Ухвала
від 16.02.2021 по справі 758/585/20
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер справи: 758/585/20 Головуючий у суді першої інстанції: Гребенюк В.ВІ.

Номер провадження: 22-з/824/66/2021 Доповідач у суді апеляційної інстанції: Коцюрба О.П.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2021 року Київський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - Коцюрби О.П.,

суддів: Білич І.М., Березовенко Р.В.,

при секретарі - Перебитюку А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві заяву представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Горун Наталі Михайлівни про ухвалення додаткового рішення у справі за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Горун Наталі Михайлівни на ухвалу Подільського районного суду міста Києва від 05 березня 2020 року про відмову у забезпеченні позову у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Приватного підприємства Приватна студія архітектурно-художній фонд АРТ , про визнання договорів недійсними та застосування наслідків недійсності правочинів, -

В С Т А Н О В И В:

В Подільський районний суд міста Києва звернулись ОСОБА_1 та ОСОБА_2 з позовом до Приватного підприємства Приватна студія архітектурно-художній фонд АРТ , про визнання договорів недійсними та застосування наслідків недійсності правочинів.

Разом із зверненням до суду з позовною заявою, представник позивачів - адвокат Горун Н.М. подала до суду заяву про забезпечення позову, у якій просила накласти арешт на грошові кошти в розмірі 3 094 892,80 грн., які належать Приватному підприємству Приватна студія архітектурно-художній фонд АРТ та знаходяться на його рахунку № НОМЕР_1 в КРУ КБ ПРИВАТБАНК , а також на всіх інших рахунках в банківських установах.

Ухвалою Подільського районного суду міста Києва від 05 березня 2020 року у задоволенні заяви про забезпечення позову відмовлено.

Не погоджуючись із ухвалою суду першої інстанції, представник ОСОБА_1 та ОСОБА_2 - адвокат Горун Н.М. оскаржила її в апеляційному порядку.

Постановою Київського апеляційного суду від 17 листопада 2020 року апеляційну скаргу представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Горун Н.М. задоволено.

Ухвалу Подільського районного суду міста Києва від 05 березня 2020 року скасовано.

Прийнято у справі постанову, якою заяву представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Горун Н.М. про забезпечення позову задоволено.

Вжито заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти в розмірі заявлених позовних вимог у сумі 3 094 892,80 грн., які належать Приватному підприємству Приватна студія архітектурно-художній фонд АРТ та знаходяться на його рахунку № НОМЕР_1 в КРУ КБ ПРИВАТБАНК , а також на всіх інших рахунках в банківських установах (з урахуванням ухвали Київського апеляційного суду від 04 лютого 2021 року про виправлення описки).

Представник ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвокат Горун Н.М., звернулась до Київського апеляційного суду із заявою про ухвалення у справі додаткового рішення, в якій вказала, що постанова Київського апеляційного суду є виконавчим документом та не відповідає вимогам ч. 1 ст. 4 Закону України Про виконавче провадження , а саме: судом не зазначено наступні відомості:

- повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім`я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб);

- ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності);

- реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків);

- строк пред`явлення рішення до виконання.

Посилаючись на вказані обставини, заявник просила суд ухвалити у справі додаткове судове рішення, якими внести до постанови Київського апеляційного суду від 17 листопада 2020 року відомості передбачені пунктами 3, 4 та 7 ч. 1 ст. 4 Закону України Про виконавче провадження .

У відповідності до норм ч. 3 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

Постанову Київського апеляційного суду 17 листопада 2020 року прийнято у складі колегії суддів Коцюрби О.П. (суддя-доповідач), Білич І.М., Іванченко М.М.

При цьому, рішенням зборів суддів Київського апеляційного суду від 05 лютого 2021 року № 1 суддю судової палати з розгляду цивільних справ Київського апеляційного суду Іванченка М.М. переведено до судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду.

Згідно із протоколом автоматизованого розподілу справи між суддями Київського апеляційного суду від 15 лютого 2021 року, суддю Іванченка М.М. у зв`язку із зміною спеціалізації замінено на суддю Березовенко Р.В.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення заявника, апеляційний суд приходить до висновку, що заява представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Горун Н.М. про ухвалення додаткового судового рішення не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до положень ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати;

4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Тобто, процесуальним законом визначено вичерпний перелік підстав для ухвалення додаткового рішення.

Як вбачається з матеріалів справи, представник ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвокат Горун Н.М. просила суд ухвалити додаткове судове рішення, яким внести до постанови Київського апеляційного суду від 17 листопада 2020 року відомості, передбачені пунктами 3, 4 та 7 частини 1 статті 4 Закону України Про виконавче провадження .

Однак, такі вимоги не є підставою для ухвалення у справі додаткового рішення в розумінні ст. 270 ЦПК України.

За таких обставин, колегія суддів вважає, що у задоволенні заяви адвоката Горун Н.М. про ухвалення додаткового рішення необхідно відмовити.

Керуючись ст. 269, 270 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - адвоката Горун Наталі Михайлівни про ухвалення додаткового рішення - відмовити.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Головуючий: О.П. Коцюрба

Судді: І.М. Білич

Р.В. Березовенко

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення16.02.2021
Оприлюднено25.02.2021
Номер документу95092830
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/585/20

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Рішення від 05.01.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 25.03.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Постанова від 17.11.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 05.05.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні