Ухвала
від 13.04.2020 по справі 463/84/20
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/84/20

Провадження №1-кс/463/1873/20

У Х В А Л А

13 квітня 2020 року Личаківський районний суд м. Львова

Слідчий суддя ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Львові клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, прокуратури Львівської області ОСОБА_6 про продовження процесуальних обов`язків щодо підозрюваного:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Городенка Івано-Франківської області, українця, громадянина України, не судимого, тимчасово не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

Першим слідчим відділом слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62019140000001030 від 8 жовтня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Прокурор звернувся з клопотанням до слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова про продовження обов`язків передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України визначених ухвалою слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова від 17 лютого 2020 року, а саме: прибувати до слідчого, прокурора або суду за кожним їхнім викликом, вимогою та визначеною ними періодичністю; не відлучатися із населеного пункту, в якому проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з свідками у кримінальному провадженні ОСОБА_7 , працівниками Снятинського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області та Коломийської місцевої прокуратури Івано-Франківської області; здати на зберігання до відповідного органу державної влади (у разі наявності) свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Клопотання мотивує тим, що у даному кримінальному провадженні ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 - ч. 3 ст. 368 КК України. Ухвалою слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова від 17 лютого 2020 року підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та визначено заставу в розмірі 84080 гривень. Цією ж ухвалою на обвинуваченого покладено ряд обов`язків передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України. У зв`язку з внесенням застави підозрюваного звільнено з-під варти. Обставини, які стали підставою для покладення на ОСОБА_5 передбачених ухвалою обов`язків, продовжують існувати, а сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було обмежено права та свободу пересування підозрюваного, іншими способами протягом дії попередньої ухвали. Враховуючи особу підозрюваного, обставини вчиненого ним кримінального правопорушення, наявні передбачені ст. 177 КПК України ризики невиконання ОСОБА_5 процесуальних обов`язків, обставин вчинення та суспільної небезпеки кримінального правопорушення, у скоєнні якого підозрюється ОСОБА_5 , є необхідність продовження строку виконання покладених на нього ухвалою Личаківського районного суду м. Львова від 17 лютого 2020 року процесуальних обов`язків

Прокурор в судовому засіданні підтримав заявлене ним клопотання, додаткового зазначив, що досудове слідство не завершено, враховуючи те, що строк дії обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, покладених на підозрюваного закінчується, а у справі необхідно провести ряд слідчих дій для закінчення досудового розслідування, просить клопотання задовольнити.

Підозрюваний та його захисник у судовому засіданні у вирішенні заявленого клопотання поклались на розсуд суду.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя встановив наступне.

У відповідності до положень ч. 7 ст. 194 КПК України визначено, що обов`язки передбачені частинами п`ятою та шостою цієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу.

Ухвалою слідчогосудді від17лютого 2020року щодопідозрюваного ОСОБА_5 , застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави та покладенням ряду обов`язків передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України. У зв`язку з внесенням коштів, на даний час підозрюваний вважається таким, щодо якого застосовано запобіжний захід у виді застави. Строк дії вказаної ухали завершується 15 квітня 2020 року.

Ухвалою Личаківського районного суду м. Львова від 13 квітня 2020 року продовжено строкдосудового розслідуванняу кримінальномупровадженні №62019140000001030від 8жовтня 2019року за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України до чотирьох місяців, тобто до 15 червня 2020 року включно. В ході розгляду вказаного клопотання слідчий суддя встановив, що у слідства є необхідність у зборі додаткових доказів з метою повного, всебічного і неупередженого з`ясування всіх обставин вчиненого правопорушення.

Із змісту ч. 5 ст. 194 КПК України випливає, що якщо слідчий суддя, суд застосовує відповідний запобіжний захід він вправі зобов`язати підозрюваного, обвинуваченого прибувати за кожною вимогою до суду або до іншого визначеного органу державної влади, а також виконувати один або кілька обов`язків, передбачених вказаною нормою.

Отже, оскільки на даний момент запобіжний захід обраний ОСОБА_5 ухвалою слідчого судді від 17 лютого 2020 року продовжує діяти, досудове розслідування по вказаному кримінальному провадженню триває, тому покладення на підозрюваного обов`язків, визначених ч. 5 ст. 194 КПК України забезпечить виконання підозрюваним процесуальних обов`язків та сприятиме його належній поведінці під час розслідування даного кримінального провадження.

Керуючись ст.ст. 176-178, 182, 183, 193, 194, 196, 199 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

клопотання прокурора задовольнити.

Продовжити застосування щодо підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 дію обов`язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України, покладених ухвалою слідчого судді від 17 лютого 2020 року, строком на шістдесят днів, тобто до 11 червня 2020 року включно, в тому числі:

1.прибувати до слідчого, прокурора або суду за кожним їхнім викликом, вимогою та визначеною ними періодичністю;

2.не відлучатися із населеного пункту, в якому проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;

3.повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;

4.утримуватися від спілкування з свідками у кримінальному провадженні ОСОБА_7 , працівниками Снятинського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області та Коломийської місцевої прокуратури Івано-Франківської області;

5.здати назберігання довідповідного органудержавної влади(уразі наявності)свій паспорт(паспорти)для виїздуза кордон,інші документи,що даютьправо навиїзд зУкраїни ів`їзд вУкраїну.

Обов`язок по контролю за виконанням ухвали покласти на прокурора прокуратури Закарпатської області ОСОБА_3 .

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88725642
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою

Судовий реєстр по справі —463/84/20

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 03.01.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 03.01.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 03.01.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 03.01.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні