Ухвала
від 13.04.2020 по справі 463/84/20
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/84/20

Провадження №1-кс/463/1874/20

У Х В А Л А

про продовження строку досудового розслідування

13 квітня 2020 року слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Львові клопотання слідчого Першого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові ОСОБА_3 , погодженого з заступником прокурора Львівської області ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №62019140000001030 від 8 жовтня 2019 року за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 - ч. 3 ст. 368 КК України -

в с т а н о в и в:

слідчий звернувся з клопотанням до слідчого судді Личаківського районного суду м. Львова про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні №62019140000001030 від 8 жовтня 2019 року за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 - ч. 3 ст. 368 КК України, на строк до чотирьох місяців, тобто до 15 червня 2020 року включно.

Подане клопотання мотивує тим, що у провадженні Першого слідчоговідділу слідчогоуправління Територіальногоуправління Державногобюро розслідувань,розташованого умісті Львові перебувають матеріали досудового розслідування в кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62019140000001030 від 8 жовтня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що заступник начальника Городенківського відділення поліції Коломийського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області ОСОБА_5 висловив ОСОБА_6 прохання надати неправомірну вигоду за сприяння в поверненні належного йому арештованого автомобіля марки «Фольксваген» модель «Каравелла» зеленого кольору 2003 року випуску д.н.з. НОМЕР_1 . В подальшому, 14 лютого 2020 року о 17 год. 06 хв., ОСОБА_5 , перебуваючи в автомобілі, біля приміщення Городенківського ВП Коломийського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області, за адресою: вул. Героїв майдану, 5 м. Городенка Івано-Франківської області одержав від ОСОБА_6 неправомірну вигоду в сумі 1400 доларів США, що становило, станом на 14 лютого 2020 року, відповідно до курсу НБУ 34258 грн., за повернення належного йому арештованого автомобіля марки «Фольксваген» модель «Каравелла» д.н.з. НОМЕР_1 . 15 лютого 2020 року о 10 годині 20 хвилин, на підставі ст. 208 КПК України ОСОБА_5 затримано за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 - ч. 3 ст. 368 КК України. В той самий день ОСОБА_5 повідомлено про підозру.

15 квітня 2020 року закінчується двомісячний строк досудового розслідування кримінального провадження з дня повідомлення ОСОБА_5 про підозру у вчиненні тяжкого злочину, однак завершити досудове розслідування до закінчення даного строку неможливо внаслідок особливої складності провадження та необхідності проведення низки слідчих (розшукових) та процесуальних дій, спрямованих на збір доказів з метою повного, всебічного і неупередженого з`ясування всіх обставин вчиненого правопорушення, а саме: завершити скасування грифів секретності з матеріальних носіїв інформації з результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій; вжити заходів до скасування грифів секретності з матеріальних носіїв інформації, які стали підставами для проведення негласних слідчих (розшукових) дій;м встановити та допитати нових свідків, яким можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження, а у разі виявлення розбіжностей у їхніх показах, провести одночасні допити двох чи більше вже допитаних осіб; з урахуванням зібраних доказів визначитись з остаточною правовою кваліфікацією дій ОСОБА_5 та у випадку наявності законних підстав вирішити питання щодо повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри; здійснити відкриття матеріалів кримінального провадження та надати стороні захисту достатній строк для ознайомлення з ними; вчинити процесуальні дії, пов`язані із закінченням досудового розслідування; здійснити інші слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на встановлення істини.

Обставинами, які перешкоджали завершити ці слідчі (розшукові) та процесуальні дії раніше є особлива складність кримінального провадження, ненадходження до органу досудового розслідування матеріальних носіїв інформації з результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій, тривалістю процедури скасування грифів секретності.

Здійснення вказаних слідчих (розшукових) і процесуальних дій під час досудового розслідування має суттєве значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин вчиненого ОСОБА_5 кримінального правопорушення й об`єктивного судового розгляду, дотримання основних засад кримінального провадження, зокрема верховенства права, законності, презумпції невинуватості та забезпечення доведеності вини тощо.

У зв`язку з викладеним, з метою проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, виникла необхідність у продовженні строку досудового розслідування у даному кримінальному провадженні до чотирьох місяців, тобто до 15 червня 2020 року включно, що є достатнім для потреб досудового розслідування та виконання вищевказаних слідчих (розшукових) і процесуальних дій.

Слід зазначити, що постановою Кабінету Міністрів України № 211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на всій території України установлено карантин з 12 березня 2020 року до 24 квітня 2020 року.

В судове засідання прокурор ОСОБА_7 та слідчий ОСОБА_3 не з`явились, при цьому прокурор та слідчий подали клопотання про розгляд справи без їх участі, клопотання підтримують з підстав наведених вище, просять таке задовольнити.

Підозрюваний ОСОБА_5 та захисникОСОБА_8 в судове засідання не з`явилися у зв`язку із епідеміологічною ситуацією в державі та запровадженням карантину на території України, подали клопотання про розгляд справи без їхньої участі. При вирішенні клопотання слідчого покладаються на розсуд суду.

З врахуванням вищенаведених обставин, поданих заяв учасниками процесу, які в судове засідання не з`явилися у зв`язку із запровадженням карантину на усій території України, слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання слідчого за відсутності учасників процесу.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань вбачається, що 8 жовтня 2019 року внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (кримінальне провадження № 62019140000001030). Про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 ОСОБА_5 повідомлено 29 січня 2020 року.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 219 КПК України строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Злочин, передбачений ч. 5 ст. 27 - ч. 3 ст. 368 КК України, про підозру у вчиненні якого повідомлено ОСОБА_5 , у відповідності до ч. 3 ст. 12 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів, оскільки санкція статті за його скоєння передбачає основне покарання у вигляді позбавлення волі на строк не більше 10 років.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 294 КПК України якщо з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину досудове розслідування (досудове слідство) неможливо закінчити у строк, зазначений у пункті 2 абзацу третього частини першої статті 219 цього Кодексу, він може бути продовжений в межах строків, встановлених пунктами 2 та 3 частини другої статті 219 цього Кодексу: до шести місяців - слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженим з керівником регіональної прокуратури, його першим заступником чи заступником, заступниками Генерального прокурора. Згідно із ч. 4 ст. 294 КПК України строк досудового розслідування злочину може бути продовжений до шести місяців - якщо його неможливо закінчити внаслідок особливої складності провадження.

Згідно з ч. 1 ст. 295-1 КПК України у випадках, передбачених ст. 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Як вбачається із клопотання, слідство на даний час не завершено, для встановлення істини у справі слідчий має намір провести ряд слідчих дій, які до даного етапу слідства провести не було можливості, в тому числі необхідно отримати розсекречені матеріали негласних слідчих дій, за їх результатами встановити та допитати нових свідків, які дійсно потребують значного часу на виконання. При цьому дійсно такі мають важливе доказове значення для розслідування справи.

У зв`язку з наведеним, з метою проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, вважаю що слід клопотання задовольнити та продовжити строк досудового розслідування у даному кримінальному провадженні до чотирьох місяців, тобто до 15 червня 2020 року включно, що є достатнім для потреб досудового розслідування та виконання вищевказаних слідчих (розшукових) і процесуальних дій.

Керуючись положеннями статей 219, 294, 372 КПК України, -

у х в а л и в:

продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №62019140000001030 від 8 жовтня 2019 року за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 - ч. 3 ст. 368 КК України, до чотирьох місяців, тобто до 15 червня 2020 року включно.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЛичаківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення13.04.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88725647
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою

Судовий реєстр по справі —463/84/20

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 03.01.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 03.01.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 03.01.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

Ухвала від 03.01.2020

Кримінальне

Личаківський районний суд м.Львова

Стрепко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні