33/2011/5003 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область.

13. Видати накази суду.

14. Задовольнити клопотання № 02-06/347 від 10.10.2019 року про залишення без розгляду уточненої заяви № 02-06/346 від 10.10.2019 року в частині стягнення оплати послуг та відшкодування витрат ліквідатора стосовно ПАТ НАК "Украгролізинг" в особі ВФ НАК "Украгролізинг", ТОВ "Династія", ПАТ "Імексбанк".

15. Залишити без розгляду уточнену заяву арбітражного керуючого (ліквідатора) Белінської Н.О. № 02-06/346 від 10.10.2019 року в частині стягнення оплати послуг та відшкодування витрат ліквідатора стосовно ПАТ НАК "Украгролізинг" в особі ВФ НАК "Украгролізинг", ТОВ "Династія", ПАТ "Імексбанк".

16. Товариство з обмеженою відповідальністю "Вінницька обласна машинно-тракторна станція" (код ЄДРПОУ 33707990, вул. Леніна 38, АДРЕСА_3) як юридичну особу ліквідувати.

Встановити, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

17. Припинити повноваження ліквідатора Белінської Н.О. у справі №5/33/2011/5003 про банкрутство ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область.

18. Припинити дію мораторію введеного ухвалою Господарського суду Вінницької області від 19.04.2011 року у справі № 5/33/2011/5003.

19. Закрити провадження у справі № 5/33/2011/5003 про банкрутство ТОВ "Вінницька обласна машинно-тракторна станція" (код ЄДРПОУ 33707990, с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область).

20. Відповідно до ч. 1 ст. 235 ГПК України ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення - 10.10.2019 року.

21. Ухвала суду може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення до Північно-західного апеляційного господарського суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

22. Повний текст ухвали суду складено та підписано - 15.10.2019 року.

23. Копію ухвали суду надіслати згідно переліку .

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. прим.:

1 - до справи;

2-Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21100);

3- Арбітражний керуючий (ліквідатор) Белінська Н.О., вул. Миколи Оводова, б.38, кімн. 304, м. Вінниця, 21050;

4 - АТ "ІМЕКСБАНК", проспект Шевченка, 8-А, м. Одеса, 65058;

5 - Головне управління ДПС у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21028);

6 - ОСОБА_1, АДРЕСА_3;

7 - ДПАТ "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" в особі ВФ НАК "Украгролізинг", вул. Острозького,54, м. Вінниця, 29009;

8 - Хмільницька міськрайонна філія Вінницького обласного центру зайнятості (вул. Пушкіна, 87-а, м. Хмільник, Вінницька область, 22000);

9- Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області (вул. Зодчих, 22, м. Вінниця, 21037);

10 - ТОВ "Фінансова компанія "Депт Фінанс" (вул. Бульварно-Кудрявська, буд. 33Б, офіс 304, м. Київ, 01601).

11 - Товариство з обмеженою відповідальністю "Вінницька обласна машинно-тракторна станція", вул. Леніна 38, с. Сальниця, Хмільницький район, Вінницька область, 22022;

12 - державному реєстратору Хмільницької районної державної адміністрації (вул. Столярчука, 3, м. Хмільник, Вінницька область, 22000);

13-Хмільницький міськрайонний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області (22000, Вінницька область, м. Хмільник, вул. Пушкіна, буд. 26).

Дата ухвалення рішення10.10.2019
Оприлюднено15.10.2019
Номер документу84914195
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/33/2011/5003

Ухвала від 19.08.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 20.07.2020

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 13.07.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Постанова від 29.04.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 28.04.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 28.04.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 06.04.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 18.03.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 26.02.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

Ухвала від 18.02.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Дужич С.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні