Ухвала
від 27.02.2020 по справі 320/6887/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

27 лютого 2020 року №320/6887/19

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дудіна С.О., розглянувши у підготовчому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації про визнання неправомірними дій, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення грошових коштів та моральної шкоди,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 з позовом до Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації, у якому просить суд:

- визнати неправомірними дії Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації щодо безпідставної та незаконної зміни профілю лікування;

- визнати неправомірними дії Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації щодо ненадання публічної інформації, яка потрібна для реалізації своїх законних прав на лікування інвалідом ІІ групи;

- стягнути з Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації вартість путівок за період з 2017 по 2019 роки (відповідно до наказу Мінсоцполітики №146 від 21.03.2019, особам з інвалідністю з захворюванням хребта та спинного мозку встановлена вартість путівки 22000,00 грн. без ПДВ), що дорівнює 52800,00 грн. (з ПДВ);

- стягнути з Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації 100000,00 грн. моральної шкоди;

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Тетіївської районної державної адміністрації надати достовірну інформацію щодо кількості наданих путівок по профілю лікування "захворювання хребта та спинного мозку" та осіб, яким вони були надані.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 18.12.2019 відкрито провадження у справі, вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження. Розпочато підготовку справи до судового розгляду та призначено підготовче засідання по справі.

10.02.2020 на адресу суду від відповідача надійшли заперечення на відповідь на відзив на позовну заяву, які були долучені судом до матеріалів справи.

27.02.2020 на адресу суду від позивача надійшли пояснення по справі. які були долучені судом до матеріалів справи.

У підготовче судове засідання, призначене на 27.02.2020, з`явились позивач та представники сторін.

У підготовчому засіданні 27.02.202 у суду виникла необхідність витребування доказів по справі від відповідача та від Дочірнього підприємства "Південь-Курорт-Сервіс" санаторій "Оризонт".

Згідно з частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Статтею 129 Конституції України обов`язковість рішень суду (до яких належать і ухвали) визначена як одна з основних засад судочинства.

Відповідно до статті 13 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" судові рішення, що набрали законної сили є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Обов`язковість урахування (преюдиційність) судових рішень для інших судів визначається законом. Невиконання судових рішень має наслідком юридичну відповідальність, установлену законом.

Згідно з частинами другою та третьою статті 14 Кодексу адміністративного судочинства України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

При цьому, відповідно до частини восьмої статті 80 КАС України у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом, зокрема, накладення штрафу.

Частиною першою статті 149 КАС України закріплено, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

Враховуючи вказане, суд вважає за необхідне витребувати докази по справі від відповідача та від Дочірнього підприємства "Південь-Курорт-Сервіс" санаторій "Оризонт" та попередити їх про можливість застосування судом заходів процесуального примусу у вигляді накладення штрафу за неподання доказів, необхідних для вирішення справи.

Відповідно до пункту 4 частини шостої статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності витребування нових (додаткових) доказів.

Враховуючи вказане, суд вважає за необхідне оголосити у підготовчому засіданні перерву.

Керуючись статтями 80, 181, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Витребувати від відповідача :

- копію журналу обліку осіб з інвалідністю для забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю за період з 02.12.2016 по теперішній час;

- докази видачі особам з інвалідністю санатарно-курортних путівок за профілем лікування "захворювання хребта та спинного мозку" за період з 02.12.2016 по теперішній час з копіями документів, на підставі яких вони були видані та які підтверджують право осіб на їх отримання.

2. Витребувати від Дочірнього підприємства "Південь-Курорт-Сервіс" санаторій "Оризонт" (67780, Одеська обл., м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, вул. Гагаріна, буд.1А):

- документально підтверджену інформацію щодо профілю санаторно-курортного лікування , за яким ОСОБА_1 проходив лікування в санаторії "Оризонт" за періоди 04.09.2017 по 19.09.2017, 06.09.2018 по 20.09.2018, з 23.09.2019 по 04.10.2019.

3. Витребувані докази надати суду у строк до 12.03.2020.

4. Роз`яснити, що відповідно до положень статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України за неподання без поважних причин доказів, витребуваних судом, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом, зокрема, штраф або тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

5. Роз`яснити, що відповідно до положень статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

6. Продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

7. Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 17.03.2020 до 16 год. 00 хв.

8. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи та Дочірньому підприємству "Південь-Курорт-Сервіс" санаторій "Оризонт".

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Дудін С.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.02.2020
Оприлюднено02.03.2020
Номер документу87892137
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/6887/19

Ухвала від 09.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 03.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 05.08.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Рішення від 11.03.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 27.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 04.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 24.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 14.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні