Постанова
від 23.10.2019 по справі 711/2752/17
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 22-ц/821/108/19Головуючий по 1 інстанції Категорія: 301020200 Степаненко О.М. Доповідач в апеляційній інстанції Нерушак Л. В.

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(Вступна та резолютивна частини )

23 жовтня 2019 року Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

Головуючого Нерушак Л.В. (суддя-доповідач)

Суддів Бородійчука В.Г., Єльцова В.О.

за участю секретарів : Торопенко Н.М., Анкудінова О.І.

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ;

представник позивача - адвокат Міщенко С.В.

відповідач - КП Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації ; ТОВ Ост-Інвест Черкаси ; ТОВ Ост-Інвест ; Головне територіальне управління юстиції у Черкаській області; Відділ державної реєстрації речових прав управління з питань державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради; Державний реєстратор відділу державної реєстрації речових прав управління з питань державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради Велика О.В.; Державний реєстратор відділу з питань організації надання адміністративних послуг виконавчого комітету Білозірської сільської ради Яжемчук О.А.

особа, яка подає апеляційну скаргу - позивач ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси апеляційну скаргу ОСОБА_2 на рішення Придніпровського районного суду м. Черкаси від 26 квітня 2018 року, ухвалене суддею Степаненко О.М. у залі Придніпровського районного суду м. Черкаси № 4, 26 квітня 2018 року о 11 год. 20 хв., у справі за позовом ОСОБА_2 до Комунального підприємства Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації , Товариства з обмеженою відповідальністю Ост-Інвест , Товариства з обмеженою відповідальністю Ост-Інвест -Черкаси , Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, Відділу державної реєстрації речових прав управління з питань державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, Державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав управління з питань державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради Великої Олени Володимирівни, Державного реєстратора відділу з питань організації надання адміністративних послуг виконавчого комітету Білозірської сільської ради Яжемчук Олени Анатоліївни про визнання незаконним та скасування розрахунку часток співвласників, визнання незаконним та скасування свідоцтва про право власності, визначення ідеальних часток та встановлення порядку користування об`єктом нерухомого майна, визначення ідеальних часток та встановлення порядку користування об`єктом нерухомого майна, -:

в с т а н о в и в :

Зважаючи, що для викладення повного тексту постанови суду, може бути витрачений значний час, колегія суддів апеляційного суду вважає за необхідне проголосити вступну та резолютивну частини постанови.

Керуючись ст. ст. 367, 368, 374, 376, 381, 382, 383, 384 ЦПК України, апеляційний суд,

п о с т а н о в и в :

Апеляційну скаргу ОСОБА_2 - задовольнити частково.

Рішення Придніпровського районного суду м. Черкаси від 26 квітня 2018 року у справі за позовом ОСОБА_2 до Комунального підприємства Черкаське обласне об`єднане бюро технічної інвентаризації , Товариства з обмеженою відповідальністю Ост-Інвест , Товариства з обмеженою відповідальністю Ост-Інвест Черкаси , Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, Відділу державної реєстрації речових прав управління з питань державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, Державного реєстратора відділу державної реєстрації речових прав управління з питань державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради Великої Олени Володимирівни, Державного реєстратора відділу з питань організації надання адміністративних послуг виконавчого комітету Білозірської сільської ради Яжемчук Олени Анатоліївни про визнання незаконним та скасування розрахунку часток співвласників, визнання незаконним та скасування свідоцтва про право власності, визначення ідеальних часток та встановлення порядку користування об`єктом нерухомого майна, визначення ідеальних часток та встановлення порядку користування об`єктом нерухомого майна - скасувати, прийняти нову постанову.

Позовні вимоги ОСОБА_2 - задовольнити частково.

Визнати незаконним і скасувати рішення, винесене державним реєстратором відділу з питань організації надання адміністративних послуг виконавчого комітету Білозірської сільської ради Яжемчук Оленою Анатоліївною, яким зареєстровано на праві спільної часткової власності за ТОВ ОСТ-ІНВЕНТ-ЧЕРКАСИ код ЄДРПОУ 41276296 право власності на 39/50 частини нежитлового приміщення загальною площею 421,3 кв. м. за адресою АДРЕСА_1 ( приміщення № 1,2,7,8,9,10,11,12,13,14 та частина приміщень I, II, III, IV, які складають частку в розмірі 39/50 від загальної площі 421,3 кв. м

Відмовити у встановленні порядку користуванням між співвласниками об`єктом спільної часткової власності салону-магазину, що розташований за адресою АДРЕСА_2 , загальною площею 32,5 м2 відповідно до часток співвласників ОСОБА_3 - ОСОБА_4 та ТОВ Ост-Інвест-Черкаси і вимог нормативно правових актів.

В решті позовних вимог - відмовити.

Стягнути судовий збір пропорційно задоволених вимог частково у розмірі 1566,40 гривень із відповідачів ТОВ ОСТ-ІНВЕСТ-ЧЕРКАСИ , Державного реєстратора відділу з питань організації надання адміністративних послуг виконавчого комітету Білозірської сільської ради Черкаського району Яжемчук Олени Анатоліївни на користь позивача ОСОБА_2 , по 783 грн. 20 коп. з кожного із відповідачів.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена в касаційному порядку до суду касаційної інстанції, Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту постанови.

Головуючий Л.В. Нерушак

Судді В.Г. Бородійчук

В.О. Єльцов

Дата ухвалення рішення23.10.2019
Оприлюднено25.10.2019
Номер документу85157796
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —711/2752/17

Постанова від 23.09.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Ухвала від 21.07.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Постанова від 23.10.2019

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Постанова від 23.10.2019

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Ухвала від 17.09.2019

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні