Ухвала
від 21.01.2020 по справі п/320/341/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

21 січня 2020 року справа № П/320/341/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Васильківської міської ради Київської області, Управління містобудування, архітектури та контролю за розвитком інфраструктури Васильківської міської ради про визнання незаконним та скасування рішення,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулись ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 з позовом до Васильківської міської ради Київської області, Управління містобудування, архітектури та контролю за розвитком інфраструктури Васильківської міської ради, в якому позивачі просять суд визнати незаконним та скасувати рішення п`ятдесятої сесії VІІ скликання Васильківської міської ради Київської області від 26.02.2019 про надання дозволу на розробку проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд ОСОБА_4 по АДРЕСА_2 .

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Відповідно до положень статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною 1 статті 179 Кодексу адміністративного судочинства України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Суд зазначає, що у позовній заяві позивачі зазначили в якості третіх осіб - ОСОБА_4 , Товариство з обмеженою відповідальністю "Земельний кадастр" та Приватне підприємство "Актив Інвест".

Як вбачається з позовної заяви, предметом позову є вимога про визнання незаконним та скасування рішення П`ятдесятої сесії VІІ скликання Васильківської міської ради Київської області від 26.02.2019 про надання дозволу на розробку проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд ОСОБА_4 по АДРЕСА_2 .

Судом встановлено, що на підставі спірного рішення від 26.02.2019 Приватним підприємством "Актив Інвест" розроблено проект із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_2 .

Також, судом встановлено, що позивач ОСОБА_2 уклала з Товариством з обмеженою відповідальністю "Земельний кадастр" угоду про розробку проектної документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд площею 0,0500 га за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно з частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на положення вказаних норм та враховуючи те, що рішення, прийняте у даній справі, може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_4 , як особи, якій оспорюваним рішенням надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, а Приватним підприємством "Актив Інвест" розроблено проект землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки, суд з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи вважає за необхідне залучити ОСОБА_4 та Приватне підприємство "Актив Інвест" до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів, а Товариство з обмеженою відповідальністю "Земельний кадастр", як розробника проектної документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд площею 0,0500 га за адресою: АДРЕСА_2 за замовленням ОСОБА_2 - в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивачів.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 49, 171, 243 та 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

у х в а л и в:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі.

Справа буде розглядатися одноособово суддею Кушновою А.О. за правилами загального позовного провадження.

2. Розпочати підготовку справи до судового розгляду.

3. Призначити підготовче засідання на 20 лютого 2020 року об 11:30 год.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

4. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів:

ОСОБА_4 (місце проживання: АДРЕСА_3 );

Приватне підприємство "Актив Інвест" (ідентифікаційний код 34627728, місцезнаходження: 08600, Київська область, м. Васильків, вул. Грушевського, буд. 25, кв.74);

5. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивачів Товариство з обмеженою відповідальністю "Земельний кадастр" (ідентифікаційний код 32514940, місцезнаходження: 08600, Київська область, м. Васильків, вул. Соборна, 70).

6. Витребувати докази по справі від позивача:

- докази затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ОСОБА_4 (кадастровий номер земельної ділянки: 3210700000:03:031:0104), а саме рішення Васильківської міської ради про передачу земельної ділянки;

- докази реєстрації права власності або користування ОСОБА_4 спірною земельною ділянкою;

від відповідачів:

- докази затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ОСОБА_4 (кадастровий номер земельної ділянки: 3210700000:03:031:0104), а саме рішення Васильківської міської ради про передачу земельної ділянки;

- докази реєстрації права власності або користування ОСОБА_4 спірною земельною ділянкою;

від третьої особи ОСОБА_4 :

- копію паспорта громадянина України;

- докази затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки ОСОБА_4 (кадастровий номер земельної ділянки: 3210700000:03:031:0104), а саме рішення Васильківської міської ради про передачу земельної ділянки;

- докази реєстрації права власності або користування ОСОБА_4 спірною земельною ділянкою;

6. Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

7. Запропонувати відповідачам подати до суду відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити відповідачам, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

8. Запропонувати позивачеві протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву подати до суду відповідь на відзив.

9. Запропонувати відповідачам подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

10. Запропонувати третім особам подати пояснення щодо позову в строк до 20 лютого 2020 року.

11. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

12. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення судом правил підсудності до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено27.01.2020
Номер документу87103174
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —п/320/341/20

Ухвала від 22.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Постанова від 15.07.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 01.06.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 07.04.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Глущенко Яна Борисівна

Ухвала від 11.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 20.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 20.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні