Рішення
від 23.09.2009 по справі 2-1435/09
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 2-1435

2009 рік

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

23 вересня 2009 року Першотравневий районний суд м. Чернівці в складі головуючого судді Попова Г.Г.,  при секретарі: Демчук О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Чернівці справу за позовом МКП «Чернівцітеплокомуненерго» до ОСОБА_1, ОСОБА_2, про розірвання договору реструктуризації та стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого опалення , -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся в суд із вказаним вище позовом до відповідачів про  розірвання договору реструктуризації та стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого опалення. Мотивував позовні вимоги тим, що  відповідачі проживають за адресою ІНФОРМАЦІЯ_1, Чернівці, які  є споживачами по теплопостачанню, особовий рахунок № 35203. Квартира відповідачів, згідно довідки, обладнана приладами центрального опалення. Від послуг відповідачі не відмовлялися і прилади центрального опалення не відключали. Розрахунки проводилися згідно тарифів, затверджених розпорядженням облдержадміністрації від 11.12.1999 року № 804-р, із наступними змінами. Послуги по центральному опаленні надавались протягом опалювального періоду, із жовтня по квітень місяці відповідно по роках. При розрахунках фактичних обсягів та вартості спожитої теплової енергії враховувались середньодобове теплове навантаження, кількість годин роботи тепловикористовуючих установок у розрахунковому періоді та коефіцієнт, величина якого визначається в залежності  від температури зовнішнього повітря і фактичної кількості відпущеного тепла з урахуванням обґрунтованих скарг-претензій. Оплата за наданні послуги повинна здійснюватись споживачем не пізніше 20-го числа місяця, наступного за розрахунковим згідно п. 18 Постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630 «Про затвердження Правил надання послуг з центрального опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з центрального опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

11 вересня 2006 року  відповідачі по справі уклали договір  з ОДКП «Чернівцітепломережа» правонаступником якого є МКП «Чернівцітеплокомуненерго» про реструктуризацію заборгованості за спожиту теплову енергію, який належним чином не виконувався .

Відповідно до договору заборгованість сума повинна погашатися протягом 48 - ми місяців, щомісячно рівними частками  по 83 грн. 01 коп.. Проте, відповідачі в порушення законних умов, не в повній мірі оплачують за отриманні послуги  з централізованого опалення, заборгувавши позивачеві з 01.09.2006 року по 31.03.2009 року 6761и грн.. 07 коп.

Відповідачів було попереджено  про необхідність сплатити борг, однак вони не відреагували  та по даний час заборгованість не  погасили .

 В судове засідання представник позивача не з’явився, однак від нього надійшла заява, в якій він просить справу розглянути без його участі позов підтримує повністю, та в разі відсутності  відповідачів в судовому засіданні належним чином повідомлених не заперечує проти винесення заочного рішення.      

Відповідачі у судове засідання повторно не з’явилися, хоча належним чином були повідомлені про день та місце слухання справи, про причини неявки суд не повідомили. Разом з тим, суд вважає за можливе розглянути справу у їх  відсутність, оскільки у справі наявні достатні матеріали про права та взаємовідносини сторін.

Зі згоди представника позивача суд ухвалює заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, що відповідає положенням ст. 224 ЦПК України.

По справі є в наявності достатньо матеріалів про права та взаємовідносини сторін.

Суд оцінивши докази по справі за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об’єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом вважає, що позов підлягає задоволенню.

У відповідності до вимог ст. ст. 67, 68, 162 ЖК України плата за комунальні послуги стягується щомісячно за затвердженими у встановленому порядку тарифами.

Відповідно  до  ст. 526 ЦК України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

 У відповідності  до ст. 530 ЦК України, якщо у зобов'язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк.

З цих підстав, суд вважає, що позов підлягає задоволенню повністю  так як договір належним чином не виконується  та підлягає стягненню заборгованість з централізованого опалення з відповідачів, що згідно поданого позивачем розрахунку  згідно договору складає 6761,07 гривень.

Оскільки позивач при зверненні з позовом до суду був звільнений від сплати судового збору, а позовні вимоги підлягають задоволенню, то суд вважає, що судовий збір в розмірі 51 грн. слід стягнути з відповідача на користь держави.

    На підставі вищевикладеного керуючись ст. ст. ст. 67, 68, 162 ЖК України, ст. ст. 526, 530 ЦК України ст.. 10   Закону  України  "  Про  приватизацію   державного  житлового  фонду",  ст..  20  Закону  України "  Про  житлово -  комунальні  послуги",  Закону  України  "  Про   теплопостачання «ст..  ст. 10, 11 60, 64, 88, 208, 209, 212 - 215, 218, 224 - 226 ЦПК України суд, -

        В И Р І Ш И В:

Винести по справі  заочне рішення.

Позов задовольнити повністю.

Розірвати договір  про реструктуризацію заборгованості за спожиту теплову енергію між ОДКП «Чернівцітепломережа » та відповідачем ОСОБА_1  укладений 11 вересня 2006 року  № 842.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ОСОБА_2 на користь МКП «Чернівцітеплокомуненерго» заборгованість за надані послуги централізованого  опалення в сумі 6761 грн. 07   коп.., за період з 01.09.2006 року по 31.03.2009 року.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ОСОБА_2  судовий збір  в сумі 51 грн. в дохід держави.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1, ОСОБА_2 на користь МКП «Чернівцітеплокомуненерго» 250 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, що були останнім сплачені при подачі позовної заяви

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Чернівецької області через  Першотравневий районний суд м. Чернівці  шляхом подачі в 10-тиденний строк з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20-ти днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції .

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

                   

                             Суддя                            підпис                               ОСОБА_3

Копія вірна

Суддя :

Секретар:

                               

           

СудПершотравневий районний суд м.Чернівців
Дата ухвалення рішення23.09.2009
Оприлюднено02.04.2010
Номер документу8624365
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1435/09

Рішення від 30.11.2009

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

Ухвала від 28.07.2017

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Бойчук П. Ю.

Ухвала від 26.08.2009

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Рішення від 28.08.2009

Цивільне

Димитровський міський суд Донецької області

Ченченко Т.О.

Рішення від 09.09.2009

Цивільне

Перевальський районний суд Луганської області

Іванов Андрій Петрович

Рішення від 25.03.2009

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Тітов М.Ю.

Рішення від 23.09.2009

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Попов Григорій Георгійович

Рішення від 23.09.2009

Цивільне

Микитівський районний суд м.Горлівки

Дубовик Р.Є.

Рішення від 25.12.2009

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Тетяна Вікторівна

Рішення від 23.12.2009

Цивільне

Бериславський районний суд Херсонської області

Радченко Сергій В'ячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні