Рішення
від 27.11.2020 по справі 203/1403/20
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/1403/20

Провадження № 2/0203/751/2020

КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

27 листопада 2020 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Колесніченко О.В.,

при секретарі Давіденко Ю.А.,

за участю представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ТОВ Золота Середина Чохи К.О.,

розглянувши у спрощеному порядку у відкритому судовому засіданні у місті Дніпро в залі суду цивільну справу у паперовій формі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Золота Середина , Товариства з обмеженою відповідальністю Газета Наше місто , головного редактора інтернет-видання Обозреватель Товариства обмеженою відповідальністю Золота Середина ОСОБА_3 , автора інтернет-видання Обозреватель Товариства з обмеженою відповідальністю Золота Середина ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди, -

Зважаючи на фактичну складність справи за складом її учасників та характером і предметом спору, доводи позивача і заперечення відповідачів, як виняток, складання повного рішення має бути відкладено не далі, як до 02 грудня 2020 року, у зв`язку з чим підлягають прилюдному проголошенню негайно після закінчення судового розгляду в цьому судовому засіданні вступна та резолютивна частини рішення суду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 3, 4, 11-13, 81, 141, 209, 258, 263-265, 268, 274 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов ОСОБА_2 - задовольнити частково.

Визнати недостовірною і такою, що порушує особисті немайнова права ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) на повагу його честі та гідності і недоторканність ділової репутації, інформацію, поширену ІНФОРМАЦІЯ_1 в мережі Інтернет з розміщенням на інформаційному ресурсі:

- інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_2 з належним ОСОБА_6 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: ІНФОРМАЦІЯ_6 , а саме, під заголовком ІНФОРМАЦІЯ_4 , про те, що: Известный днепровский активист ОСОБА_2 врезался в машину скорой помощи. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По нашей информации, в результате ДТП есть пострадавшие. ;

- інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_5 з належним Товариству з обмеженою відповідальністю Золота Середина доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: ІНФОРМАЦІЯ_7 , а саме, під заголовком ІНФОРМАЦІЯ_8 про те, що: В Днепре активист ОСОБА_2 , якобы пребывая в состоянии алкогольного опьянения, врезался на авто в машину скорой помощи. Об этом сообщает местное издание ІНФОРМАЦІЯ_2 . ДТП произошло еще 31 января, однако о личности виновника стало известно только 14 февраля (чтобы посмотреть фото, доскролльте новость до конца). За руль автомобиля Chevrolet мужчина якобы сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. В результате аварии пострадал ОСОБА_2 . Мужчину госпитализировали в 16-ю городскую больницу с травмой ноги. Шофер и медработник, которые находились в скорой , отделались лишь легким испугом. Как сообщал ІНФОРМАЦІЯ_5, ДТП произошло на пересечении проспектов Гагарина и Яворницкого. Скорая возвращалась после эвакуации раненых бойцов с Донбасса. ;

- інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_9 з належним ОСОБА_5 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: ІНФОРМАЦІЯ_10, а саме, під заголовком ІНФОРМАЦІЯ_4 , про те, що: Известный днепровский активист ОСОБА_2 врезался в машину скорой помощи. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По нашей информации, в результате ДТП есть пострадавшие. Источник: ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_11 з належним ОСОБА_5 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: ІНФОРМАЦІЯ_12, а саме, під заголовком ІНФОРМАЦІЯ_4 , що: Известный днепровский активист ОСОБА_2 врезался в машину скорой помощи. Об этом сообщает ІНФОРМАЦІЯ_2. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По информации источника, в результате ДТП есть пострадавшие. ;

- інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_13 з належним ОСОБА_7 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: ІНФОРМАЦІЯ_14 , а саме, під заголовком ІНФОРМАЦІЯ_8 про те, що В Днепре активист ОСОБА_2 , якобы пребывая в состоянии алкогольного опьянения, врезался на авто в машину скорой помощи. Об этом сообщает местное издание ІНФОРМАЦІЯ_2 . ДТП Произошло еще 31 января, однако о личности виновника стало известно только 14 февраля (чтобы посмотреть новость доскролльте до конца). За руль автомобиля Chevrolet мужчина якобы сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. В результате аварии пострадал ОСОБА_2 . Мужчину госпитализировали в 16-ю городскую больницу с травмой ноги. Шофер и медработник, которые находились в "скорой", отделались лишь легким испугом. Как сообщал ІНФОРМАЦІЯ_5, ДТП произошло на пересечении проспектов Гагарина и Яворницкого. Скорая возвращалась после эвакуации раненых бойцов с Донбасса .

- інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_15 з належним ОСОБА_8 доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: ІНФОРМАЦІЯ_16, а саме, під заголовком ІНФОРМАЦІЯ_4 , що: Известный днепровский активист ОСОБА_2 врезался в машину скорой помощи. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По нашей информации, в результате ДТП есть пострадавшие. ;

- інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_17 з належним Товариству з обмеженою відповідальністю Газета Наше місто доменним ім`ям веб-сторінки з режимом доступу за адресою URL: ІНФОРМАЦІЯ_18, а саме, під заголовком ІНФОРМАЦІЯ_4 , що: Известный днепровский активист ОСОБА_2 врезался в машину скорой помощи, передает корреспондент НМ , ссылаясь на Днепр Главное. За руль автомобиля Chevrolet он сел пьяным. От столкновения скорая перевернулась на бок и оказалась на трамвайных рельсах. По информации источника, в результате ДТП есть пострадавшие. .

ОСОБА_6 спростувати поширену про ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_2 про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

Товариству з обмеженою відповідальністю Золота Середина спростувати поширену про ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_5 про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

ОСОБА_5 спростувати поширену про ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційних ресурсах інтернет-видань ІНФОРМАЦІЯ_9 та ІНФОРМАЦІЯ_11 про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

ОСОБА_7 спростувати поширену про ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_13 про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

ОСОБА_8 спростувати поширену про ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_15 про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

Товариству з обмеженою відповідальністю Газета Наше місто спростувати поширену про ОСОБА_2 недостовірну інформацію, що порочить його честь, гідність та ділову репутації, шляхом повідомлення на інформаційному ресурсі інтернет-видання ІНФОРМАЦІЯ_17, про це ухвалене рішення з публікацією його резолютивної частини впродовж десяти днів з моменту набрання ним законної сили без скорочень, редагування та коментування.

Вважати встановлення факту порушення особистих немайнових прав ОСОБА_2 від наклепу, самим по собі, достатньою справедливою компенсацією заподіяної моральної шкоди.

В іншій частині вимог - відмовити.

Стягнути зі ОСОБА_6 , Товариства з обмеженою відповідальністю Золота Середина (код ЄДРПОУ 32611564) , ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_2 ) , ОСОБА_7 (РНОКПП НОМЕР_3 ) , ОСОБА_8 (РНОКПП НОМЕР_4 ) , Товариства з обмеженою відповідальністю Газета Наше місто (код ЄДРПОУ 19087191) на користь ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) судові витрати, які складаються з судового збору в сумі 840,00 грн., витрат на професійну правничу допомогу 4500,00 грн. та витрат на відправку кореспонденції 350,00 грн., в рівних частинах, тобто по 948,33 грн. (дев`ятсот сорок вісім гривень 33 коп.). з кожного з.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги у паперовій формі до Дніпровського апеляційного суду через Кіровський районний суд м. Дніпропетровська протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст буде складено та підписано не пізніше 02 грудня 2020 року .

Суддя О.В. Колесніченко

Дата ухвалення рішення27.11.2020
Оприлюднено01.12.2020
Номер документу93176263
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди, - Зважаючи на фактичну складність справи за складом її учасників та характером і предметом спору, доводи позивача і заперечення відповідачів, як виняток, складання повного рішення має бути відкладено не далі, як до 02 грудня 2020 року, у зв`язку з чим підлягають прилюдному проголошенню негайно після закінчення судового розгляду в цьому судовому засіданні вступна та резолютивна частини рішення суду. На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 3, 4, 11-13, 81, 141, 209, 258, 263-265, 268, 274 ЦПК України, суд

Судовий реєстр по справі —203/1403/20

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 16.01.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Рішення від 27.11.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Рішення від 27.11.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 17.07.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 21.05.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні