Ухвала
від 18.01.2021 по справі 158/129/21
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/129/21

Провадження № 1-кс/0158/47/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Ківерці 18 січня 2021 року

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

прокурора ОСОБА_4

розглянув клопотання старшого слідчого СВ ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 за погодженням начальника Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», (ідентифікаційний код 44094847), що розташовується за адресою: 45100, Волинська область, місто Рожище, вулиця Незалежності, будинок 47, у зв`язку з досудовим розслідуванням кримінального провадження внесеного до ЄРДР за № 12020030180000169 від 28.05.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Заслухавши слідчого та прокурора, перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя, -

в с т а н о в и в:

18.01.2021 року до Ківерцівського районного суду Волинської області звернувся старший слідчий СВ ВП № 1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 за погодженням начальника Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури Волинської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», (ідентифікаційний код 44094847), що розташовується за адресою: 45100, Волинська область, місто Рожище, вулиця Незалежності, будинок 47, що перебуває у спільній частковій власності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , з метою відшукання і вилучення переліку документів, мотивуючи його тим, що У провадженні СВ Рожищенського ВП Ківерцівського ВП ГУНП у Волинській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020030180000169 від 28.05.2020 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що з матеріалів провадження вбачається, що на підставі підроблених актів виконаних робіт, в які були внесені завідомо неправдиві відомості про технічні характеристики та завищену вартість встановленого у ЗОШ обладнання, відділом освіти та молоді Рожищенської РДА здійснено перерахування для ТОВ «Сталкер ІТК» бюджетних грошових коштів в сумі 1 427 000 гривень, що свідчить про їх можливу розтрату і привласнення відповідними службовими особами.

Враховуючи наведене, в діях службових осіб Відділу освіти та молоді Рожищенської районної державної адміністрації та ТОВ «Стакер ІТК» можливо наявні ознаки складу злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, а саме складання завідомо неправдивих офіційних документів.

В ході досудового розслідування встановлено, що 28.10.2019 між ТзОВ «Сталкер ІТК» та Відділом освіти та молоді Рожищенської РДА укладено договір № 1110-19C про придбавання послуг з організації локальної мережі СКС з подальшим підключенням та доступу до мережі інтернет, загальною ціною 1427000 грн. Мета укладення даного договору підключення в локальну мережу та до мережі інтернет 28 загальноосвітніх шкіл Рожищенського району.

Під час та з метою виконання даного договору ТзОВ «Сталкер ІТК» укладено окрему угоду з ТзОВ «ЮАІНЕТ» про підключення шкіл безпосередньо до мережі інтернет, загальною вартістю біля 550 тис. гривень.

Водночас, в ході досудового розслідування встановлено, що населені пункти району, де розташовані зазначені заклади освіти, були покриті мережею KiberNET протягом 2017-2019 років, провайдер з надання послуг - Фізична особа-підприємець ОСОБА_7 . Також встановлено, що протягом принаймні червня-грудня 2020 року телекомунікаційні послуги з доступу до мережі Інтернет для закладів середньої освіти району надавалися ФОП ОСОБА_7 (останній договір № 4231112020-9 від 03.09.2020).

Наведене свідчить, що саме ФОП ОСОБА_7 фактично надавалися послуги з підключення закладів освіти Рожищенського району до мережі інтернет.

Водночас, вартість підключення до мережі KiberNET (ФОП ОСОБА_7 ) становить 1500 грн. для віддалених населених пунктів (https://kibernet.com.ua/private-info), що свідчить про те, що вартість таких послуг в розмірі 550 тис. грн. є значно завищеною.

В подальшому, 16.12.2020 ОСОБА_7 було засновано ТзОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ» з місцем знаходження місто Рожище, вулиця Незалежності, будинок 47. Керівником товариства визначено ОСОБА_7 (витяг додається). Основним видом діяльності товариства є діяльність у сфері проводового електрозв`язку.

З метою повного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні отримано дозвіл слідчого судді на тимчасовий доступ до речей і документів, що знаходяться у володінні товариства з обмеженою відповідальністю «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», (ідентифікаційний код 44094847), що розташовується за адресою: 45100, Волинська область, місто Рожище, вулиця Незалежності, будинок 47, а саме: договорів укладених ПП «ЮАІНЕТ» з ТОВ «Сталкер ІТК» або ТОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ» впродовж 2019-2020 років щодо встановлення обладнання чи підключення до мережі інтернет у загальноосвітніх школах Рожищенського району та додатків до них; бухгалтерських документів (договорів, накладних, товарно-транспортних накладних, документів бухгалтерського обліку) про облік на балансі приватного підприємства та (або) придбання обладнання, яке було необхідне для встановлення у ЗОШ Рожищенського району; документів про оплату та подальше використання отриманих коштів від ТОВ «СТАЛКЕР ІТК»; документів про вартість послуг щодо підключення до ЗОШ Рожищенського району; актів виконаних робіт та платіжних документів; завірених копій установчих документів товариства (статут), наказів про призначення службових осіб, які причетні до укладення відповідних договорів, підписання актів виконаних робіт та платіжних документів.

Однак в адресу слідчого відділення надійшов лист ТзОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ» за вих. №1 від 11.01.2021, в якому зазначено, що ТзОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ» не укладало договори зі «Сталкер ІТК» або ПП «ЮАІНЕТ» впродовж 2019-2020 років щодо надання послуг з підключення до мережі інтернет у загальноосвітніх школах Рожищенського району, однак в матеріалах кримінального провадження містяться відомості, які вказують на те, що саме працівниками ТзОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ» надавалися послуги з підключення інтернету у школах та території Рожищенського району у жовтні-листопаді 2019 року (як зазначалося вище).

З метою фіксації відомостей про обставини скоєння кримінального правопорушення, виявлення документів, що підтверджують факт господарсько-фінансової діяльності ТзОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ» з ТОВ «Сталкер ІТК», ПП «ЮАІНЕТ», ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , викриття злочинної діяльності, а також встановлення місцезнаходження речових доказів, що матиме вагоме значення у кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні обшуку у приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», (ідентифікаційний код 44094847), що розташовується за адресою: 45100, Волинська область, місто Рожище, вулиця Незалежності, будинок 47.

Разом з тим виникла необхідність у огляді серверів (жорстких дисків) ТзОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», що знаходиться у зазначеному приміщенні з метою вилучення клієнтської бази даних, схем покриття мережі ТзОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ» та відомостей, що стосуються факту надання послуг з підключення мережі інтернет до загальноосвітніх шкіл Рожищенського району протягом 2018-2019 років.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно нежитлове приміщення площею 182,5 кв.м, за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до договору купівлі продажу №530 від 22.04.2016 виданого приватним нотаріусом Рожищенського районного нотаріального округу Волинської області перебуває у спільній частковій власності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Враховуючи вищезазначене, з метою фіксації відомостей про обставини скоєння кримінального правопорушення, виявлення документів, що підтверджують факт господарсько-фінансової діяльності ПП «ЮАІНЕТ» з ТОВ «Сталкер ІТК», ТОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , викриття злочинної діяльності, а також встановлення місцезнаходження речових доказів, що матиме вагоме значення у кримінальному провадженні, що мають значення та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, та приймаючи до уваги достатні доводи вважати, що вони знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні, просять надати дозвіл на проведення обшуку у вказаному вище приміщенні.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 та прокурор ОСОБА_4 заявлене клопотання підтримали в повному обсязі, просили його задоволити з підстав у ньому наведених.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, суд вважає за необхідне надати дозвіл на проведення обшуку у приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», (ідентифікаційний код 44094847), що розташовується за адресою: 45100, Волинська область, місто Рожище, вулиця Незалежності, будинок 47, що перебуває у спільній частковій власності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 з метою відшукання та вилучення договорів укладених ПП «ЮАІНЕТ» з ТОВ «Стакер ІТК» або ТОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ» впродовж 2018-2020 років щодо встановлення обладнання чи підключення до мережі інтернет у загальноосвітніх школах Рожищенського району та додатків до них; бухгалтерських документів (договорів, накладних, товарно-транспортних накладних, документів бухгалтерського обліку) про облік на балансі приватного підприємства та (або) придбання обладнання, яке було необхідне для встановлення у ЗОШ Рожищенського району; документів про оплату та подальше використання отриманих коштів від ТОВ «СТАЛКЕР ІТК»; документів про вартість послуг щодо підключення до ЗОШ Рожищенського району; актів виконаних робіт та платіжних документів; завірених копій установчих документів товариства (статут), наказів про призначення службових осіб, які причетні до укладення відповідних договорів, підписання актів виконаних робіт та платіжних документів, документів, що підтверджують факт господарсько-фінансової діяльності ПП «ЮАІНЕТ» з ТОВ «Стакер ІТК», ТОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , договору №70/2019 про надання послуг з підключення до мережі інтернет від 18.10.2019 та підписані акти здачі-приймання робіт (надання послуг) до нього, клієнтської бази даних, схем покриття, прокладання підключення мережі ПП «ЮАІНЕТ», мережі ФОП ОСОБА_7 «KiberNET», мережі ТзОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», завірених копій договорів про підключення абонентів, та інших відомостей, що стосуються факту надання послуг з підключення мережі інтернет до загальноосвітніх шкіл Рожищенського району протягом 2018-2020 років та інших матеріалів, що мають значення та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 40, 234-236 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління ГУНП у Волинській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління ГУНП у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 , слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління ГУНП у Волинській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_10 , заступнику начальника слідчого відділення відділення поліції №1 (м.Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП капітану поліції ОСОБА_12 , старшому слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_13 , слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП лейтенанту поліції ОСОБА_14 , слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП лейтенанту поліції ОСОБА_15 , слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_16 , слідчому слідчого відділення відділення поліції №1 (м. Ківерці) Луцького районного управління поліції ГУНП старшому лейтенанту поліції ОСОБА_17 або уповноваженим працівникам оперативного підрозділу даного відділення поліції, дозвіл на проведення обшуку у приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», (ідентифікаційний код 44094847), що розташовується за адресою: 45100, Волинська область, місто Рожище, вулиця Незалежності, будинок 47, що перебуває у спільній частковій власності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 з метою відшукання та вилучення договорів укладених ПП «ЮАІНЕТ» з ТОВ «Сталкер ІТК» або ТОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ» впродовж 2018-2020 років щодо встановлення обладнання чи підключення до мережі інтернет у загальноосвітніх школах Рожищенського району та додатків до них; бухгалтерських документів (договорів, накладних, товарно-транспортних накладних, документів бухгалтерського обліку) про облік на балансі приватного підприємства та (або) придбання обладнання, яке було необхідне для встановлення у ЗОШ Рожищенського району; документів про оплату та подальше використання отриманих коштів від ТОВ «СТАЛКЕР ІТК»; документів про вартість послуг щодо підключення до ЗОШ Рожищенського району; актів виконаних робіт та платіжних документів; завірених копій установчих документів товариства (статут), наказів про призначення службових осіб, які причетні до укладення відповідних договорів, підписання актів виконаних робіт та платіжних документів, документів, що підтверджують факт господарсько-фінансової діяльності ПП «ЮАІНЕТ» з ТОВ «Сталкер ІТК», ТОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , договору №70/2019 про надання послуг з підключення до мережі інтернет від 18.10.2019 та підписані акти здачі-приймання робіт (надання послуг) до нього, клієнтської бази даних, схем покриття, прокладання підключення мережі ПП «ЮАІНЕТ», мережі ФОП ОСОБА_7 «KiberNET», мережі ТзОВ «ЮАІНЕТ-КІБЕРНЕТ», завірених копій договорів про підключення абонентів, та інших відомостей, що стосуються факту надання послуг з підключення мережі інтернет до загальноосвітніх шкіл Рожищенського району протягом 2018-2020 років та інших матеріалів, що мають значення та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали не може перевищувати п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення18.01.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу94227114
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Службове підроблення

Судовий реєстр по справі —158/129/21

Ухвала від 18.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 16.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.05.2021

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні