Ухвала
від 27.07.2020 по справі 166/319/20
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 166/319/20

провадження № 2/166/136/20

УХВАЛА

27 липня 2020 року смт.Ратне

Ратнівськийрайонний суд Волинської області:

у складі головуючого судді Фазан О.З.,

за участю секретаря Заєць Н.П.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

пркдставників відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до Самарівської сільської ради ради Ратнівського району Волинської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування , -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 звернулася до суду із позовом до Самарівської сільської ради про визнання права власності на житловий будинок А-1, прибудову-а,прибудова-а1,навіс-В-1,хлів Г-1,прибудова-г,навіс-г1,прибудова-г2, хлів Д-1,прибудова-д,прибудова-д1,прибудова-д2,прибудовад3,навіс-д4,навіс-Е-1, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_5 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

До суду 27 липня 2020 року надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_6 до ОСОБА_4 ,третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ,державного нотаріуса Першої Луцької державної нотаріальної контори Волинської області Севрюкової О.В. про визнання заповіту недійсним.

Представник позивача ОСОБА_4 - адвокат Панасюк І.І. не заперечив щодо приєднання зустрічного позову з первісним позовом ОСОБА_4 ..

Представники відповідачів - адвокати Сілік В.І.,Колєснік Б.В. в судовому засіданні підтримали клопотання про приєднання зустрічного позову з первинним позовом ,оскільки вони стосуються одного й того самого майна.

Суд, заслухавши представників сторін, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного.

Зустрічна позовна заява ОСОБА_6 подана з додержанням вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України. Позивач ОСОБА_6 звільнено від сплати судового збору ,позаяк є інвалідом 11 групи.

Підстави, визначені ст.ст.185, 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч.1 ст. 193 ЦПК України , відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Відповідач ОСОБА_6 подала зустрічний позов у визначений законом строк,оскільки ухвалою суду від 02.07.2020 продовжено їй строк для подання відзиву.

Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову, що визначено ч.2 ст. 193 ЦПК України.

Судом встановлено, що зустрічна позовна заява стосується одного і того ж спадковогго майна і задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Згідно з ч.3 ст.193 ЦПК України,вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Таким чином, враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що зустрічний позов слід прийняти до спільного розгляду з первісним позовом та об`єднати їх в одне провадження, оскільки дані позови взаємопов`язані та випливають з одних правовідносин.

Також суд залучає до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ,так як рішення у справі може вплинути на їх права і обов`язки, оскільки вони залучена до участі в справі за первинним позовом ОСОБА_4 ..

Також суд залучає до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача державного нотаріуса Першої Луцької державної нотаріальної контори Волинської області Севрюкову О.В.,оскільки рішення у справі може вплинути на її права і обов`язки.

Керуючись ст.ст. 188,193 ЦПК України ,суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти зустрічний позов ОСОБА_6 до ОСОБА_4 про визнання заповіту недійсним та об`єднати його з первісним позовом ОСОБА_4 до Самарівської сільської ради ради Ратнівського району Волинської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування.

Залучити до участі в справі в якості третіх осіб на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмете спору ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

Залучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог державного нотаріуса Першої Луцької державної нотаріальної контори Волинської області Севрюкову Олену Валеріївну.

Підготовче судове засідання провести о 09 годині 30 хвилин 20 серпня 2020 року.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на зустрічний позов з дня вручення цієї ухвали у справі. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на зустрічну позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України , і всі наявні у них докази на підтвердження заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи згідно ч. 3 ст. 83 ЦПК України . У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України ).

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу за зустрічним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України .

Встановити відповідачу за зустрічним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України .

Встановити третім особам ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , державному нотаріусу Першої Луцької державної нотаріальної контори Волинської області Севрюковій Олені Валеріївні десятиденний строк з дня отримання цієї ухвали у справі або відзиву на позов для подання письмових пояснень щодо зустрічного позову або відзиву, які мають відповідати вимогам частин третьої - шостої ст. 178 ЦПК України . Одночасно з подачею пояснень на зустрічну позовну заяву або відзиву треті особи надають суду докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи та міркування на підтримку або заперечення щодо предмета зустрічного позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ст. 183 ЦПК України . Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання зазначених вимог, повертає її заявнику без розгляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua/sud0313 .

Суддя Ратнівського

районного суду Фазан О.З.

Дата ухвалення рішення27.07.2020
Оприлюднено28.07.2020
Номер документу90600240
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на майно в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —166/319/20

Рішення від 01.06.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Рішення від 27.05.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 15.07.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні