Ухвала
від 26.06.2020 по справі 923/378/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

26 червня 2020 року Справа № 923/378/20

Господарський суд Херсонської області у складі судді Нікітенка С.В. , при секретарі Фінаровій О.Л., розглянувши у підготовчому засіданні справу

за позовом: Заступника керівника Бериславської місцевої прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі:

позивача-1: Станіславської сільської ради Білозерського району Херсонської області, м. Станіслав Білозерського району Херсонської області, код ЄДРПОУ 04401492,

позивача-2: Південного офісу Держаудитслужби, м. Одеса, код ЄДРПОУ 40477150,

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Таврія Теплоенерго", м. Херсон, код ЄДРПОУ 39002068,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Станіславський заклад повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька (код ЄДРПОУ 22762236),

про визнання недійсним протоколу тендерного комітету та договору закупівлі за державні кошти.

За участю представників сторін:

від прокуратури - прокурор Коваленко Т.О., посвідчення № 056019;

від позивача - 1- Желуденко В.В.;

від позивача -2 - Кальницька М.І.;

від відповідача - не з`явився;

від 3-ї особи - Сонько В.В.,

У відповідності до ч.1 п.1 статті 222 Господарського процесуального кодексу України здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

в с т а н о в и в:

В провадження Господарського суду херсонської області перебуває справа №923/378/20 за позовом Заступника керівника Бериславської місцевої прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі Станіславської сільської ради Білозерського району Херсонської області та Південного офісу Держаудитслужби з позовними вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю "Таврія Теплоенерго", ухвалою від 24 квітня 2020 року вказану позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд справи визначено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Цією ж ухвалою залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивачів - Станіславський заклад повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька .

Ухвалою від 21 травня 2020 року у зв`язку з необхідністю забезпечення реалізації всіма учасниками процесу своїх процесуальних прав і обов`язків, з метою повного, об`єктивного, всебічного розгляду справи, для надання пояснень та доказів на підтвердження своїх тверджень, підготовче засідання у справі відкладено на 18.06.2020.

Ухвалою від 18 червня 2020 року подовжено строк проведення підготовчого провадження № 923/378/20 на 30 днів та відкладено підготовче засідання на 26 червня 2020 року об 11:00 год.

Сторони повідомлені про дату, час та місце розгляду справи телефонограмою, яка долучена до матеріалів справи та на адреси учасників провадження направлено ухвалу суду від 18.06.2020, рекомендованою поштою з повідомленням про вручення.

У призначене підготовче засідання з`явився прокурор, представники позивачів та третьої особи.

Відповідач, явки свого уповноваженого представника у підготовче засідання не забезпечив, причин неявки не повідомив, витребуваних судом документів не надав, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджено залученою до матеріалів справи телефонограмою.

23 червня 2020 року до суду від Бериславської місцевої прокуратури Херсонської області надійшов лист з клопотанням про залучення до участі у справі № 923/378/20 в якості співвідповідача - Станіславський заклад повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька .

У підготовчому засіданні прокурор підтримав заявлене клопотання, представники позивачів та представник третьої особи не заперечили проти задоволення клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача.

Відповідно до ч.1 ст. 48 ГПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання, залучити до участі у ній співвідповідача.

Відтак, право суду на залучення співвідповідача може бути реалізоване виключно за клопотанням позивача.

Представник Станіславського закладу повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька у підготовчому засіданні 26.06.2020 в порядку ч.4 ст. 48 ГПК України заявив усне клопотання про необхідність здійснення розгляду справи спочатку.

Відповідно до положень ч.4 ст. 48 ГПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до вимог ч.3 ст. 183 ГПК України у зв`язку із заміною неналежного відповідача, залученням співвідповідача такі особи мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення їм відповідної ухвали; якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

Оскільки клопотання про залучення співвідповідача подано прокурором у межах встановленого Господарським процесуальним кодексом стоків та відповідає встановленим ГПК України вимогам, оцінивши доводи наведені прокурором та позивачами, суд дійшов висновку, щодо необхідності залучення Станіславського закладу повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька до участі у справі в якості співвідповідача.

Відповідно до ч.3 ст. 198 ГПК України, головуючий відповідно до завдання господарського судочинства керує ходом судового засідання, забезпечує додержання послідовності і порядку вчинення процесуальних дій, здійснення учасниками судового процесу їх процесуальних прав і виконання ними обов`язків, спрямовує судовий розгляд на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи, усуваючи із судового розгляду все, що не має істотного значення для вирішення справи.

З огляду на необхідність залучення до участі у справі співвідповідача Станіславського закладу повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька, з урахуванням положень статті 177 щодо завдань суду у підготовчому проваджені, визначенням обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів, враховуючі, що зазначені дії можливі лише на стадії підготовчого провадження за приписами частини 2 статті 182,, з метою дотримання принципів рівності і змагальності сторін, враховуючі, що обґрунтованим визнається рішення, ухвалене на основі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених доказами, які були досліджені в судовому засіданні і які відповідають вимогам закону про їх належність та допустимість, або обставин, що не підлягають доказуванню, а також якщо рішення містить вичерпні висновки суду, що відповідають встановленим на підставі достовірних доказів обставинам, які мають значення для вирішення справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання Станіславського закладу повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька розгляд справи почати спочатку.

Керуючись ст. 48, ст.ст. 120, 121, ч. 3 ст. 177, ч. 2 ст. 182, п. 1 ч. 2 ст. 183, ст. 234 ГПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

1. Задовольнити клопотання Заступника керівника Бериславської місцевої прокуратури Херсонської області про залучення до участі у справі № 923/378/20 в якості співвідповідача - Станіславський заклад повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька.

2. Залучити до участі у справі в якості співвідповідача - Станіславський заклад повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька (вул. Свободи, 35, м. Станіслав, Білозерського району, Херсонської області, код ЄДРПОУ 22762236).

3. Розгляд справи № 923/378/20 розпочати спочатку.

4. Призначити підготовче засідання у справі на 03 липня 2020 року на 09:40 год., яке відбудеться в залі судових засідань № 207 Господарського суду Херсонської області (м. Херсон, вул. Театральна, 18).

5. Запропонувати Станіславському закладу повної загальної середньої освіти Станіславської сільської ради Херсонської області ім. К.Й. Голобородька надіслати (надати) до суду: відзив на позовну заяву (одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів, а відповідні докази представити суду), належним чином завірені копії статутних та реєстраційних документів - протягом п`ятнадцяти днів, починаючи з 26.06.2020.

6. Запропонувати прокурору та позивачам надіслати (надати) до суду: відповідь на відзив відповідача (у разі отримання відзиву) - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву.

7. Копії письмових доказів, які подаються до суду, оформити відповідно до вимог ст. 91 ГПК України та п. 5.27 Національного стандарту України ДСТУ 4163-2003 "Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації", затвердженого Наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України" за наступною адресою: http://ks.arbitr.gov.ua.

Ухвалу підписано 30.06.2020.

Суддя С.В. Нікітенко

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення26.06.2020
Оприлюднено02.07.2020
Номер документу90115488
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/378/20

Ухвала від 28.01.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Повістка від 14.01.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Рішення від 08.12.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Ухвала від 17.11.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Ухвала від 19.10.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Постанова від 05.10.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Діброва Г.І.

Ухвала від 07.09.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Діброва Г.І.

Ухвала від 27.07.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Діброва Г.І.

Ухвала від 03.07.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 26.06.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні