Ухвала
від 10.02.2021 по справі 466/3822/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/3822/18

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

10 лютого 2021 року м.Львів

Шевченківський районний суд м.Львова

у складі: головуючого судді Невойта П.С.,

за участю секретаря судового засідання: Семків Х.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Львові заяву позивача ОСОБА_1 про дистанційний розгляд справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення боргу,

в с т а н о в и в:

в провадженні Шевченківського районного суду м.Львова знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення боргу.

Ухвалою від 31.05.2018 відкрито провадження у справі, вирішено проводити розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

На адресу суду надійшла заява позивача про надання інформації про призначення судових засідань за допомогою СМС повідомлень та про дистанційний розгляд справи. Зазначає, що на території України запроваджено карантинні заходи у зв`язку з поширенням короновірусу, що ускладнюють та роблять неможливим для сторін реалізувати своє право на участь у розгляді їх справи в суді особисто.

Сторони в судове засідання не викликалися.

У відповідності до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. Суд вважає за можливе розглянути клопотання у відсутності сторін без фіксування судового засідання технічними засобами.

Згідно з ч.5 ст.212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Частинами 7,8 ст.212 ЦПК України передбачено, що у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

На виконання вимог Закону України від 04.07.2012 №5041-VІ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2013, №25, ст.247) реалізовано можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасникам судового процесу на підставі рішення суду, у порядку, встановленому процесуальним законом та у відповідності до Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження), затвердженої наказом ДСА України №155 від 15.11.2012.

При цьому, обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

З метою організації проведення відеоконференцій в системі судового документообігу, для резервування майданчиків ДП Інформаційні судові системи створено Web-пpoгpaмy Бронювання систем відеоконференцзв`язку . Система дозволяє адмініструвати список установ, майданчиків, користувачів системи та бронювати майданчики для відеоконференцій у режимі онлайн.

Перевіривши можливість зарезервувати на 03 березня 2021 року о 16:00 год. майданчик для відеоконференції у режимі онлайн, судом встановлено наявність такого в Києво-Святошинському районному суді Київської області, де і проведено резервування вказаного майданчика.

Оскільки заява позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції обґрунтоване неможливістю прибути до Шевченківського районного суду м.Львова в судове засідання, враховуючи віддаленість його місця знаходження, запровадження карантинних заходів в державі і наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд вважає за можливе провести зазначене судове засідання у режимі відеоконференції з Києво-Святошинським районним судом Київської області.

Керуючись ст.212,247 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

заяву позивача ОСОБА_1 про дистанційний розгляд справи 466/3822/18 - задовольнити.

Проводити судове засідання у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення боргу, призначене на 16 год. 00хв. 03 березня 2021 року в режимі відеоконференції.

Забезпечення проведення відеоконференції доручити Києво-Святошинському районному суді Київської області, що знаходиться за адресою: вулиця Мельниченка, 1, Київ, 03170.

Копію ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції надіслати у Києво-Святошинський районний суд Київської області для організації виконання, учасникам справи для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя: П. С. Невойт

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення10.02.2021
Оприлюднено16.02.2021
Номер документу94884734
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —466/3822/18

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Невойт П. С.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Федорова О. Ф.

Ухвала від 01.08.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Постанова від 29.05.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Ухвала від 29.05.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

Постанова від 29.05.2019

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Копняк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні