Ухвала
від 18.12.2019 по справі 320/6887/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

18 грудня 2019 року м. Київ № 320/6887/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Дудін С.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації про визнання неправомірними дій, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення грошових коштів та моральної шкоди,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації, у якому позивач просить суд:

- визнати неправомірними дії Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації щодо безпідставної та незаконної зміни профілю лікування;

- визнати неправомірними дії Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації щодо ненадання публічної інформації, яка потрібна для реалізації своїх законних прав на лікування інвалідом ІІ групи;

- стягнути з Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації вартість путівок за період з 2017 по 2019 роки (відповідно до наказу Мінсоцполітики №146 від 21.03.2019, особам з інвалідністю з захворюванням хребта та спинного мозку встановлена вартість путівки 22000,00 грн. без ПДВ), що дорівнює 52800,00 грн. (з ПДВ);

- стягнути з Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації 1000000,00 грн. моральної шкоди;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації надати достовірну інформацію щодо кількості наданих путівок по профілю лікування "захворювання хребта та спинного мозку" та осіб, яким вони були надані.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Відповідно до положень статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною 1 статті 179 Кодексу адміністративного судочинства України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 171, 243 та 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі.

Справа буде розглядатися одноособово суддею Дудіним С.О. за правилами загального позовного провадження.

2. Розпочати підготовку справи до судового розгляду.

3. Призначити підготовче засідання на 14 січня 2020 року о 12:30 год.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

4. Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

5. Витребувати від позивача докази на підтвердження обставин, за яких, на думку позивача, відбулося порушення його прав, свобод чи інтересів, а саме:

- уточнити пункт 2 прохальної частини позовної заяви та чітко вказати запити (із зазначенням реквізитів), публічна інформація на які не була надана відповідачем, із вказівкою про те, яка саме інформація не була надана;

- письмові пояснення щодо розрахунку вартості путівок, з відповідним нормативним обґрунтуванням, наведенням відповідного розрахунку та поясненням щодо включення суми податку на додану вартість;

- юридичні та фактичні підстави заявленої вимоги про стягнення моральної шкоди у розмірі 100000 грн., з відповідними доказами та розрахунками;

- уточнити пункт 5 прохальної частини позовної заяви та зазначити період, за який позивач просить зобов`язати відповідача надати інформацію.

6. Витребувати від відповідача докази:

- копію журналу обліку осіб з інвалідністю для забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю;

- докази отримання від санаторно-курортних закладів інформації та документів, визначених пунктом 17-1 Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. N 187, та ознайомлення з такою інформацією осіб з інвалідністю, зокрема, позивача;

- інформацію про чисельність осіб, узятих на облік для забезпечення путівками, та інформацію про чисельність осіб, яких забезпечено путівками, що була подана до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласної держадміністрації відповідно до пункту 20 Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. N 187;

- нормативне обґрунтування щодо наявності або відсутності можливості виплати позивачеві вартості путівок, які, за його твердженням, безпідставно не були надані.

7. Повідомити учасникам справи, що відповідно до положень статті 94 КАС України копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

8. Роз`яснити учасникам судового процесу, що відповідно до положень статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України за неподання без поважних причин доказів, витребуваних судом, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом, зокрема, штраф або тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

9. Роз`яснити учасникам судового процесу, що відповідно до положень статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

10. Запропонувати відповідачеві подати до суду відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити відповідачеві, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

11. Запропонувати позивачеві протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив.

12. Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

13. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

14. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення судом правил підсудності до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Дудін С.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.12.2019
Оприлюднено20.12.2019
Номер документу86456598
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/6887/19

Ухвала від 09.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 03.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 05.08.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Рішення від 11.03.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 27.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 04.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 24.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні