Ухвала
від 16.10.2019 по справі 910/11826/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


У Х В А Л А

16.10.19 Справа № 910/11826/19. За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 82, кімн. 256; ідентифікаційний код 41678053)

про банкрутство

Суддя Яковенко А.В.

секретар судового засідання Бабич М.А.

Представники учасників:

від ТОВ РЕНТ БУД ЛТД - Шулик К.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У серпні 2019 року ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" звернувся до суду з заявою про порушення справи про своє банкрутство у зв`язку з виявленням в ході ліквідаційної процедури кредиторської заборгованості, активи для погашення якої відсутні.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 02.09.2019р. № 910/11826/19 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 82, кімн. 256; ідентифікаційний код 41678053) було прийнято до розгляду, засідання призначено на 04.09.2019р.,визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого Шкабрія М.П. зобов`язно подати заяву про участь у справі.

03.09.2019 до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Ткачука Олександра Вікторовича про участь у справі.

05.09.2019 до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Гусака Юрія Миколайовича про участь у справі.

05.09.2019 до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Палія Олександра Петровича про участь у справі

06.09.2019 до Господарського суду м. Києва надійшла заява арбітражного керуючого Шкабрія Михайла Петровича про участь у справі

11.09.2019 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання Голови ліквідаційної комісії щодо кандидатури ліквідатора.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 11.09.2019 відкрито провадження у справі №910/11826/19 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" та призначено наступний розгляд справи у підсумковому засіданні на 16.09.2019.

Постановою Господарського суду м. Києва від 16.09.2019 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено голову ліквідаційної комісії Сугак Ю.В.

До Господарського суду м. Києва надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 09.10.2019 призначено розгляд справи у судовому засіданні на 16.10.2019.

У судовому засіданні, що відбулось 16.10.2019, суд дослідив звіт ліквідатора та встановив наступне.

Ліквідатор письмово повідомив податковий орган про необхідність та можливість проведення позапланової податкової перевірки боржника ТОВ РЕНТ БУД ЛТД для виявлення можливої заборгованості по сплаті податків і обов`язкових платежів та надання можливості податковій службі заявити наявні грошові вимоги до боржника.

ДПІ також була повідомлена про готовність ліквідатора надати в розпорядження контролюючого органу документи, необхідні для проведення податкової перевірки.

Після отримання повідомлення ДПІ не звернулась до ліквідатора із запитом про витребування документів для проведення перевірки, та/або з наказом про призначення документальної перевірки.

Податковий орган отримав інформацію про ліквідацію ТОВ РЕНТ БУД ЛТД із публічних та загальновідомих джерел: - Бюлетень державного реєстратора, офіційного сайту Вищого господарського суду України, та був письмово повідомлений про визнання банкрутом та податок ліквідаційної процедури - поштовим відправленням.

Незважаючи на наявність інформації про банкрутство ТОВ РЕНТ БУД ЛТД ДПІ не звернулось до ліквідатора із наказом та або запитом на проведення перевірки.

Ліквідатор поштовим відправленням направив повідомлення про ліквідацію у податкову інспекцію, пенсійний фонд, фонд страхування від нещасних випадків, фонд страхування від безробіття, центр зайнятості та у виконавчу службу.

Також ліквідатором було вжито наступних заходів у ліквідаційній процедурі:

- направлено повідомлення-запит до Державної фіскальної служби України щодо надання інформації про перебування банкрута на обліку в митних органах України та митне оформлення експертно-імпортних операцій. Отримано лист ДФС України з інформацією про те, що ТОВ "РЕНТ БУД ЛТД" не перебуває на обліку в митницях ДФС як особа, яка здійснює операції з товарами.

- направлено повідомлення-запит до Державної авіаційної служби України щодо надання інформації про повітряні судна, які на праві власності належать банкруту. Державною авіаційною службою України надано відповідь про те, що за банкрутом повітряних суден не зареєстровано. Крім того, Ліквідатором здійснено пошук у Державному реєстрі цивільних повітряних суден, даних про ТОВ "РЕНТ БУД ЛТД" не знайдено.

- направлено повідомлення-запит до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо надання інформації про цінні папери, які на праві власності належать банкруту. Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку надано відповідь про те, що ТОВ "РЕНТ БУД ЛТД" серед власників, які володіють 5 і більше відсотків пакетів іменних акцій емітентів, відсутнє.

- направлено повідомлення-запит до Регіонального сервісного центру в м. Києві МВС України щодо надання інформації про автотранспортні засоби, які на праві власності належать банкруту. Регіональним сервісним центром в м. Києві МВС України надано відповідь про те, що за банкрутом транспортних засобів не зареєстровано.

- направлено повідомлення-запит до Державної служби України з питань з безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві щодо надання інформації про технічні засоби, які на праві власності належать банкруту. Отримано листи Державної служби України з питань з безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві з інформацією про те, що за банкрутом немає зареєстрованих тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів.

- направлено повідомлення-запит до Головного управлінням регіональної статистики щодо надання інформації про те, чи являється банкрут засновником інших юридичних осіб, та чи має відокремлені підрозділи (представництва, філії тощо). Головним управлінням регіональної статистики надано відповідь про те, що банкрут не являється засновником інших юридичних осіб та не має окремих підрозділів (філій, представництв, тощо).

- отримано витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно в якому зазначено, що відомості щодо банкрута відсутні.

- отримано Витяги з офіційного пошуку Філії Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг , згідно якого інформації щодо банкрута немає.

- направлено повідомлення-запит до Головного управління Держпраці у Київській області про наявність у банкрута підіймальних споруд, парових та водогрійних котлів, трубопроводів тощо. Отримана відповідь Головного управління Держпраці у Київській області, що за ТОВ "РЕНТ БУД ЛТД" будь-якого майна за даними критеріями не обліковується.

- направлено повідомлення-запит до Державної служби України з безпеки на транспорті щодо надання інформації про судна та плавзасоби, які належать банкруту на праві власності. Отримана відповідь Укртрансбезпеки з інформацією про те, що за банкрутом суден не зареєстровано.

09.10.2019 затверджено результати проведеної інвентаризації активів та зобов`язань ТОВ "РЕНТ БУД ЛТД" (код ЄДРПОУ 41678053).

За наслідками проведеної інвентаризації встановлена відсутність у ТОВ "РЕНТ БУД ЛТД" будь-якого майна, грошових коштів, нематеріальних активів та грошових вимог до третіх осіб.

Згідно з даними реєстру вимог кредиторів загальна сума кредиторської заборгованості товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" становить 480 000,00 грн.

Судом встановлено, що розмір кредиторської заборгованості відображено у ліквідаційному балансі підприємства.

Таким чином, зважаючи на описані вище обставини, матеріалами справи підтверджується правомірність складеного ліквідатором звіту та відомості ліквідаційного балансу, згідно з якими у Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" відсутні грошові кошти та майнові активи, за рахунок яких можливо було б провести задоволення вимог кредиторів.

Отже, дійшовши висновку про здійснення ліквідатором усіх необхідних для пошуку та виявлення майна банкрута заходів, зокрема, шляхом звернення до відповідних реєстраційний органів, суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Матеріалами справи підтверджується, що за час роботи призначеного судом у справі № 910/11826/19 ліквідатора банкрута скарг на його дії не надходило.

Згідно ч. 2 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

У відповідності до п.6 ч.1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Згідно ч. 4 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту документи, судом встановлено, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов`язки, в зв`язку з чим суд вважає за належне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД", а боржника, як юридичну особу - ліквідувати та припинити провадження у справі № 910/11826/19.

За наведених обставин, керуючись ст.ст. 46, 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 232, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 82, кімн. 256; ідентифікаційний код 41678053).

2. Ліквідувати банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 82, кімн. 256; ідентифікаційний код 41678053) як юридичну особу у зв`язку з банкрутством.

3. Головному управлінню ДФС у м. Києві зняти Товариство з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 82, кімн. 256; ідентифікаційний код 41678053) з податкового обліку.

4. Головному регіональному управлінню статистики у м. Києві виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 82, кімн. 256; ідентифікаційний код 41678053) з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

5. Подільській районній в м. Києві державній адміністрації відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців провести державну реєстрацію припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 82, кімн. 256; ідентифікаційний код 41678053) як юридичної особи.

6. Обслуговуючим банкам боржника закрити рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю "РЕНТ БУД ЛТД" (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 82, кімн. 256; ідентифікаційний код 41678053).

7. Дію мораторію припинити.

8. Провадження у справі про банкрутство № 910/11826/19 закрити.

9. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

10. Копію ухвали направити заявнику (банкруту), ліквідатору, всім кредиторам, органу статистики, банку, Подільській районній в м. Києві державній адміністрації відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, органу статистики, державній податковій службі, державній виконавчій службі.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 235 Господарського процесуального кодексу України та може бути оскаржена.

Повний текст ухвали складено 17.10.2019

Суддя А.В. Яковенко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.10.2019
Оприлюднено18.10.2019
Номер документу84978371
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/11826/19

Ухвала від 26.02.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 14.01.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 24.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 04.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 18.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 16.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 09.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Постанова від 16.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Ухвала від 11.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

Постанова від 16.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Яковенко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні