Ухвала
від 10.08.2020 по справі 947/17449/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/17449/20

Провадження № 1-кс/947/11976/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.08.2020 року слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання старшого слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12019160480004319від 14.12.2019за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, 3, 4, 5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з матеріалів поданого клопотання, слідчим відділом Київського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості за яким внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019160480004319 від 14.12.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, 3, 4, 5 ст. 191 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснюється Одеською місцевою прокуратурою № 1.

Згідно клопотання, у червні 2013 року, більш точно дату не надалось за можливе установити, у ОСОБА_5 , яка була обрана головою ЖБК «Комфорт» і була наділена адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями, тобто будучи службовою особою та обізнаною про порядок здійснення фінансово-господарської діяльності кооперативу, із корисливих мотивів, виник злочинний умисел, направлений на заволодіння грошовими коштами фізичних осіб-інвесторів, тобто асоційованих членів кооперативу, під приводом здійснення будівництва в установленому законом порядку, шляхом зловживання своїм службовим становищем, у великому та особливо великому розмірах, за обставин, як вони викладені у клопотанні.

Так, на виконання вимог ст. 278 КПК України 29 червня 2020 року, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених - ч. 2 ст. 191,ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України.

В рамках вказаного кримінального провадження, з допиту свідка ОСОБА_6 встановлено, що в 2013 від ОСОБА_5 він дізнався, що вона створила житлово-будівельний кооператив «Комфорт», код ЕРДПУ - 38784933, засновниками якого були ОСОБА_5 . ОСОБА_5 пояснила, що хоче у ОСОБА_7 взяти в оренду земельну ділянку за адресою: Одеська область (за межами населених пунктів), Овідіопольський район, Таіровський селищна рада, масив № НОМЕР_1 , ділянка № НОМЕР_2 і почати будівництво групи житлових будинків. Після чого ОСОБА_5 запропонувала йому співпрацю, а саме він повинен був здійснювати будівництво даної групи житлових будинків і з цією метою шукати підрядників. Він погодився на пропозицію ОСОБА_5 . Восени 2013 року він сказав ОСОБА_5 , що в даний будівельний об`єкт вкладає свої особисті кошти і попросив підписати будь-який документ про те, що він фінансує дане будівництво і ОСОБА_5 сказала, що ніяких документів складати не потрібно, що він або його родичі можуть увійти до складу засновників ЖБК «Комфорт». Після чого його батьки: мати - ОСОБА_8 і батько - ОСОБА_9 увійшли до складу засновників. У 2014 році він кілька місяців займав посаду виконавчого директора ЖБК «Комфорт». Закупівлею будівельних матеріалів займався відділ постачання ЖБК «Комфорт» та він за свої особисті кошти оплачував роботу будівельникам.

У 2014 році він придбав земельну ділянку, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 , кооператив «За мир», на якому в подальшому побудував будинок з мансардою, однак ОСОБА_5 увійшовши до нього в довіру запропонувала даний будинок оформити на її домробітницю - ОСОБА_10 . Коли він попросив ОСОБА_5 переоформити цей будинок на нього, то ОСОБА_5 відповіла відмовою.

В кінці 2016 роки він став питати де грошові кошти ЖБК «Комфорт» і у нього з ОСОБА_11 стався конфлікт. ОСОБА_5 показувала якісь розписки, де було написано, що ОСОБА_7 отримав від неї 300 тисяч доларів США, одна з розписок начебто була заплакана нотаріально, але в руки вона йому їх не давала.

В кінці 2016 року, коли він повернувся з виставки, яка проходила в ОАЕ і приїхав в офіс ЖБК «Комфорт», то побачив, що відсутня вся меблі. На будівельний об`єкт його не пустили. Також були змінені всі замки в будинку за адресою: м.Одеса, ул.Корнея Чуковського, 3 (вул.Садова) в п.Черноморка. Він передчував цю ситуацію і коли перебував в офісі ЖБК «Комфорт» в 2016 році, то знайшов деякі документи - договори про пайову участь, ще якісь документи і поклав їх в два сейфа, які розташовуються в будинку за адресою: м.Одеса, ул.Корнея Чуковського, 3 (вул.Садова) в п.Черноморка, також в даному сейфі за даною адресою знаходилися його особисті заощадження в сумі 150 тисяч доларів США. Також він з офісу ЖБК «Комфорт» в 2016 році забрав планшет «Айпад 2», білого кольору, серійний номер DMPJ4U02DVGK, в якому є доступ до електронної пошти ІНФОРМАЦІЯ_2 , код входу в Айпад - 1478, в якому є інформація про ЖБК «Комфорт».

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини можливого вчинення кримінальних правопорушень за обставинами даного кримінального провадження, сторона обвинувачення звертається до слідчого судді з даним клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

В судовому засіданні слідчий клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підтримала у повному обсязі, клопотання просила задовольнити.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши слідчого в судовому засіданні, яка підтримала подане клопотання та просила його задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного переконання.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Як вбачається з долучених до даного клопотання матеріалів, органом досудового розслідування на теперішній час обґрунтовано здійснюється досудове розслідування в рамках даного кримінального провадження за фактом можливого вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст.191 КК України, про підозру за фактом вчинення яких в рамках такого кримінального провадження 29.06.2020 року було повідомлено громадянку ОСОБА_5 .

Як вбачається з долученого до даного клопотання протоколу допиту свідка ОСОБА_6 від 02.07.2020 року, за адресою: м. Одеса, вулиця Корнія Чуковського, будинок № 3, можуть знаходитися важливі для даного кримінального провадження речі та документи, які можуть бути використані в рамках даного кримінального провадження в якості доказів, що свідчить, шо в результаті надання дозволу на проведення обшуку за вказаною адресою, може бути досягнуто мету проведення такої слідчої (розшукової) дії.

За таких обставин, враховуючи обставини можливого вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст.191 КК України та їх специфіку, слідчий суддя вважає, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей та документів, які мають значення для досудового розслідування та про які зазначено у клопотанні, які в свою чергу в добровільному порядку, або ж шляхом проведення інших процесуальних дій отримані бути не можуть, оскільки, зокрема, такі документи викриватимуть можливу протиправну поведінку причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.

Згідно відомостей з Єдиного реєстру речових прав на нерухоме майно, власником домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , є ОСОБА_12 .

На підставі викладеного, враховуючи обґрунтованість поданого клопотання, наявність правових підстав для його задоволення, так як в результаті проведення обшуку можуть бути виявленні та вилученні речі та документи, які будуть використані як докази в рамках кримінального провадження на підтвердження факту та обставин вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст.191 КК України, а також осіб, які можуть бути причетними до їх вчинення, слідчий суддя приходить до переконання, що таке клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 223, 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12019160480004319від 14.12.2019за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, 3, 4, 5 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Київського ВП у м. Одесі ГУНП в Одеській області майору поліції ОСОБА_3 , слідчому слідчої групи начальнику відділення CВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області майору поліції ОСОБА_13 , слідчому СВ Київського ВП у м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_14 , слідчому СВ Київського ВП у м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_15 , слідчому СВ Київського ВП у м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_16 ,прокурору Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_17 , прокурору Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_18 , прокурору Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_19 , прокурору Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 , прокурору Одеської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_20 згідно групи прокурорів та/або заступнику начальника ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_21 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_22 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_23 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_24 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_25 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_26 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_27 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_28 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_29 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_30 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_31 , старшому оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_32 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_33 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_34 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_35 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_36 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_37 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_38 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_39 , оперативному уповноваженому ВКП Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_40 за дорученням слідчого на проведення обшуку за адресою: м. Одеса, вулиця Корнія Чуковського, будинок № 3, який згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно зареєстровано за ОСОБА_12 , з метою виявлення та вилучення за даною адресою: бухгалтерських документів, документів ЖБК «Комфорт» (код ЄДРПОУ 38784933), речей, предметів, чорнових записів, печаток, штампів, кліше, бланків офіційних документів, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації, матеріальних носіїв інформації, мобільних терміналів, сім-карток мобільних операторів, грошових коштів та інших документів, предметів та речей, які можуть бути використані як доказі та мають значення для всебічного, повного та об`єктивного розслідування кримінального провадження. №12019160480004319 від 14.12.2019.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу90906776
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в рамках кримінального провадження №12019160480004319від 14.12.2019за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, 3, 4, 5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —947/17449/20

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 03.12.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 13.11.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.08.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 27.08.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кадегроб А. І.

Ухвала від 10.08.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Федулеєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні