Ухвала
від 23.06.2020 по справі 203/1403/20
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/1403/20

Провадження № 2/0203/751/2020

УХВАЛА

23 червня 2020 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого, судді - Колесніченко О.В.,

за участю секретаря - Давіденко Ю.А.,

представника позивача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача ТОВ Северайс - Олядрука О.М.,

представника відповідача ТОВ Золота Середина - Чохи К.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача ОСОБА_2 - ОСОБА_1 про залучення співвідповідачем ОСОБА_3 у цивільній справі в спрощеному порядку у паперовій формі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Дніпро Час , ФОП ОСОБА_4 , Товариства з обмеженою відповідальністю Газета Наше місто , Товариства з обмеженою відповідальністю Северайс , Головного редактора інтернет-видання Дніпропетровська панорама Товариства з обмеженою відповідальністю Северайс Слабишевої Яни Сергіївни, Товариства з обмеженою відповідальністю Золота Середина , Головного редактора інтернет-видання Обозреватель Товариства з обмеженою відповідальністю Золота Середина Гуменюк Лариси, автора інтернет-видання Обозреватель Товариства з обмеженою відповідальністю Золота Середина ОСОБА_5 , про захист честі та гідності і ділової репутації , -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

23 червня 2020 року до канцелярії суду надійшло клопотання представника позивача про залучення співвідповідачем у справі ОСОБА_3 , що мешкає за адресою АДРЕСА_1 , який є реєстрантом, тобто особою, яка користується та розпоряджається доменним іменем (власником) веб-сторінки з domain: dpchas.com.ua., оскільки за наданою інформацією ТОВ Он-Лайн саме ОСОБА_3 здійснював реєстрацію domain: dpchas.com.ua. та є автором відповідного інформаційного матеріалу.

В судовому засіданні представник позивача підтримав клопотання та просив задовольнити.

Присутні в судовому засіданні представники відповідачів не заперечували проти задоволення клопотання представника позивача та залучення співвідповідачем ОСОБА_3 .

Інші учасники справи, будучи повідомленими належним чином про час та місце розгляду справи, в судове засідання свого представника не направили, клопотань про відкладення судового засідання не надавали.

Відповідно до ч.1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Оскільки питання складу учасників процесу підлягає вирішенню на цій стадії процесу до початку розгляду справи по суті, право пред`являти позовні вимоги до певної особи належить позивачеві, враховуючи принцип диспозитивності за ст. 13 ЦПК України, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представника позивача та залучення співвідповідачем ОСОБА_3 , що мешкає за адресою АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.51, 260 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 - ОСОБА_1 про залучення співвідповідачем ОСОБА_3 - задовольнити.

У справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Дніпро Час , ФОП ОСОБА_4 , Товариства з обмеженою відповідальністю Газета Наше місто , Товариства з обмеженою відповідальністю Северайс , Головного редактора інтернет-видання Дніпропетровська панорама Товариства з обмеженою відповідальністю Северайс Слабишевої Яни Сергіївни, Товариства з обмеженою відповідальністю Золота Середина , Головного редактора інтернет-видання Обозреватель Товариства з обмеженою відповідальністю Золота Середина Гуменюк Лариси, автора інтернет-видання Обозреватель Товариства з обмеженою відповідальністю Золота Середина ОСОБА_5 , про захист честі та гідності і ділової репутації, - залучити співвідповідачем ОСОБА_3 , що мешкає за адресою АДРЕСА_1 .

Відповідачеві ОСОБА_3 не пізніше п`ятнадцятого липня 2020 року включно, але не менше як впродовж п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у цій справі, подати відзив на позовну заяву, ненадання якого у цей строк без поважних причин не перешкоджатиме вирішенню судом спору за наявними матеріалами цієї цивільної справи, а копію відзиву на позовну заяву з доданими документами направити позивачу, докази чого подати суду .

Позивачу надати відповідь на відзив в десятиденний строк з дня отримання відзиву відповідача ОСОБА_3 та надіслати копію відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідачеві ОСОБА_3 надати заперечення на відповідь на відзив позивача в десятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив та надіслати копію заперечень на відповідь на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечень на відповідь на відзив до суду.

Інформацію щодо цієї цивільної справи невідкладно оприлюднити з наданням учасникам справи можливості доступу до неї в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України з режимом доступу URL: http://kr.dp.court.gov.ua/.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя О.В.Колесніченко

Дата ухвалення рішення23.06.2020
Оприлюднено25.06.2020
Номер документу90003692
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі та гідності і ділової репутації

Судовий реєстр по справі —203/1403/20

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 16.01.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Рішення від 27.11.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Рішення від 27.11.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 17.07.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 21.05.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні