Ухвала
від 24.02.2020 по справі 907/551/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"24" лютого 2020 р. м. Ужгород Справа № 907/551/14

Суддя господарського суду Закарпатської області Ушак І.Г.,

розглянувши заяву Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, м. Івано-Франківськ про визнання учасником у даній справі

за заявою Головного управління ДПС у Закарпатській області, м. Ужгород

про визнання банкрутом державного підприємства "Червона Зірка" (с. Кибляри, б/н, Ужгородський район Закарпатської області, код 00413831),

У провадженні суду перебуває справа за заявою Головного управління ДПС у Закарпатській області, м. Ужгород про визнання банкрутом державного підприємства "Червона Зірка" (с. Кибляри, б/н, Ужгородський район Закарпатської області, код 00413831).

Постановою від 20.02.19р. (котру апеляційною та касаційною інстанціями залишеною без змін) припинено процедуру санації державного підприємства „Червона Зірка» та повноваження керуючого санацією підприємства арбітражного керуючого Дідича М.А., визнано банкрутом державне підприємство „Червона Зірка» , відкрито щодо нього ліквідаційну процедуру , призначено ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого Дідича Михайла Андрійовича здійснено офіційне повідомлення про визнання державного підприємства „Червона Зірка» банкрутом, завершено господарську діяльність державного підприємства „Червона Зірка» , строк виконання всіх грошових зобов`язань державного підприємства „Червона Зірка» та зобов`язання щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів) вважається таким, що настав з 20.03.2019р, припинено з 20.03.2019р. нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших санкцій по всіх видах заборгованості державного підприємства „Червона Зірка» , зобов`язано ліквідатора банкрута - провести ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону про банкрутство з урахуванням особливостей визначених ст. ст. 86, 96 цього Закону ; - щомісяця подавати комітету кредиторів та господарському суду звіт про свою діяльність, який містить відомості про проведення ліквідаційної процедури; - після закінчення строку на заявлення грошових вимог кредиторів, які виникли в процедурі банкрутства, подати на затвердження суду реєстр вимог кредиторів; - за результатами проведеної роботи подати господарському суду на затвердження звіт та ліквідаційний баланс.

19.02.20р. надійшла заява Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, м. Івано-Франківськ про визнання учасником у даній справі. Дану заяву мотивує приписами Кодексу України з процедур банкрутства та положенням Міністерства юстиції України , де прямо вказано, що зазначений територіальний орган є органом з питань банкрутства, а отже - учасником справи про банкрутство.

Розглянувши дану заяву, суд констатує наступне.

Відповідно до ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що учасником у справі про банкрутство є державний орган з питань банкрутства.

Відповідно до ст. 3 Кодексу України з процедур банкрутства державний орган з питань банкрутства сприяє створенню організаційних, економічних, інших умов, необхідних дпя реалізації процедур відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, у тому числі процедур банкрутства державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п`ятдесят відсотків.

Відповідно до абзацу третього частини першої положення про Міністерство юстиції України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.07.2014 №228, Міністерство Юстиції України є державним органом з питань банкрутства.

Згідно пункту 1 Положення про міжрегіональні управління Міністерства юстиції України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23.06.2011 за №759/19497, міжрегіональні управління Міністерства юстиції України підпорядковуються Міністерству юстиції України та є його територіальними органами.

Відповідно до 4.15 вищезазначеного Положення міжрегіональне управління сприяє створенню організаційних, економічних та інших умов, необхідних для реалізації процедур відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, у тому числі процедур банкрутства державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує п`ятдесят відсотків.

Відповідно до підпункту 4.17 Положення міжрегіональне управління забезпечує за дорученням Міністерства юстиції України супроводження провадження у справі про банкрутство державних підприємств та підприємств, у статутному фонді яких частка державної власності перевищує п`ятдесят відсотків.

Враховуючи наведені приписи та той факт, що банкрутом в даній справі є саме державне підприємство, то суд дійшов висновку про задоволення заяви Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, м. Івано-Франківськ та визнання такого учасником у справі №907/551/14 про банкрутство Державного підприємства Червона Зірка .

Керуючись ст. 1, 3Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 42, 234 Господарського процесуального кодексу України,

СУД ПОСТАНОВИВ:

1. Заяву Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, м. Івано-Франківськ про визнання учасником у справі про банкрутство задоволити.

2. Визнати Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (76018, Івано-Франківська обл., м. Івано-Франківськ, вул. Грюнвальдська, будинок 11, код ЄДРПОУ 43316386) учасником у справі №907/551/14 про банкрутство Державного підприємства "Червона Зірка" (с. Кибляри, б/н, Ужгородський район Закарпатської області, код 00413831)

3. Копію даної ухвали направити заявнику ( учаснику даної справи) - Південно-Західному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції, боржнику, ліквідатору, кредиторам

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб адресою: http://zk.arbitr.gov.ua/sud5008/gromadyanam/csz/.

Суддя Ушак І.Г.

Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено28.02.2020

Судовий реєстр по справі —907/551/14

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 26.01.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Постанова від 28.09.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні