Ухвала
від 02.03.2021 по справі 461/8313/20
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/8313/20

Провадження № 1-кс/461/1291/21

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

02.03.2021 року місто Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів,

встановив:

слідчим управлінням ГУ Національної поліції у Львівській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні, відомості про яке 02.10.2020 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020140000000800 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14 ч. 4 ст. 190, ч. 3, ч. 4 ст. 190, ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України.

Слідчий слідчого управління ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 ,за погодженнямпрокурора Львівськоїобласної прокуратури, звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналів речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

Оригіналів документів, котрі ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 подавав для отримання посвідчення водія серії НОМЕР_1 від 20.04.2016, зокрема: заяви встановленого зразка; паспорту громадянина України, копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків; документу про професійну (професійно-технічну) освіту державного зразка за професією водія автотранспортних засобів відповідної категорії; документів, що підтверджують зміну персональних даних особи (у разі подання такої); дійсну на дату подання документів медичну довідку встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортними засобами відповідних категорій, та всіх інших наявних документів, котрі ОСОБА_4 , подавав до сервісного центру.

Оригіналів документів, котрі ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 подавав для отримання посвідчення водія серії НОМЕР_2 від 19.02.2008, зокрема: заяви встановленого зразка; паспорту громадянина України, копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків; документу про професійну (професійно-технічну) освіту державного зразка за професією водія автотранспортних засобів відповідної категорії; документів, що підтверджують зміну персональних даних особи (у разі подання такої); дійсну на дату подання документів медичну довідку встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортними засобами відповідних категорій.

Клопотання обґрунтовує тим, що такі документи в сукупності з іншими доказами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Дані документи планується використовувати під час доказування вчинення кримінального правопорушення, шляхом проведення судових експертиз. Іншим способом отримати такі документи неможливо.

Слідчий, згідно матеріалів клопотання, розгляд справи просить проводити за його та прокурора відсутності.

Представник установи, у володінні якої перебувають вищезгадані речі та документи (інформація), в судове засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, шляхом скерування рекомендованого повідомлення. Згідно ч.4 ст. 163 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Згідно ст.159КПК України,тимчасовий доступдо речейі документівполягає унаданні сторонікримінального провадженняособою,у володінніякої знаходятьсятакі речіі документи,можливості ознайомитисяз ними,зробити їхкопії тавилучити їх(здійснитиїх виїмку). Тимчасовийдоступ доелектронних інформаційнихсистем абоїх частин,мобільних терміналівсистем зв`язкуздійснюється шляхомзняття копіїінформації,що міститьсяв такихелектронних інформаційнихсистемах абоїх частинах,мобільних терміналахсистем зв`язку,без їхвилучення. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

З матеріалів клопотання вбачається, що у зазначених слідчим документах, можуть знаходитись відомості, які мають значення для справи та які можуть бути доказами у ній, зокрема така інформація необхідна для встановлення осіб причетних до вчинення даного злочину, про що свідчать надані суду матеріали. Для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження є необхідність у отриманні вищевказаної інформації. Зокрема, така потреба пов`язана із необхідністю встановлення осіб причетних до обставин, які підлягають перевірці в ході проведення досудового розслідування.

Системний аналіз положень КПК України дає підстави для висновку, що застосування до ухвал слідчого судді про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів положень, які регламентують загальні вимоги щодо судового рішення можливо лише з врахуванням особливостей стадії досудового розслідування, яка є відмінною від судового розгляду. Таким чином, розглядаючи подане клопотання враховую положення КПК України щодо дотримання меж, які не розкривають таємницю досудового розслідування, а також практику ЄСПЛ, який неодноразово у своїх рішеннях зазначав, що хоча п. 1 ст. 6 Конвенції зобов`язує суди обґрунтовувати свої рішення, його не можна тлумачити як такий, що вимагає детальної відповіді на кожен аргумент, міра, до якої суд має виконати обов`язок щодо обґрунтування рішення, може бути різною в залежності від характеру рішення.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що з клопотання та долучених до нього матеріалів вбачається, що наведені слідчим відомості можуть знаходитись у володінні відповідної особи (установи), вищезазначені відомості самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, зокрема встановлення осіб причетних до ймовірної події злочину, іншим способом отримати речіі документи,які можутьбути використаніпід чассудового розглядудля встановленняобставин укримінальному провадженнінеможливо, приходжу до висновку, що доводи слідчого належним чином обґрунтовані та підтверджені відповідними доказами. Іншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів неможливо, а тому клопотання є підставним, підлягає до часткового задоволення та слід надати згоду на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їх вилучення, оскільки доведено, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів, зокрема проведення експертного дослідження. Водночас, зважаючи на підстави наведені у клопотанні приходжу до висновку про відсутність підстав для вилучення копій документів, оскільки такі не можуть бути використані під час проведення експертизи.

Відповідно до ч.1,2 ст.165 КПК України, особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

Керуючись ст.159-165, 222 КПК України, -

постановив:

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчимСУ ГУНП уЛьвівській області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

оригіналів документів, котрі ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , подавав для отримання посвідчення водія серії НОМЕР_1 від 20.04.2016, зокрема: заяви встановленого зразка; дійсну на дату подання документів медичну довідку встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортними засобами відповідних категорій, документів, котрі ОСОБА_4 , подавав до сервісного центру і які містять взірці його почерку та підпису.

оригіналів документів, котрі ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 подавав для отримання посвідчення водія серії НОМЕР_2 від 19.02.2008, зокрема: заяви встановленого зразка; дійсну на дату подання документів медичну довідку встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортними засобами відповідних категорій.

В решті вимог клопотання відмовити.

Зобов`язати слідчого, на вимогу володільця, залишити копії вилучених документів в установі, у якій такі документи вилучені та після проведення у кримінальному провадженні необхідних слідчих та процесуальних дій за минуванням потреби невідкладно повернути оригінали вилучених документів володільцю.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити наслідкиневиконання ухвали,передбачені ст.166КПК України,а саме,що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення02.03.2021
Оприлюднено29.05.2024
Номер документу95255744
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —461/8313/20

Ухвала від 21.10.2022

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 23.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 14.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 01.03.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 02.03.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні