Ухвала
від 03.01.2020 по справі 120/3557/19-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

03 січня 2020 р. Справа № 120/3557/19-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Поліщук І.М.,

суддів: Дончика В.В.,

Слободонюка М.В.

за участю:

секретаря судового засідання: Дмитрука М.В.

позивачів: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 Д ОСОБА_3 , Дікер В.М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні матеріали справи

за позовом: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , як представника неповнолітніх ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та опікуна ОСОБА_8 , ОСОБА_1 , як представника (опікуна) дітей інвалідів ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 як представника та опікуна інваліда ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15

до: Вінницької міської ради

про: визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити дії

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , як представника неповнолітніх ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та опікуна ОСОБА_8 , ОСОБА_1 , як представника (опікуна) дітей інвалідів ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 як представника та опікуна інваліда ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 до Вінницької міської ради про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов`язання вчинити дії.

03.01.2020 на адресу суду надійшло клопотання представника Вінницької міської ради про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Комунальне підприємство "Вінницька транспортна компанія". Обґрунтовуючи необхідність залучення КП "Вінницька транспортна компанія" до участі у справі в якості третьої особи, представник відповідача зазначила, що рішення, прийняте за наслідками розгляду даної адміністративної справи може вплинути на його права та обов`язки, адже позивачі, окрім іншого, просять суд зобов`язати Вінницьку міську раду забезпечити громадянам, які мають право на пільговий проїзд, реалізовувати це право шляхом пред`явлення паперового посвідчення чи/або купівлі у перевізника учнівського чи студентського квитка.

Крім того, в судовому засіданні 03.01.2020 судом з власної ініціативи поставлено на розгляд питання про необхідність залучення до участі у справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Комунального підприємства "Вінницякартсервіс".

Присутні в судовому засіданні позивачі - ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_12 не заперечували щодо залучення до участі у справі третіх осіб.

Інші позивачі в судове засідання не прибули, натомість в матеріалах справи наявні клопотання від 11.12.2019 про розгляд даної справи без їх участі.

В судове засідання 03.01.2020 також прибула представник Вінницької міської ради - Слишинська Н.С., однак належних доказів на підтвердження наявності у неї повноважень на представництво інтересів Вінницької міської ради суду надано не було, внаслідок чого остання не була допущена до судового розгляду справи в якості представника відповідача.

В той же час, враховуючи наявність доказів належного повідомлення Вінницької міської ради про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання, суд, керуючись положеннями ст. 181 та 205 КАС України, приходить до висновку про можливість вирішення поставлених на розгляд питань у відсутність представника відповідача.

Визначаючись щодо наявності підстав для залучення до участі у справі третіх осіб, суд виходив із наступного.

Так, положеннями ч. 2 ст. 49 КАС України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як слідує із прохальної частини позовної заяви, предметом оскарження в межах даної справи є рішення Вінницької міської ради від 27.06.2018 №1254, яким, окрім іншого, запроваджено автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті загального користування у м. Вінниці, а також уповноважено Комунальне підприємство "Вінницякартсервіс" здійснювати справляння плати за транспортні послуги шляхом продажу електронних квитків та носіїв оплати проїзду, оформлення персоналізованих карток та електронних квитків для пільгових категорій населення.

Крім того, в пункті 3 прохальної частини позовної заяви позивачі також просять суд зобов`язати Вінницьку міську раду забезпечити громадянам, які мають право на пільговий проїзд, реалізовувати це право шляхом пред`явлення паперового посвідчення чи/або купівлі у перевізника - Комунального підприємства "Вінницька транспортна компанія" учнівського чи студентського квитка.

Враховуючи вище викладене, а також беручи до уваги предмет оскарження в межах даної справи, суд приходить до висновку, що рішення, прийняте за наслідками розгляду даної справи може вплинути на права, свободи та інтереси Комунального підприємства "Вінницякартсервіс", а також Комунального підприємства "Вінницька транспортна компанія", а тому наявні підстави для їх залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст. 49, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Комунальне підприємство "Вінницякартсервіс" (код ЄДРПОУ 39547113) та Комунальне підприємство "Вінницька транспортна компанія" (код ЄДРПОУ 03327925).

Запропонувати третім особам в 10-денний строк з дня отримання даної ухвали подати свої письмові пояснення з приводу заявлених позовних вимог.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Повний текст ухвали складено 10.01.2020.

Головуючий суддя Поліщук Ірина Миколаївна

Судді Дончик Віталій Володимирович

Слободонюк Михайло Васильович

Дата ухвалення рішення03.01.2020
Оприлюднено11.01.2020

Судовий реєстр по справі —120/3557/19-а

Ухвала від 12.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білак М.В.

Постанова від 29.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Ухвала від 28.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Ухвала від 20.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Ухвала від 22.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Ухвала від 19.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Ухвала від 30.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кашпур О.В.

Постанова від 17.12.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Постанова від 17.12.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

Ухвала від 27.11.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Залімський І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні